با سلام مصرف پروتئین وی در دوره مصرف آش و رژیم مشکلی ایجاد میکند؟ و مصرف قرص کلاژن و مکمل ها
سارا

سلام علیکم جناب دکتر سوالی داشتم از خدمتتون اینه که، کورک چرکی و دردناکی که روی پوست بدن بوجود میاد، راه حلی بفرمائید در برطرف کردن ان. ممنون
مجتبی

سلام وقت بخیر من سه دوره درمان رو انجام دادم و عادت نشدم ولی بعد از دوازده روز از دوره سوم عادت شدم فقط به مدت یکروز من الان باید با این اوضاع چکار کنم ؟؟!
مهسا

آخه چرا نباید مو فرفری‌ هارو حجامت کنیم؟؟ آخه چه سوال مسخره ایه...
رحیمه صادقی

سلام. چه داروی غیرشیمیایی برای نفخ معده مناسب است؟
محمدرضا بختیاری

سلام واحترام به لطف خدا۲۹هفته باردارم .آقای دکتر حال روحی خوبی ندارم ومشکل دیگم خشکی بیش ازحدبینی همراه خلط دربینی بدون سرماخوردگی هست،خلط پشت حلق گاهی، شبها نفس نمیکشم خواب خوبی هم ندارم دکترافقط قطره تجویزکردن .دلیلش چی میتونه باشه امکانش هست بزرگواری بفرماییدبنده رو راهنمایی کنیداجرتون باحضرت زهرا
محمد

سلام خدا قوت ببخشید در ماه هفت بارداری هستم جنسیت جنین پسر هست چند روزیه حالت گرما خصوصا در دستها و پاهایم دارم قبلا اینطور نبودم اماشکم و کمرم مثل سابق سرده کمی حالت دفع مدفوعم از اول بارداری ببخشید مثلا انگارکامل نیست روزی چندباره اما اذیت کننده نیست ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مونا

سلام و درود ببخشید مدتیه ترشحات قهوه ای روز بعد از رابطه دارم که علتش مشخص نیست ممکنه از عفونت باشه یا التهاب نمیدونم چند سالی هم هست بوی بد واژن و زیر بغل دارم نمیدونم ولی ترشح قهوه ای رو احتمال میدهم بخاطر مصرف شیاف ماریانا باشه که سال پیش استفاده کردم ، اقدام به بارداری کردیم برای فرزند سوم ولی این مورد یادم نبود معلوم نیست شاید باردار باشم استفاده از ابزن پوست انار خوبه ؟ چقدر باشه چه مدت؟
حامدی

سلام وقتتون بخیر. در وزن کم کردن با رژیم انگور هم امکان تشکیل سنگ صفرا هست؟ الان هفته سوم رژیم انگور هستم. کاش یه مقاله جدا درباره رژیم انگور هم مینوشتید.
سادات

سلام به شما ، همواره سلامت بمانید آقای دکتر کتری برای استفاده روزمره از آبجوش از چه جنس ایمن است ؟ سر در گم هستم
رحیمی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
منشأ ایدز؛ گفته ها و ناگفته ها(مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 12585]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

منشأ ایدز؛ گفته ها و ناگفته ها

سارا خورشید1 

 

چکیده: 

 
منشأ بیمارى ایدز، به عنوان یکى از اسرار عالم پزشکى شناخته مى شود، اما در سال هاى اخیر و به دنبال رد فرضیه هایى که منشأ ویروس این بیمارى هولناک را در بین آفریقائیان و محصول نزدیکى آن ها با شامپانزه ها و میمون هاى سبز و یا استفاده از گوشت این جانوران مى دانست، نظریه جدیدى مطرح شده که احتمال دخالت ورزى انسان در خلق و گسترش آن را بر مبناى اطلاعات علمى و شواهدى مستدل تقویت مى نماید. 


در اواخر دهه هفتاد، شیوع ناگهانى بیمارى جدیدى با عنوان ایدز، منجر به مرگ میلیون ها نفر شد. این بیمارى کشنده که به سرعت به سیستم ایمنى بدن هجوم مى آورد، قربانى خود را به قدرى در برابر عفونت ها و اختلالات عصبى، ضعیف مى سازد که فرد چاره اى جز مرگ ندارد. ویروس این بیمارى که پس از چند سال از شیوع آن، در سال 1984 شناسایى شد، با عنوان ویروس2HIV نامگذارىشد. 

