سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون
کد : 37195
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
راهکار بیشتر حرف زدن اعضای خانواده

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 


راهکار بیشتر حرف زدن اعضای خانواده 

 
خیلی از والدین دوست دارند خانواده خود را از وضعیت بدون گفت وگو خارج کنند، اما نمی دانند از کجا باید شروع کنند. در واقع موضوع شروع گفت وگو را پیدا نمی کنند. در امورات جاری خانه با فرزندان مشورت کنیم. بعد از آن در کارهایی مثل گذران اوقات فراغت یا اینکه مسافرت کجا برویم آن ها را وارد دایره تصمیم گیری و اظهار نظر کنیم. این کار اعتماد به نفس فرزندان را زیاد می کند.

اینکه متوجه بشویم در خانواده ما خیلی وقت است که افراد دورهم جمع نمی شوند، خیلی وقت است درباره موضوع مشترکی صحبت نشده و اصلاً خیلی وقت است جمع خانوادگی در زیر یک سقف برای ما به وجود نیامده است یک گام بزرگ است. گام بزرگی برای رسیدن به این موضوع که خانواده ما دیگر باهم «گفت وگو» نمی کنند.

 

 

 


در این مرحله خیلی از افراد به جای تن دادن به این بحران یا شانه خالی کردن از سروسامان دادن به اوضاع، به فکر راه حل می افتند؛ اما «بحران گفت وگو در خانواده» از آن دست بحران هایی است که حل آن نیاز به دانش و آگاهی در حوزه روان شناسی دارد. سرویس خانواده فارس دراین باره با دکتر «علیرضا سفیدچیان» گفت وگو کرده است. دکتر سفیدچیان روان پزشک و مدرس دانشگاه علوم پزشکی بابل است و در این گفت وگو راه کارهایی برای «بالا رفتن میزان گفت وگو» در خانواده ارائه داده است.

 

 

 

 


چرا گفت وگو در خانواده مهم است و مرتب آماری از پایین بودن آن در خانواده های ایرانی منتشر می شود؟


پابرجایی یک خانواده به رابطه افراد آن خانواده باهم بستگی دارد. حل مسائل و مشکلات زندگی هم جز با تعامل و گفت وگو با یکدیگر ممکن نیست. متأسفانه امروزه میانگین گفت وگو در بین خانواده های ایرانی به کمتر از سی دقیقه در روز رسیده است.

 

 

 

 


علت این کاهش میزان گفت وگو چیست؟


یکی از علت های آن که این روزها بیشتر هم شاهد آن هستیم مشکلات اقتصادی و معیشتی یک خانواده است. این موضوع هم باعث ایجاد اضطراب در والدین می شود و هم حوصله ایجاد گفت وگو و رابطه با دیگر اعضای خانواده را از آن ها می گیرد. درواقع استرس های شغلی و مالی والدین باعث خستگی روانی افراد خانواده می شود. از آن طرف تعارضات و مشکلات بین والدین به فرزندان سرایت و این دو گروه را از هم دورتر می کند. در این مواقع سیستم خانواده دچار اشکال می شود. به این موضع تغییر نگاه نسل جدید و فاصله گرفتن نگرش والدین و فرزند از هم دیگر را هم اضافه کنید.

 

 

 

 

 

 

عدم درک متقابل بین اعضای خانواده به ویژه والدین با یکدیگر، نبود فرهنگ و مهارت گفت وگو، مشغولیت شدید در فضای مجازی به علاوهٔ تماشای تلویزیون و سایر رسانه های تصویری هم از علت های کاهش گفت وگو در خانواده است.

 

 


اگر یک سری از اختلالات روان پزشکی پدر و مادر را درگیر کند باعث کاهش میزان گفت وگو در خانواده می شود. مثل اضطراب، افسردگی؛ و یک موضوع مهم دیگر هم «نداشتن مدیرت اوقات فراغت» در خانواده است.

 

 

 


چه راهکاری برای حل این بحران، پیشنهاد می دهید؟

 


مهم ترین مسئله نقش والدین است. درواقع اگر پدر و مادر باهم صحبت کنند و درست گفت وگو کنند، بی تردید بچه ها یاد می گیرند. ازنظر من این نکته مهم ترین راهکار در بالا بردن میزان گفت وگو در خانواده است.

 

 


مدیریت اوقات فراغت و مدیریت زمان در زندگی هم به حل این معضل کمک می کند. در ابتدای صحبت ها گفتیم که مشکلات اقتصادی یکی از مواردی است که نتایج آن منجر به فاصله گرفتن اعضای خانواده از هم می شود. راهکار این ماجرا این است که مشکلات بیرون از منزل را به خانه نیاوریم و مسائل و مشکلات بیرون از منزل را به اتفاقات داخل خانه دخالت ندهیم. به لیست مدیریت ها باید «مدیریت فضای مجازی» را هم اضافه کرد. استفاده از فضای مجازی باید زمان مشخص و محدودی داشته باشد، همچنین استفاده از تلویزیون و سایر رسانه های تصویری.

 

 

 

 

 

هرچه میزان حضور افراد خانواده در سفره مشترک بیشتر باشد، ارتباط و گفت وگو اهل خانه باهم بیشتر هم می شود. مثلاً اگر یکی از اعضای خانواده ناهارش را جداگانه بخورد، یکی از بهانه های گفت وگوی او با سایر اعضای خانواده حذف شده است. در این مرحله خوب است که والدین هم سعی کنند دانسته های خود را به روز کنند تا حرف مشترک بیشتری با فرزندانشان داشته باشند.

 

 

 


صله رحم و رفت وآمد هم موضوعی است که بین خانواده ها کم کم دچار فراموشی شده است. از دلایل این فراموشی مشکلات اقتصادی است. برای همین بهتر است از تکلف و خرج های اضافی مهمانی ها کم شود تا صله رحم بیشتر و فرهنگ گفت وگو افراد باهم دوباره مثل گذشته جای خودش را باز کند.

 

 

 


در مرحله آخر هم اگر شخصی از اعضای خانواده دچار بیماری استرس، اضطراب یا افسردگی است باید هرچه سریع تر برای درمان او اقدام شود.

 


خیلی از والدین دوست دارند خانواده خود را از وضعیت بدون گفت وگو خارج کنند، اما نمی دانند از کجا باید شروع کنند. درواقع موضوع شروع گفت وگو را پیدا نمی کنند.

 

 


اگر خانواده ای علل و اهمیت گفت وگو بین اعضایش را فهمید قطعاً به این سؤال می رسد که حالا باید درباره چه چیزی گفت وگو کنیم؟ پیشنهادهای من به عنوان یک روان شناس این است که اول ازهمه در امورات جاری خانه با بچه ها مشورت کنیم. بعدازآن در کارهایی مثل گذران اوقات فراغت یا اینکه مسافرت کجا برویم آن ها را وارد دایره تصمیم گیری و اظهارنظر کنیم. این کار اعتماد به نفس فرزندان را زیاد می کند.

 

 


به هرحال در هر خانواده ای زمانی هست که اعضا دوست دارند برای خودشان کتاب بخوانند یا مثلاً تلویزیون تماشا کنند. خوب است این کار دست جمعی باشد. مثلاً همگی توافق کنند یک زنجیره را تماشا کنند و بعد درباره آن حرف بزنند. یا یک کتاب را بخوانند و بعد از اتمام آن درباره اش گفت وگو کنند. درواقع نیازی نیست که برای شروع یک گفت گوی خانوادگی کاری خارق العاده انجام بدهیم. همین امورات جاری و روزمره باکمی هوشمندی می تواند محل صحبت و همدلی بشود.

 

 

 

 

 

 


یعنی صرف صحبت کردن درباره موضوعات جاری و عادی می تواند میزان گفت گو در یک خانواده را بالا ببرد؟


بله؛ اما چیزی که مهم است این است که این گفت گو همراه با همدلی باشد. بهترین نوع گفت و گو، گفت گوی همدلانه است. تعریفش هم این است که هرکس، موضوع صحبت را از نگاه فرد مقابلش ببیند. گفت وگوهای همراه با نصیحت طوطی وارو مکرر یک گفت وگوی موفق به حساب نمی آید، بلکه حتی مضر هم هست.

 

 


یعنی بهترین شکل گفت وگو در یک خانواده این است که درباره یک موضوع مشترک همه نظر بدهند، همه صحبت کنند و بهترین تصمیم و نظر همدلانه انتخاب بشود.


منبع :

خبرگزاری حوزه



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12387بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15053بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35261بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46259بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23181بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63680بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536328بازدید]
زردی نوزادان[494026بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11600بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11283بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16138بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50931بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17754بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8450بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13054بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14407بازدید]

از میان مقالات

تله تلفن های همراه: زیان های بهداشتی (مقاله انتخابی)
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
چربی خون
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)
توطئه حذف حجامت در ایران
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
تشعشعات تلفن همراه باعث تغییر شکل مغز می شود(مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
حکایت دزد و کودک
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) درباره فرزند دار شدن و خصوصیات پنجگانه
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور