سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 34276
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
عوامل کاهش رشد جمعیت در ایران

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

عوامل کاهش رشد جمعیت در ایران


رشد جمعیت نمایه

 

به گزارش مشرق، محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به روند کاهشی موالید درکشور گفت: این موضوع وابسته به دلایل متعدی است که باعث شده در کشور ادامه دار شود. چند سالی است که در کشور شاهد روند کاهشی موالید بوده‌ایم و به نظر می‌رسد با وجود سیاست‌های جمعیتی نتوانسته‌ایم رشد جمعیت را به میزان کافی ایجاد کنیم.

 

وی کاهش میزان ازدواج را یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی این روند دانست و گفت: با وجود سیاست‌گذاری‌های حوزه ازدواج در سال‌های اخیر مانند افزایش وام، مشارکت خیرین، برگزاری ازدواج‌های ساده و ... هنوز شاهد کاهش میزان ازدواج‌ها هستیم که این موضوع روی موالید تاثیر گذار است.

 

مشکل تامین معیشت؛ عامل گرایش خانواده‌ها به تک فرزندی


معاون امورجوانان در ادامه با بیان اینکه موضوع «اقتصاد» حرف اول را در کاهش موالید می‌زند، اظهار کرد: ترس از فرزندآوری به معنی تامین معیشت، امکانات و اقلام مورد نیاز تربیتی-فرهنگی فرزند است که باعث شده تا خانواده‌ها عمدتا به سمت تک فرزندی و حتی بی فرزندی پیش بروند. به طوری که ترس نهفته‌ای در والدین جوان به وجود آمده که به دنبال مشکلات اقتصادی و تامین سرانه های فرزند به ویژه مواردی که در جوامع شهری مورد نیاز است به سمت کاهش موالید بروند.

 

تندگویان ادامه داد: دولت و قانونگذار هم هیچ تسهیلاتی که کمک کننده و ثمر بخش باشد، به جز کارهای فرهنگی، تبلیغاتی که عملا دردی از مشکلات اقتصادی دوا نمی‌کند، انجام نداده است. چرا که افراد باید دارای مشوق‌ها و پشتوانه‌هایی باشند که به آنها اطمینان بدهد فرزندشان در یک محیط سالم فرهنگی رشد می‌کند.

 

رشد شهرنشینی و تاثیر آن بر کاهش موالید


وی رشد شهرنشینی را یکی دیگر از عوامل کاهش موالید در کشور دانست و گفت: جامعه ما به سمت جامعه شهری پیش رفته است و در جوامع شهری کم شدن موالید و کنترل فرزندآوری بیشتری نسبت به جوامع روستایی و سنتی وجود دارد. آمار مهاجرت‌های بالا و بی‌رویه از روستاها باعث شده جمعیت شهرنشین بیشتر شود و یکی از ملزومات جوامع شهری هم کاش نرخ موالید است، اما در جوامع روستایی چون زیرساخت‌های پرورش کودک به این توسعه یافتگی نیست، نگرانی‌های کمتری هم در این خصوص به چشم می‌خورد. به همین دلیل در جوامع روستایی شاهد نرخ موالید بالا هستیم.

 


مشوق‌های مادام العمر ترغیب کننده خانواده‌ها برای فرزندآوری


معاون امور جوانان نبود مشوق‌های مادام‌العمر برای فرزندآوری را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و گفت: در کشور ما مشوق‌هایی که در نظر می‌گیرند مناسب نیست. وام ازدواج و کارهای مشابه نشان می‌دهد در عمل این مشوق‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است، به همین دلیل فکر می‌کنم باید به سمت مشوق‌های مادام‌العمری برویم که قابلیت خرید و فروش و تبدیل به موارد دیگر را هم نداشته باشد.

 

تندگویان ادامه داد: مطالعات تطبیقی هم که توسط معاونت جوانان در حوزه جمعیت انجام شده نشان می‌دهد عمده کشورهای اروپایی توسعه یافته به سمت مشوق‌های مادام‌العمر رفته‌اند که عملا بازارهای کاذب خرید و فروش وام را هم ایجاد نمی‌کند. برای مثال در بلژیک به تعداد هر فرزندبخشی از مالیات فرد بخشوده می‌شود و تا چهار فرزند کل مالیات فرد توسط دولت پرداخت می‌شود. این موارد مشوق خوبی هم در بخش خصوصی و هم دولتی است.

 

یعنی اگر بتوانیم در بحث مشوق‌ها به جای وام که پرداخت پول موقتی است و حتی خرید و فروش می‌شود، به سمت مشوق‌های دائمی مثل پرداخت مالیات، بیمه، کمک هزینه اولاد و...برویم، موثرتر است. این درحالیست که در کشور ما حق اولادی که روی فیش‌های حقوقی قرار دارد بیشتر شبیه شوخی است و اینقدر پایین است که نه تنها مشوق نیست بلکه شبیه توهین است.

 


رشد جمعیت با شعار و کار تبلیغاتی اتفاق نمی‌افتد


وی با تاکید بر اینکه اگر واقعا نگران جمعیت و کاهش رشد موالید هستیم باید یک اقدم جدی انجام دهیم و شعار ندهیم، افزود: فکر می‌کنم با کار فرهنگی، تبلیغات، سریال سازی و.. درست است که می‌شود از لحاظ فرهنگی و روحی خانواده دارای فرزند را با تصویر مثبتی در جامعه مطرح کرد، اما وقتی نتوانیم معیشت آنها را تامین کنیم این اقدامات موثر نخواهد بود.

 

در برخی از کشورهای اروپایی علاوه بر اینکه افراد با داشتن چهار فرزند کاملا از پرداخت مالیات معاف می‌شوند و دولت حق بیمه آنها را  پرداخت می‌کند، حتی اگر دچار بیکاری شوند نیز به تعداد فرزندان حقوق ماهیانه دریافت می‌کنند. همچنین اگر فردی بی‌خانمان شود، دولت برایش مسکن تامین می‌کند.

 

تندگویان با اشاره به اینکه با این سیاست‌ها کشورهای اروپایی به سمت جبران کاهش جمعیت رفته‌اند، اظهار کرد: این به آن معناست که آنها هزینه‌های هنگفتی می‌کنند و به شکل عملیاتی و به جای شعار دادن و تبلغات اتوبانی و صدا و سیمایی، در عمل پرداخت‌های سنگین و معافیت‌های خوبی را در نظر می‌گیرند.

 

وی با بیان اینکه اگر موضوع مهاجرت روستا حل نشود با مشوق‌ها هم به نتیجه نمی‌رسیم، تصریح کرد: وقتی جمعیت روستایی به سمت شهرها می‌آید و شهرها زیرساخت مناسبی برای آموزش بهداشت و پرورش شهروندان ندارند، به تبع آن یک خانواده جرأت اینکه صاحب فرزند شود را ندارد.

 

وقتی خانواده‌ای می‌داند سرانه آموزشی رایگان و مناسبی در انتظارش نیست، سرانه سلامت فرزندش با هزار دردسر تامین می‌شود و سرانه اشتغال هم برای آینده فرزندش اصلا وجود ندارد برای داشتن فرزند هم تعلل می‌کند. پس تا وقتی عدالت و سرانه‌های آموزشی و بهداشتی مورد نیاز یک انسان را تامین نکنیم همیشه دغدغه برای یک زوج وجود دارد که اگر با مشوق‌ها صاحب فرزند شدیم، آینده فرزندانمان از نظر تحصیلی و شغلی را چه کسی باید فراهم کند؟

 

زیرساخت‌های آموزشی و شغلی برای رشد جمعیت فراهم نشده است


معاون امور جوانان ادامه داد: ما در تهران هنوز شاهد مدارس سه شیفت هستیم. حتی بازدهی مدارس دو شیفت هم خوب نیست و نشان می‌دهد زمان توسعه شهر به زیرساخت های سرانه توجه نکردیم. به عنوان مثال در منطقه ۲۲ تهران سرانه بهداشتی واقعا کم است و دسترسی به بیمارستان‌ها برای مردم سخت است. یا اینکه سرانه فضای سبز در شهری مانند تهران واقعا استاندارد نیست. همه این‌ها نشان می‌دهد خانواده‌ها حق دارند نگران آینده رشد کودکشان باشند.

 

تندگویان با بیان اینکه باید سیاست مهاجرت معکوس و مشوق‌های مادام‌العمر مشخص برای خانواده‌ها ایجاد شود، تصریح کرد: شکاف‌های جمعیتی باعث شده حتی اگر سیاست‌گذاری را همین الان درست کنیم، مشکلات ایجاد شده حل نشود، چراکه زمانی که باید سیاست‌گذاری درستی می‌شد این کار را انجام ندادیم.


منبع :

mashreghnews



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12370بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15044بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46243بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17290بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23172بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63659بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536226بازدید]
زردی نوزادان[493984بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11469بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11594بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50915بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15239بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13036بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14394بازدید]

از میان مقالات

ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
افسانه پیشرفت(مقاله انتخابی)
زالو؛ جرّاح کوچک
شفا، از جنسی دیگر؛ ۱۴ توصیه اخلاقی شیخ حسنعلی نخودکی
پشت پرده امپراطوری کوکا کولا(مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
پاکسازی 15 روزه (دستور مسهل عام)
اعتياد به زيبايي؟!(مقاله انتخابی)
بررسی اعجاز روان‌شناختی قرآن(مقاله انتخابی)
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)
درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی