لعنت از تقویم شما استفاده کردم که فردا برم حالا میبینم قمر در عقربه واقعا که پایگاه طب چی وقتی اشتباه به این بزرگی میبینه آدم من همیشه حجامت در روز مناسب گفته شده رفتم و این ماه نیاز مبرم بود
محمد

سلام ،خسته نباشید،باردار هستم و هفته ۳۲،دیروز که سونو دادم گفتند وزن بچه خوبه اما استخوان بندی ریزی دار و قدشم کوتاه ،تو این دوماه باقی مانده چیکار میتونیم انجام بدم که استخوان بندیشم خوب بشه ؟ممنون بابت پاسخدهیتون
عباسی

سلام آقای دکتربزرگوار من ۵سال گذشته باتمام ناامیدی به شماپیام دادم دستوری فرمودین برای پسرم تاابد دعاگوتون هستم،خیلی خوب شدشرایطش الان برای دخترم ازراه دور ازتون کمک میخوام ۶ماهشه ومتاسفانه رفلاکس زیاد وپنهان داره وازشیرخوردن امتناع میکنه غذاشم خوب نمیخوره شیرخشکی هست،خوندم شربت سفرجلی دستوردادین روزی چقدربهش بدم ؟آیا راهکاردیگه ای هم هست برای امتناع ومعده اش انجام بدم یک دنیاممنونم
مادر

سلام وقت بخیر مادرم اخیرا بیماری قلبی دچار شدند و دیابت هم دارند و آسپرین مصرف می‌کنند آزمایش چکاپ انجام شده ، پلاکت خون ۱۲۰ هزار است آیا درمانی وجود دارد؟ چقدر خطر ناک است؟
مروارید

سلام من ۴۷ سالمه پولیپ و فیبروم دارم برای من این درمان موثر است
هایده احمدی

سلام دکتر خسته نباشید در طب سنتی برای همانژیوم مهره کمر درمانی وجود دارد اگرسیو نیست ولی علایم درد ناک دارد
زهره

قابل توجه اونهایی که میگن زالو چرته و عفونت میاره، اولا زالو را نباید از هرکجا تهیه کرد باید زالو بهداشتی و پرورشی باشه، ثانیا من خودم ۷سال است که هرسال بدنم را هم حجامت میکنم و هم برای موارد خاص زالو می اندازم ، چند مورد را براتون بگم کفتون ببره، خودم ،پدرم و پدر بزرگم مشکل گرفتگی رگ قلب داریم، پدرم که سکته قلبی رد کرد، تا از بیمارستان مرخص شد بردیم ۱۶تا زالو روی قفسه سینه اش رو قلبش انداختیم ، الان ۷ساله گوش شیطون کر ، دیگه نگفته قلبم درد میکنه هرسال هم حجامت می کند، خودم هم پارسال قلبم گرفت اصلا دکتر هم نرفتم مستقیم رفتم زالو انداختم به مرور بعد ۳روز درد قفسه سینم افتاد. برای دیابتی که دکتر گفته بود باید پاش قطع شود ۳نوبت هفته ای ۱بار انداختیم پاش خوب شد سیاهی اش رفت ،زخمش هم خوب شد، برای ریزش مو هم طی چندسال گذشته چندین بار امتحان کردم هم ریزش مو قطع می شود و هم موهای نازک شده و درحال ریزش مثل کف سر قوی و پرپشت شد. اینها را برای رضای خدا گفتم ، دوست داشتید استفاده کنید نخواستید برید پول بدید قرص شیمیایی بخورید.
مصطفی

با عرض سلام.آقای دکتر فصد با تئغ بهتره یا با آنژیوکت؟
حسینی

سلام وقت بخیر خانم ۴۰ ساله لاغر اندام هستم بعد تشخیص دکتر به عفونت معده، دستور عرق نعنا و بارهنگ و عسل رو انجام میدم ولی صورتم جوش میزنه مصلحی داره؟ یا دارو رو عوض کنم؟
شیبانی

سلام آقای دکتر ۴۰سالمه ۳کیلو اضافه وزن دارم اما تری کلسریدم ۲۷۴ میشه لطفا بفرمایید چیکار کنم کاهش پیدا کنه؟ ممنون از لطفتان.
مادر
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 11176]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی


□ استيو رايت_409


چکيده:


