بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین
گسترش دهندگان سرطان
□ رابرت سي. کوهلر
چکيده:
در سايه استفاده گسترده ارتش ايالات متحده از سلاحهاي حاوي اورانيوم ضعيف شده در دو جنگ اول و دوم خليج[فارس]، آثار فاجعهبار اين تسليحات به ايجاد موجي از بيماري سرطان در کشور عراق و مناطق همجوار انجاميده است. ابتلاي مردم اين کشور و به ويژه مناطق جنوبي به انواع سرطان، به همراه آلودگي گسترده خاک و هواي اين بخشها، منطقه خاورميانه و آسياي شرقي و در نهايت کل دنيا را در معرض آسيبهاي فراواني قرار داده که با ادعاهاي دروغين بوش در توجيه اين اشغالگري، هيچ ارتباطي ندارد.
به نظر ميرسد که رسانههاي آمريکايي چندان تمايلي به افشاي دروغهاي بوش در مورد جنگ ارتش آمريکا در عراق ندارند. مثلاً به اين جمله بوش دقت کنيد: «ما از خويشتن دفاع خواهيم کرد؛ اما در همين حال، ضمن همکاري با دوستان هم پيمانمان، فعالانه در جهت گسترش صلح و دموکراسي تلاش ميکنيم.» مطمئناً به گسترش دموکراسي در اين کشور بايد با نگاهي دقيقتر بنگريم. چراکه در اشغال عراق و افغانستان، ما بيش از هر چيز شاهد آثار ويرانگر جنگ بر زندگي شهروندان اين کشورها و تخريب زيرساختهاي ملي بودهايم.
روز به روز به آمار تلفات اين جنگ افزوده ميشود و مواد سمي مرگبار گسترش مييابند. آيا تاکنون نام اورانيوم ضعيف شده را شنيدهايد؟ و آيا بحرانآفريني در بخش سلامت ساکنان عراق و به دنبال آن در خاورميانه و آسياي مرکزي، به خاطر استفاده از اين سلاحهاي مرگبار، نبايد از سوي مردم آمريکا با واکنش مناسبي روبهرو گردد؟
دکتر جوادالعلي مدير مرکز غدهشناسي بزرگترين بيمارستان بصره، در کنفرانسي که در ژاپن برپا گرديده بود، چنين گفت: «دو پديده عجيب در شهر بصره روي داده که من هرگز مشابه آن را در گذشته مشاهده نکرده بودم. اول، وجود سرطانهاي دوگانه و سهگانه در يک فرد است. به عنوان مثال، ابتلاي همزمان يک نفر به سرطانهاي خون و معده. البته ما با مواردي نظير ابتلاي يک نفر به سه سرطان خون، معده و کليه هم روبهرو بودهايم. نکته دوم اين است که بيماري سرطان به صورت خوشهاي در خانوادههاي عراقي گسترش يافته است.... به عنوان مثال، در خانواده همسرم، 9 نفر به انواع سرطان مبتلا شدهاند.»
وي ميافزايد: «کودکان عراقي بيش از ديگران از اين آلودگيهاي هستهاي آسيب ديدهاند. بدن اين کودکان، تشعشع بيشتري را (به دليل زندگي در سنين رشد) جذب ميکنند. به همين دليل هم سرطان غدد لنفاوي که به ندرت در ميان افراد زير 12 سال مشاهده ميشود، هم اينک به يک بيماري عادي در ميان کودکان عراقي تبديل شده است.»
سلاحهاي حاوي اورانيوم ضعيف شده(DU)، از محصولات جانبي فرآيند غنيسازي اورانيوم ساخته ميشوند. اين سلاح را بايد جزو کثيفترين تسليحات دنيا در حال حاضر دانست. چرا که پس از استفاده از آن عليه زرهپوشها، به سرعت انبوهي از ذرات نانو را در فضا ميگستراند که به آساني از طريق پوست افراد جذب ميگردد. و البته بايد بدانيد که نيمه عمر اورانيوم موجود در اين سلاح، 4468 ميليارد سال است.
ما سلاحهاي خود را با اين اورانيومها ساختهايم. بايد بدانيد، در جنگ اول خليج[فارس] (که براي اولين بار اين سلاح آزمايش شد) در مجموع، 200 تن از اين سلاحها استفاده شد و به پيدايش سندروم جنگ خليج انجاميد. اما در جنگ اخير، حدود 1700 تن از اين سلاحها و به ويژه در اطراف شهرهاي بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. همچنين در آغازين روزهاي جنگ، از اين سلاحها عليه شهر بغداد استفاده شد که باراني از ذرات سرطانزاي باردار اورانيومي را در فضاي اين شهر گستراند. البته ابتلا به بيماريهاي خوني و نارساييهاي جسمي در نوزادان، از ديگر آثار جنگي است که نصيب افرادي گرديد که ما براي اعطاي آزادي به کشورشان گام نهادهايم. در حقيقت ما گامي در جهت گستراندن دموکراسي در عراق برنداشتهايم، بلکه تنها به دستکاري و تغيير ژنوم انساني آنان دست زدهايم.
البته در همان حال که ما به قول رئيسجمهور بوش به «حفظ خويشتن» مشغوليم تا از شر سلاحهاي خيالي کشتار جمعي عراق در امان بمانيم، ايالات متحده درهاي زرادخانهاش را به روي اين کشور گشوده است. به علاوه، خاک و هواي عراق به اين مواد راديواکتيو آلوده شده است. هرچند به دليل جريانات آب و هوايي، کل دنيا از اين گرد و غبار هستهاي آسيب خواهد ديد.
گريس بوسبي، يکي از فيزيکدانان گرايش شيمي و عضو کميته ريسکهاي ناشي از تشعشع در دولت انگلستان که بنيان گذار کميته اروپايي ريسکهاي تشعشع ميباشد، کيفيت هواي بريتانياي کبير را بررسي و کنترل ميکند. براساس يافتههاي وي، «اين ذرات اورانيومي، در حال انتشار در سراسر کره خاکي ما هستند.» بدين ترتيب، هنگامي که بوش اعلام ميکند که «ما در کنار مردم افغانستان و عراق تا دستيابي به آزادي و رهايي آنان ايستادهايم» به ياد بياوريم که يکي از دانشمندان برجسته انگليسي از اين جنگ به عنوان «مجازات مرگ براي منطقه خاورميانه و آسياي مرکزي» ـ به دليل آسيبهاي فراوان زيستمحيطي آن ـ ياد کرده است. اينک جرايم جنگي اين تجاوز در برابر چشمان ماست. البته شايد آنقدر اين جنايتها بزرگند که به چشم ما نميآيند. اما در همين حال، مواد مرگبار و کشنده گسترش مييابند، کودکان ميميرند و به دنبال آن، کره خاکي ما غيرقابل سکونت خواهد شد.
منبع: www.CommonWonders.com