با سلام و خداقوتی آقای ۳۸ ساله هستم، تو آزمایش ویتامین دی ۱۵ بود و تری‌گلیسیرید ۴۸ بقیه موارد نرمال خیلی ضعف دارم و خسته میشم تغذیه خوبی هم دارم، همیشه عسل و نون سبوس دار میخوریم، موارد چند ساله که مقاله مربوط به معده و ترش کردن رو انجام میدم قرص مکمل ویتامین d میتونم مصرف کنم؟
میلاد

سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م
کد : 67918
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
سالک؛ ارمغان جدید سگ‌ها برای سگ‌بازها!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد

 

 

 

 


سالک؛ ارمغان جدید سگ‌ها برای سگ‌بازها!

 

 

 

 

 


«۸۰۰۰ نفر در سال‌جاری به سالک مبتلا شده‌اند!» این آماری است که دکتر محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت در خصوص بیماری سالک یا لیشمانیوز اعلام کرده و به پایتخت‌نشینانی که از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند هشدار داده است.

 

 

 

به گزارش جهان نیوز به نقل از جام جم آنلاین، بیماری پوستی و انگلی‌ای که توسط پشه خاکی منتقل می‌شود و اگر درمان نشود و به مرور زمان تشدید پیدا کند، ممکن است فرم پوست را تغییر دهد. البته دو نوع از آن در ایران وجود دارد و گویا هیچ زمانی کشور از این بیماری در امان نبوده است.

 

 


طبق گفته شیرزادی، نوع دیگر آن با نام کالاآزار یا لیشمانیوز احشایی است که از سگ‌ها به انسان منتقل می‌‌شود و همین امسال فقط ۲۵ نفر را مبتلا کرده است.

 


بعد از هاری که جزو خطرناک‌ترین بیماری مشترک بین انسان وحیوان است حالا رسیده‌ایم به شایع‌ترین بیماری مشترک یعنی سالک و انواع آن! بیماری‌ای که نوعی از آن توسط حیوانات خانگی یعنی سگ وگربه به انسان منتقل می‌شود.حیوانات خانگی سالیان سال است که در خانه برخی از شهروندان به‌اصطلاح حیوان‌دوست، جولان می‌دهند.

 

 

 


از سگ و گربه و انواع و اقسام پرندگان گرانبها و نادر گرفته تا کروکودیل و شیر و پلنگ و حتی روباه و گربه‌وحشی که فضای خانه‌ها را اشغال کرده‌اند. حیواناتی که در بسیاری مواقع با جان همان نگهدارندگان و اطرافیان‌شان هم بازی می‌کنند و به شیوع بیماری‌های مختلفی ازجمله کالاآزار منجر می‌شوند.ا

 

 

 

ین درحالی‌است که رامین سلامتی،رئیس نظام دامپزشکی استان تهران اعلام کردامکان معدوم‌‌سازی سگ‌‌های خانگی مبتلا به سالک را نداریم. البته همه سگ‌‌ها می‌توانند عامل انتقال بیماری باشند اما با‌این‌حال توجه به آنها بسیار حائز اهمیت است.

 

 

 

 

جولان لیشمانیوز بین سگ‌های شمال تهران!

 

به نظر می‌رسد طی این سال‌ها در کنار افزایش آمار نگهداری از حیوانات خانگی، شاهد بروز آسیب‌ها و بیماری‌های مختلفی هم از این حیوانات بودیم. شاید شما هم از اخبار و حوادث پیرامون حیوان‌گزیدگی‌ها ودرصدر آن سگ‌گزیدگی، زیاد شنیده باشید.موضوعی که ایران را در بین کشور‌های صدرنشین در ابتلا و مرگ ‌ومیر ناشی از بیماری هاری قرار داده است. مسائلی که نیاز به یک فرهنگ‌سازی و سازوکار قانونی و جدی دارد.

 

 

 


این موضوع تا جایی پیش رفته که رامین سلامتی، رئیس نظام دامپزشکی استان تهران می‌گوید: «بیماری لیشمانیوز در میان سگ‌ها و حتی سگ‌‌های خانگی شمال شهر تهران هم بیداد می‌‌کند و اگر این حیوانات شناسنامه‌‌دار نشوند، می‌‌توانند عامل انتقال لیشمانیوز یا سالک به انسان باشند.»

 

 


دکتر مردانی نیز با اشاره به فرمی از بیماری سالک به نام سالک احشایی یا کالاآزار به ما توضیح می‌دهد: «این نوع از سالک در کبد، طحال و سیستم لنفاوی بدن لانه‌گزینی می‌کند و با علائمی همچون تب و لرز، بدن‌درد، بزرگی طحال و...همراه می‌شود و بی‌شباهت با یک بیماری حاد عفونی نیست، اما شیوع آن نسبت به سالک جلدی بسیار بسیار کمتر است.»

