سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا

سلام و عرض ادب با تشکر از مطالب مفید شما خواستم بدونم کالری روزانه این رژیم چقدره ؟
عشرت حسینی

سلام واحترام آقای دکترهرچی ازخدامیخواییدبهتون بده خیلی راهنماییم کردید یک دنیاممنونم من ۳ماهه اول هستم دندان هاکاملاسالم متاسفانه قسمتی ازلثه حالت التهاب گرفته دندانم هم دردمیکنه دندانپزشک رفتم دکترزنان رفتم هیچ کدوم داروندادن هرچی اصرارکردم دندانپزشک میگه من زنان نیستم دکترزنان میگه مگه من دندانپزشکم ،اشک منودراوردن ،خودم تندتند بانمک میشورم الحمدلله دردکمترمیشه شمادستوردیگه ای میفرمایید خدایی نکرده عفونتش زیادنشه،نگرانم،یک دنیاممنونم
زینب

سلام.وقتتون به خیر. مقدار خورشتی که مجاز به خوردن هستیم چقدر هست؟ و اینکه میشه فقط ۴ وعده خورد و وعده ی آخر که به ۱۱ شب میحورده نخورد؟
نامجو

سلام بنده دستور مصرف سیب رو که فرمودید استفاده کردم اما انگار سنگینه و میفته تو معدم ، و تنگی نفس برام میاره
...

ببخشید اگر بدای گرمی رحم یا رفع سودا یا پاکسازی بدن یا موارد دیگه دمنوش گیاهی استفاده کنم مثل رازیانه یا افتیمون و ... بعدش باید چقدر صبر کنیم تا اقدام به بارداری؟
سمیه

سلام ببخشید حجامت قبل بارداری توصیه میشه ؟ بعدش چقدر باید صبر کنیم و سوال دوم علت سیاتیک میوواند مصرف لبنیات یا شکلاتها باشد ؟ چون طبق تجربم با مصرف اینا سیاتیکم میگیره
سمیه

سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
...

سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)
کد : 33997
تاریخ انتشار : ۱۸ دي ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
تاسیس "سازمان نظام طب سنتی" برای توسعه طب سنتی ضروری است

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

تأسیس "سازمان نظام طب سنتی" برای توسعه طب سنتی ضروری است


استاد خیراندیش با تأکید بر ضرورت تأسیس "سازمان نظام طب سنتی" برای توسعه طب سنتی در کشورمان گفت: مطالبه ما از مجلس "تأسیس سازمان نظام طب سنتی" در راستای اصلاح متولی این طب در کشور است.


استاد حسین خیراندیش در گفتگو با خبرنگار بهداشت‌و‌درمان خبرگزاری تسنیم درباره الزامات ترویج و توسعه طب سنتی و جلوگیری از ایجاد انحراف در این مسیر اظهار کرد: در کتاب "اخلاق پزشکی در طب سنتی" تأکید شده که "تا زمانی که می‌‌توانید با غذا، خود را درمان کنید به دارو روی نیاورید، تا زمانی که می‌‌توانید با داروی مفرد درمان شوید به داروی مرکب روی نیاورید و اگر می‌‌توانید با داروی مرکب ساده (دوترکیبی) مداوا کنید، از معجون استفاده نکنید"؛ البته منظور از این داروها، داروهای گیاهی است.


وی با اشاره به میزان مصرف بسیار بالای داروهای شیمیایی در کشورمان خاطرنشان کرد: نباید پزشکان و مردم این‌گونه تلقی کنند که هر پزشکی که داروی بیشتری تجویز کند، دانش بیشتری هم دارد بلکه باید فرهنگ سلامت و پرهیز از مصرف بی‌رویه دارو بین مردم گسترش یابد.


استاد خیراندیش ادامه داد: در طب سنتی بر این مسئله تأکید می‌‌شود که نباید جلوی "زکام" با دارو گرفته شود زیرا بلغم زائدی که به‌واسطه انواع سرماخوردگی در بدن انباشت شده باید تخلیه شود و در صورت تخلیه نشدن، در درازمدت ممکن است توده‌‌هایی در سر ایجاد کند؛ یکی از علل پیدایش تومورهای مغزی، استمرار مصرف داروهای کنترل‌‌کننده عفونت مانند آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها است که باعث سرکوب عفونت و عدم تخلیه آن از بدن می‌‌شوند.


توجه به "زمان" از مؤلفه‌‌های مهم درمان در طب سنتی


وی با تأکید به اینکه توجه به "زمان" یکی از مؤلفه‌‌های مهم در درمان بیماران در طب سنتی است، تصریح کرد: برخی نسخه‌‌هایی که در منابع قدیم طب سنتی آمده است، ممکن است تجویز آن در حال حاضر باعث ایجاد برخی عوارض در بیمار شود زیرا ترکیب برخی نسخه‌ها متناسب با شرایط زمانی و مزاجی همان زمان بوده که می‌توانسته منجر به درمان کامل بیمار شود اما الآن ممکن است همان نسخه به‌دلیل تغییرات اقلیمی و آب‌وهوایی، دیگر همان اثرات را نداشته باشد.


لزوم تأسیس "سازمان نظام طب سنتی" برای توسعه این طب


این پیشکسوت طب سنتی کشورمان با اشاره به مطالبات فراکسیون طب سنتی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از کمیسیون فرهنگی مجلس، سه موضوع را درخواست کرده‌‌ایم؛ اول آنکه مجلس، سهم فرهنگی طب سنتی را تعیین کند زیرا 70 درصد طب سنتی، بحث آموزش آن است و تنها 30 درصد آن، طبابت است؛ دوم آنکه مجموع آیین‌‌نامه‌‌ها و مصوبات دوره‌‌های قبل باید پیگیری شوند؛ قوانینی مانند تأسیس دانشگاه طب سنتی، آموزش 500 ساعت طب سنتی به پزشکان عمومی، صدور گواهی 2000 حکیم طب سنتی، آموزش کل بهورزان روستایی، بیمه شدن 60 درصد داروهای طب سنتی و ساماندهی، رده‌‌بندی و نظارت بر تمامی حکما و طبیبان طب سنتی، از قوانین مصوبی هستند که تاکنون به مرحله اجرا در نیامده‌‌اند.


وی ادامه داد: سومین مطالبه ما از مجلس "تأسیس سازمان نظام طب سنتی" در راستای اصلاح متولی این طب در کشور است؛ در حال حاضر، متولی طب سنتی در کشورمان، وزارت بهداشت است.


استاد خیراندیش با ابراز اینکه "تاکنون نامه‌‌نگاری‌‌های متعددی با وزارت بهداشت برای تأسیس بیمارستان طب سنتی داشته‌‌ایم"، متذکر شد: درخواست پذیرش دانشجویان طب سنتی و تأسیس بیمارستان درمان سوختگی با استفاده از روش‌‌های طب سنتی را داشته‌‌ایم اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌‌ایم و وزارت بهداشت حتی به بررسی مدارک و اسناد ما برای درمان سوختگی نیز نپرداخته است.


تبلیغ نوشابه به‌‌جای نوشیدنی‌‌های مفید در صدا وسیما!


وی با انتقاد نسبت به تبلیغات مواد غذایی مضر برای سلامتی از طریق رسانه‌های جمعی از جمله در صدا و سیما متذکر شد: تبلیغات دوغ و نوشابه به‌راحتی در صدا و سیما پخش می‌‌شود در حالی که تابه‌‌حال شربتی مانند سرکه‌‌انگبین حتی مجوز رسمی به‌‌عنوان شربت طب سنتی را دریافت نکرده و در تلویزیون نامی از آن برده نمی‌‌شود!


خروجی دانشکده‌‌های طب سنتی در راستای مهار گسترش طب سنتی!


استاد خیراندیش با بیان اینکه پزشکانی که از دوره دکترای عمومی وارد تخصص طب سنتی می‌‌شوند، عموماً در درمان بیماران بر اساس مبانی طب سنتی ناتوانند، یادآور شد: اساتید این دسته از پزشکان طب سنتی در دانشکده‌‌های طب سنتی، همان اساتید طب کلاسیک بوده‌اند! بنابراین بسیاری از بیماران را پذیرش نمی‌‌کنند زیرا مهارت لازم برای درمان به‌‌روش‌‌های طب سنتی را کسب نکرده‌‌اند.


وی یادآور شد: در واقع تأسیس دانشکده‌‌های طب سنتی بیشتر در جهت مهار گسترش این طب بوده است نه ترویج و توسعه آن!


این پیشکسوت طب سنتی کشورمان با تأکید بر اهمیت آموزش مبانی طب سنتی از ابتدای زندگی تصریح کرد: باید از طریق آموزش "حفظ‌الصحه" از طریق مدارس در آموزش و پرورش، افراد جامعه را نسبت به مبانی و آموزه‌های طب سنتی، آگاه کنیم؛ متأسفانه در حال حاضر با وجود گسترشی که طب سنتی طی این سال‌ها بین توده مردم کشورمان داشته اما همچنان بخش زیادی از دستورات طب سنتی در حد تئوری و کتاب باقی مانده که باید به مرحله اجرا برسد.


چرا برخی جریانات با طب سنتی مخالفت می‌کنند؟


استاد خیراندیش درباره علت مخالفت برخی جریانات خاص با گسترش طب سنتی در کشورمان متذکر شد: برخی از مخالفان طب سنتی، باور ندارند که این طب می‌‌تواند بیماری‌‌های سخت را درمان کند بنابراین این دسته از افراد، از طب سنتی به‌عنوان "طب مکمل" یاد می‌‌کنند اما دسته دیگری از مخالفان، با علم به این موضوع که طب سنتی قادر به درمان بیماری‌‌های صعب‌‌العلاج است برای خدشه‌‌دار نشدن توسعه طب کلاسیک، این مسئله را انکار می‌‌کنند تا انحصار در طب کلاسیک باقی بماند.


این پیشکسوت طب سنتی کشورمان با تصریح به اینکه ابزارهای مورد استفاده در پزشکی نوین، طب نوین را مرعوب خود کرده است، خاطرنشان کرد: ابزارهای ساخته‌‌شده توسط مهندسان پزشکی، باعث شده‌‌ پزشکان، کمتر از مهارت خود در تشخیص و درمان بیماران استفاده کنند؛ این در حالیست که در طب سنتی برای مثال حتی از صداهای شکم، رنگ زبان، حالت پوست و... می‌‌توان به ریشه و نوع بیماری پی برد و مثلاً فهمید که فرد سردی درجه‌‌چندم دارد و بدون نیاز به آزمایش و سونوگرافی آن را درمان می‌‌کند.

 

وی افزود: البته این سخن به‌معنای لزوم کنار گذاشتن تمام ابزارهای پزشکی نیست بلکه منظورمان این است که استفاده افراطی از ابزارهای پزشکی مانند ابزارهای تشخیصی، کار درستی نیست و ضرورتی هم ندارد.


استاد خیراندیش با ارائه مثالی یادآور شد: هنگامی که یک توده بزرگ در دستگاه گوارش وجود داشته باشد باید آن را جراحی کرد و برداشت اما ضعف ناشی از این توده باید پس از عمل جراحی، با راهکارهای طب سنتی جبران شود بنابراین در چنین شرایطی، طب سنتی، یک طب پایه و طب نوین مکمل آن است.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12340بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15020بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35217بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46207بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17268بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23145بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63623بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536099بازدید]
زردی نوزادان[493901بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11444بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11579بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11260بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16120بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50888بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17731بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15223بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10969بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8436بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13022بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14374بازدید]

از میان مقالات

ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
پیش به سوی انقراض!/ نگاهی به وضعیت جمعیتی جامعه ایرانی(مقاله انتخابی)
ختنه، راهى براى مقابله با ایدز(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله هفتم: راه کارهای عملی و کاربردی مزاج شناسی- آزمون های مزاج شناسی
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
نگاه کن روی قوطی چی نوشته شده؟(مقاله انتخابی)
توصیه آیت الله قاضی برای تقویت حافظه+راز حافظه قوی مرحوم آیت‌الله بهجت
فساد رایج غول های دارویی (مقاله انتخابی)
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)
"روی تاریک آمریکا": طرح‌ "عقیم‌سازی" مردان و زنان در کشورهای درحال توسعه
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
منبع‌شناسی قرآن و طب(مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
واکسن؛ ایمنی‌زا یا ایمنی‌زدا؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
میلیاردرها در خدمت نسل کشی(مقاله انتخابی)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
اسناد اقدامات ضدبشری بورلاگ و ردپای مامور راکفلر در کشاورزی ایران(مقاله انتخابی)