سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 34053
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
توسعه و استقلال "طب سنتی" رمز موفقیت کشور در حوزه درمان و قطع وابستگی نظام سلامت

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

توسعه و استقلال "طب سنتی" رمز موفقیت کشور در حوزه درمان و قطع وابستگی نظام سلامت

 


وزارت بهداشت و درمان تاکنون به هیچ‌یک از حکمای غیرپزشک ایرانی اجازه رسمی طبابت نداده و هنوز احداث بیمارستان طب سنتی در دستور کار قرار ندارد در حالی که استقلال طب سنتی ایران و تهیه دارو از منابع طبیعی و داخلی، رمز موفقیت در درمان و استقلال پزشکی است.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ حجت‌الاسلام محمود شیرازیان، مدیرعامل "سلامتکده بوعلی" در پی اقدام اخیر در آتش زدن کتاب هاریسون، در یادداشت پیش‌ِرو به آسیب‌شناسی این اقدام پرداخته است:


"پزشکی جدید با سوزاندن کتاب قانون بوعلی در اروپا آغاز شد و مکاتب طبی غیر خود را از صحنه خارج کرد و اینک بعد از گذشت حدود 500 سال از آن واقعه، کتاب هاریسون به‌آتش کشیده می‌شود؛ ضمن محکوم کردن سوزاندن کتاب پزشکی هاریسون که نماد طب جدید است، برای بازخوانی و آسیب‌شناسی این واقعه به جست‌وجوی ریشه‌های آن می‌پردازیم.


طب جدید در طول حیات خود، موفقیت‌هایی داشته است از جمله کشف میکروب، ویروس، هورمون و درمان بیماری‌هایی مثل وبا، سل و طاعون؛ این طب،‌ همزمان با کشف پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک، طب کهن را غیرعلمی و خرافی دانست و با انگیزه کسب پول و ثروت یا انگیزه‌های مقدس، انحصار در درمان را دنبال کرد در حالی که انحصار، آفت رشد و توسعه و استقلال است.


علت اینکه هنوز بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر درمان نشده‌اند و جراحی و استفاده از کورتون برای رفع علائم بیماری شیوع زیادی یافته، همین انحصار است؛ آیا بهتر نبود به طب کهن ــ با سابقه بیش از 7 هزار سال ــ اجازه رشد داده می‌شد و این دو مکتب با مشارکت و تفاهم به نوآوری‌های مشترک در حوزه درمان می‌رسیدند؟


برخی پزشکان متخصص امروزی اگر متوجه شوند که بیمار از داروهای گیاهی استفاده کرده به‌شدت با او برخورد می‌کنند و روش‌های درمانی موفق طب کهن مثل زالودرمانی و حجامت را غیرعلمی می‌دانند و بیماران را از مراجعه به حکیمان طب قدیم برحذر می‌دارند و اظهار می‌کنند "مگر ما در قرون وسطی زندگی می‌کنیم که از روش‌های قدیم استفاده شود؟!".


با اینکه در سکته‌های مغزی اگر در دقایق اولیه، پشت گوش زالو انداخته شود با ذوب شدن لخته خون توسط بزاق دهان زالو و رقیق شدن موضعی، بیمار به‌سرعت بهبود پیدا می‌کند و به حالت اولیه بازمی‌گردد و ده‌ها مورد با این روش، درمان شده‌اند؛ در گرفتگی عروق قلب هم زالودرمانی روی قلب باعث باز شدن عروق می‌شود و احتیاجی به جراحی قلب با آن ریسک بالا وجود ندارد اما پزشک متخصص این موارد علمی و محسوس را رد می‌کند و اجازه نمی‌دهد در محیط بیمارستان از زالو برای درمان استفاده شود و با توجه به منابع درسی خود، فقط تزریق هپارین و مشتقات آن را علمی می‌داند! و چشم‌های خود را به‌روی درمان با زالو می‌بندد و حتی حاضر نمی‌شود به گزارش موفقیت‌های زالودرمانی گوش دهد.

 

این تنگ‌نظری‌ها در کشورمان مقابل طب سنتی در حالی است که در کشورهای اروپایی و آمریکا، سالهاست که استفاده از روش‌های خاص درمانی مبتنی بر آموزه‌های طب سنتی به‌صورت رسمی وارد نظام سلامت این کشورها شده است به‌طور نمونه استفاده از "زالودرمانی" تحت عنوان "leech therapy" از سال 2004 در ایالات متحده آمریکا از سوی FDA تأیید رسمی و وارد سیستم درمانی بیمارستانی این کشور شده است.


نکته دیگر اینکه به‌خلاف مولکول داروهای گیاهی که با بدن، بسیار سازگار است، مولکول داروهای شیمیایی با مولکول‌های بدن سازگار نیست و سیستم ایمنی و کبد با آن مبارزه می‌کند تا این تازه‌وارد بیگانه جذب بدن نشود؛ با بالا بردن قدرت داروی شیمیایی، بدن در نهایت تسلیم می‌شود و تخریب سلول‌های اعضای دیگر شکل می‌گیرد که این اتفاق را "عوارض داروهای شیمیایی" می‌نامند و این عوارض در کتاب داروهای ژنریک ایران ثبت شده است؛ به‌عنوان نمونه در بروشور یکی از داروهای اعصاب آمده است که این دارو ضد افسردگی است اما افسردگی می‌آورد!


اکنون در آمریکا و کشورهای پیشرفته اروپایی که مهد طب جدید هستند، سال‌هاست روند جایگزین کردن گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی آغاز شده و کشوری مثل آلمان بیش از 80 درصد داروهای خود را از منابع گیاهی تهیه می‌کند؛ اما مدیران وزارت بهداشت و درمان کشورمان، تجهیز کردن هرچه بیشتر کارخانه‌های داروسازی شیمیایی و فرهنگ‌سازی مصرف کورتون و آنتی‌بیوتیک را در دستور کار خود قرار داده‌اند که نتیجه این امر، مصرف 5برابر نُرم جهانی آن در ایران است.


اکنون سؤال مهم این است؛ چرا وزارت بهداشت در طول 41 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای کم کردن سبد داروهای شیمیایی و جایگزین کردن آن با داروهای طبیعی اقدام مؤثری انجام نداده است؟ اگر به تجهیز و توسعه داروهای شیمیایی نمره 100 بدهیم، نمره تجهیز و توسعه داروهای گیاهی به عدد 4 هم نمی‌رسد.


این در حالی است که کشور ایران به‌دلیل آفتابی بودن، یکی از بهترین اقلیم‌ها برای کشت و توسعه گیاهان دارویی در جهان است و بالاترین مواد مؤثره گیاهی را بین کشورها دارد.


عدم رشد و توسعه طب سنتی میوه همین انحصار است تاآنجا که به‌خلاف کشورهای دیگر که حکمای سنتی را از کنکور پذیرش می‌کنند در ایران، ورود به این عرصه را در انحصار پزشکان عمومی ــ که آموزه‌های طب هاریسون در وجودشان نهادینه شده ــ قرار داده و دانشکده‌های طب سنتی را زیرمجموعه طب جدید کرده‌اند و دانشجویان طب سنتی حق ورود و درمان در حوزه متخصصان را ندارند و این پزشکان به‌دلیل اینکه قبلاً بر اساس طب هاریسون شکل گرفته‌اند، آموزش‌های طب سنتی آنان را دچار تعارض در انتخاب دو روش «جزء‌نگر مولکولی» یا «کل‌نگر اخلاطی» کرده است که نتیجه‌اش عدم رشد و توسعه طب سنتی در ایران است.


وزارت بهداشت و درمان تاکنون به هیچ یک از حکمای غیرپزشک ایرانی اجازه رسمی طبابت نداده و هنوز احداث بیمارستان طب سنتی در دستور کار قرار ندارد در حالی که استقلال طب سنتی ایران و تهیه دارو از منابع طبیعی و داخلی، رمز موفقیت در درمان، رشد، توسعه و استقلال پزشکی از کشورهای تحریم‌کننده با کمترین هزینه است.


حضور لابی نیرومند پزشکان در مراکز قدرت و تصمیم‌گیری و در دست داشتن نهادهای قانونگذاری، رسانه و فرهنگ‌سازی و نیز حضور پررنگ در فیلم‌ها و سریال‌ها و در مقابل، عدم ساماندهی طب سنتی و آموزش عطارها، موقعیتی را به‌وجود آورده که نتیجه آن، عدم رشد و توسعه طب ایرانی شده و این عدم رشد و توسعه، میوه "انحصار" است.


با توجه به اینکه طب سنتی در گذشته در حوزه‌های علمیه آموزش داده می‌شد و منابع آن بر اساس روش و متد درسی حوزه‌ها نگارش یافته، بهترین راهکار برای احیا، توسعه و ساماندهی علم طب سنتی در کشور این است که مدیریت آن، مانند گذشته به حوزه‌های علمیه بازگردانده شود؛ اجرایی شدن این امر، مستلزم اقدام قاطع و شایسته است.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12361بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35237بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46227بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17282بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23157بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536180بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11462بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15235بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10979بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14389بازدید]

از میان مقالات

خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
فمینیسم از "بی میلی به بچه دار شدن" متولد شد(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)
سکسکه
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)
واقعیت فست فودها چیست؟(مقاله انتخابی)
از هفت ميليارد به پانصد ميليون نفر: دستور كار نخبگان جهاني براي كنترل جمعيت(مقاله انتخابی)
ناگفته های هدایای صنایع داروسازی به پزشکان (مقاله انتخابی)
امواج وای-فای؛ مرگ تدریجی همه ما (مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
خاکروبه های شفابخش (1)؛ پوست انار