 
اما سؤال مهمى که در این مورد مطرح مى شود، آن است که به راستى علت شیوع و گسترش ناگهانى این ویروس در طبیعت چه بود و اساسا منشاء آن چیست؟ 



1 1- Sara Khorsheid2 2- HIV = Human Immunodeficiency Virus

نظریه میمون هاى سبز


این نظریه، به عنوان نخستین توضیح درباره منشأ ایدز مطرح شد. مطابق این نظریه، این ویروس بایستى در بدن میمون هاى سبز آفریقایى شکل گرفته باشد و سپس از طریق نزدیکى جنسى مردم محلى با این حیوان و یا در نتیجه استفاده از گوشت آن ها، به بدن انسان منتقل شده باشد. مطابق این نظریه، خاستگاه این بیمارى آفریقا بوده و پس از آن به سراسر جهان انتقال یافته است. اما در دوم ژوئن 1988، نشریه لوس آنجلس تایمز در مقاله اى علمى، این نظریه را کاملاً مطرود دانست و افشا نمود که اساسا ساختار و ترکیب دى ان اى این بیمارى، هیچ گونه سازگارى و تطابقى با این نوع میمون ندارد. از این زمان به بعد بود که این نظریه در بین محققین، نظریه اى مطرود تلقى شد. با این وجود، باز هم اخیرا شاهدیم که این نظریه به عنوان منشأ ایدز به جامعه القا مى شود. 


نظریه شامپانزه


در سال 1999 شاهد نوعى هجوم رسانه اى با هدف جایگزین کردن نظریه شامپانزه هاى آفریقایى به جاى نظریه میمون هاى سبز بودیم که پى آمد آن، پذیرش این نظریه در مجامع علمى بود. 

 
در این سال، گروهى از محققین دانشگاه «آلاباما» با معالجه بافت منجمد یک شامپانزه دریافتند که ویروس میمونى که حامل ویروس SIVCPZ است، تقریبا شبیه ویروس HIV-1 است. این ویروس که متعلق به نوعى شامپانزه معروف به «پان تروگلدایتس» بود، پیش تر در آفریقاى غربى و مرکزى زندگى مى کرد. از همین رو است که امروزه دانشمندان معتقدند که این بیمارى از شامپانزه به انسان منتقل شده و البته درباره نحوه انتقال آن اختلاف نظرهایى وجود دارد. 

 
«اد هوپر» در کتاب معروف خود با عنوان «سفرى به منشأ ویروس اچ آى وى و بیمارى ایدز» استدلال مى کند که اساسا پزشکان و محققین از بافت هاى این جانور در تولید واکسن استفاده نموده اند. از همین رو، به کارگیرى گسترده از واکسن هاى تولیدى از بدن این جانور، سبب انتقال چنین ویروسى به بدن انسان شده است. وى معتقد است که این بیمارى به صورت عامدانه و یا ناخواسته در سال 1957 و طى آزمایشى که در آن از کلیه هاى این نوع شامپانزه هاى آلوده براى تولید واکسن فلج اطفال استفاده شده، به انسان انتقال یافته است. برخى دانشمندان اگرچه موافق اصل انتقال این ویروس از شامپانزه به انسان هستند، اما آن را نتیجه چنین آزمایشى نمى دانند. این گروه از دانشمندان معتقدند که از کلیه هاى شامپانزه براى ساختن چنین واکسنى استفاده نشده است و چنین واکسن هایى هم به ویروس ایدز یا ویروسى مشابه آن آلوده نبوده اند. آن ها در این باره این گونه استدلال مى کنند که چنین بیمارى اى به شکل طبیعى از شامپانزه به انسان انتقال یافته است. این انتقال یا محصول نزدیکى انسان با این جانور و یا نتیجه استفاده از گوشت آن بوده است. 

 
برخى دیگر با قبول اصل انتقال آن از شامپانزه، مدعى اند که بایستى شامپانزه اى آلوده توسط شکارچى اى صید شده باشد که در نتیجه گاز گرفتن و یا ایجاد خراش این حیوان در بدن شکارچى، چنین ویروس آلوده اى به بدن وى منتقل شده باشد، اما موضوعى که در این باره قابل طرح مى باشد آن است که اصولاً این گونه شامپانزه ها قرن ها در آفریقا زیسته اند و در طى دوران مختلف توسط انسان ها شکار مى شده اند. حال چرا چنین انتقالى باید تنها در دوره زمانى خاصّى یعنى اواخر دهه هفتاد صورت پذیرد و به ویروس مهمى در قرن بیستم تبدیل شود؟! 

 
این نظریه هم مبناى علمى ندارد، چرا که شواهد و بررسى ها بیانگر آن است که خود شامپانزه ها هم به ندرت به ویروس SIV که ویروسى مشابه HIV است، مبتلا مى شوند. از این روست که بایستى هم شامپانزه ها و هم انسان ها از منبع سومى که منبعى ناشناخته است، به این ویروس مبتلا شده باشند. 


