سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم

سلام دوباره ،پس اگر نمی شود رژیم روادامه داد برای ثابت ماندن یاادامه ی رژیم که وزن پایین بیاید چه توصیه ای می کنید
نجمه

سلام وعرض خسته نباشید خدمت شما آیا می شود این رژیم روبیشتر از ۱۵ روز ادامه داد
نجمه

ریشه اولیه طب سنتی از کجا نشئت گرفته است؟ چون منطقا شما زمانی می‌تونی یه سیستم نسبتا کارآمد و دقیق در مورد بدن مطرح کنی که به تمام ابعاد و جزییات بدن اشراف داشته باشی و بعد این الگوریتم ها و مبانی طب سنتی رو بتونی بیان کنی. از طرفی به خوبی هم پاسخگوی نیازها هست. تنها گزاره ی منطقی که به ذهن آدم می رسد اینه که باید منبعی فرابشری داشته باشه.
نیکوکار

سلام.برای سنگ صفرای بزرگ که دکترگفته عمل بشه ولی علائم حادی نداره،کدامیک ازدرمانهای بالابهتره وزودترجواب میده؟؟ کدومشون برای سنگهای صفرای بزرگ بهترهستند؟ونتیجه میدن ممنون میشم راهنمایی کنید،خداخیرتون بده
سیده فاطمه

سلام.یائسگی زودرس دارم وسنگ صفرای بزرگ هم دارم ولی علائم جدی نداره سنگ صفرام،دکترگفته عمل کن.ولی من نمیخوام صفرام رو دربیارم. اینکه میگن هورمون درمانی برای سنگ صفراخوب نیست وسنگ روبزرگ میکنه درسته؟؟ میتونم باداشتن سنگ صفرای بزرگ پیازدرمانی انجام بدم؟؟؟ آیاپیازدرمانی مثل هورمون درمانی میمونه وسنگ روبزرگ میکنه؟؟ لطفا راهنماییم کنین. خداخیرتون بده
سیده فاطمه

سلام آقای دکتر برای چربی کف سر ، شوره ،خارش مو و بالا بودن آنزیم های کبدی زمان مصرف خاکشی کی هست و با اب داغ بهتر است یا سرد ؟
مهدی

خیلی عالی بود،خدا خیرتون بده
سادات
کد : 23293
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
خبرها و نظرها
Share Email
راه‌های درمان خلط گلو

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

راه‌های درمان خلط گلو 

 

 

بخار درمانی باعث می شود مخاط و خلط از بین برود و از بدن سریعتر خارج شود.

 

خلط گلو یا چرک به علت تجمع چرک پشت گلو یا در اثر آبریزش در عقب بینی ایجاد می شود که باعث ناراحتی می شود. غدد درون گلو و بینی شما حدود ۱ تا ۲ لیتر مخاط در روز تولید می کنند. این مخاط حاوی سلولهایی است که کانال سینوس را پوشش می دهند و دارای چندین وظیفه مهم می باشند.

 

این مخاط باعث رطوبت و پاکسازی کانال بینی، به دام انداختن ذرات خارجی، متوقف کردن آنها و فیلتر کردن آنها در راه سیستم تنفسی، مبارزه با عفونت و رطوبت هوا می شود. اغلب اوقات متوجه قورت دادن مخاط نمی شویم.

 

علائم خلط گلو و چرک:

 

سرفه چرک و خلط

احتقان گلو

تنگی نفس

 

در ادامه شما را با درمان های خانگی خلط گلو آشنا می کنیم:

 

بخار درمانی (بخور):

 

بخار درمانی برای بهبود سلامت هزاران ساله موثر است. بخار درمانی باعث می شود مخاط و خلط از بین برود و از بدن سریعتر خارج شود. برای ایجاد یک کاسه بخار، آب در حال جوش را در یک دیگ یا کتری بریزید و بلافاصله به یک کاسه بزرگ منتقل کنید. (در این مرحله می توانید دو قاشق غذا گیاه خشک مانند رزماری، آویشن، نعناع، اسطوخودوس (۲۰ خواص دم کرده اسطوخودوس) یا اوکالیپتوس یا حتی چند قطره از اسانس های ۱۰۰٪ خالص را داخل آب بریزید) حوله را روی سر خود قرار دهید و روی کاسه خم شوید، سپس ۱۰ دقیقه روی کاسه نفس بکشید.

دوبار در روز دوش بخار نیز موثر است.

 

دمنوش زنجبیل و فلفل سیاه و عسل:

 

مقداری زنجبیل را در یک فنجان آب حداکثر به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و دمنوش زنجبیل را آماده کنید. می توانید از پودر زنجبیل نیز دمنوش تهیه کنید. عصاره بدست آمده را با عسل و فلفل سیاه مخلوط کنید. حداقل ۳ بار در روز این معجون را بنوشید. این ترکیب معجونی فوق العاده برای کاهش خلط است، همچنین سرفه، سرماخوردگی و گلودرد و آبریزش بینی را درمان می کند.

 

نوشیدن مایعات:

 

نوشیدن مقدار زیاد مایعات، به‌خصوص مایعات گرم، کمک می‌کند تا مخاط و خلط به‌جریان بیفتد و گرفتگی کم شود. سعی کنید که از انواع مایعات مخصوصاً سوپ استفاده کنید. از مایعات مناسب دیگر می‌توان به چای بدون کافئین، آب‌میوه‌ی گرم و آب‌لیمو اشاره کرد.

 

آب نمک:


شستن دهان با آب نمک یکی از راههای خلاص شدن از شر خلط گلو است. آب گرم گلوی ملتهب و حساس شده‌ی شما را تسکین خواهد داد و نمک توانایی از بین بردن باکتری‌هایی را دارد که باعث عفونت می‌شوند و از این طریق تولید خلط کاهش پیدا می‌کند.

 

یک چهارم قاشق چایخوری نمک را با ۱ لیوان آب ولرم مخلوط کنید. خوب هم بزنید و با این محلول دهان‌تان را قرقره کنید. باید این کار را هر روز چند مرتبه انجام دهید.

 

روغن اکالیپتوس:

 

یکی از قوی ترین و قدیمی ترین داروهای خانگی درمان خلط گلو، روغن اوکالیپتوس می باشد. روغن اوکالیپتوس نباید به طور مستقیم به پوست اعمال شده و هرگز نباید آن را خورد. برای استفاده از این روش مقداری روغن اکالیپتوس را با روغن های رقیق کننده مانند روغن نارگیل مخلوط کرده و در ناحیه قفسه بمالید. این روغن باعث بروز سرفه و تخلیه خلط از بدن می شود.

 

کمپرس گرم:

 

برای کمک به تخلیه بیشتر مخاط و خروج از بینی، کمپرس گرم را در مناطق تحت تاثیر قرار دهید.

 

یک حوله کوچک را با آب گرم خیس کنید (یا ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید). این حوله را روی چشم ها، بینی و گونه قرار دهید و سه دقیقه بگذارید بماند.

 

این روش را دو تا شش بار در روز تکرار کنید تا تمام مخاط خارج شود.

 

سیر و عسل:

 

می توانید از ترکیب سیر و عسل و یا سیر به تنهایی استفاده کنید. اگر فقط سیر را انتخاب کنید، می توانید آن را مستقیماً بخورید یا آن را با سایر مواد غذایی ترکیب کنید. از سوی دیگر، سیر را خرد کنید و آن را با عسل ترکیب کنید. عملکرد این دو ماده به اینصورت است، سیر در از بین بردن خلط گلو موثر است، در حالی که عسل احساس آرامش و راحتی را در گلویتان ایجاد می کند.

 

لیمو:

 

لیمو برای شل کردن مخاط و خلط گلو بسیار مفید است. به علاوه، لیمو علاوه بر آنکه منبع ویتامین C است، حاوی خواص ضد باکتریایی نیز هست که به بهبود مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها کمک خواهد کرد.

 

اول از همه، ۲ قاشق چایخوری آب لیمو را با ۱ قاشق غذاخوری عسل خام و ۱ لیوان آب جوش مخلوط کنید. آن را خوب هم بزنید و حداقل ۳ بار در روز از آن بنوشید تا به تسکین گلودرد و کاهش تولید خلط کمک کند. راه دیگر آن است که یک لیمو را ببرید و بعد کمی فلفل و نمک روی تکه‌های بریده شده بپاشید. بعد آن را بمکید تا خلط از سینه‌تان پاک شود. یادتان باشد هر یک از روش‌های مربوط به لیمو را ۲ یا ۳ بار در روز انجام دهید.

 

پیاز:

 

پیاز دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که برای درمان خلط سینه بسیار مناسب می باشد. یک پیاز را شسته و خرد کنید. دو قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کرده و بگذارید حداقل نیم ساعت بماند. سپس این مواد را در مخلوط کن ریخته تا به صورت مایع در بیاید. هر چند ساعت یکبار کمی از این مایع بخورید تا به طور کامل خلط شما از بین رود.

 

سرکه سیب:

 

یک سوم از سرکه سیب را به ۳/۲ آب اضافه کنید. این مخلوط را در دهانتان غرغره کنید و حداقل ۳ دقیقه این کار را انجام دهید. این روش برای کاهش خلط بسیار موثر است، زیرا موکوس (خلط) به مخلوط سرکه و آب می چسبد.

 

سوپ مرغ:

 

سوپ مرغ گرم نیز می تواند خلط گلو را درمان کند. سوپ مرغ داغ به مرطوب کردن راه های هوایی کمک کرده ودردهای گلو را تسکین می دهد. سوپ مرغ حداقل دو یا سه بار در روز برای رفع خلط توصیه می شود.

 

منبع :

مشرق به نقل از بیتوته



نظرات
  یلام خدا قوت دختر یک ساله ای دارم ک سرماخورده و سرفه های خلط دار داره مخصوصا بعداز شیرخوردن سرفه های زیاد میکنه و خلط میاد تو دعنش و قورت میده و گریه میکنه چکار کنم؟ خدا خیرتون بده ک جواب میدین
ارسال کننده نظر : لیلا      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ مهر ۱۴۰۱
  

سلام. این دو مقاله را مطالعه بفرمایید:


روش های عملی در درمان سرماخوردگی


نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ مهر ۱۴۰۱



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14640بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17054بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[37660بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49109بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19151بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25179بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67003بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[541924بازدید]
زردی نوزادان[497860بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13449بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12141بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11923بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16739بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52482بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18575بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16006بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11603بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8928بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13606بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15095بازدید]

از میان مقالات

خطری که در آب لوله‌کشی پنهان شده است (مقاله انتخابی)
مصاحبه با استاد محمدطه طرفی در خصوص برخی شبهات مطرح شده نسبت به برخی موارد مورد ادعای علم نجوم
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک
رژیم هفت خورش؛ لذّت کاهش وزن و سلامتی
سنگ های صفراوی
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
به خطر انداختن سلامت نوزادان برای فروش ماهی(مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
عسل؛ طعم بهشت
هوش جنسی کودک
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)