سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 35643
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
کم شدن دختر برای پسران مجرد!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


کم شدن دختر برای پسران مجرد!

 

 

 

 


معاون وزیر می‌گوید تعداد دختران مجرد در سن ازدواج از پسران کمتر شده است. کاهش رشد جمعیت، کم رغبتی به ازدواج و افزایش مهاجرت به نگرانی‌ها درباره تشکیل خانواده دامن زده است. هشدار‌های ۲ مسئول را در این باره بررسی کرده ایم.

 

 

 

روزنامه خراسان: اگر سال‌ها عادت کرده بودیم که بشنویم «دختران مجرد چشم انتظار خواستگارند»، انگار حالا دیگر ورق برگشته و کم‌کم باید بگوییم «پسران مجرد برای ازدواج دختر پیدا نمی‌کنند»!

هشدار آماری معاون وزیر


صبح دیروز بود که «محمدمهدی تندگویان» معاون سامان‌دهی امور جوانان در نشست خبری خود، درباره یک اتفاق هشدارآمیز جمعیتی ابراز نگرانی کرد و گفت: «یکی از مشکلات کشور در حوزه ازدواج، موضوع جنسیت است. براساس آخرین پایش‌ها تقریبا به صورت میانگین به ازای هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج ۱۰۰ خانم آماده ازدواج وجود دارد که این موضوع تاثیراتی در حوزه ازدواج می‌گذارد و باید فکر اساسی به حال آن شود».

تغییر ترکیب ازدواج


تندگویان در پاسخ به خراسان، تحلیل بیشتری دراین‌باره ارائه کرد و گفت: «نتایج پایش انجام‌شده مربوط به افراد مجرد بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است و کل جمعیت کشور را شامل نمی‌شود. در آمار جمعیتی کل کشور، نسبت جمعیت زنان و مردان اختلاف زیادی با هم ندارد و تقریبا با هم برابر است، اما آن‌چه در پایش انجام‌شده مدنظر بوده، این است که به ازای هر ۱۲۲ پسر در سن ازدواج، که مجرد مانده‌اند، فقط ۱۰۰ دختر مجرد در سن ازدواج داریم».

یک پیش بینی که محقق شد.


شاید در نگاه اول چنین اتفاقی تعجب‌برانگیز باشد، اما کارشناسان جمعیتی از چندسال قبل آن را پیش‌بینی کرده بودند و با یک حساب سرانگشتی ساده هم می‌شد احتمال مواجهه با آن را داد. یکی از مسئولان در مرکز آمار ایران دراین‌باره به خراسان می‌گوید:

 
 
ما از چندسال قبل پیش‌بینی کرده بودیم که با روند جمعیتی کشور، به زمانی خواهیم رسید که تعداد دختران در سن ازدواج کمتر از پسران باشد و حالا با همین شرایط مواجه شده‌ایم.

میانگین سنی ازدواج مشکل‌ساز شد!

 

توضیحات بیشتر او، ماجرا را شفاف‌تر می‌کند: سن معمول ازدواج در پسران ایرانی بین ۲۰ تا ۳۴ سال است که در سه گروه ۲۰ تا ۲۴ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۴ سال قرار می‌گیرند. سن ازدواج دختران هم در سه گروه ۱۵ تا ۱۹ سال، ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال تعیین می‌شود؛


بنابراین با توجه به این‌که در کشور ما میانگین اختلاف سنی در ازدواج، ۵ سال است به طور مثال، پسران گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با دختران گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ازدواج می‌کنند که ۵ سال کوچک‌تر از آن‌ها هستند. در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با توجه به روند رو به رشد نرخ جمعیت کشور، به طور طبیعی تعداد افراد گروه سنی پایین‌تر بیشتر بود و به همین دلیل، از نگاه آماری پسران مشکلی برای انتخاب دختر نداشتند. اما پس از آن به دلیل کاهشی‌شدن نرخ رشد جمعیت، شرایط به گونه‌ای شده که حالا تعداد دختران در یک گروه سنی ازدواج، از پسران گروه سنی بالاتر کمتر شده است».


راهکار کوتاه مدت و درازمدت چیست؟


طبیعتا راهکار اساسی برای حل این مشکل، یک راهکار دراز مدت است و باید مشکل روند کاهشی نرخ رشد جمعیت را جبران کرد تا طی دو دهه آینده، فاصله آماری گروه‌های سنی ازدواج جبران شود. اما این کارشناس جمعیتی، درباره راهکار کوتاه مدت حل این مشکل می‌گوید: «به نظر می‌رسد لازم است میانگین اختلاف سنی ازدواج در کشور کاهش یابد و به جای ۵ سال به حدود ۲ یا ۳ سال برسد، در این صورت با توجه به برابری نسبی آمار دختران و پسران مجرد در گروه‌های سنی مشابه، مشکلی برای ازدواج از نظر آماری نخواهیم داشت».

خطر افزایش مهاجرت دختران


معاون امور جوانان، درباره آسیب‏ های مهاجرت جوانان از کشور هم هشدار داده و گفته است: «در کشور با موضوع مهاجرت جوانان مواجه هستیم که اگر آمار مهاجرت دختران افزایش یابد، مشخصا تاثیر بدتری بر حوزه ازدواج خواهد گذاشت».
رصدخانه مهاجرت ایران هم در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، به مهم‌ترین دلایل مهاجرت ایرانیان اشاره و اعلام کرده است: «قبل از وقوع مشکلات اقتصادی در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و بازگشت تحریم‌ها، تنها حدود ۳۰‌درصد از دانشجویان تمایل به مهاجرت داشته‌اند، اما این تحولات موجب افزایش میل مهاجرت تا ۶۳‌درصد شده است». این یعنی ممکن است با حل نشدن مشکلات جوانان، همچنان با مهاجرت آنان مواجه باشیم و تبعات آن در حوزه‌های مختلفی همچون ازدواج نیز دیده شود.

آمار نگران‌کننده از بی‌میلی به ازدواج


در کنار آمار جمعیتی، کاهش میل به ازدواج هم مسئله‌ای نگران‏کننده است. طبق گزارش وزارت ورزش و جوانان، براساس نظرسنجی‌های انجام‌شده بین جوانان در آستانه ازدواج، ۳۳ درصد جوانان حتی با وجود پیداشدن فرد مناسب و فراهم‌بودن شرایط اقتصادی تمایلی به ازدواج ندارند. ۳۴.۹ درصد جوانان بالا بودن هزینه‌های ازدواج، ۳۰ درصد جوانان نداشتن شغل، ۲۶.۳ درصد جوانان هم ترس از ازدواج ناموفق را از دلایل تاخیر در ازدواج اعلام کرده‌اند.

منبع :

تابناک جوان



نظرات
  معاون وزیر این حرف رو زده و از همون شیوۀ «ترس از دست دادن» استفاده کرده چون قصد داره یه نفره معضل ازدواج رو با دروغ و ترسوندن پسرهای جوان حل و فصل کنه. 1- فرض محال می گیریم که دخترهای آمادۀ ازدواج کمتر شده باشن، آیا پسرهای آمادۀ ازدواج بیشترن؟ یعنی واقعاً صرف رسیدن به سن ازدواج این معادله رو حل میکنه؟ نه برادر مؤمن، رسیدن به سن ازدواج یکی از صدها پیش نیازِ آمادگی برای ازدواج است. کار با حقوق مناسب، مسکن ارزان حتی اجاره ای، امنیت شغلی، اقتصاد پایدار (طرف ازدواج کرده سکه بوده یه میلیون، الان شده ده میلیون)، عدم تمکین به شرایط حداقلی برای شروع زندگی (خانم ها میخوان مثل یه پرنسس زندگی شون رو شروع کنن تا شب تا صبح کله شون توی فضای قاب شدۀ «مجازی» هست و رویاپرداز که بودن بدتر شدن) و الی ماشاءالله.... 2- شنونده باید عاقل باشه... خودمان رو فریب ندیم... واقعاً مثل یک شیعه فکر کنیم... السلام علی من اتبع الهدی...
ارسال کننده نظر : شهریار      تاریخ ارسال نظر : ۲ مرداد ۱۴۰۰


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12319بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14996بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35199بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46172بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17253بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23126بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63590بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535953بازدید]
زردی نوزادان[493807بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11417بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11559بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11244بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16109بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50861بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17706بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15190بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10954بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8422بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13004بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14361بازدید]

از میان مقالات

مرض عقوبت
خطرات استفاده از آنتى بیوتیک ها در غذاى حیوانات(مقاله انتخابی)
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
آیا ماهی غذای سلامتی است؟!
مواد شیمیایى و سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
توصیه‌های‌اخلاقی مرحوم حاج‌اسماعیل دولابی درباره خانواده
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
پشت پرده امپراطوری کوکا کولا(مقاله انتخابی)
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
مصاحبه با استاد محمدطه طرفی در خصوص برخی شبهات مطرح شده نسبت به برخی موارد مورد ادعای علم نجوم
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
رنگ از منظر قرآن، حدیث و روان‌شناسی(مقاله انتخابی)