بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار
کد : 35207
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
اظهارنظرهای اشتباه اعتماد مردم به طب سنتی را کم نکرد/ با استقبال بی‌نظیر مردم از طب ایرانی غافل‌گیر شدیم.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


اظهارنظرهای اشتباه اعتماد مردم به طب سنتی را کم نکرد/ با استقبال بی‌نظیر مردم از طب ایرانی غافل‌گیر شدیم.

 

 


 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طب سنتی از روز نخستی که کرونا وارد کشور شد در خط مقدم مقابله با کرونا بوده و همچنان در کنار طب مدرن برای خنثی کردن بمب کرونا در حال تلاش است.

 


در مدت یک سال ورود کووید-۱۹ طب سنتی موفق شد افراد زیادی را در برابر کرونا ایمن کند و به روش‌های منحصربه‌فرد خود توانست بسیاری از افراد را  در داخل کشور درمان کند.

 


روزهای سخت کرونایی ایران در حالی سپری می‌شود که بسیاری از ارکان نظام سلامت به دنبال یافتن یک راه حل جامع برای درمان بیماری کرونا هستند، آبان امسال نخستین مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونا توسط دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همکاری دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افتتاح شد فعالیت این مرکز برای کمک به بیماران کرونایی و در راستای خدمات‌دهی مناسب به افرادی که مبتلا به کرونا شدند شکل گرفت و از استادان برجسته طب سنتی و نیروهای جهادی به جهت مشاوره استفاده شد.

 

 


با مژگان تن‎ساز معاون توسعه سلامت دفتر طب ‌ايراني و مکمل وزارت بهداشت به گفت‌و‌گو نشستیم تا با روند فعالیت مرکز مشاوره طب سنتی آشنا شویم که در ادامه می‌خوانید:

 


آنا: پس از شیوع بیماری کرونا بسیاری از ارکان نظام سلام برای مقابله با این ویروس پای کار آمدند،  طب ایرانی چه زمانی به طور رسمی برای مقابله با کرونا وارد شد؟

 


تن‎ ساز: یک سال ازشیوع بیماری کرونا گذشت، سرانجام طب سنتی  نیز مانند دیگر  کادر درمان احساس وظیفه کردند و با وجود اینکه یک اتفاق جدید در کل کشور و همین‌طور برای طب سنتی بود، ما تجربه یک همه‌گیری و یک پاندمی را  نداشتیم، هر چند که حکمای ما در هزاران سال قبل تجربه یک همه گیری را داشته‌اند و شواهد این موضوع موجود است،‌ ولی به صورت جدید را تجربه نکرده بودیم، نداشتیم،‌ در همان روزهای نخست جلسات متعددی توسط متخصصان طب سنتی کل کشور از کل دانشگاه‌ها به اضافه فعالان این حوزه، نه‌تنها متخصصان برگزار شد؛ در تعطیلات عید نیز این جلسات ادامه داشت مبنی بر اینکه چه برخوردی با این بیماری جدید و نوظهور داشته باشیم و چگونه به این قضیه ورود کنیم، البته در طب مدرن نیز هنوز شناخت جدی از این بیماری وجود نداشت؛ از همان ابتدا افراد اظهارنظرهای مختلفی در مورد  مزاج بیماران مبتلا به کرونا داشتند و سوال اصلی این بود که مزاج ویروس چیست، چه درمانی برای آن مؤثر است؟ آیا گیاه‌درمانی مؤثر است و در نهایت نتایج این جلسات منجر شد به یک پروتکل منتشر شده از دفتر طب ایرانی و مکمل که مورد اجماع بود و سپس ویرایش تکمیلی داشت.

 

 

 

 

 

آنا: بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقدند خیلی دیر از ظرفیت طب سنتی در مقابله با کرونا استفاده شد؟

 


تن‎ ساز: این موضوع اعتمادی بود که باید از سوی مسئولان در حیطه طب سنتی به دست می‌آمد، مردم که اعتماد داشتند و هنوزهم دارند  اما اعتماد اصلی را باید مسئولان وزارت بهداشت انجام می‌دادند که  نقطه شروع این موضوع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود، در واقع با همتی که دکتر زالی داشتند اعتماد خوبی به طب ایرانی شد، علت دیر شدن ورود رسمی طب ایرانی به موضوع مقابله با کرونا اعلام نظرهای مختلفی بود که متأسفانه به نفع مردم نبود،‌ زیرا هر کسی هر اعلام نظری می‌کرد که زیاد متناسب طب سنتی ایرانی نبود؛ همچنین برخی از این  پیشنهادات درست  نبود و به مردم آسیب می‌زد و اتفاقات دیگری هم پشتش رخ می‌داد. به عنوان مثال  اظهارنظرهای عجیب و غریبی که  در زمینه طب سنتی ارائه می‌شد که دستاویز شبکه‌های اجتماعی می‌شد.

 

 


 

 آنا: در همان اوایل بیماری کرونا اظهار نظرهایی در زمینه برخی داروها می‌شد برای مثال روغن بنفشه که سروصدای زیادی کرد،  به نظرتان هدفمند بود؟

 


تن‎ ساز: به نظر می‌آمد هدفی پشتش باشد ولی در هر صورت این صحبت‌ها هیچ‌کدام منجر به این نشد که طب سنتی اجازه ورود رسمی پیدا کند و بیشتر اجازه ورودش به شکل پژوهشی بود. با اینکه به همکاران ما اجازه ورود رسمی به مراکز درمانی داده نشد ولی در بحث پژوهش طب سنتی بسیار خوش درخشید و بالغ بر ۹۰ کارآزمایی بالینی طراحی و در مرکز کارآزمایی بالینی ثبت شد و کُد اخلاق گرفتند.

 


 

آنا: آیا این طرح‌ها به مرحله اجرا رسید؟

 


 تن ‎ساز: بله،‌ ما خودمان اکنون در دانشکده طب سنتی شهید بهشتی ۶ طرح را انجام دادیم. دانشکده‌های دیگرنیز درگیر شدند  و کارهای مرتبط با گیاه‌درمانی و طب سنتی انجام دادند؛‌ همچنی در دعوتی که دو ماه پیش از دفتر طب ایرانی مکمل شد مبنی بر ارائه نتایج طرح‌ها به ستاد علمی کرونا، طرح‌هایی که نهایی شد نتایج خوب داشت  و طبیعتا برخی نیز پاسخ‌های مورد نظر را نگرفت،‌  یعنی ما ابایی نداریم که بگوییم بعضی از طرح‌های پژوهشی‌مان نتایج مثبتی نگرفتند. فکر می‌کردیم فلان طرح روی کرونا مؤثر است بعد به این نتیجه رسیدیم که نه، مؤثر نبوده است؛  لذا آن مواردی که نتایج مثبت داشت در طول مدت بستری و عوارض و علائم بیمار را کاهش داده بودند انتخاب و به ستاد علمی کرونا ارائه شد.

 

 


 

آنا: برخی از متخصصان در ستاد ملی مقابله با کرونا طب ایرانی را «شیادی» خطاب کردند،  نظرتان در این مورد چیست؟

 


تن‎ ساز: بله،  برخی در ستاد کرونا این صحبت را کردند،  ولی اتفاقاً ارائه همکاران ما کاملاً علمی بود؛ همچنین زمانی که فردی   علمی صحبت می‌کند شیاد نیست و باید بدانیم که وقتی راجع به یک چیزی اطلاعات کافی ندارید ممکن است با آن به مشکل بخوردی اما لزوما شیادی نیست؛‌ باید بگویم این مسیری است که پژوهشی بوده و زیر نظر وزارت بهداشت است،‌ ما در مرکز خدمات مشاوره طب سنتی  ۲۰۰ نفر از متخصصان طب ایرانی و پزشکان دوره دیده حیطه‌های مهارتی طب را داریم و همه چیز علمی پیش می‌رود.

 


 

 آنا: مرکز خدمات مشاوره طب سنتی چند بخش دارد؟

 


تن‎ ساز: یکی بخش ویزیت حضوری و یک بخش نیز تماس تلفنی است، تماس تلفنی ما نیز بر اساس  تعداد مشاورانی که اینجا را با آنها راه‌اندازی کردیم،  ابتدا در روز اول با حدود ۲۵ نفر شروع کردیم که ۱۲ نفر صبح (هشت تا ۲ بعدازظهر) و ۱۳ نفر نیز در شیفت عصر (۲ بعدازظهر تا هشت شب)، از شنبه تا جمعه  تحت نظر متخصص طب ایرانی اقدام به مشاوره می‌کنند، مردمی که تماس می‌گرفتند،  ابتدا مشاور اگر می‌توانست بر اساس پروتکل پاسخ  بیماررا بدهد با توجه به آموزش‌هایی که دیده است، پاسخ آنها را می‌دهد و  در صورتی که سؤالی می‌کردند که در پروتکل به وضوح اشاره نشده یا نیاز به مشورت بیشتری دارد با متخصصان طب ایرانی که آنجا حضور داشتند مشورت می‌کردند، بعضاً خود متخصص پاسخ می‌دهد؛ به خاطر دارم روز ۱۹ آبان ماه که مرکز خدمات مشاوره طب سنتی افتتاح شد، از همان روز اول تعداد تلفن‌های ما به حدی بود که غافلگیر شدیم، یعنی نتوانستیم پاسخ همه را بدهیم. 

 


 

آنا:تماس‌ها همه از داخل کشور بود یا از خارج هم داشتید؟

 


تن‎ ساز:  خارج کشور هم به مرور زمان داشتیم، اوایل همه از داخل و از اقصی نقاط کشور بود ند و سپس خارج کشور هم اضافه شد، به ویژه ایرانیان خارج کشور که شنیده بودند این مرکز راه‌اندازی شده، تماس می‌گرفتند. البته مراجعات حضوری‌مان به اندازه تلفنی نبود، به مرور مراجعات حضوری افزایش پیدا کرد  ولی در موج سوم که تقریباً راه‌اندازی اینجا هم با شروع موج سوم همراه بود، با توجه به تماس‌های فراوان با اینکه مشاوران ما همیشه پاسخگو بودند ولی باز نمی‌توانستیم پاسخ همه را بدهیم و تماس از دست رفته داشتیم، در این مرکز روزانه حدود  یک هزار و ۵۰۰ تماس را پاسخ می‌دادیم اما زمان‌هایی هم می‌رسید به ۸ تا ۹ هزار تماس در طول یک روز که غیر قابل باور بود و واقعاً نمی‌توانستیم پاسخ همه را بدهیم.

 

منبع :

آنا نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12400بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15065بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35274بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46280بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17318بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23193بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63696بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536386بازدید]
زردی نوزادان[494059بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11497بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11604بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11287بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16145بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50951بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17760بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15253بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10990بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8458بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13059بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14415بازدید]

از میان مقالات

عسل؛ طعم بهشت
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 3 بررسی رویکردهای «خطرآفرین» فرهنگستان علوم پزشکی در موضوع «سلامت معنوی»؛ آیا پزشکان می توانند «هدایت‌گر» جامعه از بعد معنوی باشند؟
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
معده شناسی
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
خطری شیک در آشپزخانه‌ها(مقاله انتخابی)
خانه های ما به مناطق سمی و خطرناک تبدیل شده اند (مقاله انتخابی)
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
آشنایی با بادکش درمانی
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
فمینیسم از "بی میلی به بچه دار شدن" متولد شد(مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
کندرو مالاسی پاتلا
چهره‌ها و اندام‌هاي غير واقعي: آيا بايد حقيقت عكس‌هاي دست‌كاري شده دنياي مد را افشا كرد؟(مقاله انتخابی)