خیلی عالی بود،خدا خیرتون بده
سادات

ماه رخسار بپوشی تو بت یغمایی / تا دل خلقی از این شهر به یغما نرود صعقه میخواهی؟ حجابی در گذار / فتنه می جویی؟ نقابی بر فکن دوست دارم که بپوشی رخ همچون قمرت / تا چو خورشید نبینند به هر بام و درت بارها گفته ام این روی به هر کس منمای / تا تأمل نکند دیده هر بی بصرت سعدی
سلیمانی

سلام آقای دکتر ، آیا شما علم نجوم رو از طب و درمان و ساخت دارو جدا و نامربوط میدانید؟ و در زندگی عادی با توجه به روایات دیگر،تا چه اندازه میتوان از علم نجوم بهره برد؟
سلیمانی

قمر در عقربو رعایت نکردید مثلا اردیبهشت ماه https://ahlolbait.com/content/40340/%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D9%85%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D9%82%D8%B1%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%D9%84-1404
عارف

سلام وخدا قوت بعد از هر بار ارتباط زناشویی دچار خارش شدید میشم. یعنی اگر یک هفته فاصله بیفته مشکلی نیست ولی چند ساعت بعداز ارتباط خارش من شروع میشه و شدید میشه تا مثلا از نوره یا حنا یا درمان دیگری استفاده کنم لطفا راهنمایی کنید
م

سلام آقای دکتر لطفا ب ای کسی که شنوایی گوشش کم شده و روز به روز بدتر میشه چند داروی گیاهی معرفی بفرمایید آیا روغنی هست که به گوش مالیده بشه یا چکانده بشه درمان کنه
ص م

سلام. شما روز اول فروردین را که جمعه بوده و تاریخش 404/1/1را درست ثبت کردین. اما یک روز قبلش را فکر کنم اشتباه ثبت کردین. یکبار دقت کنین. یعنی پنچشنه قبل عید می‌شده 30/12/403ولی شما یکشنبه را زدین 31/12/403.لطفا اصلاح کنید
مهدی

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر . به صورت اتفاقی سایت شما رو پیدا کردم . من چند ساله معده درد و نفخ و سنگینی معده دارم که به تازگی خودم فهمیدم از سنگ های صفرامه متاسفانه پزشکا فکر‌میکردن فقط از رفلاکسه معدست . چندین دکتر طب سنتی رفتم . داروهای زیادی مثل شیرین بیان و بارهنگ ، رازیانه ، زردچوبه و سبوس برنج و دمنوش بابونه و حتی چندین دوره دستور نمک اپسوم و آب سیب رو اجرا کردم . که بعد از نمک اپسوم حدود یک ماه حالم بهتر میشه و بعد متاسفانه دردام بر میگرده . همین هفته پیش هم سونو دادم بازم دکتر گفتن کیسه صفرات صد دانه یاقوته !!:(( پزشکا که میگن فقط عمل راهکاره . دکترای طب سنتی هم همین داروها رو هی تکرار میکنن . سی سالمه . اما این ۴ ساله از زندگی سیر شدم . خواهش میکنم اگه امکانش هست یه راهکار بهم بدین . واقعا موندم چیکار کنم . خسته شدم دیگه
ریحانه . م

سلام در مورد رفع سر درد بعد از زایمان و سقط هم توضیح بدید . بعد از ۱۴ روز هنوز درگیرشم
M__

سلام خوب هستید خسته نباشید آیا پسوریازیس واقعاً درمان قطعی داره؟
سید دانیال موالی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
رسانه و دختران (مقاله انتخابی)
تعداد: 3 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 8201]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

رسانه و دختران (مقاله انتخابی)

 

 

چكيده

 

 


با ديدن بسياري از تصاوير سكسي، عده‌اي تا وقتي جوان و نوجوان هستند، آنها را پس مي‌زنند، ولي عده زيادتري با گرايش شديد به آنها معتاد مي‌شوند. كساني كه تصاوير محرك جنسي را تماشا مي‌كنند، به شدت تحت تأثير چهره‌هاي به ظاهر زيبا، به شدت لاغر، برهنه يا نيمه برهنه، با لباسهايي بدن‌نما كه محبوب مردان است، قرار ميگيرند. تحقيقات نشان مي‌دهد دختراني كه اين تصاوير و فيلم‌ها را مي‌بينند، حس منفي و بدي نسبت به خود و نسل خويش پيدا مي‌كنند.

