سلام انشاالله عاقبت به خیر شوید
سجاد

سلام و عرض ادب خدمت شما.آقای دکتر من 36 سالم هست و گفتن یائسگی زودرس دارم میگیرم.یک دوره سه ماهه پیازدرمانی انجام دادم که دو ماه آخرش رو بدون دارو پریود شدم.اما الان که پیاز درمانیم حدود دو ماه پیش تمام شده.بیست روز هست که پریود نشدم و ازمایش بارداریم هم منفی بوده.الان با توجه به اینکه اصلا دوست ندارم دیگه داروهای هورمونی استفاده کنم خواستم بدونم نظر شما چیه؟دوباره پیاز درمانی رو شروع کنم یا راه دیگه ای هست که من بدون داروهای شیمیایی پریودم برگرده؟
مریم

سلام وقتتون بخیر من پنج یا شش سال پیش چند وقت با آب سرد حمام میرفتم از همون موقع آب خنک معمولی (نه حتی یخ دار)بخورم یا ماست و گوجه یا حتی صورتمو با اب خنک معمولی بشورم آبریزش بینی پیدا میکنم اوایل یا کهیر میزدم صورتم ورم میکرد یا حتی گاهی با کاکائو هم کهیر میزدم البته مادر زادی نبوده سیستم ایمنی بدنم به هم خورده چندساله حالا به نظر ورم صورت و کهیر کم تر شده چون سعی میکنم رعایت کنم چند بار دکتر رفتم قرص حساسیت و اسپری بینی دادن ولی تاثیری نداشته یک دکترم گفت که دیگه درست نمیشه به نظرتون حجامت آلرژی تاثیرداره ؟ اصلا واکسنش چطور باید درست شه چون فقط به سرما حساسیت پیدا کردم
حدیثه

سلامممممم دکتر جان یک جایی خوندم که برای شخصی گفتید ایمیلش رو بده تا براشون چیزی در مورد درمان های تکمیلی خودارضایی بفرستید خواهش میکنم تو رو خدا برای من هم بفرستید این هم ایمیلم هست mailfortebshiaaa@gmail.com به حق علی ابن موسی الرضا برام بفرستید خیلی میترسم ازدواج کنم و مشکل داشته باشم
ناشناس

بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار
کد : 67706
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
بهترین تنبیه و تشویق برای فرزندان!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

بهترین تنبیه و تشویق برای فرزندان!

 

 

 

 

 

 
وقتی فرزنددار می‌شویم رفتارهای مختلفی از فرزندانمان مشاهده می‌کنیم. پاره ای از این رفتار و کنش‌ها برای ما در نقش والدین دوست داشتنی و جذاب است و دوست داریم فرزندمان آن رفتار را در خود تقویت کند. اما در مقابل گاهاً برخی رفتارهای ناپسند هم می‌بینیم که سعی می‌کنیم با تربیت درست، فرزندمان آن رفتار خودش را اصلاح کند.


اگر بخواهم مثالی عرض کنم فرض کنید در جمع کودک حرف زشتی بزند، رفتار نامناسب و ناشایستی انجام دهد که بخواهیم او رفتارش را اصلاح کند. همین طور در حالت روبرو ممکن است فرزندانمان رفتار خوب و سنجیده ای داشته باشند و ما از آنها راضی باشیم و بخواهیم آنها را تقویت کنیم. اما روش های درست و اصولی انجام این کار چیست؟ روش تنبیه و تشویق در بازه های سنی مختلف را بشناسیم.




« مجید آقا براری پژوهشگر و کارشناس خانواده» در مورد تنبیه و تشویق فرزندان چنین می‌گوید:


شاید وقتی اسم تنبیه را می‌شنویم همان ابتدا فکرمان برود سمت اینکه تنبیه همان دعوا کردن فرزندمان زمانی که کار اشتباهی انجام می دهد است اما تنبیه فقط به این مورد خلاصه می‌شود؟


مجید آقابراری در توضیح این مورد می‌گوید: «والدین وقتی اسم تنبیه را می‌شنوند فکرشان به این سمت نرود که تنبیه یعنی تنبیه بدنی. تنبیه بدنی بدتر کودک را جریح تر می‌کند و باعث می‌شود که کودک شما بیشتر کارش را تکرار کند. اگر خدایی ناکرده فرزندتان را تنبیه بدنی کنید، شما با این کارتان مستقیم سراغ مرحله آخر رفته اید و دیگر هیچ روش تربیتی را برای خود نگذاشته‌اید و بعبارتی غول مرحله آخر را شکانده اید.»



بهترین راه تشویق و تنبیه!


شاید یکی از بزرگترین سوالاتی که والدین در ذهن خود دارند این است که چه کنم تنبیه و تشویق سودمند و درست در مورد فرزندم انجام دهم که بر او اثر گذار باشد؟


در پاسخ به این سوال این کارشناس چنین می‌گوید:« والدین بررسی کنند ببینند چه چیزی برای فرزندشان بسیار لذت بخش است در قبال رفتار پسندیده اش آن را انجام دهند که نوعی پاداش برای رفتار خوبش محسوب می‌شود. این پاداش می‌تواند تماشای یک کارتون که مناسب سنش است و برایش جذابیت دارد باشد یا دوچرخه سواری و هر کار دوست داشتنی دیگر.


فرض کنید فرزندتان رفتار خیلی خوبی داشته و شما می‌خواهید تشویقش کنید. مثلاً بگوییدوقتی وارد جمع شدی چون اول به بزرگترها سلام کردی، یا اینکه وقت نماز آمدی کنار مامان یا بابا نمازت را خواندی یک هدیه تشویقی با انتخاب خودت برایت تهیه می‌کنیم.


در حالت روبرو فرض کنید فرزندتان رفتار نامناسبی داشته است، در این صورت یک مجازات مناسب سنش در نظر بگیرید. فرض کنید فرزندتان حرف نامناسبی گفته است در این حالت بگویید بخاطر اینکه حرف بد زدی اجازه نداری برنامه مورد علاقه ات را تماشا کنی.»


 دوران نوجوانی روشتان را تغییر دهید!


دوران نوجوانی فرزندم بی تفاوت باشم بهتر است یا سختگیری بیشتری داشته باشم؟ در این دوره حساس چه روشی داشته باشم که احساسش آسیب نبیند؟

این ها بخشی از سوالاتی است که مادران در ذهن خود آنها را تکرار می‌کنند اما پاسخ چیست؟ آقابراری در توضیح چنین می‌گوید : برای دوره نوجوانی در بازه سنی دوازده تا چهارده سال انجام این روش ها بسیار موثر است:


مورد اول محبت، فرزند باید بداند که در دل والدینش جا باز کرده و محبوب آنها است. همین طور والدین باید با محبت خود رفتاری داشته باشند که فرزندشان بداند که در تمام سختی های زندگی می‌تواند به آنها تکیه کند.


 دوم رفاقت و حس اعتماد، اینکه فرزندت احساس کند که پدر و مادر من رفیق من است من می‌توانم بعضی وقتها حرفهایم را به آنها بزنم و در مقابل آنها من رانصیحت نمی‌کنند. بچه ها در دوره نوجوانی از نصیحت کردن و سرزنش بیزار هستند، مخصوصاً آن لحظه ای که درد و دلی با شما می‌کنند.

نکته ای که در مورد مادران می‌خواستم بگویم اینکه، وقتی فرزندشان با او حرفی می زند دریافت انعکاس احساس از سمت مادر حس بسیار خوبی به فرزند منتقل می‌کند.


فرض کنید فرزند به مادرش می‌گوید «مامان یک اتفاقی برای من افتاده است که من را خیلی ناراحت کرده است، دوستم در مدرسه به دروغ از طرف من حرفی زده است و چند نفر از دوستان دیگرم را از من ناراحت کرده است» همدلی این شکلی مادر با او که «از این اتفاقی که برای تو افتاده است من هم دلگیر شدم و مثل خودت از ناراحتی تو ناراحتم ولی نباید این اتفاق باعث شود تو سرخورده شوی، سعی کن با هم کلاسی ات صحبت کنی ودلیل این کارش را بپرسی تا این مسئله حل شود.»
یا وقتی اتفاق خوبی برای او افتاد به او بگویید «از اینکه حال تو خوب است من هم خیلی خوشحالم!» احساس درک متقابل از طرف والدین برای فرزندان یکی از بهترین حس هایی است که تجربه می‌کنند. پس رفاقت و احساس درک مقابل در این بازه بسیار اهمیت دارد. همه ما در زندگی رفاقت را تجربه کرده ایم، در کنار رفیقمان می توانیم درد و دل کنیم بدون اینکه ترس از قضاوت شدن داشته باشیم.


سوم این که ارتباط شما با فرزندتان بر اساس امر ونهی کردن نباشد. این طور نباشد که فقط فرزندتان را محدود کنید. این درست است که شما باید برای فرزندتان چارچوب قائل باشید ولی نباید در مورد تفریحات و فعالیت های مثبت هم آنها را محدود کنید. همین طور تفریحات مشترک با فرزندتان داشته باشید.
مثلاً باهم پدرفرزندی برای دیدن مسابقات کشتی بروید یا ... همین طور مادر با فرزندش به خرید بروند و فعالیت های مشترک باهم دیگر داشته باشند تا فضای ارتباطی شان با همدیگر به سمت دوستانه بودن برود.

البته این نکته خیلی مهم است همانطور که رابطه دوستانه و رفاقت بین شما و فرزندتان وجود دارد حریم ها هم حفظ شود.


واما بهترین روش طبق روایات برای تربیت در دوره نوجوانی! قهرکردن. این کار برای کودکان کم سن وسال جواب نمی‌دهد چون اصلا درکی از قهر کردن ندارند هم چنین کودکان در سنین خردسالی وابستگی شدیدی به مادرشان دارند، قهر کردن باعث اضطراب در وجود آنها می‌شود، اما در دوره نوجوانی این روش برای جواب گرفتن معرکه است.
بخاطر درک بیشتر و محبتی که بین شما و فرزندتان است ناراحتی شما برای فرزندتان بسیار سخت است پس همواره تلاش می‌کند اشتباهی نداشته باشد تا باعث آزردگی و رنجش خاطر شما شود، اما اگر ارتباط شما با فرزندتان به نحوی باشد که صبح تا شب با هم دیگر بگومگو داشته باشید حتی ممکن است خدایی ناکرده فرزندتان از این قهر خوشحال باشد و این موضوع برایش اهمیتی نداشته باشد و حتی فکر کند در این حالت آرامش اعصاب بیشتری دارد.



منبع :

فارس نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12409بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15074بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35296بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46290بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17326بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23204بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63714بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536439بازدید]
زردی نوزادان[494081بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11510بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11613بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11295بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16154بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50970بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17770بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15260بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10993بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8466بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13065بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14425بازدید]

از میان مقالات

صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
تلفن های همراه و سرطان مغزی: ماجرای واقعی(مقاله انتخابی)
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
خاکشی
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
بیماری دیابت و نقش صنعت هله هوله در گسترش آن (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آرامش دیداری (2)
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)