سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 67706
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
بهترین تنبیه و تشویق برای فرزندان!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

بهترین تنبیه و تشویق برای فرزندان!

 

 

 

 

 

 
وقتی فرزنددار می‌شویم رفتارهای مختلفی از فرزندانمان مشاهده می‌کنیم. پاره ای از این رفتار و کنش‌ها برای ما در نقش والدین دوست داشتنی و جذاب است و دوست داریم فرزندمان آن رفتار را در خود تقویت کند. اما در مقابل گاهاً برخی رفتارهای ناپسند هم می‌بینیم که سعی می‌کنیم با تربیت درست، فرزندمان آن رفتار خودش را اصلاح کند.


اگر بخواهم مثالی عرض کنم فرض کنید در جمع کودک حرف زشتی بزند، رفتار نامناسب و ناشایستی انجام دهد که بخواهیم او رفتارش را اصلاح کند. همین طور در حالت روبرو ممکن است فرزندانمان رفتار خوب و سنجیده ای داشته باشند و ما از آنها راضی باشیم و بخواهیم آنها را تقویت کنیم. اما روش های درست و اصولی انجام این کار چیست؟ روش تنبیه و تشویق در بازه های سنی مختلف را بشناسیم.




« مجید آقا براری پژوهشگر و کارشناس خانواده» در مورد تنبیه و تشویق فرزندان چنین می‌گوید:


شاید وقتی اسم تنبیه را می‌شنویم همان ابتدا فکرمان برود سمت اینکه تنبیه همان دعوا کردن فرزندمان زمانی که کار اشتباهی انجام می دهد است اما تنبیه فقط به این مورد خلاصه می‌شود؟


مجید آقابراری در توضیح این مورد می‌گوید: «والدین وقتی اسم تنبیه را می‌شنوند فکرشان به این سمت نرود که تنبیه یعنی تنبیه بدنی. تنبیه بدنی بدتر کودک را جریح تر می‌کند و باعث می‌شود که کودک شما بیشتر کارش را تکرار کند. اگر خدایی ناکرده فرزندتان را تنبیه بدنی کنید، شما با این کارتان مستقیم سراغ مرحله آخر رفته اید و دیگر هیچ روش تربیتی را برای خود نگذاشته‌اید و بعبارتی غول مرحله آخر را شکانده اید.»



بهترین راه تشویق و تنبیه!


شاید یکی از بزرگترین سوالاتی که والدین در ذهن خود دارند این است که چه کنم تنبیه و تشویق سودمند و درست در مورد فرزندم انجام دهم که بر او اثر گذار باشد؟


در پاسخ به این سوال این کارشناس چنین می‌گوید:« والدین بررسی کنند ببینند چه چیزی برای فرزندشان بسیار لذت بخش است در قبال رفتار پسندیده اش آن را انجام دهند که نوعی پاداش برای رفتار خوبش محسوب می‌شود. این پاداش می‌تواند تماشای یک کارتون که مناسب سنش است و برایش جذابیت دارد باشد یا دوچرخه سواری و هر کار دوست داشتنی دیگر.


فرض کنید فرزندتان رفتار خیلی خوبی داشته و شما می‌خواهید تشویقش کنید. مثلاً بگوییدوقتی وارد جمع شدی چون اول به بزرگترها سلام کردی، یا اینکه وقت نماز آمدی کنار مامان یا بابا نمازت را خواندی یک هدیه تشویقی با انتخاب خودت برایت تهیه می‌کنیم.


در حالت روبرو فرض کنید فرزندتان رفتار نامناسبی داشته است، در این صورت یک مجازات مناسب سنش در نظر بگیرید. فرض کنید فرزندتان حرف نامناسبی گفته است در این حالت بگویید بخاطر اینکه حرف بد زدی اجازه نداری برنامه مورد علاقه ات را تماشا کنی.»


 دوران نوجوانی روشتان را تغییر دهید!


دوران نوجوانی فرزندم بی تفاوت باشم بهتر است یا سختگیری بیشتری داشته باشم؟ در این دوره حساس چه روشی داشته باشم که احساسش آسیب نبیند؟

این ها بخشی از سوالاتی است که مادران در ذهن خود آنها را تکرار می‌کنند اما پاسخ چیست؟ آقابراری در توضیح چنین می‌گوید : برای دوره نوجوانی در بازه سنی دوازده تا چهارده سال انجام این روش ها بسیار موثر است:


مورد اول محبت، فرزند باید بداند که در دل والدینش جا باز کرده و محبوب آنها است. همین طور والدین باید با محبت خود رفتاری داشته باشند که فرزندشان بداند که در تمام سختی های زندگی می‌تواند به آنها تکیه کند.


