سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 33855
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
چند نکته درباره چندهمسری

بسم الله الرّحمن الرّحیم 

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین 

 

 چند نکته درباره چندهمسری


نکته اوّل

 
صیغه یا همون عقد موقت و یا چند همسری در نگاه اول، ممکنه برای بعضی ها از شیرینی و جذابیت خاصی برخوردار باشه و برای توجیهش از بسیاری از آیات و روایات و اجتماع و این ور و اون ور دلیل قطار هم بچینن!

 

و ممکن برای عده ای هم اینقدر زشت و قبیح باشه که حتی حواسشون نباشه و هر چی از دهنشون درمیاد بگن و حتی خدایی نکرده به آیات و روایات و بزرگان هم توهین آشکار بکنن و ...

 

نمیشه و صلاح نیست که باهاش احساسی و یا سطح پایین نگاه کنیم و هر چی از ذهنمون گذشت، به زبون بیاریم. چون الان هم به راحتی به زبان آوردنش تبعات داره و هم به راحتی رد کردنش!

من معتقدم که این از جمله مسائلی بود که ما در این چهل سال، فرصت داشتیم که درست و متین مطرحش کنیم تا دیگه نه مستمسک سیاسی یه مشت آدم لا حول ولا قرار بگیره و نه بیفته تو دست عده ای که دنبال سوتی و نقطه ضعف از اسلام و اهل بیت و علما و تاریخ هستند و نه یه عده ای دیگه جوری بشینن تو تلوزیون بدون هیچ پیش فرض و فرهنگ سازی، از چند همسری دفاع کنند که یهو همه شوکه بشن و گارد بگیرند!

 

پس نتیجه اول اینکه

 

کسی اجازه ندارد بدون اطلاعات دقیق، درباره یک فرع فقهی و علمی اظهار نظر کارنشناسانه بکنه! ما حتی دفاع ضعیف از این مسئله را هم به نفع اسلام نمیدونیم! بلکه باید دستمون پر باشه که بتونیم پست بذاریم و درباره اصل مسئله شرعی و یا تبعاتش حرف بزنیم! 

 

نکته دوم


قاعده و جمله معروف «حلال محمد، حلال است تا روز قیامت و حرام محمد حرام است تا روز قیامت» را بارها از منبرها شنیدید. کاملا هم درسته و جای هیچ تردیدی نیست.


اما همین حرام و حلال، شرایطی داره که حتی اگر به مرحله احکام ثانوی و شرایط خاص حکومتی و اجتماعی نرسیم، بازم دقت داره و نمیشه برای همه چیز استعمال کرد!


پس اگر شرایط تغییر کنه، حکم هم تغییر میکنه و تکلیفی که به عهده مکلف وجود داره، با تغییر شرایط، عوض خواهد شد.

از جمله شرایطی که سبب میشه همین صورت مسئله «چند همسری» و یا «ازدواج موقت» تغییر کنه و محتاج دقت از طرف مکلف باشه، حداقل پنج شرط عرفی و وجدانی است که با اندک مراجعه به نفس و عقل سلیم، میشه فهمید که برای تک به تک ما چه حکمی پیدا میکنه:



1. سبب تنوع طلبی نشه

 

یکی یکی یکی سراغ زن و ناموس مردم نرفتن که جای خود داره! حتی دلمون هم نخواد!



2. سبب به چشم خریدار به نوامیس مردم نگاه کردن نشه

 

اینکه با چشم هرزه، بگیم کاش این جور میشد و یا کاش با این بودم، عین بیمار دلی و مسمومیت فکری است که نیاز به درمان داره! و درمانش هم صیغه و چند همسری نیست!



3. بدونیم که با این کار، علاوه بر ارضا، اشباع هم صورت میگیره و نفس آدم قانع میشه

 

قناعت نفس از خودداری به تعدی و دست دارازی به نوامیس مردم، اگر با همسر حلال و سالم اول صورت نگیره، با دومی و سومی و ... هم بعید است که صورت بگیره!


4. توان رعایت حقوق و عدالت وجود داشته باشه

 

از تکالیفمون درباره همسر اول ذره ای کم نذاریم. البته اگر همسر اول فقط به این فکر کنه که الان که پیش من نیست، پیش یکی هست که داره چیزایی که من با عشق در اختیارش میذاشتم، اون با شهوت، از یکی دیگه تمنا میکنه، بزرگترین اتفاق منفی و زمینه اتفاقات بد بعدی را فراهم میکنه!
(بعدش نشینیم بگیم غیرت زن بد هست و اصلا زن چیکاره است و ...! فقط با این حرفها داریم عزیزانمون را از اسلام زده میکنیم و الکی توجیهش میکنیم.)

 

5. بدونیم که وابسته نمیشیم

 

 کسی هم الکی وابسته خودمون نمیکنیم و اگر به هر دلیلی، رابطه قطع شد، دنبال جایگزین و یکی بهتر از قبلی نباشیم! اصطلاحا اعتیاد به بیماری رابطه پیدا نکنیم!


خب این شرایط حداقلی این ماجرا! 


پس یه حدو حدود وجدانی و عرفی وجود داره که باید رعایت بشه و اگر رعایت نشه، زمینه بسیاری از خیانت های پنهان و آشکار را با دست خودش وارد زندگیش کرده!

 

اما دو نکته مهم: 


1. کسی که مبتلا به بیماری رابطه شده (بیماری رابطه: کسی که کلا حال میکنه با یکی به صورت مخفیانه و یا خارج از چارچوب ارتباط داشته باشه و دو شخصیتی بازی کنه!) به حضرت زهرا سلام الله علیها قسمش میدیم که به جای بد کردن اسلام و احکام و ... برو پیش یه روانکاو و خودتو درمان کن! تو مریضی عزیزدلم! هر چی هم صیغه کنی و به جای چهار تا زن دائم، بعدد ما احاط به علمک هم زن دائم داشته باشی، بازم دلت یکی میخواد که یواشکی هوای هم داشته باشین! پس قسمت دادم برو خودتو درمان کن! دوره درمانش یکسال طول میکشه اما انشالله خوب میشی!



2. اگر کسی به خاطر مریضی حادّ همسر و یا مسافرت های طولانی و ضروری و یا کلا هر عذر و مشکل حادی که خداوکیلی حاد و غیر قابل تحمل باشه، با رعایت نکات پنجگانه بالا، زمینه براش وجود داشت اما ترجیح داد گناه کنه ولی حلالِ مشروطِ الهی را به جا نیاره، هر بلایی سرش اومد حقش هست و نمیتونه برای فردای قیامتش دلیل و حجتی داشته باشه.


پس لطفا هیجانی تصمیم نگیریم. ما همون قدر که بدون ملاحظه شرایط پنچگانه بالا وارد شدن در این مسئله را جایز نمیدونیم، کسی که شرعا و عرفا و وجدانا (مطابق نکته آخری که گفتیم) براش واجب هست و تنها راه نجاتش همینه اما میره گناه میکنه، محکوم میکنیم!



این از خطاب و صحبت بنده با آقایون!



ولی یه بعد خیلی مهم و جذاب داره که خطاب مسئله با خانم هاست که میخواستم مطرح کنم تا یه طرفه به قاضی نرفته باشیم و شرایط انواع بانوان هم ملاحظه کرده باشیم، اما صلاح نیست و فعلا شرایط جامعه ما به نحوی نیست که بشه راحت مطرحش کرد و توصیه و نکات علمی و فقهی ارائه بدیم. پس بدونید که حواسم به این طرف ماجرا هم هست اما چه کنیم که گفتن نگید!



امیدوارم شاد و آرام و امیدوار باشید.



لطفا مراقب خودتون و نگاهتون و دلتون و ایمانتون باشید.

 

#حدادپور_جهرمی 
#دلنوشته_های_یک_طلبه

 



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12357بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17279بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536174بازدید]
زردی نوزادان[493944بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

چند نکته درباره طب مدرن و طب سنتی(مقاله انتخابی)
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
منبع‌شناسی قرآن و طب(مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)
منزل مردانگی!( مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
معده شناسی
تاثیر مدرنیته و نوسازی بر افزایش سن ازدواج دختران ایرانی(مقاله انتخابی)
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)