سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 7351]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان


پروفسور ویکتور دانیل و بُروس هاردن 


 

چکیده: 

 

شرکت هاى تولید دارو از طرق مختلف، سعى مى کنند مصرف داروهاى خود را افزایش دهند. از این رو نه تنها به پزشکانى که داروى آن ها را به بیماران خود تجویز مى کنند، جوایز و هدایایى مى دهند، بلکه با فشار بر دستگاه هاى قانون گذارى، روند نظارت بر تولید و تجویز دارو به بیمار را مختل مى کنند. مقاله حاضر به بررسى نقش شرکت هاى تولید داروى بیمارى هاى روانى، بر تجویز این داروها به بیمارانى مى پردازد که الزاما نیازمند آن دارو نیستند و گاه این دارو براى آنان شفابخش نیست. 





در طول سال 1999 م، بیش از 130 میلیون نسخه دارو به قیمت 58/8 میلیارد دلار براى درمان افسردگى و علائم مرتبط با بیمارى هاى روانى تجویز شده است. داروشناسان مى دانند که داروهاى ضدافسردگى، صرفا بخشى از راه حل بیمارى هاى روانى است، اما بازاریابى شرکت هاى تولید دارو این باور موهوم را به وجود آورده است که همه کار از قرص ها برمى آید. یک تحقیق فدرال در سال 1999م مشخص کرد که داروهاى جدید ضدافسردگى، صرفا در نیمى از موارد مؤثر بوده اند و در 18 درصد موارد، هیچ اثرى نداشته اند. 


شرکت هاى تولید دارو، سالانه 5 میلیارد دلار براى فرستادن نمایندگان خود به مطب پزشکان، هزینه مى کنند. این نمایندگان فروش، پرونده هایى به سبک FBI براى پزشکان تشکیل مى دهند که در آن، مطالبى از قبیل نام خانواده هاى تحت پوشش پزشک، معلولین مرتبط با او و حتى سلایق و علایق شخصى پزشک در آن ثبت مى شود. آن ها براى ارتباط با پزشکان از تاکتیک هاى بازاریابى و هدایایى کوچک استفاده مى کنند. علاوه بر این، شرکت هاى تولید دارو، براى پزشکان، یک سرى مزایاى جانبى نیز در صورت تجویز داروى آن ها فراهم مى کنند. مثلاً بلیط بازى هاى ورزشى و برعهده گرفتن کامل هزینه جریمه پزشک در مورد تجویز دارویى خاص به بیمار روانى. 


از سوى دیگر، شرکت هاى تولید دارو از طریق ترویج برنامه هاى داروهاى اجبارى در برنامه هایى مانند اتحاد ملى براى بیمارى هاى روانى که اختصارا «نامى» (NAMI) نامیده مى شود، سود سرشارى به دست مى آورند. نامى با بودجه اى که از سوى شرکت هاى تولید دارو تأمین مى شود، برنامه اى را ترویج مى کند که در آن، به بیماران روانى به صورت اجبارى دارو داده مى شود. هر چند این برنامه، داراى برخى خصوصیات است که مورد رضایت بیماران مى باشد، اما تأکید فراوانى بر تبعیت از برنامه دارویى دارد. به عنوان مثال، گاهى برنامه روزانه این طرح، ارسال دارو به در خانه فرد با پشتیبانى رأى دادگاه است، و گاهى حتى یک نماینده از سوى طرح ارسال مى شود تا شاهد مصرف دارو از سوى بیمار، در منزل خودش باشد. 


صنایع تولید داروهاى روان پزشکى، هزینه هنگفتى را براى توسعه طرح نامى تا سال 2002 م در همه ایالات هاى آمریکا خرج کرده اند و مسؤولان طرح نامى، ادعا مى کنند که به پول این داروهاى تجویز شده آلوده نیستند. آن ها نامى را به عنوان یک سازمان زیربنایى براى افرادى که از اختلال روانى رنج مى برند و خانواده هاى آن ها، معرفى مى کنند؛ حال آن که جان فونر یکى از فعالان اتحادیه جهانى حمایت از بیماران و سازمان نظارت بر روان پزشکى مى گوید: نامى در برخى از زمینه ها برنامه هاى خوبى دارد، اما اشکال این است که تأمین کنندگان بودجه آن ـ که شرکت هاى تولید دارو هستند ـ دستور کار این طرح را تعیین مى کنند. در ظاهر، این طرح کاملاً مستقل است، اما در عمل، کاملاً از جهت دهى شرکت هاى دارویى تبعیت مى کند و داروهایى را الزامى مى کند که این شرکت ها مى خواهند. 


سیاست نامى بر این است که هرگز نام شرکت هاى داروسازى اى را که این طرح را از لحاظ مالى پشتیبانى مى کنند، فاش نکند. محققین مرکز Mothe Jones با استفاده از برخى اسناد داخلىِ این طرح، عنوان کرده اند که طرح نامى صرفا در 5/2 سال گذشته 72/11 میلیون دلار از صنایع تولید داروهاى روان پزشکى دریافت کرده است. مهمترین شرکتى که به این طرح، کمک مالى مى کند کمپانى «الى لیلى» است که تولیدکننده داروى پروزاک مى باشد. 


اسفن پرومپر، یکى از محققین، در این زمینه مى افزاید: «حرکت هجومى داروها اکنون در پى به دست آوردن حمایت از سوى قواعد FDA (سازمان نظارت بر غذا و دارو در ایالات متحده) است. در دهه گذشته، فعالان مبارزه با ایدز تلاش کرده اند تا روندى را که طى آن دارو به دست مصرف کننده ها مى رسد، کوتاه و سریع سازند و کمپانى هاى داروسازى نیز که مشتاق رسیدن دارو به بازار مصرف بودند با موفقیت بر کنگره فشار آوردند تا روند تأیید داروهاى جدید را سرعت دهد، اما وقتى که دارو به بازار وارد شد، FDA منابع کافى براى نظارت بر آن را ندارد. این سازمان، فاقد متخصصین لازم در شناسایى بیمارى هاى مسرى جهت پى گیرى آثار مخرب داروهاى جدید است. سیستم نظارتى فعلى بر مبناى گزارش هاى داوطلبانه متخصصین خصوصى قرار دارد که ناکافى و غیرقابل اعتماد است. در عین حال، صنایع دارویى از طریق تبلیغات سعى در ترویج داروهاى جدید دارد که در این زمینه قواعد آسان جدید و تبلیغات تلویزیونى، کمکى جدى هستند و از سوى دیگر نیز با تکیه بر متخصصین و اهداى جوایزى از کوچک تا بزرگ به آن ها، سعى در ترویج این داروها دارد. 


از هنگام مطرح شدن این موضوع، FDA تلاش فزاینده اى براى بهبود و تقویت برنامه هاى نظارتى خود آغاز کرده است. گزارشى داخلى که در سال 2000 منتشر شد، چنین نتیجه گیرى کرده بود که FDAباید تلاش بیش ترى براى نظارت بر داروهاى تأیید شده و موجود در بازار انجام دهد. مسؤولان دفترِ بررسىِ خطرات داروهاى موجود در بازار، چنین اظهارنظر کرده اند که: سازمان هایى از قبیل مرکز تحقیقات کیفى بهداشت، باید بودجه بیش ترى براى نظارت بر تجویز داروهاى موجود در بازار در اختیار داشته باشند. این مسؤولان، هم چنین خواستار اختصاص سرمایه هایى براى اجراى قانون نظارت بر تجویز داروها شدند. جین هینى عضو کمیسیون FDA در نامه خود به ماهنامه واشنگتن مى نویسد: «هر چند [نظارت بر داروهاى موجود در بازار] به روز شده است، اما سیستم نظارتى نیازمند منابع مالى بیش ترى براى تقویت عملکرد خود است.» 

منبع: www.projectcensored 

منبع :

ماهنامه سیاحت غرب؛ شماره 3



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1483بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2455بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2727بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3054بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2445بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4699بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4691بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4427بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4806بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4732بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4809بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5422بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6394بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7753بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6797بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7236بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7681بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8489بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8744بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9810بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
دنیای زیبای دینداران
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
زگیل تناسلی
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
آزادی در کودکان زیر 7 سال
هوش جنسی کودک
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)