سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
دستگاه اسکلتی-عضلانی و بافت همبند
کندرو مالاسی پاتلا
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 25734]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


کندرو مالاسی پاتلا (Patellar chondromalacia)

 

کشکک، استخوان تنها!


کشکک، استخوان کوچک و تقریباً گردی است که روی زانو قرار دارد؛ یعنی همان استخوانی که با منقبض کردن عضله چهار سر ران، بالا و پایین می رود. این استخوان، تنها استخوانی است که به هیچ استخوان یا عضله دیگری وصل نیست؛ بلکه در بین دولایه یک تاندون قرار دارد که از انتهای عضله چهارسر به پایین زانو وصل می شود. وجود این استخوانِ تنها، به افزایش کارایی عضله چهارسر کمک می کند.


نرمی غضروف استخوان کشکک زانو


پشت استخوان کشکک دارای غضروفی است که با سطح جلویی زانو ایجاد مفصل می کند. اگر به هر دلیل، این سطح غضروفی دچار نرمی یا تخریب شود؛ این بیماری به وجود می آید.


علل ایجاد کننده


علّت ایجاد این بیماری به طور دقیق مشخّص نیست ولی‌ مسایل زیر در آن موثّر هستند:


۱- انحرافات مادرزادی محور ران و زانو.


۲- فعّالیت های سنگین ورزشی که فشار بیش از حد به زانو می آورند: این مشکل در جوانانی که اصرار دارند با ورزش سنگین، خیلی سریع مرزهای قهرمانی را فتح کنند زیاد دیده می شود.


۳- بی حرکتی زیاد و کمبود فعّالیت بدنی: می تواند منجر به ضعف عضله چهارسر شود. ضعف این عضله، نرمی غضروف کشکک را به دنبال دارد.


۴- ضربه به زانو.


شیوع


این بیماری در نوجوانان و جوانان و به ویژه دختران از شیوع بیشتری برخوردار است.


علایم و نشانه ها


۱- درد: درد معمولاً متناوب است(گاهی وجود دارد و گاهی وجود ندارد) و در قسمت جلوی زانو حس می شود. بلند شدن از صندلی، بالا یا پایین رفتن از سراشیبی، بالا و پایین رفتن از پلّه، خم کردن همزمان زانوها(به ویژه در دامنه های زیاد)، فعّالیت های جهشی، دویدن، چمپاتمه زدن، دو زانو و چهار زانو نشستن می توانند باعث تشدید درد شوند. این درد گاهی به پشت زانو تیر می کشد.


۲- احساس سفتی یا خشکی: به ویژه پس از نشستن یا بی حرکتی طولانی، بیمار احساس سفتی در حرکات زانو دارد که با کمی راه رفتن بهبود پیدا می کند.


۳- تق تق کردن زانو.


۴- در رفتن زانو از زیر پا به هنگام راه رفتن.


۵- احساس خستگی زانو: گاهی بیمار احساس می کند که زانویش زور کافی برای حرکت ندارد.


۶- قفل شدن های موقّتی زانو.


۷- تورّم زانو: که البتّه چندان شایع نیست.


تذکّر: معمولاً بیمار تنها یک یا تعدادی از علایم فوق را تجربه می کند و وجود همه علایم با هم؛ تنها در موارد پیشرفته دیده می شود.


معاینه


یک معاینه ساده هست که خودتان هم می توانید انجام دهید و ببینید که دچار نرمی غضروف کشکک هستید یا خیر. روی زمین به پشت بخوابید و پاهای خود را دراز کنید و از یک نفر بخواهید که کف دست خود را روی استخوان کشکک شما گذاشته فشار ملایمی اعمال کند. در این حال عضله چهار سر ران را منقبض کنید. درد ناخوشایندی که تجربه خواهید کرد نشان می دهد که شما دچار این بیماری هستید.


درمان


۱- مهمترین اقدام درمانی؛ تقویت عضلات چهار سر ران است. برای این کار می توانید یکی از تمرینات زیر را انجام دهید:


۱-۱- روی صندلی بنشینید و ساق پای خود را بالا بیاورید تا جایی که ران و ساق در یک امتداد قرار گیرند. ۵ ثانیه در همین وضعیت بمانید. این تمرین را روزی ۳ بار و هر بار ۲۰ حرکت برای هر پا انجام دهید.


۲-۱- به پشت بخوابید و در حالی که روی انگشتان پا رو به صورت است، عضله چهار سر ران را به مدّت ۵ ثانیه منقبض و سپس رها کنید. این تمرین را نیز باید روزی ۳ بار و هر بار ۲۰ مرتبه برای هر پا انجام دهید.


۲- ورزش شنا برای این بیماران مفید است.


۳- از کوهنوردی، دوچرخه سواری(به خصوص با ارتفاع کم زین)، بالا و پایین رفتن از پلّه، زانو زدن، چمپاتمه زدن و دویدن در سرازیری و سربالایی اجتناب کنید.


با انجام اقدامات ساده فوق، اکثر بیماران بهبودی واضحی را تجربه خواهند کرد.


درمان به شیوه طبّ سنّتی


ضمن تایید اقدامات درمانی فوق الذّکر، به شما توصیه می کنیم برای حصول نتیجه مطلوب و مناسب مراحل زیر را پیگیری کنید:


۱- ماساژ: تا بهبودی کامل؛ هر شب زانوها را با یک روغن مناسب مثل روغن زیتون تصفیه نشده، سیاهدانه، بادام تلخ، هسته قیسی، کرچک، کنجد، نارگیل و یا … ماساژ دهید. ماساژ را به آرامی و تا جذب کامل روغن به پوست ادامه دهید. پس از پایان ماساژ بهتر است روی ناحیه ماساژ را با یک پلاستیک فریزر بپوشانید تا میزان جذب روغن افزایش پیدا کند. مخلوط کردن مقدار کمی فلفل سیاه، دارچین یا زنجبیل با روغن، اثر درمانی آن را افزایش می دهد. معمولاً پس از یکی دو شب، کاهش فوق العاده ای در علایم بیماری ایجاد خواهد شد.


۲- پوست تخم مرغ های مصرفی خود را دور نریزید، آنها را شسته خشک و آسیاب کنید و به مدّت یکی دو ماه روزی نصف قاشق چایخوری از آن را با کمی عسل روی زبان خود ریخته قورت دهید. این مکمّل ساده سریعاً باعث ترمیم بافت آسیب دیده خواهد شد. مصرف پودر سنجد نیز به عنوان داروی دیگر می تواند مدّ نظر باشد(روزی یک قاشق مربّاخوری در نصف استکان عرق زیره یا هر روز صبح یک قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل).


۳- بستن زانو به هنگام خواب با یک شال پشمی کمک شایانی به تسریع درمان می کند.


۴- در طول دوره درمان حتّی المقدور از مصرف غذاهای سردی خودداری شود.


۵- با تایید پزشک، انجام حجامت زانو یا زالواندازی این ناحیه، یکی از بهترین اقدامات برای رسیدن به نتیجه درمانی مطلوب است.


با انجام اقدامات فوق ان شاءالله می توانید از حصول نتیجه درمانی مطلوب مطمین باشید.



نظرات
  با سلام و خسته نباشید برای ناپایداری کشکک زانو که باید عمل بشه ایا راه درمانی هست؟کشکک هر دو زانو به سمت داخل میره و زانو قفل میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
ارسال کننده نظر : حامد      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام، روزی یک قاشق غذاخوری پودر سنجد+یک لیوان شیر+ یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید. زانو را هر شب با روغن زیتون خام ماساژ دهید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ مهر ۱۴۰۲



  با سلام و خسته نباشید و بسیار ممنون بابت سایت مفیدتون برای روماتیسم لوپوس چه کارهایی میشه انجام داد اگه منبعی تو سایتتون هست ممنون میشم راهنمایی کنید سپاس
ارسال کننده نظر : عزیزه      تاریخ ارسال نظر : ۲ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. برای درمان این گونه بیماری ها ضروری است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ شهريور ۱۴۰۲



  سلام پدر و مادر من هر دو زانو درد شدید دارند و بسختی راه میرن دکتر برای هردوشون عمل تعویض مفصل زانو رو تجویز کرده میخواستم بدونم با طب سنتی میشه غضروف رو بازسازی کرد که احتیاج به عمل نباشه؟
ارسال کننده نظر : منصوری      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. اغلب می شود. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۷ آبان ۱۴۰۱



  با سلام و خدا قوت مادرم ۴۰ ساله هستن و درد انگشت کوچک دست داشتن با نوار عصبی متوجه شدن درگیری عصب اولنار دارن و احتمالا عمل کنن ایا راهکاری برای این مشکل در طب اسلامی هست؟ ممنون که با حوصله جواب میدهید
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ دي ۱۴۰۰
  

سلام، روزی یک قاشق غذاخوری پودر سنجد+یک لیوان شیر+ یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید. مواضع دردناک را هر شب با روغن زیتون خام ماساژ دهید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. برای درمان تخصصی حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ دي ۱۴۰۰



  با سلام و خسته نباشید لطفا بفرمایید برای ارتروز زانو و دست برای فرد ۴۲ ساله چه کارهایی انجام دهیم ایشان اکثرا درد مفاصل دارند خانم هستن با تشکر از سایت بسیار خوبتون
ارسال کننده نظر : حامد      تاریخ ارسال نظر : ۱۷ دي ۱۴۰۰
  

سلام، این اقدامات کمک کننده اند: مواضع دردناک را هر شب با روغن زیتون خام ماساژ دهید و آنها را گرم نگهدارید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. بادکش گذاری هم خوب است. گرمی بیشتر بخورید. برای درمان تخصصی حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ دي ۱۴۰۰



  سلام آقای دکتر وقتتون بخیر،آقای دکتر مادر من صبح که بیدار میشه زانوش خشک میشه جدیدا یکی از دستهاشم اینجوری شده،راهکار شما چیه نسبت به این مسئله؟
ارسال کننده نظر : جواد      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ آذر ۱۴۰۰
  

سلام. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید. تا آن زمان: روزی یک قاشق غذاخوری پودر سنجد+یک لیوان شیر+ یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید. مواضع دردناک را هر شب با روغن زیتون خام ماساژ دهید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ آذر ۱۴۰۰



  با سلام و خسته نباشید اقای دکتر لطفا راجع به تاثیر زالو برای ورم زانو رو میفرمایید؟ ورم زانو از ساییدگی یا کندرومالاسی اصولا زالو درمانی خوب است یا خیر با تشکر
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
  

سلام. معمولا خوب است اما برای درمان دقیق بهتر است توسط همکاران ویزیت شوید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ شهريور ۱۴۰۰



  با سلام و خسته نباشید خانمی ۴۰ ساله هستم از ۳ سال پیش زانوم درد میکرد چند بار هم پشت سر هم در رفته بود و الان بدتر هم شده صدا میده قفل میشه تو بارو بسته شدن مشکل دارم تا اینکه جدیدا فهمیدیم کندرومالاسی هستش سوالم اینه با توجه به اینکه زمان زیادی گذشته و هر روز شدید تر میشه ایا امیدی هست با درمانهای گفته شده شما خوب بشه یا باید عمل بشه چقدر باید این کارهارو انجام بدم تا بهبودی؟ ممنون از سایت مفیدتون خدا خیرتون بده
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ دي ۱۳۹۹
  

سلام. تدابیر را انجام دهید. انشاءالله مفید است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ دي ۱۳۹۹



  سلام و خسته نباشید.مادر من تشخیص روماتویید ارتریت داره.63 سالشونه .ایا در طب سنتی درمانی براشون هست .یا اینکه بشه جلوی پیشرفتشو گرفت ؟تغذیه چی شما پیشنهاد میکنین؟ممنون
ارسال کننده نظر : لادن      تاریخ ارسال نظر : ۵ مرداد ۱۳۹۹
  

سلام. تا حدی می توان جلوی پیشرفت را گرفت.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۶ مرداد ۱۳۹۹



  سلام من کشکک زانوم شله باید چکار کنم
ارسال کننده نظر : اشکان      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ تير ۱۳۹۹
  

سلام. نکات لازم در مقاله آمده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ تير ۱۳۹۹



 
123456789
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
بوی سیب و ...
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
نترس و فرزندت را تحسین کن
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