سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 19104]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


 

آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.

 

 

□ اریک شوسر_07896

چکیده:


در حالی که استفاده از انواع چاشنی‌ها و مواد افزودنی در موادغذایی بشریت، سابقه‌ای طولانی دارد، اما در چند دهه  اخیر، شرکت‌های صنعتی سازنده موادغذایی و عرضه‌کنندگان غذاهای آماده و سریع، در محصولات خود از صدها مواد افزودنی شیمیایی مختلف استفاده می‌کنند. البته مدیران این شرکت‌ها که روابط نزدیکی نیز با مقامات و سازمان‌های نظارت بر مواد غذایی دارند، ادعا می‌کنند که این کار با هدف حفظ طعم و رنگ و سهولت نگهداری و حمل و نقل و همچنین جلوگیری از استثمام بوی گندیدگی محصولات گوشتی صورت می‌گیرد. نویسنده این مقاله با اشاره به نتایج نگران‌کننده چند مطالعه انجام شده در زمینه آثار این مواد افزودنی بر روی انسان‌ها و به ویژه کودکان، خواهان مخالفت گسترده مردمی علیه کاربرد این مواد و نظارت شدیدتر دولت‌ها در این زمینه شده است.

 

تقریباً قریب به اتفاق مواد افزودنی غذایی استفاده شده توسط ما، بخشی از رژیم تغذیه انسان‌ها در نسل‌هایی متمادی بوده است: موادمخدر، نمک، شکر و بکینگ‌پودر، اما استفاده از صدها ماده افزودنی دیگر با سرمنشاء طبیعی و مصنوعی، در سال‌های اخیر در موادغذایی مصرفی غربی‌ها، شایع گردیده است. اما این مواد با بدن و روح ما چه می‌کنند؟ البته ما تنها در آغاز راه هستیم.

 

مطالعه اخیر صورت گرفته توسط دانشگاه سوثهمپتون، در مورد تاثیرات این مواد بر روی گروه‌های کودکان سه و هشت ساله، نتایج نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد. گزارش سازمان استانداردهای موادغذایی نیز ارتباط میان بیش فعالی کودکان و پاره‌ای از مواد رنگی استفاده شده در مواد غذایی و همچنین مواد نگه‌دارنده موجود در شیرینی‌ها، نوشیدنی‌ها و غذاهای فراوری شده را تایید می‌نماید.اما ما هنوز هم در آغاز راه درک تاثیرات این مواد افزودنی مصنوعی موجود در موادغذایی‌مان هستیم. چرا که صنعتی سازی چرخه تولید موادغذایی، مصرف‌کنندگان را به موجودات آزمایشگاهی صنعت غذایی دنیا و یک تجربه علمی جدید، تبدیل نموده است.

 

مواد نگهدارنده و چاشنی‌ها، هزاران سال است که برای سهولت نگهداری طولانی و طعم بهتر، به موادغذایی اضافه می‌گردد. و البته یک تاریخچه طولانی در استفاده از این مواد افزودنی شیمیایی در مورد مصرف‌کنندگان ناآگاه جهت بهبود طعم، بهبود رنگ و از بین بردن بوی گوشت گندیده، وجود دارد. از سوی دیگر تا پیش از تصویب قانون ایمنی غذای فدرال، استفاده از انواع فلزات سنگین و خطرناک به عنوان رنگ‌های مختلف به کار برده شده در شیرینی‌هایی کودکان، امری کاملاً عادی به شمار می‌رفت.

 

تقریباً همه ما می‌دانیم که یافتن یک غذای آماده در قفسه‌های یک سوپر مارکت (و یا در منوی یک رستوران غذاهای سریع) که حاوی فهرستی طولانی از مواد افزودنی شیمیایی نباشد، تا چه حد، دشوار می‌باشد. لذا، صنعت غذاهای بسته‌بندی شده و غذاهای آماده، به استفاده از چنین مواد افزودنی‌ای جهت جلوگیری از خراب شدن، سهولت حمل و نقل در مسیرهای طولانی و حفظ یکنواختی ظاهری آنها، به شدت نیازمند است. لذا همه یافته‌های علمی مبتنی بر تهدیدآمیز بودن این مواد برای سلامتی افراد، به سلامت و سودآوری مالی این صنایع، آسیب وارد می‌نماید. و به همین دلیل هم تاکنون مطالعات فراگیر بسیار اندکی در این زمینه انجام گردیده است. البته مطمیناً فقدان اطلاعات مناسب در این زمینه، به نفع شرکت‌های صنعتی تولید موادغذایی خواهد بود.

 

به عنوان مثال، در ایالات متحده، روابط کاملاً صمیمانه شرکت‌های صنایع غذایی و سازمان‌های دولتی قانونگذاری در این بخش، کاملاً مشهود است. چرا که چند سال پیش، مدیر سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) که مسوولیت تامین ایمنی و سلامت اکثر غذاهای مصرفی آمریکایی‌ها را برعهده دارد، از میان اعضای عالی‌رتبه سابق انجمن ملی صنعت غذا انتخاب گردیده بود. به همین ترتیب، روابط نزدیک میان صنعت و دولت در اتحادیه اروپا نیز قابل مشاهده است. به عنوان نتیجه، صدها ماده افزودنی غذایی، هرگز در جهت یافتن آثار زیانبارشان مورد آزمون قرار نمی‌گیرند. و از یاد نبریم که ریسک‌های ناشی از مصرف مجموعه‌ای از این مواد افزودنی مختلف با یکدیگر، تقریباً هیچ‌گاه مورد بررسی و آزمایش قرار نگرفته است.

 

اما من فکر نمی‌کنم که مردم باید به سرعت تنها دستپاچه شوند. چرا که همه ما باید برای اصلاح این شرایط از دولت‌هایمان بخواهیم که راه‌کارهایی مناسب را در پیش گیرند. اما باید بدانید که سازمان غذا و داروی ایالات متحده، چند سال پیش در یکی از بروشورهای معرفی وظایف و فعالیت‌هایش، چنین نوشته بود:

 

«مواد افزودنی به کار گرفته شده در صنایع غذایی، نقش کلیدی در چرخه عرضه موادغذایی مغذی و متنوع امروز دارند... چرا که این مواد، طیف گسترده‌ای از غذاها را بدون ایجاد مشکلات مربوط به خرید روزانه آنها، برای مشتریان فراهم می‌کنند.»

 

هرچند احتمالاً با کمی کاستن از راحت‌طلبی و استفاده بیشتر از غذای فراوری نشده، بتوان زندگی عاقلانه‌تری داشت.

 

 

برای مطالعه بیشتر:


واقعیت فست فودها چیست؟

 

جنبش غذاهای سریع

 


رکود اقتصادی و فست فودها


 

منبع: www.Guardian.uk

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 52



نظرات
  سلام و درو بر شما با این سایت مفید و عالیتون.. خدا بهتون اجر بده وو لطفا در مورد طعم دهنده MSG مونو سدیم گلوینات که تو غذاهای اماده در ایران هم بکار میره اطلاع رسانی کنیدو.. ممنون و ارزوی توفیق الهی
ارسال کننده نظر : بوستانی      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴


  سلام آقای دکتر من یه دوره ریلکسیشن بین المللی رفته بودم ...مدرس دوره اونجا میگفت که الودگی هوا و بخصوص الاینده های خطرناک مثل سرب موجود در هوا و استنشاق اون در دوران بارداری باعث افزایش ابتلا به بیش فعالی در دهه های اخیر شده ....که متاسفانه مانند خیلی مسایل دیگر سیاسی و و ضعف مدیریتی جایی گفته نمیشه ....
ارسال کننده نظر : سویل      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ فروردين ۱۳۹۳


  

سلام آقای دکتر....وقت بخیر.... مشکل بیش فعالی کودکان اخیرا خیلی شایع شده ...... و اکثر بچه های مشکل دار با مصرف دارو تقریبا مورد کنترل واقع میشن.... مصرف مواد غذایی شامل افزودنی های مضر توسط کودک باعث ابتلا به بیش فعالی میشه یا توسط مادر در دوران حاملگی ؟؟سلام آقای دکتر جسارتا اگر، امکانش هست در مورد ADHD یا همون بیش فعالی یا به عبارت دیگر اختلال کمبود توجه و تمرکز از دید طب سنتی مقاله یا راهکارهای پیشگیری و کنترل ، تو سایت قرار بدهید.... با تشکر فراوان


ارسال کننده نظر : آفاق      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ فروردين ۱۳۹۳
  

سلام، مشکل بیش فعالی از نظر بنده به تغذیه مصنوعی، حضور تلویزیون و رایانه در زندگی امروزی، واکسیناسیون، کاهش جو معنوی خانواده ها و ... مرتبط است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ فروردين ۱۳۹۳



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3268بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4335بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4522بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5142بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4074بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6193بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6174بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5905بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6293بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6238بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6234بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6921بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8014بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9262بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8301بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8824بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9405بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10008بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10263بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11345بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

آرامش دیداری (2)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