سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
پوست، مو و زیبایی
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 17782]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 


جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟

 

 

این جمله «پزشک محرم است» غلطی است که متاسفانه شهرت فراوانی هم دارد. پزشک، به هیچ عنوان محرم نیست و تنها در صورت عدم دسترسی به پزشک همجنس، پزشک غیر همجنس آنهم فقط به مقداری که لازم است می تواند آن بخش لازم از بدن نامحرم را ببیند یا لمس کند.


 

 

 

 

بنابراین خانمی که صرفا برای زیبایی بیشتر قصد عمل زیبایی دارد؛ چون این کار ضرورتی ندارد؛ نمی تواند سر و صورت و یا بدن خود را در معرض نگاه و یا لمس (تماس مستقیم) پزشک نامحرم قرار دهد. اگر این عمل ضرورت داشت و پزشک خانم هم نبود؛ می تواند به پزشک مرد مراجعه کند.

 

 

در سال های اخیر تمایل افراد جهت جراحی های زیبایی افزایش یافته است و انجام این گونه عمل ها از نظر شرعی دارای احکامی است که ما در این مقاله برآنیم با برخی از آنها را بازگو نماییم.

 

سوال: حکم استفاده از عمل جراحی پلاستیک برای زیبایی چیست؟

حضرت آیة الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگیر نباشد فی نفسه منعی ندارد‎ ولی توجه داشته باشید بطور کلى عمل جراحی زیبایی درمان بیماری محسوب نمی‏شود و نگاه کردن و لمسِ حرام به خاطر آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن و ضرورى باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد و مراجعه به پزشك مماثل حاذق و متخصّص غیرممكن و یا خیلى سخت باشد.

 

حضرت آیة الله مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتى که آمیخته با حرام یا ضرر مهمّ دیگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جایز است.

 

حضرت آیة الله نوری همدانی (مدظله العالی):

اگر در جراحی مذکور غرض عقلائی داشته باشد و اسراف نباشد اشکال ندارد.

 

حضرت آیة الله سیستانی (مدظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

 

همچنین دو تن از مجتهدین و مدرسین حوزه علمیه این گونه پاسخ داده اند:

آیة الله علوی گرگانی (مدظله العالی):

از نظر ما جایز نیست.

 

آیة الله سید محمد شاهرودی (مدظله العالی):

فی نفسه جایز است لکن باید از تماس با نامحرم و نگاه اجنبی و محرمات دیگری که ممکن است همراه آن صورت گیرد اجتناب نمود.

 

سوال: نظر به آنکه تعداد جراحی های زیبایی روز به روز در حال افزایش است و افراد بعضا با پذیرش خطرات جانبی چنین جراحی هایی به آن اقدام می کنند، حکم شرعی در خصوص انجام جراحی های زیبایی غیر ضروری که بعضا با خطراتی نیز همراه است، چیست؟

پاسخ آیة الله العظمی فاضل لنکرانی (ره):

«اگر طبق تشخیص پزشک متخصص و مورد اطمینان عمل مذکور خطر جانی و ضرر قابل توجهی برای شخص داشته باشد انجام آن جایز نیست».

 

پاسخ آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

«جراحی زیبایی در صوتی که خطر و ضرر مهمی نداشته باشد و توسط همجنس صورت گیرد و مفسده دیگری بر آن مترتب نشود اشکالی ندارد».

 

پاسخ آیة الله العظمی نوری همدانی (مدظله العالی):

در فرض سۆال جایز نیست و نسبت به وجود ضرورت باید مورد و خصوصیات آن مشخص گردد تا پاسخ داده شود».

 

پاسخ آیة الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

«اگر احتمال مرگ یا نقص عضو باشد و احتمال به قدری قوی باشد که برای عقلا موجب خوف باشد، جراحی مذکور به هیچ وجه جایز نیست و اما اگر چنین ضرری نداشته باشد جایز است حتی اگر ضروری نباشد مگر اینکه مستلزم گناهی مانند نگاه نامشروع یا لمس نامحرم باشد که در این صورت فقط در صورت ضرورت جایز است و ضرورت را خود مکلف باید تشخیص دهد. مثلا اگر چهره انسان مشوه باشد معالجه ضروری است و در مورد زنان طبیعی است که زیبایی در بسیاری از موارد ضروری است.

 

پاسخ آیة الله العظمی موسوی اردبیلی (مدظله العالی):

«ضرورت جراحی زیبایی باید با نظر پزشک متخصص و متعهد معین شود و اگر از آن جراحی ضرر و یا خطر بزرگ و متنابهی متوجه شخص گردد جایز نیست و در صورت غیر ضروری بودن در فرض مذکور به طریق اولی جایز نیست».

