فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی
کد : 37204
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
بازی ­های کودکانه، چرا و چگونه؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

بازی ­های کودکانه، چرا و چگونه؟  


انواع سرگرمی قبل از پنج سالگی کودک


نیمۀ اول سال دوم


لوازم رنگ آمیزی، بازی، کتاب هایی با جنس های مختلف و خوش رنگ، اسباب بازی های روی هم چیدنی، هل دادنی و کشیدنی مناسب اند.

 

 

 

در این سن کودک، به اسباب بازی های اطراف خود بیشتر علاقه نشان می دهد تا به سایر کودکان. البتّه گاه به هم لبخند زده، اسباب بازی هایشان را با هم عوض می کنند، از یکدیگر یا حتی از اطفال بزرگ تر و بزرگسالان تقلید می کنند، از همین رو مشاهده می کنید، گاه اسباب بازی ها را رها کرده و فقط با کاسه و بشقاب بازی می کند، یا دوست دارد جارو کند و ظرف بشوید؛ زیرا مادرش با آن ها سر و کار دارد.

 

 

 


با توجه به این مطلب، خواندن شعر کودکانه به همراهی او، برای رشد زبانی اش مناسب است. گاه دیده شده که به اسباب بازی های ساده، بیشتر علاقه نشان می دهد، زیرا قوۀ تجسّم و تخیل در آن ها بسیار شدید است؛ مثلاً با چند قطعه مکعب می تواند قطار بسازد، بعد در آب بیندازد و به عنوان کشتی با آن بازی کند؛ در حالی که اگر قطاری فلزی داشت فقط می توانست آن را براند.

 

 

 


بین دو ـ سه سال


بازی های ساخت و ساز، لوازمِ خانه داری، پازل، لوازم خیالی مثل پزشکی و پلیسی، بازی مسابقۀ صندلی ها با قطع موسیقی، مدادسایی (کپی کردن نقش سکه) کاشتن گیاه، جمع کردن انواع برگ ها و گل ها، خواندن کتاب هایی با داستان ساده و تصاویر بزرگ، بازی با خمیر، گِل بازی، توپ بازی بیشترین سرگرمی او را تشکیل می دهند.

 

 


سه سالگی


طفل در این سن، علاقه به بازی دسته جمعی ندارد، بلکه دوست دارد بازی دیگران را تماشا کند، لذا باید او را به معاشرت تشویق کرد.تمایل دارد با تقلید کردن از افراد بزرگسالی که در اطرافش هستند، جلب توجه کند، از موافقت آن ها لذت ببرد. در طول تقلید و بازی تخیلی، با خودش بلند حرف بزند، گزارش پی درپی از اعمالش داده و نشان دهد که شروع به استفاده از برنامه ریزی برای آینده کرده است؛ مثلاً چیزهایی برای رفتن به سفر خیالی اش جمع می کند.

 

 

 


با توجه به آنچه بیان شد در این سن، بازی های الفبایی و شمارشی انجام داده و لطیفه های ساده و جملاتی که تلفظ آن ها دشوار است (مثل امشب شب سه شنبه است) به او یاد دهید. چاپ با سیب زمینی، ساخت مهرهای ساده با هویج و اسفنج را با او کار کنید. فعالیت های مربوط به طبیعت مثل بحث دربارۀ طلوع و غروب آفتاب، رنگین کمان و ستاره ها، جمع آوری برگ ها و گل ها، کاشتن بذر گیاهان نیز همچنان ادامه داشته باشد. مراجعه به کتاب فروشی و کتاب خانه از این سن به بعد مفید است؛ در آن جا اجازه دهید کودک، کتاب های مورد علاقه، ساده و با تصاویر بزرگ انتخاب کند.

 

 

 


چهار سالگی


در این سن تمایل به بازی های گروهی، نمایشی یا تخیلی افزایش می یابد.

 

 

 

امکان دارد نمایش های عروسکی و برنامه های تلویزیونی مناسبی را که دیده است، اجرا کند یا اگر با دوستانش بازی گروهی تشکیل داد، نقش های آن ها را تعیین نماید. در این نقش بازی کردن همدلی و همکاری، تقویت می شود؛ زیرا در گفت وگو، نوبت را رعایت کرده، درخواست می نماید، و دستور می دهد؛ در نتیجه اعتماد به نفسش افزایش یافته و بر خود مسلّط می شود.

 

 

 

بازی تخیلی در رشد کودک کارکردهای بسیاری دارند و او را وادار به تفکّر و در ضمن آزمون و تمرین می کند.

 

 

 

در این سن، کودک گاه اهل بحث و جدل بوده، پرسش هایش دربارۀ گذشته زیادتر می شود، حسِّ شوخ طبعی او افزایش می یابد، شعر، معما، لطیفه های ساده و شوخی کلامی را دوست می دارد، هم چنین بازی هایی مثل منچ، شطرنج، که در آن مهره ها را حرکت می دهند، برایش دوست داشتنی است؛ گرچه استفادۀ صحیحش را نمی داند. از خواندن داستان توسط دیگران در حالی که تصویر آن را می بیند، لذّت برده، بهتر از سه سالگی می تواند با استفاده از کلمات دربارۀ موضوعی گفت وگو کند، لذا می توانید شعرها و آوازهای مربوط به اعداد و شمارش را زیاد به کار ببرید.

 

 

 

 


اسباب بازی های مناسب این سن عبارتند از:


وسایلی با قطعه های کوچک تر مثل مجموعه ساختمانی، ماشین های کوچک، تابلوهای مغناطیسی یا پارچه ای برای چیدن حروف، اعداد، تصاویر، اسباب بازی های ورزشی، مدل های کوچک از چیزهایی واقعی مثل اثاثیه خانه عروسکی، ماشینِ باری و مسافرتی، دستگاه ضبط صوت برای پخش سرودها و داستان های مورد علاقۀ کودک و ذره بین و دوربین، جهت تحقیق و کاوش دنیای بیرون.

 

 

 


با توجه به مطالب بیان شده، ساختن عروسک های دستی با کاغذ، جوراب، پارچه و درست کردن اثاثیه منزل، خانۀ اسباب بازی و وسایل نقلیه با استفاده از مقوا، کارتن و کاغذ برایش جذاب بوده و از آن جایی که درکش در این سن بیشتر شده، برای هیجان بیشتر، می توانید او را به باغ وحش، باغ گل ها، سینما، تئاتر و موزه هایی که مربوط به کودک است ببرید.

 

 


پنج و شش سالگی


در این سن ممکن است شروع به نشان دادن استعداد یا حرفۀ ویژه ای در ورزش، کاردستی یا فعالیتی خلاقانه بکند. به نیازهای دیگران توجه دارد و قادر به راهنماییِ کودک کوچک تر از خود است. فعالیت ها در سن پنج سالگی آگاهانه؛ جهت دار و پیچیده تر شده و مهارت بازی با کودکان دیگر رشد نسبتاً خوبی پیدا می کند.فعالیت های هنری مثل تهیۀ آلبوم از بریده نشریات، جمع آوری تمبر یا سکه، ساختن تابلو با چسباندن گلبرگ های خشک شده بر روی مقوا، اسباب بازی هایی از نوع قطارهای برقی یا کوکی، نمونه های کوچک از دستگاه های بزرگسالان مثل کامپیوترِ اسباب بازی و بازی هایی که با تاس انجام می شود و نیاز به شمارش دارند، می تواند برای این سن مناسب باشد.

 

 

منبع :

پایگاه اطلاع رسانی حوزه



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12386بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15053بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35260بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46258بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23179بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63677بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536306بازدید]
زردی نوزادان[494024بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11599بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11282بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16138بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50929بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17753بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8450بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13054بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14405بازدید]

از میان مقالات

«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 2 علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر جبران خطای تحدید نسل، «عقیم‌سازی» همچنان ادامه دارد/ دیگر از دلارهای سازمان های بین المللی برای جلوگیری از پیری جمعیت ایران خبری نیست!
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)
نقش بینش توحیدی در سلامت انسان (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
کم خونی
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)
خجسته باد و مبارک؛ قدوم ماه صیام
درسنامه مزاج شناسی- مقاله هفتم: راه کارهای عملی و کاربردی مزاج شناسی- آزمون های مزاج شناسی
حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
چهل حدیث شریف درباره طول عمر(مقاله انتخابی)
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)