سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی

سلام ،ممنون که پاسخگو هستید. ولی دکتر متخصص گفت از شیر من نیست که بچه پشتش زخم میشه نمیدونم والا سردرگم شدم. به نظر شما شیر خشک بدم؟
فاطمه

سلام وقت شما بخیر و نیکی. اینکه پشت بچه زخم و قرمز شده می‌تونه مشکل از شیر من باشه؟ خیلی برام دردناکه، بچه اینقدر دفع مدفوع داره که ادرار های کم دفع داره. وزن هم نمیگیره ممنون میشم راهنمایی کنید آیا مشکل از شیر هست؟
فاطمه

سلام و عرض ادب. آیا زردی بر وزن گیری هم تاثیر گذاره؟ دخترم یک ماهشه و شیر خودم رو میدم. الحمدلله زردی خیلی ناچیزی داشت و برطرف شد. با اینکه شیردهی مرتبه و خوب میخوره ولی طی یک ماه 400گرم وزن اضافه کرده درضمن مشکلی که داره همش کم کم مدفون می‌کنه و باعث شده پشت بچه پوستش حالت قرمزی و زخم بشه ممنون میشم راهنمایی کنید دکتر متخصص هم گفت از تند تند مدفوع کردن هست و پوستش رو زخم می‌کنه
فاطمه
پوست، مو و زیبایی
موخوره
تعداد: 7 میانگین: 4.86
[تعداد بازدید : 102338]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


مــوخــوره

 


 

تعریف


موخوره بیماری ناآشنایی نیست و نیاز به معرفی چندانی ندارد. به بیان ساده، موخوره، دوشاخه شدن و شکنندگی انتهای تار موهاست که باعث بدشکل شدن آنها می شود.

 

علل ایجاد موخوره


1- یبوست: از مهمترین دلایل ایجاد موخوره است که البته به طور معمول مورد غفلت واقع می شود. تعریف عملی برای اجابت مزاج مناسب آن است که فرد، حداقل روزی یک بار، آن هم به آسانی دفع مدفوع داشته باشد و اگر غیر از این بود دچار یبوست است که باید نسبت به درمان آن اقدام کرد. برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می کنم این مقاله را بخوانید:

 

امّ الامراضی به نام یبوست


2- استفاده از رنگ ها و سایر مواد شیمیایی بر روی موها. 


3- اقدامات فیزیکی مانند سشوار کشیدن و برخی روش های نامناسب بستن یا حالت دهی مو که باعث ایجاد موخوره می شوند.


4- خشکی مو به هر دلیل که باشد می تواند باعث موخوره شود.

 

درمان


درمان موخوره باید با درمان علل ایجاد کننده آن توام باشد، یعنی موارد 1 تا 4 هر کدام که در مورد بیمار مصداق دارد باید برطرف شود.

 

الف- درمان های عمومی

 

موخوره معمولا ناشی از غلبه خشکی بر کبد است. به تجربه دیده ام که در اکثر موارد، به ویژه در افراد جوان، این غلبه خشکی، ریشه در گرمی کبد دارد. اگرچه انواع دیگر شوره هم دیده می شوند. به نظرم می رسد توصیه های ذیل برای همه مبتلایان به این بیماری مفید باشند:

 

الف-الف- تغذیه: این افراد بهتر است مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، غذاهای تند و پرادویه، غذاهای مصنوعی و کارخانه ای، آجیل های بوداده، تخم مرغ، چای و قهوه و گوجه و بادنجان را کاهش دهند.


الف-ب- یک داروی ساده که برای عموم این افراد قابل تجویز است این است که روزی سه استکان از مخلوط مساوی عرق های کاسنی و شاهتره میل کنند. افراد سرد مزاج می توانند علاوه بر این دارو، صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری خاکشی را با یک لیوان آب داغ میل کنند. افراد گرم مزاج می توانند یک قاشق چایخوری خاکشی را به هر استکان از ترکیب فوق اضافه کنند.

 

الف-ج- بسیاری از افراد، از انجام حجامت سود زیادی می برند. این مساله به ویژه در افراد جوان تر یا دارای مزاج گرم صدق می کند. بهتر است در ابتدا حجامت عام(بین دو کتف) انجام شود و به فاصله دو-سه هفته، در صورت ضرورت، حجامت سر انجام شود. به هر حال باید توجه داشت که تشخیص ضرورت انجام یا عدم انجام حجامت به عهده پزشک معالج است.


