سلام. دخترم ۱۴ ماهشه. خیلی بد غذاست. وزنش کمه. شیر خشکیه. شیر خشکشم خیلی کم میخوره. ازمایش داده مشکلی نداشته.یه مقدار خیلی کم کمبود آهن داشت که دکترش گفتن قابل توجه نیست. شربت اشتها آور هم تاثیر نداره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
مریم

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌۲روزپیش‌واکسن‌۶ماهگی‌پسرم‌وزدم خیلی‌اذیت‌شدباهمسرم‌تصمیم‌گرفتیم‌واکسن‌۱سالگی‌وواکسن ۱۸ماهگی‌ونزنیم‌‌مشکلی‌پیش‌نمیاد
رضا

سلام من ۴۴ ساله هستم و ۳ دوره پریود نشدم ، و علائم یائسگی رو داشتم بدنم گر میگرفت ، بعد با پیاز درمانی آشنا شدم به طور منظم ۲دوره انجام دادم ،که دوره دوم روز هفتم پریود شدم و همون ابتدای پیاز درمانی ،علائم گر گرفتگی که داشتم از بین رفت . البته که سبک زندگی م رو عوض کردم ، پیاده روی و حذف شکر و کلا سبک زندگیم سالم شد. رفتم دکتر سونکرافی واژن کرد گفت رحم ت پاکت و کیست نداری و دیواره رحمم زخیم شده بود گفت اون هم رفع شده.
پرستو

با عرض سلام و تشکر از شما و سایت خوبتون من با دو دوره 15 روزه و ماه سوم دوره ی 8 روزه دیگه پریود نشدم و بعد از چندین مرحله ازمایش متوجه شدم که باردارم و الان 6 ماهه هستم.در صورتیکه دکتر گفته بود دارم دچار یائسگی زودرس میشم و ذخیره ی تخمدان خیلی کمی داشتم.خداروشکر که این مقاله رو دیدم و اجرا کردم. خواستم نظرم دلگرمی باشه برای دوستانی که شرایط من رو داشتن.تنتون سلامت باشه خدا خیرتون بده
مریم

سلام وقت بخیر برای من گفتن ک باید بادکش رحم وتخمدان و کتف و کمر انجام بدم و یک روز در میان باشه.ایا همه ی قسمت هارو در یک روز انجام بدم ؟
نگین

سلام آقای دکتر ،بنده از شما سوالی پرسیدم که واقعا جوابش هیج جا پیدا نکردم این که حجامت حرارتی با حجامت معمولی فرقش چیه ؟ اما شما در جواب شعر نوشتین . بی زحمت جواب سوالم بدید ممنون میشم.
.

سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم حجامت حرارتی با حجامت معمولی چه فرقی داره؟ما دیروز یه جایی رفتیم گفتن باید حجامت حرارتی بشید که هزینه ش هم ۵۰۰هزارتومن میشه
.

سلام وقت بخیر من اقام سه سال هست مدام سکسه میکنه هر چی دکتر رفته دارو دادن اصلا فایده نداره سکسه اش قطع نمیشه گفتن باید عمل کنی لطفا میشه راهنمایی کنید راه درمانش چی هست ممنون
عاطفه رشیدی

سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار
تغذیه و پرهیز درمانی
کمی سخت تر از آب خوردن! (آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)
تعداد: 4 میانگین: 4.75
[تعداد بازدید : 31185]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

کمی سخت تر از آب خوردن!

(مروری بر آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)

 



آب خوردن آن قدرها هم که می گویند کار آسانی نیست. آداب و شرایط طبّی، اخلاقی و فقهی مترتّب بر این کار به ظاهر ساده، آن قدر زیاد است که ممکن است در ابتدا به نظر رسد که رعایت کردن آنها، ما را از لذت نوشیدن یک جرعه آب گوارا محروم می کند؛ اما دانستن این که رعایت این موارد چه منافعی دارد و عدم رعایت آنها، باعث بروز چه مشکلاتی می شود به ما کمک می کند که رعایت این دستورات، به آسانی آب خوردن شود. در مقالاتی که تحت همین عنوان، یعنی «کمی سخت تر از آب خوردن» به نگارش درخواهد آمد؛ مروری بر آداب طبّی، اخلاقی و فقهی خوردن آب خواهیم داشت.

 

1-   چه قدر باید آب بخوریم؟


شاید طرح این سوال کمی مضحک به نظر بیاید؛ اما جالب است بدانید که عملاً بیشترین اشتباهات در مورد نوشیدن آب در همین مساله پیش می آید. متاسّفانه طبّ جدید، آب را مادّه ای فاقد اثر منفی قابل توجّه بر روی بدن می داند که از دستگاه گوارش جذب می شود و با ادرار، تنفّس و تعریق خارج می شود و در این راه مقداری از سموم بدن را نیز با خود دفع می کند. بنابر این استدلال، هر قدر که آب بیشتری بخوریم؛ موادّ دفعی بیشتری از بدن خارج می شود و به همین جهت، باید همگان، میزان حدّاقلی از آب – که معمولاً بین 6 تا 8 لیوان در روز در نظر گرفته می شود – مصرف کنند و برای این مصرف آب هم فواید متعدّدی ذکر می کنند. جالب این جاست که در صورت وجود برخی بیماریها مانند سنگ کلیه، این توصیه گاهی تا 15 لیوان در روز افزایش پیدا می کند. نکته تاسّف بار در این میان، آن است که برخی از کسانی که در راه گسترش طبّ سنّتی و اسلامی تلاش می کنند؛ گاه، ناخواسته در دام این عقیده شایع می افتند و علیرغم مخالفت واضح اینگونه توصیه ها با نظریات طبّ سنّتی و اسلامی، دستور به مصرف فلان مقدار آب در روز می دهند. اما به راستی میزان مصرف صحیح آب در روز به چه میزان است؟ برای فهم بهتر این نکته باید موارد ذیل را مدّ نظر داشت:


1-1-    آب، برخلاف عقیده طبّ کلاسیک، از منظر طبّ سنّتی، مادّه ای است که دارای دو اثر سردی و رطوبت است و به همین جهت هر قدر که مصرف آن در بدن بیشتر شود؛ این دو اثر را نیز در بدن افزایش می دهد. بنابراین اگر مصرف آب از حدّ تعادل مورد نیاز شخص بیشتر باشد؛ آثار منفی آن از جمله ورم اندام ها، پف کردن صورت، افزایش وزن، دردهای مفصلی، افسردگی، خواب آلودگی، تنبلی و سستی، کاهش میل جنسی، مشکلات گوارشی و مانند آن بروز می کنند. بنابراین به همان دلیل که ما حق نداریم بیش از اندازه از چربی، نمک و مانند آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنیم؛ مصرف آب بیش از حدّ نیز می تواند ما را دچار بیماریهای مختلف کند. هرگز فراموش نمی کنم بانوی محترمی را که برای درمان خود به این جانب مراجعه کرده بود. نامبرده تقریباً دچار هیچ بیماری خاصّی نبود جز اینکه یک بار در یک سونوگرافی از کلیه، مقداری « شن کلیوی » برایشان تشخیص داده شده بود و بنا به توصیه پزشک خود شروع به مصرف مقادیر زیادی آب در روز کرده بود. این قدر بگویم که این بانوی محترم در حالی به اینجانب مراجعه کرد که تنها به خاطر اجرای همین دستور غلط، زندگیش در معرض نابودی قرار گرفته بود و یک زن سالم، تبدیل به یک بیمار تمام عیار با افسردگی بسیار شدید، خستگی و خواب آلودگی دایم و مانند آنها شده بود؛ بنابراین فراموش نکنید که:


آب ار چه همه زلال خیزد                                                        از خوردن پر ملال خیزد


1-2-    کسی که اندک آشنایی با مبانی طبّ سنّتی و اسلامی دارد می داند که نیازهای غذایی هر فرد بر اساس مزاج وی تعیین می شود. بنابراین همان گونه که یک فرد صفراوی که مزاجی گرم و خشک دارد ممکن است دایماً عطش داشته باشد و نیاز به خوردن آب؛ یک فرد بلغمی با طبع سرد و تر، به ندرت احساس تشنگی می کند. در این حال نه می توان به نفر اول خرده گرفت که چرا این قدر آب می خورد و نه به نفر دوم ایرادی وارد است که چرا آب نمی خورد؛ جالب اینجاست که نفر دوم هنگامی هم که تشنه می شود ممکن است ترجیح دهد از نوشیدنی های گرم برای رفع عطش استفاده کند؛ در حالیکه نفر اول به دنبال سر کشیدن یک شیشه آب تگری! است؛ بنابراین:


اگر فرد، دچار بیماری خاصّی نباشد که الگوی آب خوردن طبیعی را دچار اختلال کند(مثل مرض قند) میزان صحیح نوشیدن آب در مورد وی، به اندازه میزان تشنگی اوست.



نظرات
  سلام خوب هستین من مزاجم سوداوی هس ۶ لیوان در روز اب نوشیدن برا من خوب هست ؟
ارسال کننده نظر : اسی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ مهر ۱۳۹۹
  

سلام. آب باید براساس نیاز و تشنگی نوشیده شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ مهر ۱۳۹۹



  سلام اقای دکتر. من ۲۷سالمه. با قد ۱۶۵ و وزن ۷۸کیلو. یه زایمان داشتم. ۲بار کاهش وزن ۲۵ کیلویی داشتم قبل و بعد زایمان. گوشت بدنمم شل و وله. قبل از کرونا رژیم گرفتم از خودم و ۷کیلو کم کردم و بعد از ۱ماه دچار حمله پنیک شدم و رفتم متخصص اعصاب روان و دارو تجویز کرد و دارم میخورم. مزاجم اونجور ک فهمیدم بلغمیه تاجایی ک یادم‌میاد عاشق ماست و خیار و دوع و سالاشیرازی و هندوانه و ازین چیرا بودم خواب کمتر از ۹ساعت برام معنی نداره. صبحونه که میخورم شل و بیحال میشم دوس دارم دراز بکشم و بیفتم. زیاد کارکنم خسته میشم. فقراهنم جزئیه و مشکلی نیست. ماهی یبار اسهال میشم و کوچکترین استرسی مثلا مثل کنکور یا امتحان اسهالم میکنه. مدتیه هر از گاهی حس میکنم تو گلوم یه چیزیه. و الان ۱هفتس ک نفخ شدید دارم و انگار یچی تو مِریم گیر کرده یا تو گلوم باد افتاده همش اروغ میزنم و احساس تفس تنگی دارم و دور زبونم دندونه ای شده و روش سفیده و سوزش سر دل دارم. چ چیزای اصلا نخورم و چ دمنوشایی حتما بخورم ک خوب شم. ممنون میشم یه راهکار بدین
ارسال کننده نظر : مبینا      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ تير ۱۳۹۹
  

سلام. نمی دانم این همه توضیح را برای چه ارسال کرده اید در حالی که واضحا توضیح داده شده که امکان ویزیت و نسخه پیچی در این فضا برای بنده وجود ندارد. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ تير ۱۳۹۹



  باسلام خدمت شما بنده فردی 45ساله هستم ودیابت دارم که مدت زیادی نیست که درناحیه گلو البته دوساعتی بعداز غذااحساس میکنم که یک چیزی درگلویم هست وبعدا می فهمم که غذای در معده درست هضم نمی شود وهمنطور مدفوع کم دارم وحتی می شود که تا 3ی4روز ندارم وشکمم صفت می شود.محبت بفر مایید چکار کنم قبلا از شما متشکرم.
ارسال کننده نظر : عبدالله حسینی نژاد      تاریخ ارسال نظر : ۴ آذر ۱۳۹۸
  

سلام. مقاله ام الامراضی به نام یبوست و نیز مقاله ترش کردن در همین پایگاه را مطالعه و به دستورات آنها عمل کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ آذر ۱۳۹۸



  باسلام .طبق گروه خونی بندهA مثبت)مزاج بنده سوداوی استم.ن متاسفانه چند سالی است که از نظر گوارشی مشکل پیدا کرده ام که اخیرا بیشتر شده.مثلا شکمم بخصوص در زمانهایی که روزه هستم سفت میشود و برای دفع آن با مشکل برخورد میکنم و دچار خونریزی و زخم شدن معقد و درد زیادی میشوم.با مراجعه به دکتر متخصص ایشان گفتن که باید رروزی اگر توانستم حتی تا بیست لیوان هم آب بخورم .حال تکلیف بنده چیست؟باتشکر
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ دي ۱۳۹۳
  

سلام. مقالات یبوست و مزاج شناسی سودا را بخوانید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ دي ۱۳۹۳



  سلام. من 35 ساله و مجرد مدتهاست به مشکل سخت و رنج آور وسواس فکری دچار شده ام و سالها قرص خورده ام ولی بازهم رنج بسیاری میبرم. وسواس من به گذشته است و نمیتوانم فراموشش کنم اگر برای این مورد درمانی دارید بخاطر رضای خدا بفرمایید
ارسال کننده نظر : سارا      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ آذر ۱۳۹۳
  

سلام. روزی سه استکان عرق اسطوخدوس میل کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ آذر ۱۳۹۳



  سلام.راه درمان بیماری کلیه fsgs که باعث دفع پروتیین است و فرد مجبور به تزریق البومین میشود چیست//
ارسال کننده نظر : حسن صالحی      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ آذر ۱۳۹۳
  

سلام. نیاز به مراجعه حضوری به همکاران هست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ آذر ۱۳۹۳



  با سلام
من مدتی هست که متاسفانه به شدت به خوردن یخ علاقمند شده ام .!!!
تکه های یخ را میجوم یا بعضی اوقات فقط در دهانم میگذارم که یخ بودنش رو حس کنم.
چند سال قبل هم اینطور بودم که ترک کردم اما متاسفانه مجدد ....
به حدی علاقمند به خوردن یخ هستم که وقتی قالب یخ میبینم بزاق ترشح میکنم مانند کسی که لواشک دیده !!!!

میخواستم بدانم خوردن یخ چه عوارضی دارد و چگونه این عادت را ترک کنم ؟ با تشکر

ارسال کننده نظر : الهام      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ مهر ۱۳۹۳
  

سلام. باید سوءمزاج حاصله توسط همکاران تشخیص داده شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۷ مهر ۱۳۹۳



  با سلام شوهر من 28ساله است و وزن117 کیلو ظاهرا مزاج گرم و تر دارد پوست سفید و تعریق فراوان دارد بطوریکه همیشه احساس گرما می کند بسیار آب می خورد و مخصوصا در ماه رمضان خیلی از تشنگی اذیت می شود مقاله ماه رمضان را خواندم بیشتر بخاطر عرق کردن فراوان تشنه می شود لطفا برای کمتر عرق کردن و تشنگی کمتر او راهنمایی کنید متشکرم
ارسال کننده نظر : آسمان      تاریخ ارسال نظر : ۴ تير ۱۳۹۳
  

سلام. نکات لازم در  مقاله آمده است. مقاله تعریق زیاد را هم بخوانید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ تير ۱۳۹۳



  با سلام آقای دکتر،به خاطرعمل چشم غدد اشکی من دچار کم فعالیتی شده دکترم توصیه نوشیدن آب فراوان کرده الآن که مطلب شمارو خوندم ترسیدم.ضمنا اگه آب مصرف نکنم خشکی چشم وسوزش مانع کارو تحصیلم میشه.راهنمایی بفرمایید
ارسال کننده نظر : م.ن      تاریخ ارسال نظر : ۴ خرداد ۱۳۹۳
  

سلام. از مخلوط عرق های رازیانه و خطمی به عنوان قطره چشمی استفاده کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ خرداد ۱۳۹۳



  سلام‏ ‏۲۱‏ ‏ساله‏ ‏هستم‏ ‏صبح‏ ‏که‏ ‏از‏ ‏خواب‏ ‏بیدار‏ ‏میشوم‏ ‏از‏ ‏درد‏ ‏کلیه‏ ‏نمیتوانم‏ ‏خم‏ ‏شوم‏ ‏و‏ ‏ ‏پایین‏ ‏کمرم‏ ‏تاچند‏ ‏ساعت‏‏ ‏خشک‏ ‏است‏ ‏اما‏ ‏بعداز‏ ‏چند‏ ‏ساعت‏ ‏ ‏‏ درد‏ ‏رفع‏ ‏میشود‏ ‏لطفا‏ ‏راهنمایی‏ ‏کنید
ارسال کننده نظر : سعید      تاریخ ارسال نظر : ۸ فروردين ۱۳۹۳
  

سلام، شبها با روغن زیتون ماساژ داده ببندید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ فروردين ۱۳۹۳



 
12
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
بوی سیب و ...
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
آرامش دیداری (1)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)