 

 

 


«رسانه‌ها در تبليغاتشان به دختران مي‌گويند چگونه لباس بپوشند و شبيه چه كسي بشوند و اين‌طور باشند و آن‌طور باشند. بعد پي‌درپي شعار مي‌دهند كه بايد به نظر مردم در اينكه دوست دارند چگونه زندگي كنند، ‌احترام گذاشت. بالاخره نفهميديم كدام حرفشان را باور كنيم!» (گفتار دختران، 16، كلسي )
 

 

 

 

آمارها وحشتناكند. به نقل از «راش نيلسن» در سال 1983، دختران در امريكاي شمالي قبل از رفتن به مهد كودك، پنج هزار ساعت تلويزيون تماشا مي‌كنند كه در بين آنها هشت هزار آگهي تبليغاتي است. تحقيقي كه در سال 1996 با عنوان «دختربچه‌ها در آگهي‌هاي بازرگاني تلويزيوني» انجام شد، نشان مي‌داد ‌33 آگهي بازرگاني در هر ساعت، فقط در لابه‌لاي كارتون‌هاي صبح شنبه به خورد بچه‌ها داده مي‌شود. از اين مقدار آگهي، 55 درصد آنهايي كه براي پسر بچه‌ها پخش مي‌شود، آنها را در حال بازي با جورچين و وسايل جنگي و مبارزه نشان مي‌دهند و در سوي ديگر، 77 درصد آگهي‌هايي كه براي دختربچه‌ها پخش مي‌شود، آنها را در حال خنديدن، حرّافي و‌ توجه به ديگران و... به تصوير مي‌كشند.

 

 


به نظرم، خيلي پيشرفت كردي كوچولو!
 

 

 

رسانه‌هاي جمعي به‌ويژه آنهايي كه براي كودكان برنامه مي‌سازند، بيش از گذشته در پي معرفي نمونه‌هاي موفق و خارق‌العاده براي كودكان به‌ويژه دختران هستند. برنامه‌هايي مثل «تيموتي به مدرسه مي‌رود»،‌ «جغرافياي كانادا براي بچه‌ها» و «مدرسه اتوبوسي جادويي»، شخصيتهاي نيرومند و اثرگذاري از جنس دختران را به تصوير مي‌كشند كه پا به پاي شخصيتهاي پسر، مقابلشان به فعاليت مشغولند.
 

 

 

 

همين نوع شخصيتهاي نيرومند و مؤثر براي نوجوانان نيز وجود دارد. تحقيقي كه «بچه‌هاي امروز» در مورد تأثير رسانه‌ها روي دختران با عنوان «دنيايي متفاوت:‌ تلقي كودكان از نژاد و طبقه در رسانه‌ها»2 در سال 1996 انجام داد، مشخص كرد در فيلم‌ها و برنامه‌هاي تلويزيوني، سهم يكساني براي شخصيتهاي دختر و پسر در تلاش براي رسيدن به اهداف و همچنين حل مشكلاتشان، آن هم بدون كمك ديگران در نظر گرفته شده است. (تنها مورد تفاوت بين دختران و پسران، ‌ميزان 49 درصدي حل مشكلات به دست خود پسران بود، حال آنكه اين عدد براي دختراني كه به تنهايي توانسته بودند مشكل پيش آمده در داستان را حل كنند، 35 درصد بود). در نمايش‌هاي تلويزيوني مانند «بافيِ خون‌آشام كُش»3 ‌و بازي‌هاي رايانه‌اي مثل «سارقان گور» و «تاريكي كامل»، دختراني مي‌درخشند كه از نظر جسمي، كاملاً قوي، جسور و در عين حال تحت كنترلند. از همه مهم‌تر، شخصيت ليزا در «خانواده سيمپسون» است كه به‌عنوان مغز خانواده معرفي مي‌شود.