جنگ بر عليه اذهان، اين کلمات گاه از حالت نمادي و استعاره اي در آمده و شکلي واقعي به خود مي گيرد. هنگامي که نوآوري ها در زمينه داروسازي و علوم اعصاب نظري (نوروساينس) ماهيت نظامي مي گيرد، سلاح هاي کاملا جديدي را مي توان متصور شد. برخي از اين سلاح ها، هم اکنون در ميدان هاي جنگ عراق مورد استفاده قرار مي گيرند و تحت لواي مبارزه با تروريسم، تحقيقات در اين زمينه ها با رعايت سطحي بخشي از کنوانسيون عليه جنگ شيميايي، با سرعت ادامه دارد. بدون آن که شماري از دانشمندان از مسئوليتي که در اين رابطه بر عهده دارند، کوچکترين آگاهي اي داشته باشند.


تحقيقات دارويي جنگي اجتناب ناپذيرند. اين دست کم نتيجه گيري اي است که انجمن ملي پزشکان انگليس در گزارش اخير خود راجع به استفاده از دارو به مثابه سلاح، به آن اشاره دارد. چهل سال است که امکان استفاده جنگي از دارو ها مورد بررسي است. از « ال. اس.دي» مشهور تا گاز «بي زد»، داروهاي جنگي بسياري بر روي انسان ها آزمايش شده اند : گاز «سي اس»، در ابعادي وسيع در دوران جنگ ويتنام مورد استفاده قرار گرفت. برنامه کاملا سري شوروي به نام «بونفاير»، سعي داشت هورمون هاي انساني مولد بسياري از کارکرد هاي بدن را به سلاح تبديل کند. مواد شيميايي مورد مصرف به هنگام بازجويي ها، دارو هاي روانگردان يا فلج کننده که موجب مسدود شدن انتقالات عصبي مي شود، درد توليد کرده و يا تحريک آميز مي باشند، که جاي خود دارد.


به دليل ماهيت بسيار فني اين تحقيقات، بحث ها غالبا در حد سازمان هاي داراي کارشناسي در زمينه سلاح هاي غيرقراردادي (خارج از کنوانسيون) محدود مي ماند، از جمله اين سازمان ها مي توان از کميته بين المللي صليب سرخ، هاروارد سوزس، برنامه مربوط به سلاح هاي شيميايي و باکتريولوژيک و سازمان «پوگواش» نام برد . با اين حال، انقلاب دانسته ها در زمينه علوم زيست شناسي، برنامه ها و ظرفيت هاي نظاميان در رابطه با سلاح هاي بيوشيميايي را به سطوحي بسيار بالا ارتقا داده است.


علوم اعصاب نظري يا «نوروساينس» جديد افق هاي غير قابل تصوري را مي گشايد. امروز مي توان مولکول هايي را برنامه ريزي مجدد کرد تا سازو کار هاي تنظيم کننده عملکرد هاي عصبي و يا ريتم قلبي را هدف قرار دهند. آن چه سابقا مستلزم آزمايشهايي سنگين بود، امروز بيش از پيش با کمک کامپيوتر انجام مي شود و ترکيبات زيست فعال بسيار اساسي پيدا شده و آزمايش مي شوند. اين ترکيبات جديدکه «نطفه» داروهاي فردا را تشکيل مي دهند و نويد بخش درمان بيماري هايي هستند که تا کنون لاعلاج بود، در عين حال مورد نظر نظاميان نيز قرار دارند.


زدودن احساس گناه


استفاده از «نوروساينس» در چارچوب امنيتي ، تنها براي مقابله با دشمنان و مخالفين نيست. ايالات متحده و متحدين اش در عراق براي بالا بردن هشياري سربازان از دارو استفاده مي کنند. در آينده اي نزديک، شاهد جنگجوياني خواهيم بود که با محموله اي از داروهايي به جنگ مي روند که خشونت و مقاومت در مقابل ترس، درد و خستگي را افزايش مي دهد. زدودن خاطرات از اهداف قابل دسترسي داروسازي است؛ تصور سربازاني که احساس گناه در ميدان جنگ توسط دارو از ذهنشان زدوده شده و يا نگراني هاي بعد از حمله ، به صورتي انتخاب شده از مجموعه خاطراتشان محو گشته است، ديگر تنها تصوري علمي ـ تخيلي نمي باشد. دلايل اقتصادي اين گونه استفاده از دارو زياد است، چرا که مي دانيم تاثيرات مخرب رواني جنگ پنج بار بيشتر از دردو رنج هاي جسماني سربازان است و براي ارتش هزينه سنگيني را تشکيل مي دهد.


گزارش انجمن ملي پزشکان انگليس هشدار دهنده است : علي رغم کنوانسيون هاي بين المللي که استفاده از سلاح هاي بيولوژيکي و شيميايي را ممنوع مي کند، برخي دولت ها «تمايل قابل ملاحظه اي به امکانات استفاده از دارو به مثابه سلاح، از خود نشان مي دهند». بخشي از اين امر ناشي از تلاش هايي است که در جهت دست يابي به سلاح هاي غير مهلک صورت مي گيرد.


در سال ١٩٩٩، کميسيون امور خارجي، امنيت و سياست دفاعي مجلس اروپا خواستار : «توافقنامه اي بين المللي شد که در سطحي عمومي هر نوع طرح تحقيقات و توسعه، خواه نظامي و خواه غير نظامي، که شناخت از روند عملکرد مغز انسان در حيطه شيميايي، الکتريسيته، امواج صوتي يا ديگر زمينه هاي توليد سلاح را به کار گيرد و باب استفاده هاي ديگر براي دستکاري در بدن انسان را بگشايد، منع نمايد. » عمليات ١١ سپتامبر ٢٠٠١ بر خواست کنترل دموکراتيک فن آوري امنيتي پايان بخشيد. گروه هاي امنيتي ـ صنعتي تک سواران ميدان شدند و با سرمايه هاي بدون حد و مرز يکه تازي مي کنند .


براي انجمن ملي پزشکان انگليس، استفاده از سلاح هاي دارويي غير مهلک « به طور ساده، عاري از خطر بالا بردن جدي شمار مرگ و مير در ميان افرادي که از آن استفاده کرده اند ، نمي باشد. ماده (شيميايي) اي که باعث به وجود آمدن کاستي اي در بدن شود و فاقد خطر مرگ در شرايطي تاکتيکي باشد وجود ندارد و شانس اين که در آينده اي نزديک بتوان چنين ماده اي را توليد کرد بسيار اندک است». گزارش مزبور از طيف وسيعي از بيم ها و نگراني ها سخن مي راند : پرسنل دست اندرکار بهداشت که در آماده سازي سلاح ها و يا حملات دارويي شرکت مي کنند؛ چگونگي جمع آوري داده هاي مربوط به عواقب اين دارو ها؛ نقش پزشکي و دانش آن در رابطه با هدف توسعه تسليحاتي؛ نقش دوگانه پزشکان چنانچه مي بايست در عين حال «صدمه وارد نکنند» و از امنيت ملي محافظت نمايند؛ نقش دست اندر کاران بهداشت در زير پا گذاشتن حقوق بين المللي. اين نگراني ها در جريان حمله نيرو هاي ويژه روسي به تئاتري در مسکو در روز ٢٣ اکتبر ٢٠٠٢ تجلي هولناکي پيدا کرد. بيش از ١٣٠ تن از ٩١٢ گروگان جان باختند ( نرخ کشتاري که از ميانگين مرگ و مير در درگيري هاي رو در رو، که به يک بر شانزده بالغ مي شود بالاتر است). نيرو هاي دولتي که متهم به دست کاري در جواز هاي دفن و علت مرگ مي باشند، هنوز نام ماده شيميايي اي را که به هنگام حمله از آن استفاده کرده بودند فاش نکرده اند. يک انجمن تا کنون تعداد يک صد و هفتاد و چهار مورد معلوليت هاي علاج نا پذير و يا مرگ و مير در بين باز ماندگان حادثه را سرشماري کرده است . به علاوه، از بين بردن همه مظنونين به تروريسم چچن، در جهت تقويت اين نظر است که استفاده از گاز ، کشتار هاي دسته جمعي بدون دادگاه و قضاوت را تسهيل مي کند.


