سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی
کد : 34496
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
چگونه فردی که از زندگی ما رفته را فراموش کنیم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 


چگونه فردی که از زندگی ما رفته را فراموش کنیم؟

 

 

 

 

نرگس مومنی جو روانشناس بالینی و زوج درمانگر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فراموش کردن فردی که از زندگی ما رفته است، اظهار کرد: متاسفانه این روزها افراد به دلایل مختلف روانی و اجتماعی، دچار دغدغه های عینی و ذهنی زیادی می‌شوند که گاهی همین فشارها و تنش ها باعث به هم ریختن روابط بین فردی و حتی از بین رفتن روابط صمیمی بین آنها می شود.

 

 

 


این روانشناس با اشاره به اینکه روابط صمیمی و بعضا عاشقانه که عمدتا بلند مدت هستند، تمام ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بیان کرد: معمولا ما با از دست دادن چنین رابطه ای و فرد مورد علاقه ما، احساسات عمیقِ نامیدی و گاهی انتقام و درماندگی را تجربه خواهیم کرد و در صورت فرو ماندن در این هیحانات منفی، بی شک سلامت روان و آینده ی روشن خود را به مخاطره خواهیم انداخت، پس لازم است برای گریز از این بحران و گذشتن از گذشته و فراموش کردن فرد رفته از رابطه و نجات خود را از تله های افسردگی و اضطراب، با طی کردن این مسیر به خودمان کمک کنیم.

 

 

 


وی ادامه داد: با وجود تفاوت در ویژگی‌های افراد و ماهیت رابطه ها مسیر مشترکی برای فراموش کردن فرد و رابطه ی قبلی وجود دارد و معمولا زمان لازم برای طی این مسیر تا بازگشت به حال روانی مطلوب ،حداقل حدود یکسال یا بیشتر درنظر گرفته می‌شود(البته با توجه به ویژگی های رابطه و تفاوتهای افراد و امکان عود مراحل قبلی، این حدود متغیر است).

 

 


مومنی جو تصریح کرد: ممکن است شما نیز تجربه کرده باشید که ما انسانها در اولین مواجهه با رفتن یا ازدست دادن یا فقدان شریک عاطفی وزندگیمان،دچار انکار می‌شویم. انکار یعنی «این شکست دردناک در رابطه باورمان نمیشود».

 


وی افزود: پذیرفتن این واقعیت که جدایی اتفاق افتاده ، گاهی آنقدر ترسناک است که گویا بدون سرپناه در طوفان شدیدی از حوادث و جریانات غیر قابل پیش بینی گرفتار شده ایم وحتی ممکن است در این مرحله برای رهایی از این اضطراب ها و حس تنهایی شدیدی که تجربه می‌کنیم به راه های ناسالم سازگاری مثل دادنِ انواع باج های عاطفی به شریک قبلی و حتی جایگزین کردن رابطه ی جدید وناامن، صرفا برای فرار از هیحانات منفی به جای قبلی پناه ببریم.

 

 

 


وی افزود: بعد از اتخاذ این روشهای ناکارآمد برای سازگارشدن با رفتن شریک عاطفی و تحمل شکست های پی در پی، و در کنار آن، رها شدن توسط اطرافیانی که اکنون به سادگی ما و رابطه ی از دست رفته ی ما را قضاوت می‌کنند، دچار حس تنهایی عمیق می‌شویم ،تا جایی که داشتن یک رابطه ی عاشقانه و سالم در نظرمان محال به نظر میرسد. اینجاست که نیاز به یافتن دوستان هم دل که هنر شنیدن و ارائه ی راهکار های درست دارند(مثل روانشناسان و مشاوران) بسیار محسوس است.

 

 

 


این روانشناس اضافه کرد: به هر حال چون طلاق و جدایی بازی باخت باخت محسوب می‌شود و هر دوطرف رابطه، چه کسی که متقاضی این جدایی بوده و چه کسی که موافق پایان رابطه نیست، به دلیل تجربه ی احساسات تلخی مثل حس گناه و حس طردشدن و نادیده گرفته شدن، بعد از تصمیم به جدایی، حالات ناخوب و نامتعادلی را از بُعد هیجانی تحمل خواهند کرد.مخصوصا در فردی که، دردِ از دست دادن و رها شدگی و فقدان او را آزار میدهد بیشتر علائم بیماری افسردگی(به هم خوردن خواب و خوراک،بی انگیزگی و بی میلی به کارها و ارتباطات سابق،لذت نبردن از شادی های قبل وابراز غم و گریه ی بیش از حد وحتی پرخاشگری)خواهیم بود.

 

 

 


مومنی جو ادامه داد: دیگر آنکه در گروهی از ما این غم جانکاه تبدیل به خشمی لجام گسیخته و وحشی خواهد شد که با گرفتن انتقام و آسیب رساندن به فرد مقابل و یا خودمان ،قصد در آرام کردنش داریم بی خبر از آنکه با انجام این رفتارها نمک به زخم جدایی خود پاشیده ایم و از حال خوب خبری نیست.

 

 


وی گفت: تنها درصورتی این خشم می‌تواند در مسیر فراموشی و آرامش به ما کمک کند که با ایجاد فاصله با شریک عاطفی رفته و پذیرش ویژگی های نامطلوب او و رابطه ی شکست خورده ی ما احساسات ما را به سمت افکار منطقی هدایت کند.

 


این روانشناس بیان کرد: پس از ایجاد این فاصله ی روانی و فیزیکی با کمک حس خشم درونیمان و تمرکز بر ویژگی های منفی فردی که در طول رابطه، با وجود صرف هزینه های جانی و روانی و سرمایه گذاری عاطفی برای او درنهایت محکوم به تنهایی و تحمل رنج هستیم ،به نوعی از رهاشدن و و رها کردن دست خواهیم یافت.

 

 


مومنی جو اظهار کرد: این رها کردن آرام آرام باعث بازیابی عزت نفس از دست رفته ی ما و احساس ناارزشمندی که در اثر جدایی ایجاد شده بود، می‌شود، با اینکه سخت و زمان بر به نظر میرسد اما بعد از مدتی که روی این جدایی و رشد های حاصل از آن تمرکز و تاکید میکنیم، بیشتر به خودمان در گذراندن مشکلات بعدی اعتماد خواهیم کرد.

 

 


وی تصریح کرد: در مراحل بعدی، بعد از یافتن خود ارزشمندمان از پسِ این حس شکست و جدایی که به مرور درد و رنجش فقدان آن محوتر و پذیرش آن ساده تر می‌شود به تحلیل و ارزیابی دلایل اهمیت افراطی به فردی که از رابطه رفته، برای خودمان و علتهای پافشاریمان به ادامه ی رابطه ای که تاریخ انقضای آن گذشته است می‌پردازیم تا بعد تر بتوانیم گره هایی که به غلط مارا به آن فرد پیوند داده و باعث آسیب به خود ارزشمند مان می‌شود را یکی یکی ی باز کنیم، با یافتن این گره ها و درک کردن دردناک بودن رابطه ای که ارزشمندی ما را به خطر می اندازد، اکنون مسلح به سلاح تجربه ایم که همچون واکسیناسیون ما را در مقابل ابتلا به اشتباهات مشابه با افراد دیگر و در رابطه های بعد حفظ خواهد کرد.

 

 

 


این روانشناس اضافه کرد: در ادامه همزمان با طی کردن این مراحل عمیق و درمانی راهکار های رفتاری ساده تر و عملی تری هم برای هموارتر شدن مسیر فراموشی فرد رفته از زندگی پیشنهاد می‌کنیم، اجازه دهید غم سوگ از دست دادن و شکست عشقی در شما با گریه کردن و گوش دادن موسیقی های غمگین ،که باعث ابراز غم شما می‌شوند و حس تنهایی را از شما می‌گیرند(موسیقی درمانی) تجربه شود و این غم تخلیه شود.

 

 


مومنی جو افزود: معمولا بعد از تخلیه ی حس غم و گریه دچار کسالت و بی حوصلگی خواهید شد برای بازگرداندن انرژی روانی مثبت به استحمام ،خرید وخوردن خوراکی های دلخواه و دیدن فیلم هایی که جنبه ی سرگرمی دارند اقدام کنید. از تماس گرفتن و ارسال پیام غیر ضروری با فرد رفته اجتناب کنید و دنبال خبر گرفتن از وی به طریق دوستان مشترک نباشید، از چک کردن صفحات مجازی او خودداری کنید، عکس ها و یادگاری های احتمالی موجود را بازگرداننده و یا از بین ببرید و تا جای ممکن فعالیت های مشترک شغلی و درسی و غیره را با وی محدود کنید.

 

 


وی گفت: با ارتباط با دوستان دلسوز و افراد نزدیک در خانواده و روانشناستان، که حرف های شما را به گوش جان می‌شنوند، در پی خلق آرامش باشید و با در میان گذاشتن افکار خشمگینی که احتمال آسیب رسانی به خودتان ویا دیگران دارند،با این افراد امن از خودتان مراقبت کنید. در کنار اینکه سیستم تغدیه ی شما شامل غذا و ودمنوش های آرامبخش در حال فعلی شما موثر است ،هرچه زمان فعالیت فیزیکی شما(مخصوصا ورزش های آبی و مدیتیشن و مطالعه ی کتاب های مورد علاقه ) بیشتر باشد احتمال بازگشت به افکار گذشته کمتر خواهد بود.

 

 


این روانشناس ادامه داد: با نوشتن افکار و احساساتی که در لحظه در شما جریان دارند هم به تخلیه و انباشته نشدنشان و هم به آرامش خودتان برای تحلیل درست و منطقی اتفاقات و پذیرش بدون درد این جدایی بپردازید.

 


مومنی جو خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی زمان و هدفمند کردن فعالیت ها در حوزه های مورد علاقه و کسب موفقیت بیشتر برای افزایش عزت نفس و خودارزشمندیتان تلاش کنید و باصرف هزینه و زمانی که تا به امروز در آن رابطه ی منقضی، از دست می‌رفت به تجربه ی سفر های بیرون و درون شهری به صورت گروهی و خلق خاطرات جدید بپردازید.

منبع :

باشگاه خبرنگاران جوان



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12376بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15050بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35251بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46247بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17297بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23174بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63667بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536254بازدید]
زردی نوزادان[493991بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11473بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11596بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11273بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50918بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15241بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8449بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13043بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14397بازدید]

از میان مقالات

قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
منزل مردانگی!( مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام)
خانه های ما به مناطق سمی و خطرناک تبدیل شده اند (مقاله انتخابی)
لابى صنعت مواد غذایى چاق کننده(مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
نقش بینش توحیدی در سلامت انسان (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اعتياد به زيبايي؟!(مقاله انتخابی)
روش های تعیین جنسیت جنین
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نگاهی به مستند «گشایش رمز زندگی»؛ کوته‌بینی داروین نظریه‌اش را نابود می‌کند + فیلم و تصاویر(مقاله انتخابی)
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
بحران غرب پزشک زده(مقاله انتخابی)
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)