سلام مادرمن ۶۰سال دارن از۶ماه پیش فلج به دلیل دیسک راه نرفتن الان تازه عمل شدن راه میرن ولی درد بسیارشدید ران و زیرشکم دارن کجاها رو میتونیم بادکش کنیم رماتیسم هم دارن
فاطمه

سلام دختر ۸ ساله من مدام از ترس شکایت می‌کند، ترس از مردن و دزد و از این قبیل. به نظرتان راه‌حل دارویی دارد؟ دخترم علائم حرارت بالا و خشکی دارد.
محمد

۲۹ و۳۰ خرداد اول و آخر ماه قمری میباشد و حجامت ممنوع است ولی در تقویم شما بهترین روز حجامت ثبت شده است
سجاد

سلام وقت بخیر. دورود بر شما و تشکر بخاطر تقویم پر فایده ای که تهیه کردید لطفا نسخه اصلی رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
هادی

خدا خیرتون بده بسیار عالی
یک دبیر

سلام پسر نه مساله ای دارم که از ابتدای تولد اشتهای زیادی داشت ،چاقی شکمی دارد وشکل هیکلش ارثی است واخیرا با آزمایش خون متوجه شدیم که کلسترول بالاو ویتامین دی پایین دارد برا این دو مشکل چه چیزی مصر کتد
امینی

سلام خدمت شما خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون آقای دکتر واقعا درمانده شدم چندین مرتبه تماس میگیرم مطب ازقبل عید اماموفق به نوبت نمیشم بخدانمیدونم چکارکنم پسرم ۴سالونیمه هست ازنوزادی درگیرالرژی رفلاکسش بودیم هردارویی امتحان کردیم هردکتری حتی پیش همکاران خودتون تهران بردیم افاقه نداشت حدودا۲سالش بود من ازشماکمک خواستم دستورترنجبین شیرین بیان لطف کردید خدا یک در دنیا صددرآخرت بهتون خیرعنایت کنه،بهترشد تاالان نزدیک یک ماهه بازم شروع شده نولپازا،نکسیوم فقط تجویزمیشه آقای دکتر تقریباهییییچی نمیخوره صورت استخوانی بدن لاغرلاغر والبته داغ،من چه کنم آقای دکتر،الان همون دستورقدیمی راشروع کنم ؟چندروز؟ترش کردن واسیدمعده داره،دفع خوبه،الحمدلله باهوش ،جدیدا خواب شبش هم بهم ریخته ،براتون ازخدابهترین هاروخواستارم
زینب

سلام وعرض ادب ۵سال پیش به علت انسداد مجاری صفراوی عملercp انجام دادم اما وزنم برنگشت وهمچنان کاهش وزن دارم بحدی که خیلی نحیف شدم ...استاد بزرگوار ارجح علت چی میتونه باشه؟ با سپاس
حامد

سلام ببخشید خواستم بدونم اشکال نداره بخشی از مطالب یکی از مقاله شما رو (مقاله رنگ شناسی در قرآن روایات و... )کپی کنم و در نوشتن تحقیق و مقالم از اون مطالبی که کپی کردم استفاده کنم؟
رضا

فرموده اید:از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید. ولی http://tabib.tabaye.ir/ لینکش خراب است و کار نمی کند
مسعود
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 8881]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی


□مارتا روزنبرگ

 326

 

چکيده:


با پايان سال 2006 ميلادي و در آستانه سال جديد مسيحي، نويسنده اين مقاله با يادآوري نقاط ضعف صنعت داروسازي و ابر شرکت‌هاي فعال در اين صنعت سودآور، ميثاق نامه‌اي آميخته به  طنز  را براي عمل به آن از سوي اين مؤسسات غول‌پيکر ارائه نموده است. خودداري از تبليغات اغواگر، عدم تجويز داروهاي غيرضروري، توجه به آثار جانبي زيانبار مصرف بي‌رويه انواع دارو، اهتمام بيشتر نسبت به معرفي آثار مصرف انواع داروهاي ضدافسردگي به ويژه در کودکان، عدم حمايت مالي از پزشکان در جهت نگارش مقالات علمي تأييدکننده داروهاي ساخته شده اين شرکت‌ها، جلوگيري از اعتياد کودکان به داروهاي ما در دوره کودکي و پرداخت رشوه به سازمان غذا و داروي آمريکا و کارشناسان معتمدان، مهمترين مواردي است که از سوي نويسنده براي پيوستن به اين ميثاق مشترک، ارائه گرديده است.


در سال 2006 ميلادي نيز ما به مبارزه خود در جهت شناساندن اقدامات نادرست و تبليغات اغواگرانه شرکت‌هاي بزرگ داروسازي ادامه داديم.


اما امروز که ما در پايان اين سال و آغاز سال 2007 ميلادي هستيم، اين سؤال مطرح مي‌گردد که چه تعداد از فروشندگان دارو تصميم به تغيير روش کار خويش گرفته‌اند؟ و البته شايد آنها احتياجي به تغيير داروهاي توليدي خود ندارند، چرا که پس از خروج يک مارک در پايان عمر مفيدش، آنان با يک نام تجاري و فرمول جديد، دوباره در بازار حضور مي‌يابند. من اين ميثاق‌نامه را به عنوان دستور‌العملي براي شرکت‌هاي بزرگ داروسازي تدوين نموده‌ام تا در سال جديد ميلادي، با توجه به آن، ديگر شاهد کاستي‌هاي کنوني اين صنعت نباشيم:


1- ما به نمايندگان و بازاريابان خويش مي‌آموزيم درحالي که بيماران زيادي در مطب به دليل بيماري، حال و روز خوبي ندارند و مدت زماني طولاني نيز معطل گرديده‌اند، آنان به صورت شق و رق و بي توجه به بيماران، وارد دفتر پزشکان نشوند. به علاوه ما از آنان مي‌خواهيم که در صحبت‌هايشان از پزشکان با عنوان «يارو» و «ژيگول» ياد نکنند!


2- ما از ارائه داروهايي شيزوفرنيک نظير سروکويل و زيپرکسا به بيماران افسرده، عصباني، بدخلق، دمق و مسن با بمباران تبليغاتي و ادعاي بهبود آنان، خودداري خواهيم نمود. به علاوه، ما به مشتريان خويش خواهيم گفت که اين داروهاي خطرناک، مي‌توانند آثاري جانبي نظير افزايش شديد وزن، افزايش مقدار چربي، و بروز ديابت داشته باشد. البته ما تا پيش از افشاگري روزنامه «نيويورک تايمز»، همه تلاش خود را براي فروش بيش از پيش اين داروها، انجام مي‌داديم!


3- ما از فروش افسردگي به افرادي که مشکلات زندگي مشابهي نظير خستگي از سفر طولاني روزانه بين محل کار و محل سکونت در حومه شهر و يا غمگين شدن ناشي از تغيير آب و هوا دارند، خودداري خواهيم نمود.( شرکت‌هاي داروسازي به همه اين افراد، برچسب افسردگي زده تا داروهاي ضدافسردگي خود را به فروش برسانند.) ما به مخاطبان تبليغاتي خويش، اعلام خواهيم کرد که اين داروهاي خطرناک مي‌توانند عامل و نه جلوگيري‌کننده از بروز خودکشي در همه گروه‌هاي سني به استثناء افراد مسن باشند. لذا از تجويز سروکويل و زيپرکسا به هر بهانه‌اي، خودداري خواهيم نمود.


4- ما از تجويز داروي HRT براي زنان 49 تا 5/49 ساله‌اي که در آستانه سن يائسگي هستند، به دليل امکان ابتلاي آنان به بيماري‌هاي قلبي در صورت عدم وجود سابقه اين نوع بيماري در گذشته، خودداري خواهيم نمود. به علاوه، ما به ساير زنان در اين مورد، تذکر کافي را ارائه خواهيم داد.


5- ما از فروش و بازاريابي ساير جايگزين‌هاي موجود داروي HRT نيز خودداري خواهيم نمود. چرا که اين داروها نيز احتمال وقوع مرگ‌هاي ناگهاني و پوکي استخوان را افزايش خواهند داد.

البته بايد دانست که اين آثار جانبي در سالهاي اخير از سوي دندانپزشکان معالج مصرف‌کنندگان اين داروها، اعلام گرديده است.


6- ما از بازاريابي داروهاي جديد خواب‌آوري نظير «آمبيين» به عنوان داروهايي ايمن و غيراعتيادآور خودداري خواهيم کرد و به شهروندان آمريکايي خواهيم گفت که مجموعه گسترده اين داروها در سراسر کشور ما، يکي از عوامل اصلي تصادف‌هاي رانندگي و گيج و سردرگم شدن مسافران پروازهايي هوايي است که نمي‌دانند در کدام سوي اقيانوس قرار دارند. به علاوه، ما در جهت ممنوعيت فروش و مصرف داروي «آمبيين» براي کودکان، تلاش خواهيم نمود.


7- ما در اين سال، اتکاي خود بر آنتي‌بيوتيک‌هاي به دست آمده از منابع کشاورزي را متوقف مي‌کنيم. اين کار که براي سودآوري بيشتر شرکت‌هاي داروسازي صورت مي‌گيرد، مي‌تواند به وجود آورنده مقاومت در برابر آنتي‌بيوتيک‌ها و ناکامي در توليد آنتي‌بيوتيک‌هاي موفق در دهه‌هاي آينده گردد. به علاوه، چون اين قرص‌ها از فرآورده‌هاي کارخانه‌هاي کشاورزي توليد مي‌گردند، مصرف‌کنندگان با فهم اين مطلب، به دليل امکان ابتلا به بيماري، ديگر حتي حاضر به مشاهده اين قرص‌ها پيش از مصرف نخواهند بود.


8- ما سوء استفاده از مشکلات رفتاري دوران کودکي که با تجويز داروهاي ضدافسردگي، ضدروان‌پريشي، پايدارکننده‌هاي خلق و خوي و ساير داروهاي مشابه همراه گرديده، متوقف خواهيم نمود. علي‌رغم وجود اين واقعيت که داده‌هاي مردم‌شناسي ما، نشان مي‌دهد که مصرف اين داروها در 5 سالگي، مصرف مادام‌العمر آنها را تضمين مي‌نمايد، اما ما به دنبال آن هستيم که نسلي سالم را در آستانه ورود به مدارس ابتدايي، مهيا نماييم.


9- ما حمايت مالي از پزشکان در جهت چسباندن اسامي‌شان به مقالات منتشر شده در ژورنال‌هاي علمي دانش پزشکي را، متوقف مي‌نماييم. چراکه در حقيقت ما اين مقالات را در جهت تبليغ نام شرکت‌ها و داروهاي خويش، از صحنه خارج کردن رقبا و اطمينان بخشيدن به پزشکان تجويز‌کننده داروهاي شرکت‌هايمان مي‌نويسيم.


10- ما از پرداخت پول به سازمان غذا و داروي ايالات (FDA) در جهت بررسي و تأييد سريع داروهاي خويش، جلوگيري خواهيم نمود. لذا اگرچه پذيرش اوليه يک دارو بر فروش ما مؤثر خواهد بود، اما فقدان اطلاعات کلينيکي مي‌تواند نتايج ناخواسته ديگري را به همراه داشته باشد. به علاوه، به ياد داشته باشيد که آزمون داروي جمع‌آوري شده «ويوکس» بر روي ميمون‌هاي تحت آموزش، به بروز حملات قلبي در آنان، منجر نگرديده بود!


11- ما عوامل فروش محصولات، روانشناسان و بازاريابان همکار خويش را به همراه زيست‌شناسان و شيميدانان مرتبط با خود را، جايگزين خواهيم نمود. البته ما اطمينان داريم که اين کار هزينه زيادتري را بر ما تحميل خواهد نمود، اما به جاي توليد و عرضه يک داروي جديد به دنبال خروج يک داروي قديمي از بازار و يا توليد بيماري‌هاي جديد و برنامه‌هاي تلويزيوني در جهت فروش داروهاي جديد به مردم آمريکا، ما با داروهاي جديد، خواهيم آمد.


مي بينيد که ما با چه موضوع پيچيده‌اي سر و کار داريم!


منبع: www.Commondreams.org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 48



نظرات
  مستندی از شبکه هفت سیماپخش شد (به نظرم امریکایی بود) مبنی بر بی اثر بودن داروهای ضدسرفه مثل اکسپکتورانت درکودکان واثر بسیار عسل بخصوص قبل از خواب. دستور داده بودند که شرکتها تولید را توقف کنند اما بعد ازیکسال شرکتهای داروسازی تحقیقی ارائه داده ومجددا شروع به تولید داروها کردند.
ارسال کننده نظر : نوری      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ شهريور ۱۳۹۲


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[154بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[1015بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[1241بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[1115بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[1132بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3610بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[3785بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3448بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[3831بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[3811بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [3934بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4577بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5254بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[6788بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[5811بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[6226بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[6141بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7491بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[7790بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[8704بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دنیای زیبای دینداران
برای خواهرم
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
نترس و فرزندت را تحسین کن
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)