سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا

سلام و عرض ادب با تشکر از مطالب مفید شما خواستم بدونم کالری روزانه این رژیم چقدره ؟
عشرت حسینی

سلام واحترام آقای دکترهرچی ازخدامیخواییدبهتون بده خیلی راهنماییم کردید یک دنیاممنونم من ۳ماهه اول هستم دندان هاکاملاسالم متاسفانه قسمتی ازلثه حالت التهاب گرفته دندانم هم دردمیکنه دندانپزشک رفتم دکترزنان رفتم هیچ کدوم داروندادن هرچی اصرارکردم دندانپزشک میگه من زنان نیستم دکترزنان میگه مگه من دندانپزشکم ،اشک منودراوردن ،خودم تندتند بانمک میشورم الحمدلله دردکمترمیشه شمادستوردیگه ای میفرمایید خدایی نکرده عفونتش زیادنشه،نگرانم،یک دنیاممنونم
زینب

سلام.وقتتون به خیر. مقدار خورشتی که مجاز به خوردن هستیم چقدر هست؟ و اینکه میشه فقط ۴ وعده خورد و وعده ی آخر که به ۱۱ شب میحورده نخورد؟
نامجو

سلام بنده دستور مصرف سیب رو که فرمودید استفاده کردم اما انگار سنگینه و میفته تو معدم ، و تنگی نفس برام میاره
...

ببخشید اگر بدای گرمی رحم یا رفع سودا یا پاکسازی بدن یا موارد دیگه دمنوش گیاهی استفاده کنم مثل رازیانه یا افتیمون و ... بعدش باید چقدر صبر کنیم تا اقدام به بارداری؟
سمیه

سلام ببخشید حجامت قبل بارداری توصیه میشه ؟ بعدش چقدر باید صبر کنیم و سوال دوم علت سیاتیک میوواند مصرف لبنیات یا شکلاتها باشد ؟ چون طبق تجربم با مصرف اینا سیاتیکم میگیره
سمیه

سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
...

سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10416]

[نسخه چاپی]

بـسـم الــلّــه الـرّحـمـن الـرّحـیـم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین



هراس از خوردن غذا


 

□ پل کروگمن785

 

چکیده:


امروزه و در سایه نظام نوین صنایع غذایی دنیا، غذا خوردن به یک عمل مخاطره‌آمیز و خطرناک تبدیل شده است. چرا که در سایه کاربرد انواع مواد سمی شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و کودهای شیمیایی، فقدان مقررات نظارتی لازم بر عملکرد ابر شرکت‌های صنعت غذا و ضعف سازمان‌های نظارتی، بسیاری از محموله‌های غذایی عرضه شده در بازار جهانی، به انواع آلودگی‌های مختلف، گرفتار می‌باشد. همچنین در سایه گرایش به اقتصاد آزاد و حاکمیت ابر شرکت‌ها و تضعیف نقش دولت در این زمینه و تقویت بخش خصوصی، ما با مشکلات جدیدتری نیز روبه‌رو شده‌ایم. نویسنده این مقاله در پایان خاطرنشان می‌نماید که تغییرات در سطوح مدیریتی دولت بوش، این مشکلات را حل نخواهد نمود، چرا که سیستم موجود در مدیریت کلان دولت ایالات متحده، بر پایه یک ایدیولوژی بیمار و منحرف بنیان گذاری شده است.


دیروز من یک عمل مخاطره‌آمیز انجام دادم: من یک ظرف سالاد خوردم.


امروز، ما بر روی میز نهار خود با خطرات زیادی روبه‌رو هستیم. چرا که ممکن است، در داخل هر یک از سبزیجات سالاد، سایر مواد غذایی مصرفی شما و یا حیوانات خانگی‌تان، مواد سمی مختلفی وجود داشته باشد. چه کسی مسیول این ترس نوظهور در مصرف موادغذایی است؟ عده‌ای جهانی‌سازی را مسیول آن می‌دانند. عده‌ای دیگر ابر شرکت‌های تولیدکننده موادغذایی را متهم می‌کنند. همچنین گروهی دولت بوش را مسیول پیدایش این وضعیت بغرنج می‌دانند. اما من میلتون فریدمن را مسیول به وجود آمدن این شرایط می‌دانم.


امروزه، کسانی که راهبردهای جهانی‌سازی را سرزنش می‌نمایند، باید به یک نکته توجه کنند. مقامات آمریکایی نمی‌توانند کارخانه‌های تولیدکننده مواد غذایی در خارج از خاک ایالات متحده را بدون مجوزهای قانونی آن دولت‌ها، بازدید و کنترل نمایند. از زمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) با کاهش بودجه و نیروی انسانی روبه‌رو گردیده، تنها قادر به کنترل بخش اندکی از این کالاهای وارداتی می‌باشد. بدین ترتیب، ما باید به کنترل‌های بهداشتی موسسات خارجی اعتماد نماییم. ما باید در مورد مصرف این مواد به ویژه کالاهای غذایی وارداتی از کشور چین، احتیاط بیشتری نماییم. چرا که وزارت بهداشتی این کشور، عملکرد قابل اعتمادی ندارد.


روزنامه واشنگتن پست با مروری بر اسناد FDA، دریافته است که در ماه گذشته، این سازمان محموله‌ای از سیب خشک شده آلوده به مواد شیمیایی سرطان‌زا و همچنین یک محموله از غذاهای دریایی فاسد شده وارد شده از کشور چین را توقیف نموده است. شما می‌توانید مطمین باشید که بسیاری از این مواد غذایی فاسد وارداتی، تاکنون وارد معده شهروندان آمریکایی گردیده است.


در سال 2005 میلادی، سازمان غذا و داروی آمریکا دریافته که «روغن بادام زمینی» تولید شده توسط ابر شرکت «کن اگرا» (Con Agra)، که تولیدات خود را تحت نام‌های تجاری متنوعی به مشتریان خود عرضه می‌کند، می‌تواند آلوده به باکتری مرگبار سالمونلا [یک نوع باکتری که می‌تواند موجب بروز مسمومیت‌های شدید غذایی گردد.] باشد. براساس گزارش روزنامه «نیویورک تایمز»، پس از ورود کارشناسان به کارخانه تولید کننده این روغن‌های بادام زمینی، آنان دریافتند که پیش از ورودشان، مقادیری از محصولات این شرکت امحا گردیده است، مدیران این شرکت از بیان دلیل این اقدام امتناع کردند. به علاوه، آنان از دسترسی آزادانه این کارشناسان به اسناد مربوط به این کالاها، خودداری کردند.


براساس گفته مدیران این شرکت، سازمان غذا و دارو هیچ گاه کنترل‌های شدیدی را اعمال نکرده است. اما اینک به سومین متهم یعنی دولت بوش می‌رسیم.


بدون هیچ گونه پرسشی، سیستم ایمنی غذای آمریکا، در 6 سال اخیر، با افول قابل توجهی روبه‌رو بوده است. ما نمی‌دانیم که تا چه حد باید به تایید این موادغذایی از سوی کارشناسان این سازمان اعتماد کنیم، چرا که تاکنون بسیاری از کارکنان FDA، نگرانی خود را از مدیریت کنونی حاکم بر آن اعلام نموده‌اند. آنچه ما می‌دانیم این است که از سال 2001 میلادی تاکنون، FDA هیچ مقررات جدیدی را در حوزه امنیت غذایی، به جز مصوبات الزام آور کنگره، به این صنعت ارایه نکرده است. البته نمی‌توان از این مطلب در جهت فشار بر شرکت‌های تولیدکننده موادغذایی بهره برد. چرا که دولت بوش، حتی به خواسته مدیران شرکت‌های خصوصی در جهت تصویب و ارایه قوانین مورد نیاز در مورد مواد غذایی، توجهی ننموده است. مدیرعامل انجمن شرکت‌های موادغذایی آمریکا (UFPA)، معتقد است که مشکلات این صنعت بدون ارایه قوانین اجباری لازم از سوی دولت فدرال، برطرف نخواهد شد. چرا که بدون چنین قوانین و مقرراتی، شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی، برای دستیابی به سود بیشتر، به راحتی قوانین موجود را نادیده خواهند گرفت و نکته قابل توجه در این شرایط این است که دولت آمریکا هم در این شرایط، اعتنایی به این وضعیت بغرنج نمی‌کند.


اما چرا دولت ما از تصویب قوانین لازم در جهت تامین ایمنی موادغذایی، علی‌رغم خواست تعدادی از شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده موادغذایی، خودداری می‌کند؟ شاید پاسخ این سوال را باید در این نکته جست وجو نمود که دولتمردان آمریکایی به دلیل هراس از تغییر شرایط کنونی، به این امر توجهی نکرده‌اند؛ چرا که آنان همواره از این ایدیولوژی که معتقد است تجارت آزاد را نباید هرگز در بند قوانین الزام‌آور دولتی، بدون توجه به ماهیت این مقررات، محصور نمود، پای بند بوده‌اند.


البته از دیدگاه اقتصادی نیز می‌توان مشوق‌های متعددی را برای ارایه این مقررات مطرح نمود. چرا که مصرف‌کنندگان در مورد ماهیت آنچه همه روزه مصرف می‌کنند، هیچ اطلاعی ندارند، زیرا مصرف این غذاها ممکن است به بروز انواع مسمومیت، بیماری و حتی مرگ منجر شود. اما افرادی وجود دارند که از پذیرش این مقررات به دلایل گوناگون شانه خالی می‌کنند، زیرا معتقدند، اجرای این قوانین باعث بروز مشکلاتی برای آنها می‌گردد.


به همین دلیل من معتقدم که در مورد مساله تامین ایمنی موادغذایی باید میلتون فریدمن را سرزنش کرد، چرا که وی خواهان انحلال دو بخش دارو و غذای این سازمان شده است. اما در این صورت، چه کسی از مردم ما در قبال مصرف غذا و داروهای خطرناک و نامناسب حمایت خواهد نمود؟ هرچند این وضعیت به سود شرکت‌های داروسازی خواهد بود. همچنین از سوی دیگر، باید یادآور شد که وی خواهان اعتماد به بخش خصوصی، در جهت کنترل خویش می‌باشد.البته من معتقد نیستم که آقای فریدمن مسیول انواع آلودگی‌های موجود در مواد غذایی مصرفی ماست، اما وی به کاهش سطح ایمنی و سلامت موادغذایی ما کمک نموده است.


در اوایل این ماه، تغییراتی در سطوح مدیریتی سازمان‌های کنترل کننده ایمنی غذایی کشور ما از سوی دولت بوش انجام گردید؛ اما مطمیناً با چنین تغییراتی، مشکلات موجود حل نخواهد شد. چراکه سیستم موجود مدیریت کشور ما بر پایه یک ایدیولوژی بیمار و منحرف بنیان نهاده شده است.


منبع: www.nytimes.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 51



نظرات
  سلام خسته نباشید . من سودایی هستم و به شدت به همه چی گیر میدم . مقاله های عالی شما با این که اگاهی رو د رمن بالا میبره اما از طرفی به نگرانی من درمورد غذاهایی که سر سفره میارم و ناسالم بودن انها چند برابر شده و در اثر کم خوردن وزنم پایین اومده . خدا به شما توفیق بده و به من ارامش
ارسال کننده نظر : فریبا      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ شهريور ۱۳۹۳
  

سلام. نگرانی بیش از حد شما هم ناشی از غلبه سوداست. رعایت کنید اما وسواس به خرج ندهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ شهريور ۱۳۹۳



  سلام و خداقوت انشالله پایدار باشید آیا استفاده از سنگدان و پای مرغ موچود در بازار ضرر یا خاصیتی دارد؟ آیا برای مزاج خاصی ممنوعیت مصرف دارد؟ مصرف مرغ را بصورت هفته ای یکبار کاهش دادیم آنهم مرغ به اصطلاح ارگانیک آیا اطلاعی درباره میزان سلامت ای مرغها دارید؟ البته مدتی است همان ارگانیک(یا مرغ سبز) را هم مصرف نمیکنیم و در عوض بلدرچین حدودا هفته ای 6 عدد برای یک خانواده 4 نفری (دو دختر سن 2و 7 سال) مصرف میکنیم نظرتان را بفرمایید؟ البته بگویم در هفته دوتاسه بارهم مصرف گوشت داریم و مابقی تغذیه گیاهی و بخارپز داریم.و برای عدم تداخل زیاد مئاد در بدن غذای نهار مختصر شده و حتی الامکان نهار و شام یکجور غذا میخوریم؟ ببخشید طولانی شد اجرکم عندالله
ارسال کننده نظر : یا فاطمه الزهرا      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ آذر ۱۳۹۲
  

سلام، اولویت با مصرف گوشت گوسفند است. ارگانیک خوردن خوب است اما بنده به اسم ها و ادعاها اعتماد ندارم. پیش نیاز تغذیه صحیح، اجتهاد حداقلی در زمینه مزاج شناسی و تغذیه است که باید نسبت به آن همت کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ آذر ۱۳۹۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1475بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2440بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2716بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3040بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2438بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4692بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4684بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4420بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4802بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4726بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4806بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5415بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6387بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7744بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6789بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7229بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7659بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8484بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8736بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9802بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
بهداشت جنسی کودک
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)