نظریه واکسن آبله؛ آیا ویروس ایدز ویروسى ساخته دست بشر است؟


اما نظریه اى تکان دهنده نیز درباره منشأ این ویروس وجود دارد. مطابق این نظریه، منشأ ویروس ایدز اساسا هیچ ارتباطى با میمون هاى سبز، شامپانزه ها و ساکنان آفریقا ندارد. برعکس، حامیان این نظریه بر این باورند که این ویروس، عاملى زیستى است که در آزمایشگاه مورد دستکارى قرار گرفته و اصولاً ویروسى ساخته دست بشر است. 

 
در 26 اکتبر 1986، نشریه ساندى اکسپرس در صفحه نخست خود با چاپ مقاله اى با عنوان «ویروس ایدز در آزمایشگاه هاى پنهانى تولید شده است»، پرده از این راز گشود. در این مقاله، پزشک برجسته و سرشناس، دکتر «جان سیل» و پروفسور «یاکوب سیگال» مدیر بازنشسته مؤسسه زیست شناسى دانشگاه برلین، استدلال نمودند که ویروس ایدز باید ویروسى ساخته دست بشر باشد. همچنین دکتر «آلان کانت ول» در دو کتاب مستدل و علمى خود با عناوین «ایدز و پزشکان مرگ» (1988) و «خون عجیب» (1993) به شرح جزئیات و واقعیات این نظریه پرداخت و همین کتاب دوم وى بود که جایزه کتاب «بنجامین فرانکلین» را در سال 1994 به خود اختصاص داد. به دنبال آن بود که «ویلیام کمپ بل داگلاس» پزشک برگزیده انجمن ملى سلامت آمریکا در سال 1985، به طور مفصل و موشکافانه به نحوه شکل گیرى و گسترش این ویروس پرداخت و اثبات نمود که این ویروس باید ساخته دست دانشمندان فعال در آزمایشگاه هاى ارتش آمریکا در منطقه «فرت دتریک» در ایالت مریلند باشد. 

 
بر طبق این نظریه ـ و البته بسیارى از نظریات دیگر که به رغم اختلاف در منشأ ویروس، شیوع آن در سراسر جهان را محصول استفاده از برنامه هاى واکسیناسیون عمومى مى دانند ـ این ویروس بایستى از طریق واکسن در سراسر جهان شیوع یافته باشد. نشریه لندن تایمز در مقاله اى که در یازدهم مى 1987 با عنوان «واکسن آبله عامل بیمارى ایدز است» در صفحه نخست خود منتشر کرد، به تبیین این نظریه پرداخت. نویسنده این مقاله، با ذکر این موضوع که سال ها پیش از پدیدار شدن این بیمارى در آفریقا، شاهد واکسینه نمودن 5 تا 7 میلیون نفر از ساکنان آفریقاى مرکزى یعنى خاستگاه ایدز توسط سازمان بهداشت جهانى بوده ایم، به مسأله اى اساسى اشاره نمود. بر طبق این نظریه، آزمایشگاه هاى تحقیقاتى وابسته به ارتش آمریکا باید خالق این ویروس بوده باشند که هم زمانى واکسیناسیون و شیوع این بیمارى، دلیلى بر این مدعا است، اما نکته قابل توجه این که، این مقاله هیچ انعکاسى در رسانه هاى گروهى آمریکا نداشت و مسکوت ماند. 

 
نکته دیگرى که این نظریه را تقویت مى کند، به اسنادى مرتبط مى شود که هم اینک درکتابخانه سناى آمریکا نگهدارى مى شود. بر طبق یکى از اسناد موجود، در ژوئیه 1969 طى نشستى در ایالات متحده، وزارت دفاع این کشور با دریافت مبلغ ده میلیون دلار مأموریت یافت تا عامل زیستى ـ ترکیبى اى که بتواند سیستم ایمنى بدن انسان را مختل و یا از بین ببرد، تولید نماید. 


اما در کنار نظریه واکسن آبله، برخى از کسانى که بیمارى ایدز را ساخته دست بشر مى دانند، گسترش آن را به واکسن هپاتیت مرتبط مى دانند؛ واکسنى که بخشى از آن از بافت بدن شامپانزه گرفته شده است. همین واکسن، در سال 1978 به هزاران همجنس باز آمریکایى در شهرهاى نیویورک و سانفرانسیسکو تزریق شد. نکته اساسى آن که، همه این افراد پس از چندى به ایدز مبتلا شدند و دلیل شیوعِ هم زمان این بیمارى در شمار قابل توجهى از آمریکاییان از آن زمان به بعد، همین واکسن بوده است. 