ب- درمان های موضعی

 

1- کوتاه نگه داشتن موها: این اقدام در درمان بیماری تاثیری ندارد اما ظاهر موها را بهتر می کند و استفاده از ساید داروهای موضعی را آسان تر می کند اگرچه شاید برای خانم ها که اکثر مبتلایان این بیماری را تشکیل می دهند چندان خوشایند نباشد.

 

2- به تجربه دیده ام که نسخه ساده ذیل تقریباً در تمامی بیماران موثر و مفید است:


50 گرم گل خطمی را با 2 لیوان آب به آرامی حدود نیم ساعت بجوشانید و سپس صاف کنید. مایع باقیمانده را با شامپوی خود مخلوط کنید. (مهم نیست که از چه شامپویی استفاده می کنید.) هر بار که حمام می روید شامپو را کاملاً تکان دهید تا با این آب مخلوط شود و سپس شامپو کنید. خواهید دید که پس از مدّتی، علاوه بر آنکه موهایتان بسیار نرم و حالت پذیر می شوند، موخوره آن نیز به تدریج درمان خواهد شد. توجّه داشته باشید که عصاره گل خطمی حتما باید با شامپو مخلوط شود و در غیر این صورت خیلی سریع فاسد خواهد شد.

 

تذکر: عصاره گل خطمی که به ترتیب فوق آماده می شود ممکن است کمی روی رنگ های شیمیایی مو تاثیر بگذارد و احیاناً آنها را مات کند.  

 

3- استفاده از صابون های طبیعی مانند صابون های زیتون، مراغه، قهوه ای، برگردان و ... هم مفید است. بهتر است تاحد امکان از شامپو و مواد شوینده شیمیایی استفاده نشود. در موهای بسیار خشک، حتی شاید استفاده از صابون های طبیعی هم مضر باشد و بهتر است موها با زرده تخم مرغ، مخلوط سدر و روغن زیتون و ... شسته شوند.

 

4- ماساژ موها و به ویژه انتهای آنها با روغن هایی مانند روغن بادام شیرین یا روغن کنجد هم مفید است.

 

5- بستن موها با لعاب تخم کتان یا لعاب اسپرزه، بستن تفاله چای روی موها و کمپرس آب شنبلیه تازه از روش های مفید دیگر است.،

 

6- مايع ضدّ موخوره‏


این دارو را به نقل از منبع ذیل که از تالیفات استاد اسماعیل ناظم است برایتان آورده ام:


خواص دارو: نافع در موخوره (شكستگى و خشكى موها).


اجزاى دارو: سركه انگور خانگی (10 واحد)؛ مرّ مكى (5/ 3 واحد).


شيوه ساخت دارو: مرّ مكى را پودر كرده در سركه حل كنند و در ظرف شيشه ‏اى نگه دارند.


زمان و مقدار مصرف‏: هفته‏ اى 3 بار، مايع را با برس به موها خصوصا قسمت‏هايى كه دچار عارضه هستند بمالید. پس از آغشته شدن كامل موها به دارو، بگذارید تا مايع خشك شود. پس از آن، موها را با آب و بدون شامپو يا صابون بشويید.


(ناظم، اسماعيل، دارونامه طوبا (گزيده داروهاى مجرب پزشكى ايرانى)، 1جلد، نشر آبژ - تهران، چاپ: اول، 1389 ه.ش. ص140)Y با استفاده از نرم افزار کتابخانه جامع طب