 

 

 

 

ایران، سومین تولیدکننده داروی سالک در دنیا

 

اغلب، کودکان به بیماری کالاآزار مبتلا می‌شوند. دکتر مسعود مردانی در توضیح علائم این بیماری می‌گوید: «کالاآزار بیشتر در افرادی که دارای نقص ایمنی، سرطان یا ایدز هستند، رخ می‌دهد. همچنین، افرادی که تحت درمان شیمی‌درمانی قرار دارند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند. جالب اینجاست تا زمانی که سطح ایمنی‌شان بالا نرود ممکن است این بیماری را با خود داشته باشند.»

 

 

 


با وجود این زخم سالک نیز موضوع مهمی پس از ابتلا به بیماری سالک است. چیزی که باید به‌سرعت درمان شود تا اثرات باقیمانده آن زیبایی و اعتمادبه‌نفس بیماران را تحت تاثیر خود قرار ندهد. همین سال گذشته بود که یکی از شرکت‌های داروسازی و دانش‌بنیان استان اصفهان، موفق به تولید داروی درمان بیماری سالک موسوم به «مگلومین آنتی مونیات» شد و ایران را به سومین کشور تولیدکننده این دارو در دنیا تبدیل کرد.

 

 

 


تعداد و اندازه سگ‌‌هایی که این روز‌ها در خیابان‌‌ها، خودرو‌ها و آپارتمان‌ها می‌بینیم، هر روز بیشتر و بزرگ‌تر می‌‌شود. موضوعی که نگرانی‌مان را از نگهداری حیوانات‌خانگی و به‌دنبال‌آن لزوم اهمیت نگهداری از این حیوانات و رعایت موارد بهداشتی آنها همچون واکسن را بیش از پیش مهم می‌کند و در کنار همه این موارد، جای خالی قوانین نگهداری از این حیوانات که همیشه حس می‌شود.

 

 

 

 

 

بیماری سالک چیست؟

 

لیشمانیوز یا سالک، نوعی بیماری عفونی و انگلی است که توسط انگل لیشمانیا از طریق نیش نوعی پشه‌خاکی به بدن انسان منتقل و به ایجاد اشکال مختلف بیماری ازجمله لیشمانیوز جلدی(سالک)، لیشمانیوز مخاطی واحشایی منجرمی‌‌شود.

 

 

 


البته دکتر مسعود مردانی، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و استاد و مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با جام‌جم با اشاره به این که این بیماری، بومی مناطق مختلف ایران است، می‌گوید:«اوج این بیماری،در سال‌های جنگ تحمیلی و در قسمت‌های جنوبی کشور و دارای پشه‌خاکی بود. همه رزمندگانی که برای خدمت درجبهه‌هاحضور پیدا می‌کردند، با این بیماری بازمی‌گشتند.در آن زمان ما روشی را به نام لیشمازیون ابداع و پیش از اعزام رزمندگان چیزی شبیه واکسن به آنان تزریق می‌کردیم.»

 

 

 


بنابراین در جواب افرادی که می‌پرسند بیماری سالک واگیر دارد یا نه، باید بگوییم که برای انتقال این بیماری به وجود پشه‌ خاکی آلوده به انگل نیاز است که انسان را نیش بزند.این بیماری طبق گفته دکتر مردانی، در اقصی‌نقاط کشور همچون استان فارس، مرکزی، اراک، حتی جنوب تهران، آذربایجان، خراسان و... وجود دارد و همچنین به آن لک یک‌ساله نیز می‌گویند، چراکه متاسفانه یک سال زمان می‌برد تا بهبود پیدا کند.

 

منبع :

جهان امروز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14995بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17391بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38082بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49658بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19461بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25513بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67534بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542929بازدید]
زردی نوزادان[498512بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13719بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12320بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12123بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16922بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52828بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18843بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16257بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11816بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9091بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13786بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15327بازدید]

از میان مقالات

بحران غرب پزشک زده(مقاله انتخابی)
زندگی بطری شده؛ واقعیت‌های پنهان شده ​آب‌های معدنی (مقاله انتخابی )
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
ناباروری؛ شاهنامه ای با پایانی خوش؟!
آب درمانی صبحگاهی
خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟
استفاده از علف کش ها و آفت کش ها در سراسر دنیا باید ممنوع گردد (مقاله انتخابی)
خاکشی
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
خارپاشنه
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
قرار گرفتن در معرض انبوه اطلاعات مغز را تهی می کند(مقاله انتخابی)
فراماسونری در صنایع غذایی-قسمت اوّل (مقاله انتخابی)
فراماسونری در صنعت غذاها – قسمت دوم: مواد غذایی و واکسن ها
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر