سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
گوارش، کبد و مجاری صفراوی
معده شناسی
تعداد: 5 میانگین: 4
[تعداد بازدید : 52065]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


 

معده شناسی


مقدمه


پیامبر گرامی اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: «الْمَعِدَهُ بَیْتُ کُلِّ دَاءٍ وَ الْحِمْیَهُ رَاْسُ کُلِّ دَوَاء: معده خانه همه دردهاست و پرهیز، سرسلسله همه داروها.» (بحارالانوار، ج۵۹، باب ۸۹)


شخصاً علاوه بر باور اعتقادی، در طول سالهای فعّالیت خود به عنوان یک پزشک به باوری عملی در مورد صحّت این حدیث شریف نیز دست پیدا کرده ام. در واقع اگر نبود اراده ضعیف ما مردمان این دوره و زمانه و عادتمان به خوردن چرب و شیرین، می شد تقریباً به همه بیماران به جای یک انبان دارو، تنها یک برگه رژیم غذایی داد و با اطمینان شاهد روند بهبودی آنها بود. به هر حال به نظرم رسید که از جمله قدم های اول در راه تحقق چنین اتفاقی، شناخت منطق حاکم بر رفتارهای معده است.


معده چگونه کار می کند؟


زمانی که در کلاسهای آموزشی«موسّسه تحقیقات حجامت ایران» شرکت می کردم؛ یکی از اساتید، یک جمله به ظاهر ساده در مورد عملکرد معده گفت و آن هم این که: «عملکرد معده مانند یک کوره یا تنور است.» این مقاله یک هدف دارد و آن هم این که این جمله را به زبانی ساده تبیین کند تا تقریباً همه افراد بتوانند درک نسبتاً صحیحی از مشکلات معده خود داشته باشند.


تنور معده


گفتیم که معده در بدن انسان، نقش کوره یا تنوری را دارد که غذاها، سوخت آن را تشکیل می دهند. آتش اولیه این تنور، حرارت اولیه معده است که با هجوم خون به عروق معده پس از ورود غذا به آن تامین می شود و حاصل آن، هضم غذا (سوختن هیزم ها) و تولید حرارت و انرژی برای مصرف در بدن است. بر اساس همین منطق ساده اکثر رفتارهای معده قابل درک است. کافی است که عوامل موثر در کارکرد بهتر یک کوره یا تنور را فهرست کنیم و آنها را بر رفتارهای معده منطبق کنیم:


۱- هر قدر هیزمی که داخل یک تنور انداخته می شود؛ به قطعات کوچکتری تقسیم شود؛ شعله بهتری حاصل خواهد شد و هیزم ها زودتر خواهند سوخت. هیزم معده، غذاست؛ پس هر قدر غذا به قطعات کوچکتری خرد شود؛ سوختن آن (بخوانید هضم آن) آسانتر می شود. بنابراین هر قدر غذا بیشتر جویده شود بهتر هم هضم خواهد شد. به عکس، اگر هیزم های خیلی درشت در تنور بیاندازیم، عمل سوختن با اختلال مواجه می شود و حاصل آن چوبهای نیم سوخته و مقدار زیادی دود خواهد بود. در صورت مصرف غذایی که خوب جویده نمی شود هم مقدار زیادی غذای خوب هضم نشده(نیم سوخته) و نفخ و باد(دود) به وجود می آید.


سوال: چرا بسیاری از ما، علیرغم نجویدن غذا، احساس نامطلوبی در معده نداریم؟ جواب این سوال بسیار ساده است. تا وقتی که معده از قدرت و قوّت کافی برخوردار است – به خصوص در سنین کودکی تا اواخر جوانی – حرارت اولیه بسیار بالایی دارد که تا حد زیادی غذاهای خوب جویده نشده را نیز در آتش خود می سوزاند؛ ولی هر قدر که سن فرد بیشتر می شود؛ قدرت معده تحلیل می رود و مشکلات، خودنمایی می کنند. همچنین در این سنین، به علت قدرت بالای روده ها و کبد، مواد خوب هضم نشده معده، تحمل می شوند؛ ولی به تدریج، تجمع این مواد در بدن، مشکلاتی را به وجود می آورد که آرام آرام، خود را نشان می دهند. بنابراین هر کس در هر سن و هر وضعیتی، از نجویدن غذا، دچار زیان خواهد شد.


* یک تجربه: بسیاری از بیماران دیابتی تنها اگر همین دستور ساده؛ یعنی خوب جویدن غذا را رعایت کنند، کاهش قند خون را تجربه می کنند. برخی بیماران را دیده ام که تنها با کشیدن چند دندان و مشکل در جویدن غذا، از صف افراد سالم به خیل انبوه بیماران دیابتی پیوسته اند. شاید بتوان این را به عنوان یک تیوری خام پذیرفت که یک علت مهم افزایش بیماران دیابتی در ایران، عادت ما به سریع خوردن غذاست.


۲- مقدار هیزمی که داخل یک تنور می ریزیم باید با حجم و ظرفیت تنور متناسب باشد؛ به همین ترتیب، مقدار غذای ورودی معده باید متناسب با حجم آن باشد و گرنه باز هم حکایت تخریب معده، نیم سوز شدن غذا، تولید دود(نفخ) و … تکرار خواهد شد. از آنجا که معده تنوری هوشمند است که با مراکز هوشمند دیگر – مثل مغز – هم مرتبط است؛ میزان مناسب سوخت را خودش تعیین می کند. این مقدار همان است که در احادیث حضرات معصومین(علیهم السلام) به «قبل از سیری» تعبیر می شود. بنابراین همان گونه که یک تنور یا کوره پر از سوخت، خفه می شود و نخواهد سوخت؛ یک معده انباشته از غذا هم قادر به هضم صحیح غذا نخواهد بود.


۳- فرض کنیم مقداری هیزم نازک و ترکه ای، مقداری چوب متوسط، مقداری هم کنده کلفت داخل یک تنور بیاندازیم. برخی از این هیزم ها تر باشند و بعضی خشک، آیا تنور قادر به تولید آتش مطلوب است؟ اگر زود به سراغ تنور برویم، هیزم های نازک و خشک، سوخته اند ولی هیزم های کلفت تر و مرطوب، یا نیم سوزند یا هنوز شروع به سوختن هم نکرده اند؛ و اگر دیر به تنور سر بزنیم؛ هیزم های نازک و خشک کاملاً خاکستر شده اند و از بین رفته اند و هیزم های کلفت و مرطوب کماکان در حال سوختن.

 

این دقیقاً همان بلایی است که با خوردن غذاهای رنگارنگ بر سر معده ما می آید. معده باید غذا را هضم و ماده حاصله را به تدریج از خود خارج کند؛ اما وقتی با ملغمه ای از غذاها مواجه می شود که نیاز به زمانهای متفاوت هضم و میزان های گوناگون حرارت برای پختن دارند؛ چه باید کند؟ اگر دهانه معده بر اساس غذاهای زود هضم گشوده شود؛ مقدار زیادی از غذاهای دیر هضم، به صورت خام از معده خارج می شوند و بر عکس، بنابراین هر قدر که تنوّع غذاهای سفره کمتر باشد؛ معده ما سالم تر خواهد بود. این همان چیزی است که در احادیث متبرّک معصومین (علیهم السلام) از آن به «کفایت یک خورش» تعبیر می شود.


۴- آتش نیاز به اکسیژن دارد. هر آتشی که دچار کمبود اکسیژن شود؛ ناقص می سوزد یا خاموش می شود. گفتیم که اکسیژن رسانی به تنور معده را عروق خونی بسیار زیاد موجود در جداره آن به عهده دارند. حال اگر به هر دلیلی، خون رسانی به معده کم شود؛ هضم غذا دچار مشکل می شود. به عکس هر قدر توجه خون به سوی معده بیشتر شود؛ غذا راحت تر هضم می شود. با این حساب:


۱-۴- غذا خوردن در حال استرس که فرامین مغز، خون را متوجه ارگانهای دیگر می کند؛ باعث سوء هاضمه می شود؛ چنانکه اکثر ما این تجربه را داریم. پس خوردن غذا در حال آرامش از ضروریات است.


۲-۴- اسلام تاکید زیادی به استراحت و دراز کشیدن (و نه خوابیدن) پس از غذا نموده است. علت این دستور نیز واضح است. بدن در این فرصت آرامش، امکان می یابد که خون را از مناطق مختلف بدن به سوی معده گسیل کند و غذا را هضم کند.


۳-۴- توجه به نکات فوق، یکی از اسرار دستور مهم اسلام مبنی بر پرهیز از خوردن غذا در میانه روز – یعنی همان وعده ناهار – را روشن می کند. در طول روز که جسم و روح بیشترین اشتغال و کمترین آرامش را دارند؛ سهم معده از خون رسانی به حداقل می رسد. بنابراین غذا خوردن در این حال مضر است و باید آن را محدود به دو وقت آرامش یعنی صبح و شب(صبحانه و شام) نمود.


۵- آیا کسی را دیده اید که قبل از روشن کردن یک تنور، آن را خیس کند؟ یا در هنگام برافروخته شدن آتش، روی آن آب بریزد؟ طبیعتاً چنین کسی از نظر ما نمی تواند آدم صحیح العقلی باشد!

 

اما جالب اینجاست که این کار را بسیاری از ما به طور روزمره انجام می دهیم. یعنی قبل از روشن کردن تنور معده (قبل از شروع غذا) یا پس از برافروختن آتش در آن (حین و پس از غذا خوردن) آن را از مایعاتی مثل آب، دوغ، نوشابه، چای و مانند آنها پر می کنیم. طبیعتاً در چنین حالتی، هضم غذا ناقص خواهد بود و در عین حال مقادیر زیادی دود (نفخ) هم به وجود می آید. به همین جهت بسیار ضروری است قبل از غذا خوردن (از حداقل نیم ساعت قبل)، در حین تغذیه و پس از آن (حداقل تا دو ساعت و نیم بعد از تغذیه، یعنی زمان تخلیه معده و خاموش شدن آتش آن) از مصرف مایعات پرهیز کنیم. به تجربه برای بنده ثابت شده است که مصرف مایعات به همراه غذا از بدترین اتفاقات ممکن برای معده است.


یک مثال: اگر یک ظرف چینی را روی حرارت آتش قرار دهید و سپس روی آن مقداری آب خنک بریزید؛ ظرف متلاشی خواهد شد. مطمین باشید که خوردن مایعات به همراه غذا، همین بلا را بر سر معده شما خواهد آورد؛ اما به خاطر نجابت معده! چند سالی طول می کشد تا متوجه وضعیت نابسامان آن شوید.


۶- برای روشن کردن مجدد تنور، باید خاکسترهای قبلی را از آن تخلیه کرد؛ به همین دلیل ساده باید یبوست بیمار را به خوبی درمان کرد تا بتوان انتظار کارکرد خوبی از معده داشت.


نکته: به همین دلیل ساده فوق، اگر همراه با داروهای تقویت معده، در صورت ضرورت، داروهای ملین مناسب هم تجویز شوند؛ اثر بخشی داروهای مقوی معده بسیار زیاد خواهد شد.


۷- اگر تنور خوب نمی سوزد می توانیم کمی سوخت قوی به آن اضافه کنیم (مثل ریختن نفت روی هیزم). نقش داروهایی مانند زیره و عسل در درمان مشکلاتی مانند نفخ و زخم معده هم از این سنخ است.


۸- هر چند وقت یک بار باید مدتی را به تعمیرات اختصاص داد. این یعنی همان ضرورت ساده روزه داری یا پرهیز غذایی در هنگام بیماری ها.


۹- گفتیم که معده به سان یک کوره باهوش عمل می کند. بنابراین وقتی که سرد می شود؛ خود به خود مطالبه سوخت جدید می کند. به همین جهت کسی که معده سردی دارد یا غذاهای با طبع سرد مصرف می کند زودتر گرسنه می شود تا کسی که معده گرمی دارد یا گرمی مصرف می کند. علت وجود اشتهای کاذب یا ریزه خواری در بعضی افراد هم همین سردی معده است که با مصرف داروهای گرمی بخش معده بر طرف می شود.


۱۰- شاید برای عده ای این سوال مطرح باشد که چرا خوراکی هایی مثل سماق، گردغوره، لیموعمانی و برخی موارد دیگر که مزه ترشی دارند و طبیعتاً طبع سردی دارند، به هضم غذا کمک می کنند؟ با توجه به اینکه طبق مطالب فوق، سردی و آتش با هم سر مخالفت دارند. توجیه ساده این مساله آن است که درست است که طبع این خوراکی ها سرد است؛ اما به لحاظ رطوبت، اینها خوراکی های بسیار خشکی هستند؛ یعنی طبع آنها سرد و خشک است. به همین جهت عملاً نقش یک هیزم مناسب و آماده سوخت را دارند که به کمک آتش اصلی معده خواهند آمد و غذا را هضم می کنند.


۱۱- اگر هیزم ها را قبل از آتش زدن کمی آغشته به ماده ای مثل نفت یا بنزین کنیم، چه خواهد شد؟ این همان اتفاقی است که در هنگام خوردن غذا با دست به وجود می آید. در واقع یکی از حکمت هایی که برای توصیه اسلام مبنی بر خوردن غذا با دست مطرح می شود آن است که سر انگشتان ما منبع سرشاری از انرژی هستند و این انرژی قابلیت انتقال دارد. (این نکته ساده، پایه اصلی انرژی درمانی است). وقتی غذا با دست خورده شود؛ مقدار زیادی انرژی از سر انگشتان فرد به غذا منتقل می شود و حداقل نتیجه این مساله آن است که هضم غذا بسیار بهتر صورت می گیرد. اگر باور ندارید؛ امتحان کنید. بسیاری از کسانی که دچار سوء هاضمه هستند؛ اگر غذا را با دست بخورند؛ احساس بهبودی را تجربه خواهند کرد.


۱۲- اگر هیزم ها یکدست نیستند، اول نازکترها را آتش می زنیم؛ بنابراین، اول غذاهای سهل الهضم و بعد بقیه غذاها را مصرف می کنیم.


۱۳- اگر دیواره و خود تنور، خیس باشد؛ مشکل به وجود می آید. به همین دلیل هم هست که افراد بلغمی که میزان رطوبت بالایی دارند؛ اغلب از مشکلات گوارشی رنج می برند.


۱۴- انعطاف تنور معده در مقابل نوسانات فاحش دما محدود است؛ این نکته ساده علّت تاکید احادیث شریف بر پرهیز از خوردن یک باره آب در حال تشنگی (که حرارت معده و کبد بالاست)؛ را روشن می کند. پرهیز از مصرف غذاهای بسیار گرم و بسیار سرد نیز به همین گونه توجیه می شود.


۱۵- وقتی که آتش یک تنور خیلی شعله ور است بهتر است که برای خاموش کردن آن کمی صبر کنیم؛ کم کم سوخت تنور تمام می شود و آتش خود به خود خاموش و تنور سرد می شود. اگر روی چنین آتش فروزانی آب بریزیم؛ تنها کمی از شدت شعله ها کاسته خواهد شد؛ ولی سوختن آن تا تمام شدن سوخت ادامه خواهد یافت؛ یعنی عملاً با ریختن آب، خاموش شدن آتش را به تاخیر می اندازیم.

 

مشابه این مساله برای معده ما زمانی به وجود می آید که مقدار زیادی غذای چرب مصرف کرده ایم و متعاقب آن احساس عطش و تشنگی زیادی می کنیم. اشتباه اکثر ما این است که در این حال مرتّب آب مصرف می کنیم و عملاً سوختن چربی ها را با تاخیر مواجه می کنیم و باعث می شویم تا چند ساعت این احساس ناخوشایند حرارت و تشنگی و سنگینی معده ادامه داشته باشد؛ در حالی که اگر در مقابل احساس نیاز ظاهری خود به آب مقاومت کنیم، خیلی سریعتر، غذای چرب، هضم خواهد شد و حرارت بدن فرو خواهد نشست.

