سلام مادرمن ۶۰سال دارن از۶ماه پیش فلج به دلیل دیسک راه نرفتن الان تازه عمل شدن راه میرن ولی درد بسیارشدید ران و زیرشکم دارن کجاها رو میتونیم بادکش کنیم رماتیسم هم دارن
فاطمه

سلام دختر ۸ ساله من مدام از ترس شکایت می‌کند، ترس از مردن و دزد و از این قبیل. به نظرتان راه‌حل دارویی دارد؟ دخترم علائم حرارت بالا و خشکی دارد.
محمد

۲۹ و۳۰ خرداد اول و آخر ماه قمری میباشد و حجامت ممنوع است ولی در تقویم شما بهترین روز حجامت ثبت شده است
سجاد

سلام وقت بخیر. دورود بر شما و تشکر بخاطر تقویم پر فایده ای که تهیه کردید لطفا نسخه اصلی رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
هادی

خدا خیرتون بده بسیار عالی
یک دبیر

سلام پسر نه مساله ای دارم که از ابتدای تولد اشتهای زیادی داشت ،چاقی شکمی دارد وشکل هیکلش ارثی است واخیرا با آزمایش خون متوجه شدیم که کلسترول بالاو ویتامین دی پایین دارد برا این دو مشکل چه چیزی مصر کتد
امینی

سلام خدمت شما خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون آقای دکتر واقعا درمانده شدم چندین مرتبه تماس میگیرم مطب ازقبل عید اماموفق به نوبت نمیشم بخدانمیدونم چکارکنم پسرم ۴سالونیمه هست ازنوزادی درگیرالرژی رفلاکسش بودیم هردارویی امتحان کردیم هردکتری حتی پیش همکاران خودتون تهران بردیم افاقه نداشت حدودا۲سالش بود من ازشماکمک خواستم دستورترنجبین شیرین بیان لطف کردید خدا یک در دنیا صددرآخرت بهتون خیرعنایت کنه،بهترشد تاالان نزدیک یک ماهه بازم شروع شده نولپازا،نکسیوم فقط تجویزمیشه آقای دکتر تقریباهییییچی نمیخوره صورت استخوانی بدن لاغرلاغر والبته داغ،من چه کنم آقای دکتر،الان همون دستورقدیمی راشروع کنم ؟چندروز؟ترش کردن واسیدمعده داره،دفع خوبه،الحمدلله باهوش ،جدیدا خواب شبش هم بهم ریخته ،براتون ازخدابهترین هاروخواستارم
زینب

سلام وعرض ادب ۵سال پیش به علت انسداد مجاری صفراوی عملercp انجام دادم اما وزنم برنگشت وهمچنان کاهش وزن دارم بحدی که خیلی نحیف شدم ...استاد بزرگوار ارجح علت چی میتونه باشه؟ با سپاس
حامد

سلام ببخشید خواستم بدونم اشکال نداره بخشی از مطالب یکی از مقاله شما رو (مقاله رنگ شناسی در قرآن روایات و... )کپی کنم و در نوشتن تحقیق و مقالم از اون مطالبی که کپی کردم استفاده کنم؟
رضا

فرموده اید:از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید. ولی http://tabib.tabaye.ir/ لینکش خراب است و کار نمی کند
مسعود
زنان، زایمان، مامایی و ناباروری
مراقبت های پس از زایمان(1)
تعداد: 35 میانگین: 2.91
[تعداد بازدید : 391677]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


مراقبت های پس از زایمان(1)




مشکلات پس از زایمان، در بین زنان امروزی بسیار رایج است و یکی از علل اصلی مراجعات طبّی را در ماهها و حتّی سالهای پس از زایمان تشکیل می دهد. ریزش مو، افسردگی، بی نظمی های قاعدگی، کمر درد، کاهش میل جنسی، کمبود شیر و ... بعضی از این مشکلات هستند. نکته جالب این است که این مشکلات به ظاهر جدّی، با رعایت نکات ساده در مراقبتهای پس از زایمان، قابل پیشگیری هستند؛ نکاتی که زنان قدیمی خود را ملزم به اجرای آنها می دیدند؛ اما پزشکان و همچنین بانوان امروزی، بیشتر به دید امور خرافی به آنها می نگرند. تجربه چند سال گذشته به من ثابت کرده است که انجام این اقدامات ساده، تقریباً تمامی مشکلات پس از زایمان را رفع خواهند کرد. در سری مقالات « مراقبت های پس از زایمان» به این موضوع خواهیم پرداخت.