 دوم رفاقت و حس اعتماد، اینکه فرزندت احساس کند که پدر و مادر من رفیق من است من می‌توانم بعضی وقتها حرفهایم را به آنها بزنم و در مقابل آنها من رانصیحت نمی‌کنند. بچه ها در دوره نوجوانی از نصیحت کردن و سرزنش بیزار هستند، مخصوصاً آن لحظه ای که درد و دلی با شما می‌کنند.

نکته ای که در مورد مادران می‌خواستم بگویم اینکه، وقتی فرزندشان با او حرفی می زند دریافت انعکاس احساس از سمت مادر حس بسیار خوبی به فرزند منتقل می‌کند.


فرض کنید فرزند به مادرش می‌گوید «مامان یک اتفاقی برای من افتاده است که من را خیلی ناراحت کرده است، دوستم در مدرسه به دروغ از طرف من حرفی زده است و چند نفر از دوستان دیگرم را از من ناراحت کرده است» همدلی این شکلی مادر با او که «از این اتفاقی که برای تو افتاده است من هم دلگیر شدم و مثل خودت از ناراحتی تو ناراحتم ولی نباید این اتفاق باعث شود تو سرخورده شوی، سعی کن با هم کلاسی ات صحبت کنی ودلیل این کارش را بپرسی تا این مسئله حل شود.»
یا وقتی اتفاق خوبی برای او افتاد به او بگویید «از اینکه حال تو خوب است من هم خیلی خوشحالم!» احساس درک متقابل از طرف والدین برای فرزندان یکی از بهترین حس هایی است که تجربه می‌کنند. پس رفاقت و احساس درک مقابل در این بازه بسیار اهمیت دارد. همه ما در زندگی رفاقت را تجربه کرده ایم، در کنار رفیقمان می توانیم درد و دل کنیم بدون اینکه ترس از قضاوت شدن داشته باشیم.


سوم این که ارتباط شما با فرزندتان بر اساس امر ونهی کردن نباشد. این طور نباشد که فقط فرزندتان را محدود کنید. این درست است که شما باید برای فرزندتان چارچوب قائل باشید ولی نباید در مورد تفریحات و فعالیت های مثبت هم آنها را محدود کنید. همین طور تفریحات مشترک با فرزندتان داشته باشید.
مثلاً باهم پدرفرزندی برای دیدن مسابقات کشتی بروید یا ... همین طور مادر با فرزندش به خرید بروند و فعالیت های مشترک باهم دیگر داشته باشند تا فضای ارتباطی شان با همدیگر به سمت دوستانه بودن برود.

البته این نکته خیلی مهم است همانطور که رابطه دوستانه و رفاقت بین شما و فرزندتان وجود دارد حریم ها هم حفظ شود.


واما بهترین روش طبق روایات برای تربیت در دوره نوجوانی! قهرکردن. این کار برای کودکان کم سن وسال جواب نمی‌دهد چون اصلا درکی از قهر کردن ندارند هم چنین کودکان در سنین خردسالی وابستگی شدیدی به مادرشان دارند، قهر کردن باعث اضطراب در وجود آنها می‌شود، اما در دوره نوجوانی این روش برای جواب گرفتن معرکه است.
بخاطر درک بیشتر و محبتی که بین شما و فرزندتان است ناراحتی شما برای فرزندتان بسیار سخت است پس همواره تلاش می‌کند اشتباهی نداشته باشد تا باعث آزردگی و رنجش خاطر شما شود، اما اگر ارتباط شما با فرزندتان به نحوی باشد که صبح تا شب با هم دیگر بگومگو داشته باشید حتی ممکن است خدایی ناکرده فرزندتان از این قهر خوشحال باشد و این موضوع برایش اهمیتی نداشته باشد و حتی فکر کند در این حالت آرامش اعصاب بیشتری دارد.



منبع :

فارس نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12367بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15036بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35245بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46235بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17288بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23163بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63649بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536191بازدید]
زردی نوزادان[493954بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11463بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11590بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11270بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16130بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50911بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17741بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15237بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10980بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8447بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13032بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14390بازدید]

از میان مقالات

قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
پورنوگرافی؛ تحقیر طبیعت انسان و ارزش خانواده(مقاله انتخابی)
موخوره
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
سینه های آلوده!(مقاله انتخابی)
انتهای راه محصولات تراریخته، ناباروری است؟(مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
سنگ کلیه؛ یک خاطره دردناک!
مسواک وحیانی
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
تزریق رعب و وحشت برای هیچ؟! ضرورت بررسی معضل تبلیغات منفی آنفلوانزای خوکی(مقاله انتخابی)
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)