 

جالب است که احادیث شریف نیز بر این نکته که به دنبال مصرف غذاهای چرب نباید آب خورد؛ تاکید نموده اند. (آب نخوردن پس از غذا، قاعده ای عام است و در مورد غذاهای چرب، تاکید بیشتری دارد.)


۱۶- هیچ گاه در حالی که هنوز هیزم های قبلی موجود در تنور نیم سوزند؛ نباید هیزم جدید به آن اضافه کرد. این کار باعث خفه شدن آتش خواهد شد. به همین دلیل باید اکیداً از مصرف غذا در حال سیری پرهیز نمود.

 

نکته آخر


طبیعی است که می توان با کمی اندیشه، موارد بیشتری به مجموعه فوق افزود. به هر حال به نظرم می رسد که مطالعه و تامّل در این مقاله، برای هر فردی راه را برای «مدیریت معده!» باز می کند که حاصل این کار بهبود تغذیه و افزایش سطح سلامتی است.



نظرات
  سلام وقتتون بخیر.طلب خیر وعافیت برای شما جهت مطالب ارزنده. من سالها سردرد داشتم وهر بار چندین روز طول میکشید و اینکه با تهوع اجباری که با انگشت گلومو تحریک میکردم بهتر میشدم.مدتی هست دیگه نمیتونم و هر کاری میکنم حتی گلاب ونمک هم میخورم نمیشه .چه دلیلی داره؟
ارسال کننده نظر : زهرا      تاریخ ارسال نظر : ۳ دي ۱۴۰۲
  

سلام. این کار راه حل مناسبی برای درمان سردرد شما نیست. بهتر است با مراجعه حضوری به یکی از همکاران درمان اصولی انجام دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ دي ۱۴۰۲



  سلام علیکم وقت بخیر و تشکر بابت زحماتی که متقبل میشید بنده ۳۷ ساله و برای زخم اثنی عشر قرص د رگلیس(شیرین بیان) دو عدد قبل از هر وعده غذایی استفاده میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید چه مصلحی و به چه مقدار و نحوه با قرص یاد شده استفاده کنم که روی فشار بنده تاثیر منفی نداشته باشد معمولا فشارم ۱۳ ۱۳.۵ روی ۸.۵ یا ۹ هست تشکر مجدد خداقوت
ارسال کننده نظر : مهدی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. پاسخگویی به این نحو سوالات نیاز به شناخت حضوری بیمار دارد لذا بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ آذر ۱۴۰۲



  باسلام اقای ۳۴ساله هستم یکهفته ای هست که گلویم به شدت میسوزه یعنی با غذاخوردن وآب خوردن هم احساس درد دارم از بیرون هم که گلویم روفشار میدم درد میگیره روی زبانم حالت سفید وسبز کمرنگ شده علائم ترش کردن یا سرماخوردگی یاسایزعلائم گوارشی ندارم فقط شبی که فرداصبحش این حالت برایم ایجاد شد کمی خربزه کمی انگور و کمی تخم کدو مصرف کردم( باخوردن خربزه یا انگور معمولا گلویم کمی میسوخت اما اینبار خیلی شدید شده و دردناک ) علت چیست؟ راهکار چیه؟ باتشکر
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ تير ۱۴۰۲
  

سلام. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ تير ۱۴۰۲



  طب سنتی برای درمان هلیکوباکتری که عامل ورم معده هست، و حتی با مصرف آنتی بیوتیک ها بعد از مدت دیگر میتواند وارد معده میزبان بشه و همان اثرات مخرب قبلی را داشته باشد،، چه راه حلی داره؟
ارسال کننده نظر : مهدوی      تاریخ ارسال نظر : ۴ خرداد ۱۴۰۲
  

سلام. درمان هلیکوباکتری خیلی سخت نیست ولی بهتر است توسط همکاران به صورت حضوری ویزیت شوید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۶ خرداد ۱۴۰۲



  سلام وقت بخیر ببخشید آقای دکتر ،بنده چندماهی هست بعد ازغذا یا بعضی اوقات به شدت گلویم خشک میشه درحدی که میسوزه،لب پایینم هم خشک میشه بعضی وقتها،و مدتی هم هست انگار دلم میسوزه ،اینحالت هارو اصلا قبلا نداشتم ممنون میشم راهنمایی کنید علت چیه صفرام بالاهست؟و درمان چیه؟ کلا بدنم خشک شده پوست بدنم و...ترک کف پا زیاد شده البته ناراحتی و اضطراب و بی خوابی هم زیاد دارم باتشکر
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. برای تشخیص دقیق حضورا به یکی از همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲



  سلام علیکم جناب دکتر،پدر من تازگی آندوسکوپی معده انجام دادن و تشخیص پزشک معالج میکروب معده بوده،محبت کنین دستور طب سنتی جهت درمان بفرمائید.
ارسال کننده نظر : مجتبی      تاریخ ارسال نظر : ۲ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. دستورات این مقاله و مقاله زیر برایشان مفید است اما برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید:


ترش کردن


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ اسفند ۱۴۰۱



  سلام و تشکر از زحماتتون ۳۷ ساله و مرد هستم یه ماهی میشه ترش کردن و یفلاکس دارم .آزمایش عفونت معده و هلیکو باکتری نشون داد .آب ولرم هم میخورم سوزش رو از سر دل تا نام احساس میکنم .چند سال پیش همین مشکل رو داشتم ،با آندوسکوپی دکتر خراش اثنی عشر تشخیص داد . ممنون از راهنماییتون
ارسال کننده نظر : حمید      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. دستورات این مقاله و مقاله ذیل را مدنظر قرار دهید ولی برای درمان تخصصی حضورا به همکاران مراجعه کنید:


 ترش کردن


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ بهمن ۱۴۰۱



  سلام بنده زخم معده دارم و دو سالی هست تحت نظر متخصص دارو مصرف میکنم... اما برخی مواقع بدلیل ناپرهیزی مثل پرخوری یا مصرف چای، رفلاکس شدید معده گرفته و درد قدیمی دوباره به سراغم میاید... هر زمان در مصرف داروها تاخیر کنم هم دوباره درد به سراغم میاید...دکتر جان در کنار پرهیزهایی که فرمودید چه داروهای طبیعی مصرف کنم که زخمم التیام یابد؟
ارسال کننده نظر : مهدی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ دي ۱۴۰۱
  

سلام. مقاله حاضر و مقاله زیر را بخوانید:


 ترش کردن


ولی برای درمان تخصصی حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۱ دي ۱۴۰۱



  در ضمن واقعا مقاله زیبایی در خصوص معده نوشتید بسیار ساده و رسا معده رو توضیح دادید
ارسال کننده نظر : سکینه      تاریخ ارسال نظر : ۸ آذر ۱۴۰۱


  سلام دختر ۸ ساله ای دارم که چند سال پیش هر شب در خواب بالا می‌آورد و مشکلش رفع شد حالا هفته ای یکبار بالا میاره و دائم از درد بالای ناف شکایت میکنه و در قسمت غبغبش یک گلوله سفت داشت که با دو روز داروی شیمیایی معده برطرف شد ولی دلم نمیخواد داروی شیمیایی رو ادامه بده و دنبال راهکار طب سنتی هستم در ضمن دخترم سبزه و پر مو و بسیار کم غذاست و لاغر هست و زود عصبانی میشه و خیلی سریع فروکش میکنه مشکل دوم دختر هم خواب آلودگی زیادش بویژه صبح هاست یعنی حتی وقتی شب ساعت ۹ بخوابه ، باز هم بد بیدار میشه و در مدرسه خوابش میبره ممنون از شما
ارسال کننده نظر : سکینه      تاریخ ارسال نظر : ۸ آذر ۱۴۰۱
  

سلام. برای درمان درست بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید. تا آن موقع: غذا را زیاد بجوید. قبل و بعد از غذا کمی نمک میل کنید. از نیم ساعت به غذا تا دو ساعت بعد از آن، مایعات و میوه نخورید. فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد. بسم الله اول و شکر آخر غذا را با توجه بگوئید. پرخوری نکنید. روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی 2 و شاهتره 2 و شیرین بیان 1 قسمت میل کنید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ آذر ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
ویراست ششم کتابچه مرهم
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
هوش جنسی کودک
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
آرامش دیداری (2)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