سلام. دخترم ۱۴ ماهشه. خیلی بد غذاست. وزنش کمه. شیر خشکیه. شیر خشکشم خیلی کم میخوره. ازمایش داده مشکلی نداشته.یه مقدار خیلی کم کمبود آهن داشت که دکترش گفتن قابل توجه نیست. شربت اشتها آور هم تاثیر نداره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
مریم

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌۲روزپیش‌واکسن‌۶ماهگی‌پسرم‌وزدم خیلی‌اذیت‌شدباهمسرم‌تصمیم‌گرفتیم‌واکسن‌۱سالگی‌وواکسن ۱۸ماهگی‌ونزنیم‌‌مشکلی‌پیش‌نمیاد
رضا

سلام من ۴۴ ساله هستم و ۳ دوره پریود نشدم ، و علائم یائسگی رو داشتم بدنم گر میگرفت ، بعد با پیاز درمانی آشنا شدم به طور منظم ۲دوره انجام دادم ،که دوره دوم روز هفتم پریود شدم و همون ابتدای پیاز درمانی ،علائم گر گرفتگی که داشتم از بین رفت . البته که سبک زندگی م رو عوض کردم ، پیاده روی و حذف شکر و کلا سبک زندگیم سالم شد. رفتم دکتر سونکرافی واژن کرد گفت رحم ت پاکت و کیست نداری و دیواره رحمم زخیم شده بود گفت اون هم رفع شده.
پرستو

با عرض سلام و تشکر از شما و سایت خوبتون من با دو دوره 15 روزه و ماه سوم دوره ی 8 روزه دیگه پریود نشدم و بعد از چندین مرحله ازمایش متوجه شدم که باردارم و الان 6 ماهه هستم.در صورتیکه دکتر گفته بود دارم دچار یائسگی زودرس میشم و ذخیره ی تخمدان خیلی کمی داشتم.خداروشکر که این مقاله رو دیدم و اجرا کردم. خواستم نظرم دلگرمی باشه برای دوستانی که شرایط من رو داشتن.تنتون سلامت باشه خدا خیرتون بده
مریم

سلام وقت بخیر برای من گفتن ک باید بادکش رحم وتخمدان و کتف و کمر انجام بدم و یک روز در میان باشه.ایا همه ی قسمت هارو در یک روز انجام بدم ؟
نگین

سلام آقای دکتر ،بنده از شما سوالی پرسیدم که واقعا جوابش هیج جا پیدا نکردم این که حجامت حرارتی با حجامت معمولی فرقش چیه ؟ اما شما در جواب شعر نوشتین . بی زحمت جواب سوالم بدید ممنون میشم.
.

سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم حجامت حرارتی با حجامت معمولی چه فرقی داره؟ما دیروز یه جایی رفتیم گفتن باید حجامت حرارتی بشید که هزینه ش هم ۵۰۰هزارتومن میشه
.

سلام وقت بخیر من اقام سه سال هست مدام سکسه میکنه هر چی دکتر رفته دارو دادن اصلا فایده نداره سکسه اش قطع نمیشه گفتن باید عمل کنی لطفا میشه راهنمایی کنید راه درمانش چی هست ممنون
عاطفه رشیدی

سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
روان شناسى به مثابه دین(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 8176]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

روان شناسى به مثابه دین


پل ویتز1 


چکیده: 

 
نویسنده در این مقاله از زاویه اى دیگر به تئورى هاى خود شکوفایى مى نگرد. تئورى هاى خودشکوفایى در دهه هاى 1960 و 1970 میلادى بسیار رایج شدند. «تئورى هاى تحقق خویشتن» از آن جهت که موجب تغییرات اجتماعى شده اند، بسیار مهم هستند؛ از جمله این تغییرات اجتماعى، پذیرشِ فرهنگىِ هم جنس بازى و افزایش گسستگى هاى خانواده است. 



تئورى هاى روان شناسى تحقق خویشتن، شاخه اى از علم نیست و وجهه علمى ندارد، بلکه این تئورى ها به ارزش هاى دینى تبدیل شده و در مجموع، نظام پرستش عمومى سکولار و انسان گرایانه اى تشکیل داده اند. براى این که اثبات کنیم «روان شناسى تحقق خویشتن» مانند یک نظام دینى براى عموم مردم عمل مى کند، خوب است از تعریف فروم از دین استفاده کنیم؛ او مى گوید: «دین، نظام فکرى و عملى مشترک بین افراد یک گروه است و به آن ها چارچوبى براى شناخت موقعیت خویش و تعیین گرایش و جهت مى دهد. دین، موضوعى است براى فداکارى و ایثار.» 

 
این تعریف که فروم از دین ارائه کرده، با جسارت کامل، چارچوب ایدئولوژیک انسان گرایى سکولار را بنا مى کند؛ نتیجه این تعریف مى شود گرایش، جهت گیرى و حرکت انسان براى «خود» و براى نوع انسان. ما در این مقاله براى اشاره به این نظام تئوریک و ارزشى مذکور، از واژه خویشتن گرایى (Selfism) استفاده مى کنیم. 

 
روان شناسى خویشتن گرا در همه جا به بزرگ نمایى استعدادها و توانایى هاى انسان ها مى پردازد و سعى مى کند بگوید انسان ها مى توانند با توانایى هاى و استعدادهاى خود بر محدودیت هاى زندگى چیره شوند؛ به عبارت دیگر، هیچ محدودیتى در زندگى نیست که انسان نتواند از پسِ آن بر آید؛ این علم در بوق و کرنا کرده است که دانستن این محدودیت ها، پایه و اساس رهایى از آنهاست. 

 
به نظر مى رسد خویشتن گراها تکالیف، محرومیت ها و ناتوانى ها را قبول کردنى نمى دانند و فقط آن ها را فرصت هایى براى تغییر دادن مى بینند. قاطبه خویشتن گراها فرض مى گیرند که هیچ قید و بند وجدانى یا فطرى براى انسان وجود ندارد. غالب آن ها اعتقاد دارند هیچ بعد ثابتى در ضمیر انسان ها نهاده نشده است. 

 
بدون شک تئورى هاى تحقق خویشتن، جاذبه هایى دارند. یکى از جاذبه هاى تئورى هاى خویشتن گرایى، چراغ سبزى است که این تئورى ها به اهداف مبتنى بر خودخواهى نشان مى دهند؛ این هماهنگى و جاذبه در فرهنگ هایى که تغییر، فى نفسه خوب دانسته شده، بیش تر و پررنگ تر است. 

 
در پشت واژه علم، معانى مفید و مقدسى است؛ لذا گفتن این که تئورى هاى خویشتن، تئورى هایى علمى هستند، حرف ناصحیحى است. تعاریف و تئورى هاى انسان گرا و خویشتن گرا، دین، ادبیات، تئورى هاى سیاسى و اخلاق را با روان شناسى و روان درمانى به هم آمیخته اند و جدا از هم نمى دانند. 

 
قبل از این، براى چند دهه، روان شناسى در جایگاه علم قرار داشت، اما امروزه، نخبگان روان شناسى کسانى هستند که به تفکر و تئورى هاى خویشتن مسلط هستند. این روان شناسان در کلاس هاى بى ارزش دانشگاهى، راه هاى مختلف براى عملیاتى کردن تئورى هاى خویشتن را امتحان مى کنند. متأسفانه هنوز خویشتن گرایى، با استفاده از نام روان شناسى از جایگاه و ارزش و تقدس «دانستن و معرفت»، که ما براى هر علم قائل هستیم، سوء استفاده مى کند. 


1 1- Paul Vitz


آیا علم مى تواند ارزش تعیین کند؟


از ضعف هاى خویشتن گرایى این است که خویشتن گراها مى گویند روان شناسى به عنوان یک علم، ارزش هاى انسان گرایى سکولار را تعریف کرده است؛ یعنى همین ارزش هایى که در تئورى هاى تحقق خویشتن یافت مى شود و کارایى دارد. اغلب طرفداران خویشتن گرایى، چارچوب اخلاقى و ارزشى را نظام خودشان مى دانند. در واقع آن ها استدلال مى کنند روان شناسىِ درمانى، بدون ارزش ها و تعریف آن ها کارایى ندارد. بیش تر اهل علم هم این مسأله را کاملاً پذیرفته اند، اما مسأله این است: خویشتن گرا چگونه در روش علمى، حسن ذاتى «خویشتن» را اثبات مى کنند؟ چگونه مى توانند ارزش بودنِ «واقع گروى»، «در زمان حال بودن» و «خلاق بودن» را اثبات کنند؟ قطعى است که این ارزش ها هنوز در روش علمى اثبات نشده اند. 

 
تا کنون کسى نتوانسته استدلال قانع کننده اى ارائه کند که علم مى تواند ارزش تعیین کند. هنوز کسانى که خویشتن گروى درس مى دهند، از اقتدار و افتخارى که روان شناسى از موقعیت علمىِ قبل خود اتخاذ کرده، استفاده مى کنند. آن ها تلویحا مى گویند مفاهیم و ارزش هاى خویشتن گرایى صلاحیت علمى دارد! 

 
اجازه بدهید از تجربه شخصى خودم، یعنى از کلاس هاى بى شمارى که شرکت کرده ام بگویم. هفته اول درباره روان شناسى صحبت مى شد؛ اساتید مى گفتند روان شناسى «علم رفتار» است یا «علم مطالعه ذهن». پس از آن، چند هفته هم، گوش ما پر مى شد از موعظه هایى درباره «تحقق خویشتن» و «هدف و پروسه هاى گروه رویارویى». در زمان موعظه ها، هیچ سؤالى پرسیده نمى شد و هیچ کس نمى پرسید که آیا استدلال هاى علمى اولیه اى که براى مباحث روان شناسى کنار هم چیده مى شد، براى موعظه ها هم آورده مى شود. 

 
در سال هاى دهه 1960، استاد دانشگاه بودم و درباره انگیزش و شخصیت، درس هایى مى گفتم. در آن سال ها، ابتدا عوامل فطرى، هورمونى و بیوشیمى انگیزش را مى گفتم و سپس تئورى هاى روجرز، مازلو و فروم را توضیح مى دادم. همه این ها شاخه هایى در مطالعه به اصطلاح علمىِ انگیزش و شخصیت بودند و البته هنوز هستند! اما تا کنون هیچ وقت درباره دید و نگرش دین به انگیزش سخنرانى نکرده ام؛ این در حالى است که ما قائل هستیم دین، سرچشمه نظرات روشن، پایه اى و منطقى براى حل مشکلات «خویشتن» است. 


خویشتن گرایى و اثر مخرب آن روى نهاد خانواده


مى توان صدها دلیل و استدلال آورد که گسترش روان شناسىِ خویشتن گرا در جامعه، عامل مهمى در نابودى اساس خانواده بوده است. ادبیات خویشتن گرایى، منحصرا طرفِ ارزش هایى را مى گیرد که مشوق طلاق، جدایى، انحلال و گسستگى عقود و بستگى هاى خانواده و ازدواج هستند. خویشتن گراها، با نام «آزاد بودن»، «ادامه تحول» و «رشد کردن»، این جدایى ها را توصیه و ارزش تعریف مى کنند. 

 
بسیارى از تئورى هاى خویشتن، به ویژه تئورى هاى کارل روجرز، ازدواج را کم ارزش مى دانند و در حقیقت، این نظرات با تکیه بر زمینه هاى تئوریک، طلاق را تشویق مى کنند. اگر بخواهیم مقصود خود را به گونه اى خلاصه تبیین کنیم، باید به برداشت عمومى از «تفکر روجرزى» درباره ازدواج اشاره کنیم که در آن، ازدواج، یک عقد غیرلازم است که هر وقت طرفین بخواهند مى توانند آن را فسخ کنند. 


روان شناسى مدرن، همه روابط اجتماعى را به هم ریخته و در حقیقت «آلودگى اجتماعىِ» گسترده اى ایجاد کرده است. این نوع روان شناسى، تأکید مى کند اشخاص بهتر است تنها باشند. به عبارت دیگر با وجود قید و بندهاى اجتماعى مخالفت مى کند. مثال این نوع مخالفت را در مورد ساختارهاى جامعه، سنت ها و ساختار خانواده بیان کردیم. روان شناسى صنعتى (شاخه اى از روان شناسى مدرن) در یک روندِ از پیش تعیین شده، ابتدا خانواده هاى بزرگ قبیله اى را به خانواده هاى والدینى (زن و شوهرى) و سپس به خانواده هاى تک والدینى (زن یا شوهرى) تبدیل کرد. الان این روند به آن سمت حرکت مى کند که بچه ها توسط برنامه هاى دولت تربیت و بزرگ شوند. 


ایدئولوژى همه علوم اجتماعى یکى است


همه ما در جامعه مدرن پذیرفته ایم روش عینى گرایى، منطقى محکم و بى طرفانه براى فهم پدیده هاست. در مطالعه انسان نیز این روش به کار مى رود. وقتى در روش عینى گرایى، عمیق مى شویم، مى بینیم این روش، روش دگم و متعصبى است که در نهایتِ عمق خود، بر یک تئورى خاص انسانى مبتنى شده است. از چندین دهه پیش، از غیر علمى بودن ماهیت روان شناسى انسان گرا، معضلاتى برخاسته شد و موجب جرّ و بحث هایى در نظام و ادبیات آن شد. دانشمندانِ قدیمى ترِ روان شناسى، از این که استانداردهاى قانونمند عینى گرایى براى هر علم، در ویرایش هاى جدید علم روان شناسى افول مى کرد، بسیار نگران شدند. بسیارى از روان شناسان، چون معتقد بودند APA علمى نیست و با روش تحقیق عینى گرا منطبق نیست آن را کنار گذاشتند. در همین حین، اقبال افراد به APA، بیش تر و بیش تر مى شد. تا کنون از APA استفاده هایى شده است که کاملاً با روان شناسى انسان گرا و سکولار مطابقت دارد؛ نتیجه استفاده از APA مواردى هم چون حمایت از سقط جنین و تأیید هم جنس گرایى است. 


بعد از این، مردم و نخبگان، هم جنس گرایى را مخالف با فرهیختگى نمى دانند. حتى یک گروه قدرتمند از هم جنس گرایان از APA مى خواهد رفتار هم جنس گرایانى را که مایل به کنار گذاشتن هم جنس بازى هستند، به عنوان فعلى ضد اخلاقى قلمداد کند! 


نمى دانم تا چه اندازه خواننده در این جمله با من هم عقیده است؛ APA فقط به یک گروه بهره ورِ سیاسى تبدیل شده که در واشنگتن و کشورهاى دیگر براى اغراض خاص خود لابى مى کند. 

 

منبع: www.narth.com 

منبع :

سیاحت غرب شماره یازده



نظرات
  سلام خدمت جنابعالی یکی از اقوام بنده دچار حملات پانیک عصبی است و به گفته ایشون خوردن کپسول اسفند حالشون بهتر می‌کنه به تازگی خداوند نوزادی به ایشون داد اما حال روحی ایشون بد است میخواستم بدونم خوردن اسفند برای ایشون و نوزادشون که شیرخوار ضرری ندار؟واینکه خودم در سرم توده های چربی هست ،کلا خانواده مادرم ارثی این مشکل داریم و درمان پزشکان تیغ زدن و برداشتن توده چربی که بنده میترسم،ایا شما ضماد یا درمانی دارید؟پیشاپیش از پاسخگویی شما صمیمانه مچکرم ،اجرتون با خدا
ارسال کننده نظر : زینب      تاریخ ارسال نظر : ۵ خرداد ۱۴۰۱
  

سلام. مصرف یک داروی قوی مثل اسقفند باید تحت نظر پزشک باشد. لذا شما و ایشان حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ خرداد ۱۴۰۱



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3230بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4280بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4477بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5077بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4053بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6173بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6143بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5881بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6269بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6208بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6214بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6905بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7981بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9242بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8270بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8723بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9363بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9987بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10235بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11323بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
ویراست ششم کتابچه مرهم
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
آزادی در کودکان زیر 7 سال
آرامش دیداری (2)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
بوی سیب و ...
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)