 

 

 


با وجود پيشرفتهاي زيادي كه صورت گرفته است، راه زيادي تا رسيدن به هدف نهايي وجود دارد؛ هم در مورد كميّت نشان دادن حضور زنان و هم در كيفيت آن.
 

 

 

همان گونه كه از كميّت حضور زنان در رسانه‌ها نگراني وجود دارد،‌ به همان ميزان از كيفيت حضور آنان نيز خطر احساس مي‌شود. رسانه‌ها هنوز به كليشه‌هاي رايج خود در مورد زنان چسبيده‌اند. تحقيق گوتز همان كليشه‌هاي جنسيتي متداول در همه جاي دنيا را يادآور مي‌شود، كليشه‌هايي نظير اينكه دختران و زنان با عشق و فضاي رمانتيك تحريك مي‌شوند يا به نسبت پسران، استقلال كمتري دارند.

 

 

البته به نظر آنان، زنان با توجه به رنگ مويشان هم دسته‌بندي مي‌شوند. بلوندها دو دسته‌اند؛ يا «فاحشه بلوند» يا «دختر همسايه بغلي». موقرمزها هم آتش‌پاره‌اند؛ تقريباً هميشه جذابند، از زنان ديگر رقيق‌القلب‌ترند و البته سكسي‌تر. از نظر رسانه‌ها، همه خصوصيات زنان همين است.
 

 

 

 

مجله‌ها، تنها رسانه‌اي هستند كه دختران در آنها بيشتر از همه جا حضور دارند. با اين حال، 70 درصد مطالب اين مجله‌ها هم حول و حوش زيبايي و مد مي‌چرخد. فقط 12 درصد از مطالب آنان به مدرسه و شغل مربوط است.

 

 


رسانه، اعتماد به نفس و هويت دختران
 

 

 

بر اساس نتيجه تحقيقات، «رسانه»، «اعتماد به نفس» و «هويت دختران»، ‌مسائلي هستند كه سبب مي‌شوند دختران در دوره گذار به بلوغ دچار مشكل شوند. «شوراي پيشرفت اجتماعي كانادا»4 در تحقيق سال 1998 خود به نام «تمركز روي جوانان» نشان مي‌داد، در حالي كه آمار پسراني كه در دوران كودكي مي‌گفتند اعتماد به نفس دارند، در طول دوران بلوغ، ثابت مي‌ماند، ‌اين آمار براي دختران، از 72 درصد در6 سالگي به 55 درصد در 10 سالگي رسيد.

 

 


كارول گيليگان، اولين نفري بود كه اين موضوع را در تحقيق سال 1998 خود عنوان كرد. او مي‌گويد علت اين رفتار دختران در شكاف عميق بين تلقي دختران از خود و انتظار جامعه از دختران و اينكه دختران از ديدگاه جامعه چگونه بايد باشند، نهفته است.

 

 


يكي از مشكلات اين است كه دختران در مجموعه‌اي از تصاوير زنان و زيبايي آنها اسير شده‌اند؛ آن هم آن نوع زيبايي كه نه واقعي است و نه دست يافتني. حدود دو سوم از دختراني كه در تحقيق «بچه‌هاي امروز» شركت كرده‌اند، مي‌گويند ميخواهند مثل شخصيت بازيگران در تلويزيون به نظر برسند. يك سوم آنها هم مي‌گويند دوست دارند قيافه‌شان را مثل شخصيتهاي تلويزيوني تغيير دهند.
 

 

 

 

در سال 2002، محققاني از دانشگاه فليندر جنوب استراليا با تحقيق از 400 نوجوان،‌ ميزان رابطه آنها را با تبليغات تلويزيوني بررسي كردند. بر اساس اين تحقيق، نوجوانان دختري كه تبليغات بازرگاني را در تلويزيون ديده يا شاهد زنان مدل با وزن پايين بوده‌اند، بدن آنها را با بدن خود مقايسه مي‌كنند و اعتماد به نفس خود را كاملاً از دست مي‌دهند. دختراني كه زمان زياد و تلاش فراواني روي ظاهر خود انجام مي‌دهند، بيشترين كمبود را در اعتماد به نفس خود داشته‌اند.

 

 


پروژه تحريك جنسي و شهوت‌انگيزي دختران جوان
 

 

 

 

علاقه‌مند كردن دختران خيلي جوان به سكس و مسائل جنسي، به‌ويژه در حوزه تبليغات و مد، درحال گسترش است، به‌گونه‌اي كه بيشتر دختران و زنان جوان، حضور و ظهور استعداد خويش در رسانه را در اين حوزه‌ها جست‌وجو مي‌كنند.
 

 

 

فشارهاي وارده بر دختران به وسيله رسانه‌هايي كه گرايش به نشان دادن دختران بسيار جوان را به شكلي سكسي افزايش مي‌دهند بيشتر مي‌شود.
 

 

 

در طول دهه گذشته ميلادي،‌ صنعت مد استفاده از جوانان و حتي دختران كم سن و سال را شروع كرده و حتي به دختران 12 ـ 13 ساله هم رسيده است. هرچند به اين دختران ديگر نمي‌‌توان دختر گفت؛ چون آنان ديگر زناني تمام‌عيارند. چشمان خمار،‌ صورتهاي سرد، بي‌روح و نفوذناپذير، ارمغان رسانه‌هاي پورنوگرافيك براي دختران بوده است.

 

 

 


ديويد موراي كه يك مردم‌شناس است، هشدار مي‌دهد كه فرهنگ كنوني ما بيش از حدّ مجاز، كودكان را با مسائل جنسي و سكسي آشنا كرده است. از ديدگاه موراي، جنجال ديوانه‌كننده‌اي كه پيرامون ستاره پاپ يعني بريتني اسپيرز به وجود آمده بود،‌ نمونه‌اي است كه نشان ميدهد چطور پروژه تحريك شهوت و سكسي كردن،‌ همه چيز را به كالايي براي فروش تبديل كرده است.

 

 

 


نكته تأسف‌انگيز ديگر اين است كه دختران جوان به شدت زير بمباران تصاوير و فيلم‌هاي سكسي‌اند. بيشتر اين تصاوير و فيلمها نيز شامل همان تصوير كليشه‌اي زن بدون قدرت، قرباني و منفعل است.
 

 

 

 

با ديدن بسياري از اين تصاوير سكسي، عده‌اي تا وقتي جوان و نوجوان هستند، آنها را پس مي‌زنند، ولي عده زيادتري با گرايش شديد به آنها معتاد مي‌شوند. كساني كه به تماشاي تصاوير محرّك جنسي مي‌نشينند، به شدت تحت تأثير چهره‌هاي به ظاهر زيبا، به شدت لاغر، برهنه يا نيمه برهنه با لباسهايي بدن‌نما كه محبوب مردان است، قرار ميگيرند. تحقيقات نشان مي‌دهد، دختراني كه اين تصاوير و فيلم‌ها را مي‌بينند، حس منفي و بدي نسبت به خود و نسل خويش پيدا مي‌كنند.

 

 

 

 


 

 

2A Different World: Children’s Perceptions Of Race and Class in Media

3. Buffy, the Vampire Slayer.

4. The Canadian Council on Social Development.

منبع :

نشریه سیاحت غرب - شماره 100



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3751بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4822بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5117بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5839بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4369بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6485بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6539بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6294بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6645بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6604بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6532بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7248بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8456بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9601بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8629بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9755بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10075بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10383بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10629بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11730بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
زگیل تناسلی
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
سالنامه حجامت 1404 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مسواک وحیانی
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
جنایتی به نام غربالگری!