اما به دنبال شناسایى، رمزگشایى و توالى ژنوم این ویروس، مشخص شد که اساسا ساختار آن بسیار مشابه ویروس جنین گوسفندى به نام «ویسنا» و همچنین شبیه ویروس تى ـ سل لوسمى انسانى (HTLV-I)است. بررسى ها بیانگر آن است که حدود 97 درصد ژنوم ویروس HIV شبیه ساختار ویروس ویسنا و باقیمانده آن دقیقا مشابه ژنوم ویروس HTLV-I است. همچنین نشانه هاى ابتلاى به این بیمارى، ترکیبى از تأثیرات این دو نوع ویروس مى باشد، اما آنچه که به این موضوع اهمیت مى بخشد، آن است که اصولاً هیچ رابطه اى که توجیه کننده تکامل طبیعى این دو ویروس در عرصه طبیعى باشد، وجود ندارد و تنها راه همراه شدن آن ها، ترکیب مصنوعى آن به دست انسان است. 


به رغم چنین شواهدى، بسیارى از دانشمندان وجود نوعى توطئه در خلق چنین ویروسى را رد مى کنند و معتقدند که پذیرش این نکته که چنین ویروسى ساخته دست بشر است، بى فایده است، اما واقعیت آن است که دنبال نمودن و یافتن منشأ واقعى این بیمارى ـ هر چه که باشد ـ در کشف راه حلى براى درمان آن یک ضرورت است؛ منشأیى که هنوز هم به مثابه یکى از بزرگ ترین رازهاى عالم پزشکى شناخته مى شود. 


منبع: www.islamonline.net 

منبع :

سیاحت غرب، شماره سیزده



نظرات
  دکتر وحید انشااله خداوند شما را شفا بدهد .خیلی حالتون بده
ارسال کننده نظر : رضا      تاریخ ارسال نظر : ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶


  zahra forati سلام وعرض ادب و احترام روزتان به میل وبخیر ،آقای دکتر وحید ،همکارم چند روزپیش در مورد سایت طب شیعه صحبت می کردند وبسیار مورد استقبالشان قرار گرفته بود پیشنها د . دادندکه از سایت بازدید کنیم وقتی متوجه شدم شما هستید بی نهایت خوشحال شدم وحیدجان به تو افتخار میکنم برایت بهترین ها را آرزو دارم چون بهترینی برای متعلقین سلام دارم، روزگارت سیز و در این هوای سردزمستانی تنور دلت گرم ،تادرودی دیگر خدا مراقبت باشد ارادتمند شماهستمhttp://tabib.tabaye.ir/#!/tabib/bd7397e8-e97a-11e2-b556-14dae9b39752
ارسال کننده نظر :      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ مهر ۱۳۹۵


  جناب آقای دکتر علیان نژاد سلام علیکم/وقت بخیر انشاالله/بنده دانشجوی زیست شناسی هستم ودر حال تحقیق در زمینه ادامه تحصیل در رشته طب سنتی هستم لطفاً در صورت صلاح دید جهت برقراری ارتباط بنده با جنابعالی راهی اراپه فرماپید.باتشکر فراوان
ارسال کننده نظر : مدرس      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ شهريور ۱۳۹۵
  

سلام. در حال حاضر، دوره های پی اچ دی طب سنتی در برخی دانشگاه های کشور وجود دارد که فقط پزشکان می توانند در آزمون ورودی آن شرکت کنند. صحبت هایی مبنی بر تشکیل دانشگاه طب سنتی(ورودی از طریق کنکور سراسری) شنیده می شود که بعید است به این زودی به نتیجه برسد. شعبه دانشگاه طب سنتی ارمنستان در ایران(زیر نظر موسسه تحقیقات حجامت ایران) دانشجو می پذیرد که هم هزینه اش سنگین است و هم مدرکش مورد تایید وزارت بهداشت نیست. دوره های غیررسمی در برخی موسسات برگزار می شود که اعتماد کردن به آنها سخت است. شاید برای شروع، دوره های حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام) بد نباشد. از طریق سایت فردوس الحکمه (http://ferdosehekmat.ir) هم می توانید تا حدی به مقصود خود برسید. به نظر می رسد درحال حاضر، پیگیری شخصی افراد بهترین راه باشد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ شهريور ۱۳۹۵



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3094بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4131بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4324بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[4904بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[3961بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6075بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6037بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5778بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6170بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6106بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6129بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6799بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7850بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9124بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8173بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8580بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9217بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9888بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10126بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11210بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
زگیل تناسلی
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
ویراست ششم کتابچه مرهم
نترس و فرزندت را تحسین کن
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
مسواک وحیانی
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.