نظرات
  سلام و نور و رحمت برای رفع جای جوش دوران نوجوانی و جوانی و شفافیت پوست چه باید کرد ؟! (متاسفانه تاکنون هرچه ویزیت حضوری با همکاران طب جدید و طب سنتی داشته ایم نتیجه ای جز تشدید وصعیت در پی نداشته ) ، لطفا خودتان راهنمایی کامل بفرمائید. جزاکم الله خیرا
ارسال کننده نظر : مائده      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. سوال، خیلی کلی و باز است و شخص به شخص پاسخ متفاوتی را می طلبد. پیشنهاد بنده، باز هم ویزیت حضوری توسط همکاران است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام دکتر خسته نباشید و سلامت باشید سوال خواهرم = ؛مشکل اساسی پوستی که همزمان هم جوش روپوستی و زیرپوستی میزند ، هم دچار خشکی است و پوسته پوسته می‌شود، هم دارای ترشحات چربی و منافذ باز پوست هست ، هم دچار قرمزی و جای جوش هست ... چیست و مهم تر اینکه چه باید کرد ؟ در مورد موی سر هم همزمان هم دچار چربی سر و هم خشکی ساقه مو و موخوره و شوره سر و سفیدی زودرس مو هست ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
ارسال کننده نظر : مائده (خواهرم)      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید. تا آن موقع: روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام و نور برای رفع جای جوش دوران نوجوانی و جوانی و شفافیت پوست چه باید کرد ؟!
ارسال کننده نظر : مائده      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. نیاز به ویزیت حضوری توسط همکاران هست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳



  بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
ارسال کننده نظر : رها      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳


  سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
ارسال کننده نظر : رها      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. موارد زیادی هستند. برای مثال: روزی یک عدد سیب سرخ متوسط را بعد از گرفتن پوست و هسته ها، رنده کنید و دو قاشق غذاخوری عرق بیدمشک، دو قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری تخم شربتی اضافه کرده بعد از خیس خوردن دانه ها میل کنید. 10 عدد بادام درختی پوست گرفته + یک لیوان آب سرد + یک قاشق غذاخوری عسل را خوب میکس کنید و در طی روز میل کنید (هر روز تازه تهیه شود). 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام و خداقوت برای شب ادراری پسربچه ۱۰ ساله چه باید کرد ؟! ) امکان مراجعه به پزشک طب سنتی وجود ندارد و پزشکان طب جدید کاری از پیش نمی‌برند...
ارسال کننده نظر : رها      تاریخ ارسال نظر : ۹ فروردين ۱۴۰۳
  

سلام، مصرف سردی ها را کم کنید. روزی دو بار پایین کمر و پایین شکم کودک را با روغن کنجد ماساژ دهید. کودک روزی دو استکان عرق بابونه میل کند. کندر را در کپسول ریخته روزی دو کپسول کوچک به ایشان بدهید. تشک کودک محتوی پشم باشد. فاصله شام و خواب را زیاد کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ فروردين ۱۴۰۳



  سلام و ادب و خداقوت آيا استفاده از پودر پوست تخم مرغ ، برای سلامت ، استحکام و و ممانعت از خرابی دندان افراد بزرگسال نیز مفید هست ؟! چه مدت بایستی استفاده کرد ؟
ارسال کننده نظر : رها      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. بله. بسته به شدت مشکل دارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ بهمن ۱۴۰۲



  برای انتهای ساقه مو استفاده از روغن زیتون بهتر است یا روغن کنجد مناسب تر است ؟
ارسال کننده نظر : رهای دربند      تاریخ ارسال نظر : ۱ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. در افراد مختلف متفاوت است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ بهمن ۱۴۰۲



  عرض سلام و ادب و خداقوت راجع به افزایش ضخامت مو و کیفیت آن سوال داشتم؟!
ارسال کننده نظر : رهای دربند      تاریخ ارسال نظر : ۱ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام، پودر جوانه گندم، روزی یک قاشق غذاخوری به هر نحو که مایل بودید مصرف کنید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل حل کرده کمی آب لیموترش تازه، اضافه و میل کنید (روزی دو بار). نیم سیر گل خطمی را با دو لیوان آب، نیم ساعت روی شعله کم جوشانده صاف کرده عصاره باقیمانده را با یک شامپوی متوسط (فرقی نمی کند از چه شامپویی استفاده می کنید) خودتان مخلوط کنید. قبل از شامپو کردن شامپو را کاملا تکان دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ بهمن ۱۴۰۲



  سلام ۲۰ سالمه موخوره شدید دارم و پنج سال است اصلا رشد مو نداشتم و موهام همش پودر میشه این راهکار هاهم برام حواب نمیده راهکار اساسی تر چیست؟
ارسال کننده نظر : لاله      تاریخ ارسال نظر : ۳ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ بهمن ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
برای خواهرم
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
مسواک وحیانی
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته