بسم الله الرّحمن الرّحيم
و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين
کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.
تأیید ایمنی روزهداری برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا با مرور دهها مطالعه بالینی
کارآزمایی LORANS با جمعآوری اطلاعات در میان جمعیت عمومی مسلمانان لندن در ماه رمضان ۲۰۲۱ به همراه یک مرور نظاممند و متاآنالیز از مطالعات مختلف، انجام شدهاست.
در این مطالعهی مشاهدهای که با هدف بررسی تاثیر روزهداری ماه رمضان بر فشار خون بر ۸۵ شرکتکننده انجام شد؛ فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک (DBP) شرکتکنندگان قبل و بعد از ماه رمضان اندازهگیری شد.
همچنین در بررسی سیستماتیک ۳۳ مطالعه با بیش از ۳۰۰۰ شرکتکننده، شاخصهای SBP و DBP قبل از رمضان، در طول ۲ هفتهی آخر رمضان و یا ۲ هفته پس از ماه رمضان مورد تحلیل قرار گرفتند.
نتایج این بررسی نشان داد که:
1️⃣ مقادیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک پس از روزهداری رمضان به ترتیب و به طور میانگین ۷.۲۹ و ۳.۴۲ میلی متر جیوه کمتر از قبل بود. (حتی پس از حذف تاثیر عوامل مخدوشکننده).
2️⃣ در بررسی و متاآنالیز مطالعات موجود اما مقادیر SBP و DBP بعد/قبل از ماه رمضان نیز به ترتیب ۳.۱۹ میلیمتر جیوه و ۲.۲۶ میلیمتر جیوه کمتر بود.
3️⃣ فشار خون گروههای سالم، مبتلا به فشار خون بالا یا دیابت پایینتر ثبت شد اما در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی خیر.
✳ این مطالعه اثرات مفید روزه ماه رمضان را بر فشار خون، مستقل از تغییرات وزن و آب کل بدن و توده چربی تایید میکند و از نظریهی توصیف روزه ماه رمضان به عنوان یک عمل دینی «ایمن» برای بیماری فشار خون حمایت میکند.