دستورات عمومی


استراحت


بسیاری از زنان تازه زا فکر می کنند به صرف اینکه در خود مشکل خاصّی احساس نمی کنند، می توانند بلافاصله پس از زایمان به زندگی عادی برگردند. این تصوّر، اشتباه است. توصیه ما این است که این بانوان محترم، مثل مادران و مادربزرگ های خود، تا ۱۰ روز، استراحت نسبی(و نه مطلق) داشته باشند و طبق رسوم قدیم، انجام کارهای خانه را به همسر و خویشاوندان نزدیک بسپرند. این ۱۰ روز فرصت مناسبی است برای بدن برای بازیابی توان از دست رفته و آمادگی بازگشت به زندگی عادّی. بانوانی که زایمان سختی را تجربه کرده اند بهتر است این مدّت را چند روزی افزایش دهند. پس از این دوره استراحت هم مطلوب آن است که تا پایان دوره نفاس، رفتار زن تازه زا مانند زمان پریود خود باشد؛ یعنی در مورد خوردن غذاهای سردی بخش احتیاط کند؛ از کار و فعّالیت خسته کننده پرهیز کند و تا حدّ امکان از تماس با آب و رطوبت خودداری کند.


تغذیه


- در طول ۱۰ روز اول زایمان، حتّی المقدور از غذاهای مقوّی و پر انرژی استفاده شود. به ویژه سعی شود روغن زرد(روغن حیوانی یا روغن پاک)، یکی از پایه های اساسی غذاهای وی باشد.


- بهتر است حدّاقل ۱۰ روز، در وعده صبحانه، زن تازه زا، از نیمرو یا خاگینه که با تخم مرغ خانگی و روغن زرد تهیه شده باشد، استفاده نماید.


- آب عسل: آب عسل یکی از بهترین خوراکی ها برای بازیابی قوای جسمی، جلوگیری از کم خونی و نیز تامین شیر کافی در مادران تازه زاست. توصیه ما به این بانوان آن است که در دو سه هفته اوّل پس از زایمان روزی ۴-۳ لیوان و پس از آن تا پایان دوران شیردهی روزی ۲-۱ لیوان آب عسل مصرف کنند. برای درست کردن آب عسل، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب حل کنید و کمی آب لیموترش تازه به آن اضافه کرده و جرعه جرعه میل کنید. بودن آب لیموترش در این معجون خوش طعم، از ترش شدن آن جلوگیری می کند و لذا تا چند روز در یخچال قابل نگهداری است.


- جوانه گندم: مصرف جوانه گندم یکی از بهترین راه ها برای تنظیم کارکرد تخمدان ها و ایجاد تعادل هورمونی، افزایش شیر و جلوگیری از افسردگی پس از زایمان است. اگر از جوانه گندم تازه استفاده می کنید روزی ۵-۴ قاشق غذاخوری و اگر از پودر آن استفاده می کنید روزی یک قاشق مربّاخوری به هر نحو که دوست دارید مصرف کنید و این کار را تا پایان دوران شیردهی ادامه دهید.


- کاچی: کاچی یک غذا- داروی فوق العاده است که در فرهنگ سنّتی ایران، برای بازتوانی زنان تازه زا طرّاحی شده است. به جهت آن که در زندگی امروزی، عملا کاچی به فراموشی سپرده شده است دستور تهیه آن را برایتان ذکر می کنیم. البته طبیعتا در مناطق مختلف ایران، ممکن است دستورات متنوّعی برای تهیه کاچی وجود داشته باشد که می توانید آنها را از بانوان قدیمی تر  فامیل بیاموزید.


طرز تهیه کاچی: ابتدا آرد برنج را در یک ظرف ریخته و آن را با شعله ملایم تفت می دهیم تا از حالت سفیدی در آمده، به صورت طلایی مایل به قهوه ای در بیآید. بعد از طلایی شدن آرد، روغن حیوانی را به آن اضافه می کنیم و آرد را در روغن سرخ می کنیم(با شعله کم). بعد از سرخ شدن آرد، ادویه کاچی را به مقدار لازم به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم. بعد از ریختن ادویه و هم زدن آن، بلافاصله شربت قوام آمده کاچی( که شامل نبات و آب می باشد) را به مواد اضافه می کنیم و هم زدن مواد را ادامه می دهیم تا زمانی که این کاچی قوامی پیدا کند که نه شل باشد و نه سفت؛ درواقع، کاچی باید مثل سوپ حالتی روان داشته باشد.البته اگر بتوانید شربت را با شکر سرخ یا عسل قوام بیاورید خیلی بهتر است.


