بسم الله الرّحمن الرّحيم
و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين
کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.
تفاوت حجامت و اهدای خون از منظر طب سنتی
«دکتر رضا منتظر» که از اساتید و صاحب نظران طب سنتی است در این رابطه نظرات قابل تاملی دارد. او تفاوت حجامت و اهدای خون را مانند فرق بین سیب با پرتقال توصیف میکند و میگوید:
«این دو از زمین تا آسمان با هم متفاوت هستند. تنها شباهت شان این است که در هر دو مقداری خون از بدن خارج میشود. حجامت خواص پیشگیری و درمانی دارد. به عنوان مثال باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، اما این خاصیت را در اهدای خون نداریم.
همچنین حجامت باعث درمان برخی بیماریها میشود، اما در رابطه با اهدای خون هرگز چنین ادعایی مطرح نشده است.
اهدای خون یک عمل خداپسندانه است که به وسیله آن میتوان به دیگران کمک کرد. این موضوع بسیار متفاوت از آن است که شما روشی در طب سنتی داشته باشید که مدعی است هم پیشگیری میکند و هم درمان. مستندات این مطلب نیز بارها ارائه شده، اما اگر نیاز باشد مجدداً نیز آن را ارائه میکنیم.»
وی دلیل توصیه طب سنتی به حجامت را ذکر و اینگونه ادامه میدهد که طب سنتی، یک مکتب درمانی است.
در منابع طب سنتی یکی از مکانیزمهای حجامت، درمان «غلبهی دم» است. کسی که غلبه دم (خون) دارد باید حجامت انجام دهد. به شکل کلی چهار مکانیزم علمی برای حجامت بیان شده که عبارتند از: «غلبه دم»، «تقویت سیستم ایمنی بدن»، «پاکسازی بدن از سموم» و «افزایش قوای روحی و عقلی»
این چهار مکانیزم درمانی حجامت است که مستندات آن نیز در منابع طب سنتی ذکر شده و ما نیز در تجارب درمانی خود در رابطه با بیماران بسیاری از این موارد استفاده کردهایم.
خون حجامت، چربتر و غلیظتر است.
درباره پذیرش حجامت از نظر علم پزشکی هم باید گفت که امروز علم پزشکی، حجامت را کاملا پذیرفته است.
مقالات علمی متعددی در کل دنیا با عنوان «حجامت» تاکنون منتشر شده و این اتفاق نه فقط در ایران بلکه در کل جهان رخ داده است. مقالات علمی موجود در این زمینه در دانشگاههای معتبر کار شده و مستندات و مقالات بسیاری هم توسط بنده و دوستان و حتی دانشمندان غربی در این زمینه وجود دارد.
پایان نامه من در سال ۱۳۷۶ با همین موضوع ارائه شد که «خون حجامت با خونی که از دست گرفته میشود چه تفاوتی دارد؟» در آن زمان همزمان از ۴۰ نفر در این پروژه هم از دست آنها خون گرفته شد و هم بین دو کتف را حجامت کردیم، سپس خونها را به آزمایشگاه ارسال کردیم و متوجه شدیم - آنچه سالها پیش در میان عامه مردم شایع بود که حجامت را «خون کثیف» میدانستند و توسط پزشکان مسخر میشد- صحت دارد.
خون حجامت، هم چربتر و هم غلیظتر است. غلظت چربی تری گلیسیرید، کلسترول، قند خون و اسید اوریک در خون حجامت بالاتر است نسبت به خون همان فرد وقتی از دستش خون گرفته میشود. به عبارت دیگر این یک خون است که در بدن در گردش است، اما ترکیب خون، برای هر فرد بسته به اینکه از دستش گرفته میشود یا با حجامت خارج شود کاملاً متفاوت است. این پروژه در دانشگاه شهید بهشتی در سالهای ۷۶ تا ۷۸ انجام شد و نتایج آن ثابت کرد که حجامت با خون دادن دو مقوله کاملاً مجزا هستند.
لینک مصاحبه در ایسنا
https://www.isna.ir/news/1403050905625/%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%AA-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%DB%8C%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D9%86-%D9%87%D8%AF%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85