 

سه سـۆال از آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه) راجع به جراحی برای زیبائی:

1) من می خواهم بر روی صورت عمل لیزیک انجام دهم برای زیبایی و نه درمان اما تا دو یا سه هفته نباید آب به آن بزنم. آیا با علم به این موضوع که مانع وضو و غسل است می توانم این عمل را انجام بدهم؟ در این مدت چگونه باید وضو و غسل را انجام دهم؟

پاسـخ: در مورد عمل جراحی، در صورتى که آمیخته با حرام یا ضرر مهمّ دیگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جایز است.

در مورد وضو و غسل نیز در صورت جواز غسل و وضوی جبیره ای می کنید.

 

2) نظر شما در مورد عمل جرّاحى زیبا سازى که بعضى انجام مى دهند چیست؟ قابل توجّه این که این عملیّات گاهى براى از بین بردن زشتى مادرزادى است و گاهى براى از بین بردن زشتى است که مادرزادى نیست مثل زخمها و جراحاتى که بعداً عارض مى شود و گاهى اصلا براى از بین بردن زشتى نیست، بلکه براى زیباتر شدن است؟

پاسـخ: در صورتى که آمیخته با حرام دیگرى نباشد در هیچ صورت اشکال ندارد و در صورتى که مستلزم حرامى باشد (مانند نظر و لمس نامحرم) تنها در صورت ضرورت، جایز است.

 

3) عمل های جراحی که برای زیبایی است مانند عمل بینی چه حکمی دارد؟

پاسخ: اشکالی ندارد ولی باید از طریق هم جنس بوده باشد مگر این که لمس صورت نگیرد.

 

و سوال آخر از محضر مبارک آیة الله خامنه ای:

سوال: جراحى بینى و یا گوش جهت زیبایى شرعاً چه حکمى دارد؟

جواب: اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگیر نباشد، فى نفسه منعى ندارد.

 

و سخن آخر:

نکاتی که در مورد جراحی های زیبایی باید مورد توجه قرار گیرد:


1. اگر این جراحی ها ضرورت دارد بی تردید باید انجام شود. فقط باید دقت کرد که اگر پزشک هم جنس وجود دارد باید به آن مراجعه کرد تا نظر و یا لمس حرامی صورت نگیرد.


2. اگر این جراحی ضرورت نداشت لازم است دو نکته را در نظر داشت و آنها را رعایت کرد:


الف. عمل مربوطه، آسیب قابل توجه ای را به انسان نرسانده و موجب ضرر چشمگیری نشود.


(بنده به عنوان یک پزشک که سالهاست شاهد مراجعه این گونه بیماران برای درمان عوارض ناشی از این گونه جراحی ها هستم، وظیفه شرعی خود می دانم که به تمام کاربران عزیز اعلام کنم که این قبیل جراحی های زیبایی، بلاشک موجب ضرر و زیان جسمی و روحی است که این آسیب ها گاهی بسیار جدی و تهدید کننده حیات جسمانی یا روحانی فرد هستند. دکتر وحید علیان نژادی.)


ب. باید پزشک مربوطه هم جنس باشد و از لمس و نگاه حرام هم پرهیز شود.


3. این احکام در تمام انواع و اقسام جراحی ها چه آنکه برای زیبایی انجام می شود و چه آنکه برای غیر زیبایی است و یا سایر مراجعات پزشکی، مشترک است و باید رعایت شود.


4. باید توجه داشت که این جمله «پزشک محرم است» غلطی است که متاسفانه شهرت فراوانی هم دارد. پزشک، به هیچ عنوان محرم نیست و تنها در صورت عدم دسترسی به پزشک همجنس، پزشک غیر همجنس آنهم فقط به مقداری که لازم است می تواند آن بخش لازم از بدن نامحرم را ببیند یا لمس کند.


بنابراین خانمی که صرفا برای زیبایی بیشتر قصد عمل زیبایی دارد؛ چون این کار ضرورتی ندارد؛ نمی تواند سر و صورت و یا بدن خود را در معرض نگاه و یا لمس (تماس مستقیم) پزشک نامحرم قرار دهد. اگر این عمل ضرورت داشت و پزشک خانم هم نبود؛ می تواند به پزشک مرد مراجعه کند.


آمنه اسفندیاری         

بخش احکام اسلامی تبیان

 

 

 


 

منابع:

سایت پورتال انهار

سایت هیأت

سایت پرسشکده

سایت نیک صالحی

منبع :

تبیان



نظرات
  سلام و تشکر ببخشید پوست پاهام انگار نازک شده یه سری رگهای نازک بنفش یا کلا رگهای پاهام انگار مشخصن از زیر پوست خواهش میکنم بفرمایید آیا راه حلی داره؟چند درصد برطرف میشه؟ تو روابط زناشویی دچار مشکل شده ام و میترسم بیشتر بشه و زندگیم از بین بره ۳۳ساله هستم خدا خیرتون بده
ارسال کننده نظر : مونا      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ تير ۱۴۰۲
  

سلام. صبح و شب با روغن بابونه ماساژ دهید ولی برای درمان تخصصی حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ تير ۱۴۰۲



  سلام دکتر وقت بخیر سه چهار روزه روی پوست دستم(نزدیک مچ دستم)تاول های ریز قرمز رنگی کنارهم به صورت خود به خود ایجاد شده که فعلا خارش وسوزشی ندارن لطفا علت و درمان این تاولها رو برام بگید . باتشکر
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۸ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ آبان ۱۴۰۱



  سلام آقای دکتر اینکه مثلا روغن زیتون به سر بزنیم که باعث تقویت مو بشه اگه همین روغن رو مثلا به دستمون بزنیم یا مثلا صورت ،باعث رشد موهای صورت و بدن نمیشه؟ باتشکر
ارسال کننده نظر : اکرم      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
  

سلام. ساختار مو در مناطق مختلف بدن متفاوت است. لذا در استفاده های معمول جای نگرانی نیست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ اسفند ۱۴۰۰



  باسلام ببخشید برای پیشگیری از افتادگی پلک در خانم ها چکاری میتونیم انجام بدیم ؟ چون ارثی داریم این موضوع رو و اهل جراحی نیستم... بسیار ممنون
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
  

سلام. ماساژ روغن گل سرخ یا روغن جوانه گندم یا روغن حیوانی یا ... می تواند کمک کننده باشد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰



  سلام مجدد عرق کاسنی و شاهتره برای کبد و پوست قبل از غذا بخوریم یا بعد از غذا؟
ارسال کننده نظر : شینا      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ دي ۱۴۰۰
  

سلام. قبل از غذا


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ دي ۱۴۰۰



  سلام نظرتون نسبت به مصرف کاسیامون چیست؟ بجای عرق کاسنی خوبه؟
ارسال کننده نظر : شینا      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ دي ۱۴۰۰
  

سلام. شناختی ندارم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ دي ۱۴۰۰



  باسلام ،آقای دکتر نظرتون درمورده گیاه آلوورا چیه؟ زدنش به پوست صورت شب تاصبح بمونه در دراز مدت یا مزاج های خاص ضرری نداره؟(برای جوش و لک و چروک و...) بسیار ممنون از راهنماییتون
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
  

سلام. اگر به پوستتان می سازد اشکالی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ فروردين ۱۴۰۰



  بر روی نشیمنگاه بنده، تعدادی جوش میزنه که بیشتر ازداخل عمیق وسفت هستند وبعضی اوقات بسیار دردناک یعنی اگه دست بخوره بهشون درد میگیره و بعدازمدتی ازبین میره واگه تخلیه بشن بیشتر دارای خون هستن و این ناحیه لکه و...ایجاد شده و حالت پوست مرغی هم شده کمی، علت چی هست و راهکار چیه بنظر شما باتشکر
ارسال کننده نظر : نازنین      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. با مشورت پزشک حجامت هم بکنید. یک ق چ کف دریا را در نصف استکان سرکه انگور ریخته روزی دو سه بار روی جوشها ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹



  سلام آقای دکتر ممنون ازراهنماییتون ،ببخشید ماساژ روغن و عسل باچه نسبتی قاطی کنیم بعد چنددقیقه بمونه روی صورت بعد بشوریم؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
ارسال کننده نظر : هانا      تاریخ ارسال نظر : ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
  

سلام. مساوی. ماساژ دهید تا جذب پوست شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ تير ۱۳۹۹



  سلام اقای دکتر چه راهی برای ازبین رفتن فرورفتگی های سطحی پوست صورت براثر جوش درطب سنتی وجودداره؟ بنظرتون لیزر وروشهایی ازاین دست مضرهستن؟ بسیار سپاسگزارم
ارسال کننده نظر : هانا      تاریخ ارسال نظر : ۱ خرداد ۱۳۹۹
  

سلام. مداومت طولانی بر ماساژ مخلوط عسل و روغن زرد (حیوانی) کمک کننده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ خرداد ۱۳۹۹



 
12345678
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
ویراست ششم کتابچه مرهم
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
مسواک وحیانی