ادویه کاچی: زیره سیاه، زیره سبز، زنیان و بادیان(رازیانه)، هر کدام یک سیر(۷۵ گرم)؛ مغز قرص کمر، ۲ عدد؛ ناخنک، ۴۰ گرم؛ زردچوبه، یک قاشق غذاخوری؛ دارچین، زنجبیل و زعفران، به مقدار دلخواه.


گذاشتن قرص کمر


گذاشتن قرص کمر از رسوم بسیار عالی است که تقریباً به فراموشی سپرده شده است. اثر این کار به زبان طبّ قدیم، « سفت کردن کمر» و به زبان طبّ امروزی، « بازتوانی رحم و تخمدانها » است که می تواند از بسیاری از اثرات منفی ناشی از بارداری و زایمان را پیشگیری کند. برای این کار یک جفت قرص کمر نر و مادّه را روی شعله کم گاز قرار دهید تا بترکند. مغز کرم رنگ آنها را خارج کرده با یک قاشق مربّاخوری آرد نخودخام و نصف قاشق مربّاخوری «مورد» آسیاب کنید. شب، قبل از خواب، این پودر را با زرده تخم مرغ خانگی خمیر کرده روی گودی کمر زن تازه زا بچسبانید، سپس روی آن یک پلاستیک فریزر کشیده کمر را ببندید. این کار را هر شب تا ۱۰ شب تکرار کنید. برای سهولت بیشتر از پودر قرص کمر که در بعضی عطّاری ها موجود است استفاده کنید. یعنی پودر قرص کمر یک قسمت، آرد نخودخام یک قسمت و مورد نیم قسمت را با هم مخلوط کنید. البته اگر ضمادی که به این ترتیب آماده می شود را روی یک پارچه کرباس آب ندیده گذاشته و روی کمر ببندید؛ اثربخشی بیشتری خواهد داشت.


این اقدام ساده با سفت کردن کمر زن تازه زا، این اثرات را به دنبال خواهد داشت:


* تسریع بازگشت رحم و تخمدان به حالت عادّی و ایجاد آمادگی برای رابطه زناشویی.


* تنظیم کارکرد تخمدان و تنظیم سطح هورمون های زنانه.


* جلوگیری و درمان کمردردهای پس از زایمان.


* جلوگیری از عفونت های پایدار رحمی.


* جلوگیری از ایجاد بی میلی جنسی در زن تازه زا.


* جلوگیری از ریزش موی زن تازه زا.


* جلوگیری از ایجاد کیست تخمدان.


* جلوگیری از کم شدن شیر.


* کمک موثّر در پیشگیری از مشکلات روحی و به ویژه افسردگی پس از زایمان(به دلیل تنظیم عملکرد هورمونی زن).


* کمک موثّر در پیشگیری از افتادگی رحم یا مثانه و عفونت های ادراری، بی اختیار ادراری و ... پس از زایمان.


* تسریع بازگشت قدرت باروری زن به حالت عادّی. 


تامین کلسیم


یکی از مشکلات شایع بانوان امروزی پس از زایمان، تسریع روند پوکی استخوان است؛ به نحوی که بسیاری از آنها تا مدّتها با دردهای استخوانی دست و پنجه نرم می کنند. علّت اصلی این امر همان ایجاد اختلالات هورمونی و کاهش سطح هورمون های زنانه است که با رعایت دستورات فوق از آن پیشگیری می شود؛ امّا از آنجا که با اقدامی ساده می توان راه را بر این مشکل بست، به شما توصیه می کنیم این دستور ساده را اجرا کنید:


پوست تخم مرغ های مصرفی خود را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی نصف قاشق چایخوری از آن را با کمی عسل مخلوط کرده روی زبان خود ریخته قورت دهید. بهتر است این کار را تا پایان دوران شیردهی ادامه دهید. این ترکیب بسیار موثّر علاوه بر جلوگیری از پوکی استخوان، در جلوگیری از ریزش مو و افزایش شیر هم بسیار موثّر است. برای سهولت مصرف می توانید پودر پوست تخم مرغ را با کمی عسل مخلوط کنید و خمیری سفت آماده کنید و روزی ۳-۲ بار هر بار به اندازه یک نخود از آن را به شکل قرص در آورده میل کنید. راه دیگر آن است که روزی نصف قاشق چایخوری از این پودر را در نصف استکان آبلیمو ریخته پس از ۵-۴ ساعت آن را صاف کرده به تدریج میل کنید. بهره مندی از آفتاب، فعّالیت بدنی مناسب، پرهیز از مصرف چای و نوشابه و کشیدن سیگار، استفاده از کشک، کره محلّی، روغن زرد، مغز بادام خام و خرما هم به حلّ این مشکل کمک خواهند کرد.


تنظیم سطح هورمون های زنانه


با رعایت دستورات فوق کمتر پیش می آید که اختلالات هورمونی جدّی در زن تازه زا به وجود آید. وجود مشکلاتی مانند ریزش مو، کاهش میل جنسی، ترشّحات پایدار واژینال، ادامه خونریزی نفاس، کمر درد، کمبود شیر، خشکی واژن، پیر شدن ظاهری پوست و ... می توانند ما را به وجود اختلال هورمونی در یک زن شیرده مشکوک کنند. در این حالت ها حتّی اگر نتایج آزمایشگاهی هم طبیعی باشند باید نسبت به درمان اقدام کرد. البته با توجّه به شیوع بسیار زیاد این مشکلات در زنان امروزی، توصیه ما آن است که همه بانوان تازه زا این دستورات را اجرا کنند:


۱- رازیانه: ساده ترین راه، استفاده از رازیانه است. رازیانه(یا همان بادیان) یکی از بهترین داروها برای افزایش و تنظیم سطح هورمونهای زنانه است.


روش های استفاده:


- عرق رازیانه، شبی نصف استکان.


- آسیاب کرده مخلوط مساوی تخم رازیانه و نبات؛ روزی یک قاشق چایخوری.


- دم کرده یا جوشانده تخم رازیانه(یک قاشق مربّاخوری)؛ روزی یک بار.


اگر خونریزی نفاس کم است می توان مصرف رازیانه را در همین دوران شروع کرد؛ امّا اگر خونریزی زیاد است یا با مصرف رازیانه زیاد می شود مصرف آن باید تا پایان این دوره به تاخیر بیفتد. توصیه این است که حدّاقل ۴-۳ ماه مصرف رازیانه را ادامه دهید. نکته جالب این که قدیمی ها هم با توجّه به اهمّیت رازیانه آن را یکی از اجزای اصلی ادویه کاچی قرار داده اند.


۲- بدل های رازیانه:


- بومادران جایگزین مناسبی برای رازیانه است. از آنجا که گیاه بومادران تلخ مزّه است بهتر است از عرق آن استفاده کرد.


- تخم شوید: استفاده از آن مشابه تخم رازیانه است.


کم خونی


یکی از عوارض شایع پس از زایمان، کم خونی است. این مشکل در بانوانی که از قبل و در دوران بارداری دچار کم خونی بوده اند؛ در زمان زایمان خون زیادی از دست داده اند یا دچار خونریزی شدید دوران نفاس هستند بیشتر دیده می شود. کم خونی به تمام معنا یک «امّ الامراض» است و در دوران پس از زایمان نیز می تواند تمامی عوارض و مشکلات رایج این دوران را به وجود بیاورد یا تشدید کند. با این حال برای درمان کم خونی این دوران نیاز به توصیه جدیدی نیست و توصیه های فوق الذّکر - و به ویژه مصرف آب عسل - برای درمان آن کفایت می کنند؛ ولی اگر دوست دارید اطّلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید می توانید به مقاله «کم خونی» مراجعه کنید.


کمردرد


کمردرد پس از زایمان از عوارض شایع این دوران است. مهمترین دلیل این مساله سست شدن کمر زن طیّ فرآیند زایمان است. کمبود کلسیم، کم خونی و مشکلات هورمونی این مشکل را تشدید می کنند. درمان این عارضه، ساده است:


- گذاشتن قرص کمر که شرح آن در بالا گذشت؛ بهترین راه درمان کمردردهای پس از زایمان است.


- ماساژ کمر با روغن های گرم مثل روغن زیتون تصفیه نشده، سیاهدانه، بادام تلخ، هسته قیسی، کرچک، کنجد و ....


- بستن کمر به خصوص با شال پشمی.


- بادکش گذاشتن محلّ درد.


- حرارت دادن به کمر با آجرداغ، حوله داغ، کیسه آب گرم و ....


نکته: کمردردهایی که به دلیل بیحسّی نخاعی به هنگام زایمان در بانوان ایجاد می شوند هم به روش های فوق درمان می شوند.


تذکّر مهم: برای درمان کمردرد پس از زایمان به هیچ وجه نباید اقدام به حجامت گودی کمر(ساکرال) کرد.


خستگی


خستگی دایم، تمایل زیاد به خواب، احساس کوفتگی و مانند آن اگر پس از یکی دو هفته اوّل زایمان تداوم پیدا کنند می توانند نشانه هایی به نفع وجود کم خونی، مشکل هورمونی، غلبه سردی بر بدن یا وجود افسردگی پس از زایمان باشند. رعایت دستورات فوق و به ویژه مصرف آب عسل و جوانه گندم و نیز مصرف بیشتر غذاهای گرمی بخش، این مشکل را به راحتی حل می کند.


ریزش مو


ریزش مو از مشکلات شایع پس از زایمان است. علّت اصلی آن، مشکلات هورمونی، کم خونی و کمبود کلسیم است. درمان این مشکل، ساده و به شرح ذیل است:


- مصرف آب عسل، جوانه گندم، پودر پوست تخم مرغ و رازیانه.


با چهار اقدام فوق، معمولاً مشکل حل می شود؛ امّا می توان از اقدامات تکمیلی ذیل هم بهره گرفت:


- ماساژ بن موها با روغن بادام تلخ یا سیاهدانه یا روغن های مشابه؛ روزی یک بار.


- استفاده از صابون های محلّی و سنّتی به جای شامپو.


- استفاده از داروهای تقویت کننده مو:


برای نمونه می توان به این داروها اشاره کرد:


داروهای خنک: سدر، مورد، حنا، گل سرشور، خطمی، قهوه سر، گل ریواس و ....


داروهای گرم: آرد نخودخام، آویشن، بابونه، مغزهای خام(پسته، بادام، فندق و ....) و ....


داروهای فوق به تنهایی هم قابل استفاده هستند؛ امّا بهتر است مخلوطی از چند تای آنها را انتخاب و کاملاً آسیاب کنید و هفته ای ۲-۱ شب مقداری از آن را با زرده تخم مرغ خانگی خمیر و روی پوست سر خود بمالید و ببندید و صبح، سر خود را بشویید. اگر با استفاده از این داروها احساس حرارت یا خارش در سر داشتید، داروهای خنک را بیشتر کنید و بالعکس.


خونریزی شدید یا ادامه خونریزی نفاس


اگرچه با رعایت دستورات فوق کمتر شاهد بروز این مساله خواهید بود؛ امّا در صورت مواجه شدن با این مشکل - که عمدتاً ناشی از اختلالات هورمونی است - اقدامات ساده ذیل را انجام دهید:


- ابتدا با مراجعه به پزشک یا ماما مطمین شوید که خونریزی، ناشی از مسایل موضعی مثل زخم ها و پارگی های واژن و رحم نیست.


- در صورت اطمینان از مساله فوق، با انجام یکی از این دستورات ساده، خونریزی را متوقّف کنید:


* روزی ۳ بار و هر بار یک استکان عرق خارشتر مصرف کنید.


* عدس را آسیاب کرده و تفت دهید(منظور، بو دادن آرد عدس است؛ مثل بو دادن آرد برای تهیه حلوا). آرد بو داده عدس را روزی ۳ بار و هر بار یک قاشق چایخوری میل کنید.


* تره خام را شسته و آب گیری کنید. روزی ۳ بار و هر بار نصف استکان آب تره خام را تا قطع خونریزی مصرف کنید. من به شخصه تا کنون دارویی را قوی تر از آب تره خام برای قطع انواع خونریزی ها در هر جای بدن ندیده ام. اگر با خوردن این داروی کمی بدمزّه مشکلی ندارید از ابتدا همین گزینه را انتخاب کنید.


 



نظرات
  ۴۵سالم لولهام بستم دوماه حیض نشدم چرا
ارسال کننده نظر : زهرا      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
  

سلام. دلایل متعددی می تواند داشته باشد، ازجمله خود بستن لوله.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲



  سلام من دوماه است زایمان سزارین با بیهوشی انجام دادم سردرد دارم. ام ار ای و.. هم انجام دادم نهایتا دکتر مغز و اعصاب گفتن از استرس هست. اما من بعید میدونم گرچه استرس تشدیدش میکنه از لحاظ طب سنتی میتوان گفت سرم سرد شده؟
ارسال کننده نظر : تسنیم      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. عرق های اسطوخدوس، بابونه، و بادرنجبویه را به نسبت مساوی مخلوط و روزی سه تا نصف استکان تا چند ماه میل کنید. روزی یک عدد سیب سرخ متوسط (یا سه عدد سیب گلاب متوسط) را بعد از گرفتن پوست و هسته ها، رنده کنید و دو قاشق غذاخوری عرق بیدمشک، دو قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری تخم شربتی اضافه کرده بعد از خیس خوردن دانه ها میل کنید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ اسفند ۱۴۰۱



  باعرض سلام و احترام زایمان طبیعی در وان آب از نظر طب سنتی مفید هست؟ توصیه میشه؟ برای مادر و کودک ضرر نداره؟ باتشکر
ارسال کننده نظر : محسنی      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. اطلاعات زیادی ندارم ولی در حد دانسته هایم مفید است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ اسفند ۱۴۰۱



  سلام و وقت بخیر و خداقوت، ابتدا از اینکه وقت میگذارید و پیامها رو پاسخ میدید متشکرم، من ۲ ماه و ۲۳ روز از زایمانم میگذره ودچار عفونت رحم شدم ترشحات زرد و بدبو که با خوردن ازیترو مایسین و سفککسیم بهبود پیدا نکرده، قرص کمر الان انجام بدم نتیجه داره؟ کلا چه درمانی پیشنهاد میدید؟ سپاس از توجهتان
ارسال کننده نظر : ز      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. روزی دو سه بار عنبرنسارا دود بدهید. زیر شکم را صبح و ظهر و شب با روغن بابونه ماساژ دهید. روزی دو بار در لگن آبی که در آن کمی گل سرشور و سرکه حل کرده اید بنشینید. با این حال بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ بهمن ۱۴۰۱



  سلام اقای دکتر من چهل روزه زایمان کردم و بنظرم خیلیی نتونستم از خودم مراقبت کنم کاچی خوردم و با روغن سیاهدانه ماساژ دادم و استراحتم کردم اما گرمیجات نتونستم بخورم چون بچم زردی داشت، الانم شرو کنم بخورم تاثیر داره؟ و داروهای خیلی قوی و گرم چی بخورم و برای درد گودی کمر چیکار کنم
ارسال کننده نظر : واحده      تاریخ ارسال نظر : ۷ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. کمر را با روغن زیتون یا بابونه ماساژ دهید. بقیه تدابیر را هم شروع کنید و نگران نباشید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ بهمن ۱۴۰۱



  سلام و وقت بخیر ببخشید میخواستم بدون شما میدونین گیاه بدره چیه و اینجا در عطاری چی بهش میگن؟ من خیلی وقته دنبالشم ولی هیچ عطاری نمیدونه بدره چیه لطفا کمکم کنین ممنون میشم
ارسال کننده نظر : سید محسن موسوی      تاریخ ارسال نظر : ۵ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. جستجو کردم. چیز خاصی پیدا نکردم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۶ بهمن ۱۴۰۱



  سلام من ۱۰روزه زایمان طبیعی کردم الان امروز خونم کم شده و الان ۳روزه خونم بوی بدی میده با اینکه نوار بهداشتیم رو زود عوض میکنم و موارد بهداشتی رو رعایت میکنم رنگ خونم هم تغییر کرد از رنگ قرمز خون کم رنگ تر شد
ارسال کننده نظر : ساجده      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ دي ۱۴۰۱
  

سلام. بهتر است حضورا توسط متخصص زنان معاینه شوید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۵ دي ۱۴۰۱



  سلام برای افتادگی مثانه پس از زایمان چه توصیه دارید؟
ارسال کننده نظر : زینب      تاریخ ارسال نظر : ۷ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. ماساژ زیر شکم با روغن بابونه یا سیاهدانه یا ... خوب است ولی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ آبان ۱۴۰۱



  

درمان حساسیت ریشه دندان، ضعف لثه، تحلیل لثه؟


ارسال کننده نظر : نیلوفر      تاریخ ارسال نظر : ۲ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. علل مختلف و درمان های متفاوتی دارد. لذا بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ آبان ۱۴۰۱



  تشخیص قرص کمر نر و ماده چیه؟ عطاری ها هم نمی دونند فرقشون چیه؟
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ مهر ۱۴۰۱
  

سلام. ظاهرا تفاوت دانه های نر و ماده در ناحیه تغذیه ای دانه هاست ، یعنی محل چسبندگی دانه ها به درخت که در نوع نر محل دارای برجستگی و در نوع ماده این محل دارای فرو رفتگی است .


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ مهر ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

آرامش دیداری (2)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
برای خواهرم
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز