بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار
کد : 36253
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
متاورس چیست و چه تاثیراتی روی افراد دارد؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

 

متاورس چیست و چه تاثیراتی روی افراد دارد؟


 

 

 

 

 

 

اینترنت در زندگی انسان‌ها تغییرات گسترده‌ای ایجاد کرده است و در طی چند سال اخیر به‌سرعت پیشرفت چشمگیری داشته است.

 

 

اصطلاح متاورس یا جهان مجازی به‌تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اما این واژه جدیدی نیست و توسط زاکربرگ ابداع نشده است و برای اولین بار توسط نیل استفنسون، نویسنده رمان‌های علمی تخیلی ابداع شده است.

 

 

 

متاورس جهان فیزیکی را با زندگی دیجیتال پیوند می‌زند و این مفهوم جدیدی است که جهان و زندگی انسان‌ها توسط آن دگرگون شد.

 

 

متاورس نحوه زندگی، کار و معاشرت افراد را بسیار تحت تأثیر قرار داده است، اما به نظر می‌رسد که متاورس تأثیرات منفی بر رسانه‌های اجتماعی نیز دارد و ما در رابطه با تأثیرات منفی آن بر رسانه‌های اجتماعی گزارشی تهیه کردیم.

 

 

 


متاورس چیست؟


متاورس واژه‌ای مرکب است که از دو واژه «meta» و «universe» ترکیب شده است. متا به معنای فراتر و یونیورس به معنای جهان است و در کل به معنای جهان برتر است. به‌طور کلی مفهوم آن توصیف جهان مجازی است. متاورس توسط فناوری «واقعیت مجازی» (VR) قابل‌دسترسی است.

 

 


رشد سریع رسانه‌های اجتماعی علاوه‌بر تأثیرات مثبت، اثرات منفی نیز به‌همراه دارد. متاورس نیز می‌تواند اثرات منفی را بر رسانه‌های اجتماعی چند برابر کند. متاورس بر رسانه‌های اجتماعی اثراتی نامطلوب می‌گذارد. فناوری و تکنولوژی در بیش‌تر مواقع سریع‌تر از مقرراتی که ناظر بر آن است و آن را کنترل می‌کند به سمت جلو پیش می‌رود.

 

 


رشد در صنعت فناوری به عنوان نشانه‌ای از توسعه اجتماعی تلقی می‌شود، اما همیشه مشخص نیست که فناوری چگونه و تا چه میزان امکان دارد بر جهان تأثیر مثبت بگذارد. امروزه میلیاردها نفر در جهان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، اما قانون‌گذاران همچنان با مقررات دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مطالعات تأثیرات منفی این پلتفرم‌ها را بر جوامع و کاربران روشن می‌کند. با پیدایش متاورس، پیش‌بینی شده که وضعیت رسانه‌های اجتماعی بسیار نامطلوب شده است.

 

 

 


افزایش مقایسه ظاهری در رسانه‌های اجتماعی


محققان ارتباط بین استفاده از رسانه‌های اجتماعی و فشارهای مقایسه اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند و نتیجه آن یافت شد.

 

 

 

استفاده از رسانه‌های اجتماعی مشکل جدی برای مردم عام ایجاد کرده است، زیرا آن‌ها خود را با کسانی‌که در شبکه اجتماعی فعالیت دارند، مدام مقایسه می‌کنند. آن‌ها تصور می‌کنند که به‌اندازه کافی از لحاظ ظاهری خوب نیستند و این اعتماد به‌نفس افراد را خدشه‌دار می‌کند.

 

 

 

مطالعات سال ۲۰۱۴ در مجله روان‌شناسی اجتماعی و بالینی نشان داد که مردم پس از گذراندن زمان زیادی در متا یا فیسبوک سابق احساس افسردگی پیدا می‌کنند، زیرا افراد هنگام مقایسه کردن خود با دیگران احساس بدی دارند. ماهیت فیلتر شده و کنترل گر فیدهای رسانه‌های اجتماعی، فشار را برای ارسال دستاوردهای خاص یا نقاط عطف خاص افزایش می‌دهد. متاورس نیز می‌تواند بر این مشکل بیش‌تر دامن بزند. در نهایت، نتیجه مستقیم داشتن آزادی و توانایی در به‌تصویر کشیدن خود از طریق آواتار امکان دارد نارضایتی افراد از دنیای واقعی را به‌شدت افزایش دهد.

 

 

 


مطالعات جدیدی توسط محققان از دانشگاه استرالیای جنوبی بررسی شد که نشان داد چگونه ارسال عکس‌های سلفی در رسانه اجتماعی و توانایی ویرایش عکس‌ها بر درونی‌سازی تأثیر می‌گذارد. محققان دریافتند اشتراک عکس‌های کاربران در «سایت‌های شبکه‌های اجتماعی» یا (SNS) یکی از عوامل خطر برای داخلی‌سازی و مقایسه است.

 

 

 

 

زمانی استفاده از فیلتر سگی بسیار عام شده بود و بازی با فیلترهای سگی ایرادی ندارد، اما این اتفاق فشار را برای به‌نظر رسیدن به شکل خاصی در جامعه افزایش داده است. در دنیای متاورس، جایی که حضور دیجیتالی افراد از طریق آواتار ضروری است، امکان دارد اضطراب درباره ظاهر از قبل بیش‌تر تشدید شود.

 

 

 

 


اعتیاد به رسانه اجتماعی افزایش پیدا کرده است.


طبق بررسی‌های متعدد رسانه‌های اجتماعی بسیار اعتیادآور است. شرکت‌ها الگوریتم‌ها را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهند تا کاربران بیش‌تر زمان خود را در پلتفرم بگذرانند و تمام روز درگیر رسانه‌های اجتماعی شوند. این امری طبیعی تلقی می‌شود که هرچه کاربران زمان بیش‌تری در پلتفرم‌ها صرف کنند، تبلیغات بیش‌تری را می‌توانند به‌نمایش بگذراند و از این پلتفرم‌ها پول بیش‌تری به دست آورند. نمایش تبلیغات کم و بیش مدل کسب‌وکار تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی است. متاورس نیز از این مدل تجاری پیروی می‌کند.

 

 

 

 

 

 

دنیای مجازی به همان اندازه که می‌تواند محرک باشد، انگیزه و تجربه‌های متنوعی نیز می‌تواند در اختیار کاربران قرار دهد، اما زندگی در چنین محیطی باعث می‌شود تا افراد بیش‌تر احساس نارضایتی از خود کنند.

 

 

 


قلدری سایبری تا کی ادامه دارد؟


محققان یافتند که آزار و اذیت سایبری بر کاربران رسانه‌های اجتماعی تأثیر منفی بسیاری گذاشته است. پلتفرم‌ها درتلاشند تا آزارو اذیت سایبری را به‌حداقل رسانده و مهار کنند. تهدیدات سایبری یکی از بزرگ‌ترین دلایلی است که بعضی از افراد در استفاده از رسانه‌های اجتماعی واهمه دارند. امروزه متاورس بسیار فراگیر است. همچنین آزارواذیت سایبری در دنیای دیجیتالی بیش‌تر است که نگرانی مردم افزایش پیدا می‌کند.

 

 

 


یکی دیگر از جنبه‌های منفی متاورس، آزار جنسی است.

 

 

 

آزار جنسی در اینترنت معمولی بسیار جدی است، اما با پیدایش واقعیت مجازی این مشکل از قبل جدی‌تر شده است؛ بنابراین وجود سیاست‌ها و مقررات سخت‌گیرانه الزامی است. اگر این قبیل از مشکلات رسیدگی نشود به‌سرعت در بین مردم گسترش و افزایش پیدا می‌کند، زیرا در رسانه‌های اجتماعی اطلاعات به‌سرعت پخش می‌شود. همچنین مردم نیز دربرابر آزمایش فناوری جدید و مشاهده پتانسیل آن مقاومت می‌کنند.

 

 

 


متاورس امکان دارد جایی باشد که بسیاری از مردم وقت خود را در آن می‌گذرانند. این به معنی آن است که تقریبا هرکاری که انجام می‌دهیم به صورت دیجیتالی انجام می‌شود. این کارها از خرید آنلاین گرفته تا بازی کردن و ملاقات افراد جدید است. درپایان به این نتیجه می‌رسیم که متاورس دستاوردی بزرگ خواهد بود، اما خطرات آن را نمی‌توان انکار کرد.

 

 

 

  خطرات آن بسیار جدی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. همچنین جنجال‌های به‌وجود آمده در متا کاری کرده است که این رسانه بدنام شود و اعتماد به این رسانه سخت است. اگر ساخت متاورس امری اجتناب ناپذیر باشد، باید با احتیاط کامل انجام شود.


منبع :

خیرگزاری آنا



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12387بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15056بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35265بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46263بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23183بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63681بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536347بازدید]
زردی نوزادان[494034بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11600بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11283بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16139بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50934بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17755بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8452بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13055بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14407بازدید]

از میان مقالات

منشأ ایدز؛ گفته ها و ناگفته ها(مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
رشد بالای ابتلای زنان به سرطان سینه چه دلایلی دارد؟ (مقاله انتخابی)
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
پورنوگرافی؛ تحقیر طبیعت انسان و ارزش خانواده(مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و انعقاد نطفه
شگفتی‌های علمی قرآن در میوه‌های انگور، انار و زیتون(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون از نگاهى دیگر(مقاله انتخابی)
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
از هفت ميليارد به پانصد ميليون نفر: دستور كار نخبگان جهاني براي كنترل جمعيت(مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
رسانه و دختران (مقاله انتخابی)
بشر محصور در مواد شیمیایی (مقاله انتخابی)
انتهای راه محصولات تراریخته، ناباروری است؟(مقاله انتخابی)
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
مصاحبه با استاد محمدطه طرفی در خصوص برخی شبهات مطرح شده نسبت به برخی موارد مورد ادعای علم نجوم
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.