گزارش انجمن ملي پزشکان انگليس نگراني ديگري را نيز مطرح مي کند، وابستگي توليد کنندگان اسلحه به صنايع دارويي باعث کاهش معيار هاي تضمين کيفيت و امنيت دارو ها مي گردد. هزاران مولکول به دليل عوارض جانبي ناخواسته در کشوهاي صنايع دارويي خاک مي خورند. اين مولکول ها مي توانند مجددا مورد استفاده قرار گيرند، تحقيقات در مورد آن ها از سرگرفته شود و آزمايشهای باليني به کشور هايي که کنترل کمتري دارند انتقال داده شود. زماني که اين دارو ها در عمليات موسوم به مبارزه با تروريسم جايي پيدا کنند، بازار آن ها رشدي پر رونق خواهد داشت. يافتن راه هاي تازه براي توزيع اين دارو ها نيز مستلزم نو آوري است : خمپاره اندازي که مقادير بالاي مواد شيميايي را پرتاب مي کند؛ «پاتنتبال» يا رنگ پاش هاي تغيير يافته ، کپسول هايي که هنگامي که روي آن ها قدم گذاشته شود مواد شيميايي رها مي کنند، ماشين هايي که به صورت ربات حرکت مي کنند ... در اين صورت اگر يک ربات «مستقل» که با کمک الگوريتم هاي اتوماتيک عمل مي کند رهگذري را با گاز معلول کننده بکشد، مسئوليت آن با کيست ؟


نتايج اين دارو ها مي تواند از بوجود آورن زخم هاي آني تا بروز سرطان بعد از بيست سال را در بر گيرد و در عين حال مي تواند منجر به هدف گيري هاي ژنتيکي و يا کنترل احساسات، باروري يا سيستم مصونيت جمعيت ها شود. طرح «سان شاين» که توسط يک گروه از کارشناسان متخصص در اطلاعات مربوط به سلاح هاي بيولوژيکي تهيه شده است، اخيرا پرده از اسناد ارتش آمريکا بر       مي دارد که از سال ١٩٩٤ در پي تحقيق بر روي نظريه «نه چندان خوشايند اما کاملا غير مهلک توليد محرک هاي جنسي قوي که بويژه رفتار هاي همجنس گرايانه بوجود مي آورد» بوده اند.


توقف چنين تحقيقاتي از آن جهت بيشتر اهميت پيدا مي کند که هنگامي که اين سلاح ها توليد شود ديگر تنها در دست دولت هاي «مسئول» باقي نمي ماند. اما آيا هم اکنون کنوانسيون استفاده از سلاح هاي شيميايي، که از سال ١٩٩٧ به مورد اجرا در آمده است ، اين گونه سلاح ها را ممنوع نمي کند ؟ نکته درد آور آنجا ست که يکي از مفاد بند ٩ ـ ٢ اين کنوانسيون در شرايط مشخصي استفاده از آن ها را جايز مي شمارد: اساسا در مورد اجراي حکم اعدام توسط تزريق و يا استفاده از گاز هاي اشک آور براي مقابله با تظاهر کنندگان. اما اين بند در ضمن مفري گشوده است که مبارزه با تروريسم هم خود را در آن گنجانده است.


مذاکراتي که در سال ٢٠٠٨ قرار است براي ارزيابي و باز بيني کنوانسيون صورت گيرد، مسئوليت سنگيني بر دوش دارد، چرا که مي تواند راه هاي جديدي در مقابل برخورد هاي سرکوبگر براي کنترل اعتراضات بگشايد. اگر چارچوب بسيار مشخصي تعيين نشود، لابراتوار هاي زيادي دست اندر کار توليد سلاح هاي دارويي جديد خواهند شد.


در دوراني که موازين بين المللي مورد تجاوز قرار مي گيرد، غير نظاميان و سربازان مي توانند به زودي درخطر قرار گرفتن به عنوان هدف جمعي سلاح هاي نوين باشند. کوماندو هاي ويژه سپس به کشتار هاي هدفمند و خارج از کادر قانوني در ميان مردم وحشت زده مي پردازند.


منبع: www.ir.mondediplo.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 50



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3890بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4960بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5274بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5963بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4459بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6580بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6620بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6391بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6738بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6693بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6606بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7329بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8578بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9696بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8732بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9899بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10231بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10490بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10715بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11829بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
نترس و فرزندت را تحسین کن
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
زگیل تناسلی
برای خواهرم
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)