سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی
کد : 35643
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
کم شدن دختر برای پسران مجرد!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


کم شدن دختر برای پسران مجرد!

 

 

 

 


معاون وزیر می‌گوید تعداد دختران مجرد در سن ازدواج از پسران کمتر شده است. کاهش رشد جمعیت، کم رغبتی به ازدواج و افزایش مهاجرت به نگرانی‌ها درباره تشکیل خانواده دامن زده است. هشدار‌های ۲ مسئول را در این باره بررسی کرده ایم.

 

 

 

روزنامه خراسان: اگر سال‌ها عادت کرده بودیم که بشنویم «دختران مجرد چشم انتظار خواستگارند»، انگار حالا دیگر ورق برگشته و کم‌کم باید بگوییم «پسران مجرد برای ازدواج دختر پیدا نمی‌کنند»!

هشدار آماری معاون وزیر


صبح دیروز بود که «محمدمهدی تندگویان» معاون سامان‌دهی امور جوانان در نشست خبری خود، درباره یک اتفاق هشدارآمیز جمعیتی ابراز نگرانی کرد و گفت: «یکی از مشکلات کشور در حوزه ازدواج، موضوع جنسیت است. براساس آخرین پایش‌ها تقریبا به صورت میانگین به ازای هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج ۱۰۰ خانم آماده ازدواج وجود دارد که این موضوع تاثیراتی در حوزه ازدواج می‌گذارد و باید فکر اساسی به حال آن شود».

تغییر ترکیب ازدواج


تندگویان در پاسخ به خراسان، تحلیل بیشتری دراین‌باره ارائه کرد و گفت: «نتایج پایش انجام‌شده مربوط به افراد مجرد بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است و کل جمعیت کشور را شامل نمی‌شود. در آمار جمعیتی کل کشور، نسبت جمعیت زنان و مردان اختلاف زیادی با هم ندارد و تقریبا با هم برابر است، اما آن‌چه در پایش انجام‌شده مدنظر بوده، این است که به ازای هر ۱۲۲ پسر در سن ازدواج، که مجرد مانده‌اند، فقط ۱۰۰ دختر مجرد در سن ازدواج داریم».

یک پیش بینی که محقق شد.


شاید در نگاه اول چنین اتفاقی تعجب‌برانگیز باشد، اما کارشناسان جمعیتی از چندسال قبل آن را پیش‌بینی کرده بودند و با یک حساب سرانگشتی ساده هم می‌شد احتمال مواجهه با آن را داد. یکی از مسئولان در مرکز آمار ایران دراین‌باره به خراسان می‌گوید:

 
 
ما از چندسال قبل پیش‌بینی کرده بودیم که با روند جمعیتی کشور، به زمانی خواهیم رسید که تعداد دختران در سن ازدواج کمتر از پسران باشد و حالا با همین شرایط مواجه شده‌ایم.

میانگین سنی ازدواج مشکل‌ساز شد!

 

توضیحات بیشتر او، ماجرا را شفاف‌تر می‌کند: سن معمول ازدواج در پسران ایرانی بین ۲۰ تا ۳۴ سال است که در سه گروه ۲۰ تا ۲۴ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۴ سال قرار می‌گیرند. سن ازدواج دختران هم در سه گروه ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال تعیین می‌شود؛


بنابراین با توجه به این‌که در کشور ما میانگین اختلاف سنی در ازدواج، ۵ سال است به طور مثال، پسران گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با دختران گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ازدواج می‌کنند که ۵ سال کوچک‌تر از آن‌ها هستند. در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با توجه به روند رو به رشد نرخ جمعیت کشور، به طور طبیعی تعداد افراد گروه سنی پایین‌تر بیشتر بود و به همین دلیل، از نگاه آماری پسران مشکلی برای انتخاب دختر نداشتند. اما پس از آن به دلیل کاهشی‌شدن نرخ رشد جمعیت، شرایط به گونه‌ای شده که حالا تعداد دختران در یک گروه سنی ازدواج، از پسران گروه سنی بالاتر کمتر شده است».


راهکار کوتاه مدت و درازمدت چیست؟


طبیعتا راهکار اساسی برای حل این مشکل، یک راهکار دراز مدت است و باید مشکل روند کاهشی نرخ رشد جمعیت را جبران کرد تا طی دو دهه آینده، فاصله آماری گروه‌های سنی ازدواج جبران شود. اما این کارشناس جمعیتی، درباره راهکار کوتاه مدت حل این مشکل می‌گوید: «به نظر می‌رسد لازم است میانگین اختلاف سنی ازدواج در کشور کاهش یابد و به جای ۵ سال به حدود ۲ یا ۳ سال برسد، در این صورت با توجه به برابری نسبی آمار دختران و پسران مجرد در گروه‌های سنی مشابه، مشکلی برای ازدواج از نظر آماری نخواهیم داشت».

خطر افزایش مهاجرت دختران


معاون امور جوانان، درباره آسیب‏ های مهاجرت جوانان از کشور هم هشدار داده و گفته است: «در کشور با موضوع مهاجرت جوانان مواجه هستیم که اگر آمار مهاجرت دختران افزایش یابد، مشخصا تاثیر بدتری بر حوزه ازدواج خواهد گذاشت».
رصدخانه مهاجرت ایران هم در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، به مهم‌ترین دلایل مهاجرت ایرانیان اشاره و اعلام کرده است: «قبل از وقوع مشکلات اقتصادی در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و بازگشت تحریم‌ها، تنها حدود ۳۰‌درصد از دانشجویان تمایل به مهاجرت داشته‌اند، اما این تحولات موجب افزایش میل مهاجرت تا ۶۳‌درصد شده است». این یعنی ممکن است با حل نشدن مشکلات جوانان، همچنان با مهاجرت آنان مواجه باشیم و تبعات آن در حوزه‌های مختلفی همچون ازدواج نیز دیده شود.

آمار نگران‌کننده از بی‌میلی به ازدواج


در کنار آمار جمعیتی، کاهش میل به ازدواج هم مسئله‌ای نگران‏کننده است. طبق گزارش وزارت ورزش و جوانان، براساس نظرسنجی‌های انجام‌شده بین جوانان در آستانه ازدواج، ۳۳ درصد جوانان حتی با وجود پیداشدن فرد مناسب و فراهم‌بودن شرایط اقتصادی تمایلی به ازدواج ندارند. ۳۴.۹ درصد جوانان بالا بودن هزینه‌های ازدواج، ۳۰ درصد جوانان نداشتن شغل، ۲۶.۳ درصد جوانان هم ترس از ازدواج ناموفق را از دلایل تاخیر در ازدواج اعلام کرده‌اند.

منبع :

تابناک جوان



نظرات
  معاون وزیر این حرف رو زده و از همون شیوۀ «ترس از دست دادن» استفاده کرده چون قصد داره یه نفره معضل ازدواج رو با دروغ و ترسوندن پسرهای جوان حل و فصل کنه. 1- فرض محال می گیریم که دخترهای آمادۀ ازدواج کمتر شده باشن، آیا پسرهای آمادۀ ازدواج بیشترن؟ یعنی واقعاً صرف رسیدن به سن ازدواج این معادله رو حل میکنه؟ نه برادر مؤمن، رسیدن به سن ازدواج یکی از صدها پیش نیازِ آمادگی برای ازدواج است. کار با حقوق مناسب، مسکن ارزان حتی اجاره ای، امنیت شغلی، اقتصاد پایدار (طرف ازدواج کرده سکه بوده یه میلیون، الان شده ده میلیون)، عدم تمکین به شرایط حداقلی برای شروع زندگی (خانم ها میخوان مثل یه پرنسس زندگی شون رو شروع کنن تا شب تا صبح کله شون توی فضای قاب شدۀ «مجازی» هست و رویاپرداز که بودن بدتر شدن) و الی ماشاءالله.... 2- شنونده باید عاقل باشه... خودمان رو فریب ندیم... واقعاً مثل یک شیعه فکر کنیم... السلام علی من اتبع الهدی...
ارسال کننده نظر : شهریار      تاریخ ارسال نظر : ۲ مرداد ۱۴۰۰


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14985بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17380بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38071بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49643بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19454بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25502بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67520بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542905بازدید]
زردی نوزادان[498479بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13709بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12315بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12111بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16919بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52816بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18835بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16248بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11805بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9080بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13779بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15319بازدید]

از میان مقالات

کبد چرب
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
کمی سخت تر از آب خوردن! (آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)
رژیـم پــاکسازی جـسم و روح (رژیم 15 روزه سلامتی- مهندس خدادادی)
آرامش دیداری (2)
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
اهداف و روش‌شناسي آیات پزشکی(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
خیانت در رأس: فمنیسم، باروری و فاشیسم (مقاله انتخابی)
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
نگاهی ویژه به بیوتروریسم دارویی آمریکا(مقاله انتخابی)
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)