برای یائسگی زودرس ابزن انار اثری دارد؟
z

سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

‌تأثیر آن قابل انکار نیست، اما قابل برطرف شدن است. ابتدا درباره‌ی تأثیر آن به دو‌حدیث زیر توجه کنید، سپس درباره راه‌‌های برطرف کردن آن دو حدیث دیگر می‌آوریم: امام صادق علیه السّلام فرموند: «هر که قمر در عقرب سفر کند یا زن بگیرد خیر نبیند». و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج 2، ص: 173) درباره‌ی راه‌های برطرف کردن آن: پیامبر اکرم(ص) فرموند: هر کس مایل است نحوست آن روزش برطرف شود اول صبح صدقه بدهد خداوند با این صدقه نحوست آن روز را برطرف می کند و هر که مى خواهد نحوست شبش برطرف گردد شب را با صدقه شروع کند. حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیة الکرسى بخوان .»( درر الأخبار با ترجمه ص421) پس، تأثیر وجود دارد، اما قابل برطرف شدن است.
شهریار

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم

سلام دوباره ،پس اگر نمی شود رژیم روادامه داد برای ثابت ماندن یاادامه ی رژیم که وزن پایین بیاید چه توصیه ای می کنید
نجمه

سلام وعرض خسته نباشید خدمت شما آیا می شود این رژیم روبیشتر از ۱۵ روز ادامه داد
نجمه

ریشه اولیه طب سنتی از کجا نشئت گرفته است؟ چون منطقا شما زمانی می‌تونی یه سیستم نسبتا کارآمد و دقیق در مورد بدن مطرح کنی که به تمام ابعاد و جزییات بدن اشراف داشته باشی و بعد این الگوریتم ها و مبانی طب سنتی رو بتونی بیان کنی. از طرفی به خوبی هم پاسخگوی نیازها هست. تنها گزاره ی منطقی که به ذهن آدم می رسد اینه که باید منبعی فرابشری داشته باشه.
نیکوکار

سلام.برای سنگ صفرای بزرگ که دکترگفته عمل بشه ولی علائم حادی نداره،کدامیک ازدرمانهای بالابهتره وزودترجواب میده؟؟ کدومشون برای سنگهای صفرای بزرگ بهترهستند؟ونتیجه میدن ممنون میشم راهنمایی کنید،خداخیرتون بده
سیده فاطمه

سلام.یائسگی زودرس دارم وسنگ صفرای بزرگ هم دارم ولی علائم جدی نداره سنگ صفرام،دکترگفته عمل کن.ولی من نمیخوام صفرام رو دربیارم. اینکه میگن هورمون درمانی برای سنگ صفراخوب نیست وسنگ روبزرگ میکنه درسته؟؟ میتونم باداشتن سنگ صفرای بزرگ پیازدرمانی انجام بدم؟؟؟ آیاپیازدرمانی مثل هورمون درمانی میمونه وسنگ روبزرگ میکنه؟؟ لطفا راهنماییم کنین. خداخیرتون بده
سیده فاطمه
کد : 57672
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
چگونه استرس مزمن را درمان کنیم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

چگونه استرس مزمن را درمان کنیم؟

 

 



 

به گزارش مشرق، به هریک از ما هدیه‌ای عمیق داده شده است: زندگی. معنای زندگی کانون بحث‌های بی‌پایان فلسفی بوده است، از اینکه زندگی بی‌معناست تا ارتباط با دیگران و با جهان از طریق پیوندهای عمیق معنوی. بااین‌حال، سؤال بزرگ‌تر این است که معنای زندگی شما چیست؟ چرا اینجایید؟ هدفتان چیست؟ آرزو دارید این سفر چگونه باشد؟ دنبال چه تجربیاتی هستید؟ به‌عبارت دیگر چه چیزی برایتان مهم است و چه می‌خواهید؟ همه ما رؤیاهای زیادی داریم؛ اما به‌ندرت حتی به کمی از آن‌ها دست می‌یابیم. پس چرا؟ چه اتفاقی افتاد؟

 

 

 


نقل قولی معروف از نویسنده مشهور گابریل گارسیا مارکز در این زمینه هست که می‌گوید: «این درست نیست که مردم به‌خاطر پیرشدن، دنبال رؤیاهایشان نمی‌روند. آن‌ها پیر می‌شوند؛ زیرا از دنبال‌کردن رؤیاهای خود باز می‌مانند.»

 


این یک نقل قول فوق‌العاده است با این تفاوت که من برداشت متفاوتی از آن دارم. آدم‌ها پیر می‌شوند؛ چون رؤیاهایشان زیر بار اضطراب له می‌شود.

 

 

 

استرس


استرس مجموع موانعی است که در هر دقیقه برای زنده‌ماندن با آن روبه‌رو می‌شویم. هنگامی که بدن شما در حالت پرواز یا جنگ است، به این احساس «اضطراب» می‌گویند. این واکنش در همه گونه‌های زنده‌ وجود دارد؛ اما انسان‌ها زبان دارند و می‌توانند آن را نام ببرند. رسیدن به رؤیاهای خود و تجربه زندگی دلخواه وقتی دچار استرس هستید، چالش‌برانگیز است. هنگامی که در حالت تلاش برای بقا هستید، خلاقیت و انتخاب شماست که به خطر می‌افتد. جریان خون در مغز شما از نئوکورتکس (مراکز تفکر) مغز به سیستم لیمبیک (پرواز یا مبارزه) تغییر می‌کند.

 

 

 


مقیاس هولمز که در دهه ۱۹۶۰ توسعه یافت، سطوح استرس مرتبط با رویدادهای زندگی را کمّی‌سازی می‌کند. امتیاز ۳۰۰ یا بیشتر با ۸۰ درصد احتمال شکست سلامت در ۲۴ ماه مرتبط است. برخلافِ داده‌های بسیار زیاد که استرس مزمن را با بیماری و مرگ‌ومیر زودهنگام مرتبط می‌کند، به‌طورکلی به ما آموزش داده شده است که استرس و اضطراب، مسائلی «روانی» هستند. هیچ‌چیز دور از واقعیت نیست. چرا استرس مزمن باعث بیماری‌های روحی و جسمی می‌شود؟

 


 


من و یکی از دوستان نزدیک درباره نقش استرس که به مشکلات سلامتی منجر می‌شود صحبت می‌کردیم. او چندین سال بود که با چالش‌های توصیف‌ناپذیری دست‌وپنجه نرم می‌کرد. نمره استرس او ۴۳۵ بود و بعد به من گفت که چند ماه قبل به سرطان پیشرفته مبتلا شده است.

 

 


ایمنی


ما می‌خواهیم احساس امنیت کنیم. در این حالت شیمی بدن ما از مولکول‌های ضدالتهابی به نام سیتوکین‌ها تشکیل شده است. مصرف سوخت کاهش می‌یابد (متابولیسم).

 

 

حدود ۸۰ میلیارد نورون در مغز شما وجود دارد که با مولکول‌هایی به نام انتقال‌دهنده‌های عصبی ارتباط برقرار می‌کنند. هنگامی که احساس امنیت می‌کنید، این مولکول‌ها آرامش‌بخش هستند. هورمون‌ها عبارت‌اند از دوپامین (پاداش)، سروتونین (افزایش‌دهنده خلق‌وخو)، هورمون رشد و اکسی‌توسین (پیوند اجتماعی). احساسات نشان‌دهنده احساساتی هستند که با وضعیت فیزیولوژیکی شما (نحوه عملکرد بدن) ایجاد می‌شود و ایمنی باعث ایجاد حس ارتباط، رضایت و شادی می‌شود.

 

 

 

 

اصطلاح دیگری که این حالت را توصیف می‌کند، «استراحت و هضم» است. بدن شما باید برای حفظ زندگی و سلامتی، سوخت‌گیری و بازسازی و التیام یابد.

 

 

 

تهدیدها


وقتی احساس امنیت نمی‌کنید، بدن شما وارد سطوح مختلف فیزیولوژی تهدید (پرواز یا جنگ) می‌شود تا بقا را تضمین کند. با تهدیدهای حاد به‌طور مؤثر و سریع مقابله می‌کند؛ اما با چالش‌های بی‌امان خوب عمل نمی‌کند. هسته اصلی بیماری مزمن روحی و جسمی حالتی از استرس پایدار است.

 

 


سیتوکین‌های التهابی فعال سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کنند. علاوه بر مبارزه با ویروس‌ها، باکتری‌ها و سایر مواد خارجی، به بافت‌های شما حمله می‌شود. چهار انتقال‌دهنده عصبی از حالت آرام‌بخش به تحریک‌کننده تغییر می‌کنند و سیستم عصبی شما بیش‌فعال است. سوخت از هر سلول بدن شما از جمله مغز شما مصرف می‌شود. حالت‌های بیماری مزمن باعث کوچک‌شدن فیزیکی مغز شما می‌شود؛ اما خوشبختانه، با بهبودی دوباره رشد می‌کند.

 

 


هورمون‌های استرس شامل آدرنالین، نورآدرنالین، هیستامین‌ها و وازوپرسین هستند که بدن شما را از فکرکردن به‌سمت فرار سوق می‌دهد. این وضعیت را می‌توان به رانندگی در بزرگراه با سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در دنده دوم تشبیه کرد. سریع‌تر از زمانی که با دنده پنج حرکت می‌کنید! خب خراب می‌شود.

 

 


نیروی محرکه بیماری‌های روحی و جسمی مزمن، قرارگرفتن مداوم در معرض فیزیولوژی استرس است. راه‌حل در استفاده از رویکردهایی برای افزایش «سرنخ‌های ایمنی» نهفته است.

 

 


درمان پویا


استرس پایدار به فیزیولوژی تهدید تبدیل می‌شود که علائمی را ایجاد می‌کند. در طب رایج، به‌جای پرداختن به علت اصلی که تعامل بین استرس و سیستم عصبی است، فقط علائم را درمان می‌کنند. فرصتی برای شناخت فرد بیمار نیست، ماهیت شرایط فرد درک نمی‌شود و روش بهینه برای آرام‌کردن فرد به‌طور شخص‌به‌شخص وجود ندارد. درمان علائم به‌تنهایی مشابه خاموش‌کردن آتش چاه نفت با شلنگ باغچه است. جای تعجب نیست که بار بیماری‌ها و رنج‌های مزمن همچنان سربه‌فلک‌کشیده می‌ماند. در واقع، هنگام تعامل با سیستم پزشکی معمولاً احساس استرس بیشتری می‌کنید. در اینجا می‌توان مفهوم «درمان پویا» را معرفی کرد.

 

 

 

 


درمان پویا چارچوبی است که قرارگرفتن در معرض تهدید را کاهش داده و ایمنی را افزایش می‌دهد. این چهارچوب عبارت است از:

 


ورودی: استرس‌های خود را به‌گونه‌ای پردازش کنید که تأثیر کمتری بر سیستم عصبی شما داشته باشد.


سیستم عصبی: راه‌هایی برای کاهش واکنش‌پذیری آن وجود دارد.


خروجی: مستقیماً بدن شما را تحریک می‌کند تا از استرس به فیزیولوژی آرامش‌بخش برود.

 

 


این مدل، تحقیقات شناخته‌شده‌ای را هم برای پزشکان و هم برای بیماران سازمان‌دهی می‌کند. شما می‌توانید دوباره از خود مراقبت کنید و با درمانگر خود همراه شوید.

 

 

 

چرا در زندگی «حرفه‌ای» نمی‌شوید؟


این فرآیند را به‌نوعی تبدیل‌شدن به یک شخص «حرفه‌ای در زندگی» در نظر بگیرید. شبیه به‌دست‌آوردن هر مهارتی مانند نواختن پیانو است. باید اصول اولیه را بیاموزید، آن‌ها را در زندگی روزمره خود بگنجانید و سپس با تمرین به عمق‌بخشیدن به تخصص خود ادامه دهید. تسلط بسیار مهم است و با عادت‌کردن و خودکارشدن آن‌ها، مسیریابی زندگی آسان‌تر می‌شود.

 

 


علاوه بر این، قدرت نوروپلاستیسیتی (تغییر مغز شما) قدرتمند و نامحدود است. شما می‌توانید مغز خود را در هر جهتی که می‌خواهید، به‌دور از مدارهای ناخوشایند حفظ بقا برنامه‌ریزی کنید.

 

 


استرس‌های مدرن


۲۰۰ سال پیش انقلاب صنعتی رخ داد. سطح ورودی حسی روزانه به‌طور چشمگیری افزایش یافت. اکنون ما در انقلاب اطلاعاتی هستیم که در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد و ما را مجبور به پردازش اطلاعات بزرگ‌تر کرد.

 

 


تلفن‌های هوشمند در سال ۲۰۰۷ آنلاین شدند و همراه با رگبار رسانه‌های اجتماعی، ما دیگر در یک بار حسی عظیم قرار داریم. مغز انسان به‌گونه ای تکامل نیافته است که با آن هماهنگی داشته باشد. بنابراین، ما سطوح استرس مداومی داریم که حتی صدها سال پیش هم وجود نداشت. این تا حدودی انحرافی است که وقتی به‌راحتی فیزیکی بیش از هر نسلی دسترسی داریم، این همه مشکلات مرتبط با اضطراب داریم. یکی از پیامدهای آن، خودکشی نوجوانان است، «مرگ های ناشی از ناامیدی» به‌طور چشمگیری افزایش یافته است که با ظهور تلفن هوشمند مرتبط است.

 

 

 


به گزارش وب گاه تبیان، درمان و بهبودی با یادگیری دو مجموعه مهارت مجزا برای مقابله مؤثر با مصیبت‌ها و پرورش شادی اتفاق می‌افتد. با کاهش زمان احساس استرس و افزایش احساس امنیت، بدن فرصت بازسازی و التیام پیدا می‌کند؛ چه از نظر روحی و چه جسمی. مغز از نظر فیزیکی تغییر می‌کند (نوروپلاستیسیته)، مدارهای لذت‌بخش تقویت می‌شوند و مناطق درد (ذهنی و فیزیکی) آتروفی می‌شوند. می‌توان با تکرار، مغز خود را به‌دور از هر چیزی دوباره برنامه‌ریزی کرد. جنبه هیجان‌انگیز نوروپلاستیسیتی این است که در نقطه‌ای از اوج، بهبودی همچنان بر روی خود ساخته می‌شود و هیچ محدودیتی برای اینکه چه جور زندگی مغزی را می‌خواهید ایجاد کنید وجود ندارد.

 

 

 

 


از این زندگی چه می‌خواهید؟ کمتر به‌طور فیزیولوژی در معرض تهدید قرار بگیرید، ایمنی را افزایش دهید، از زندگی خود لذت ببرید، بهبود پیدا کرده و رشد کنید.

منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14648بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17060بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[37668بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49123بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19158بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25186بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67026بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[541952بازدید]
زردی نوزادان[497867بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13456بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12144بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11925بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16741بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52487بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18580بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16012بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11611بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8929بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13609بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15100بازدید]

از میان مقالات

مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
تدابیر فصل بهار
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)
فراماسونری در صنعت غذاها – قسمت دوم: مواد غذایی و واکسن ها
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
دشمنان علم(مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
بزرگی خوش خیم پروستات
دستورات حفظ سلامتی و تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان
خستگی دائم بدنی
ویراست ششم کتابچه مرهم
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله نخست؛ مفاهیم بنیادین مزاج شناسی
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
جنایتی هولناک در پرونده غرب؛ پشت پرده آلوده کردن مردم ایران به ایدز توسط فرانسه + تصاویر و فیلم(مقاله انتخابی)
پشت پرده امپراطوری کوکا کولا(مقاله انتخابی)