سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی
کد : 67773
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
آسیب‌های کنترلگری نامطلوب والدین بر فرزندان

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

آسیب‌های کنترلگری نامطلوب والدین بر فرزندان

 

 

 

 

 

 

کنترل گر، به والدینی نسبت داده می‌شود که بر کوچک‌ترین رفتار و حرکات کودک خود کنترل دقیق دارند و همیشه دوست دارند فرزندشان را به مسیری که از نظر خودشان درست و صحیح است هدایت ‌کنند. گویی که اگر آنها نباشند فرزندشان نمی‌تواند از عهده هیچ کاری برآید. بنابراین به جای او گرسنه می‌شوند، به جای او خوابشان می آید، به جای او علاقه مند می‌شوند و یعنی در واقع مدام به جای او تصمیم می‌گیرند. این رویکرد تربیتی درست است؟چه معایبی دارد؟

 

 

 


 «مریم پرویزی درمانگر کودک و نوجوان » در مورد آسیب های این مسئله چنین برایمان می‌گوید:

 


در بحث کنترل‌گری والدین قبل از هر چیزی موضوعی که باید مطرح شود بحث غفلت والدین است. اصولاً والدین با دو نوع غفلت مواجه هستند.

 

 

 

مورد اول درجه پایینی از غفلت است؛ طوری که پدر و مادر در هر حالتی از فرزند خود غافل هستند و کاری به کار او ندارند. به بیان دیگر  از توجه لازم و صحیح  به نیازهای فرزندشان غافل هستند که در این حالت  می‌گوییم والدین سبک فرزندپروری غافل یا طرد کننده دارند.

 


مورد دوم که برای ما خیلی اهمیت دارد و منظور اصلی ما است، غفلت از توانمندی های فرزندمان است، یعنی اینکه من پدر و مادر غافلم از اینکه یک فرزند توانمند دارم.در صورتی که حتی  کودک یک روزه هم توانمند است و توانمندی خاص خودش دارد.به  چه شکل؟  به این صورت که وقتی نوزاد به دنیا می‌آید شروع می‌کند به گریه کردن. او با این کارش در واقع من مادر را مدیریت می‌کند، برای مثال به من هشدار می‌دهد که من الان گرسنه هستم و  نیاز دارم مادرم به من غذا دهد، یا اینکه الان من در حالتی هستم که نیاز دارم مادرم پوشک من را تعویض کند تمام اینها نشانه ای است برای اینکه فرزند من توانمند است و این توانایی را خداوند از روز اول به او عطا کرده است.

 

 

 


والدین عزیز نسبت به فرزندتان احساس مالکیت نداشته باشید.


برخی اوقات ما به عنوان والدین احساس می‌کنیم که مالک فرزندانمان هستیم و این تصور را داریم که کودکان ما هیچ اختیاری از خودشان ندارند، وظیفه رشد و پرورش و تربیت صد در صد آنها بر عهده ما است و من فردی هستم که به این دنیا آمده ام که تا فرزندم را به کمال برسانم در صورتی که همانطور که خداوند برای  من پدر مادر که بزرگسال هستم برنامه مشخصی دارد قطعاً برای فرزند من هم برنامه دارد. بنابراین اینکه ما به عنوان والدین خیلی نگران و دغدغه مند فرزندمان و آینده او باشیم کار درستی نیست. این نگرانی بیش از حد ما باعث می‌شود که خودمان را تصمیم گیرنده همه کارهای فرزندمان ببینم و از توانایی های او غافل شویم.

 

 

 


از بحث کنترلگری والدین در خردسالی اگر بخواهم برایتان مثالی بزنم فرض کنید:


 امروزه  بحث هر دو ساعت شیر دادن  به کودک بسیار باب شده است یا اینکه به زور کودک را می خوابانند در حالیکه کودک اصلاً میلی به خواب ندارد ولی مادر به جبر می‌خواهد او را بخواباند و یا به او شیر دهد اینها همگی شامل کنترل گری والدین است که از همان سنین خردسالی آغاز می‌شود.

 

 


کنترل گری آسیب زا در کودکی به چه شکل است؟


در کودکی کنترلگری به شکل دیگری خودش را بروز می‌دهد، در این حالت والدین می‌گویند که من می‌خواهم فرزندانم همان فردی شوند که من در نظر دارم چون او در ذهنش یک کودکی را تصویر سازی کرده که یک سری ویژگی ها و توانمندی ها دارد که البته اینها را جامعه برای او تعیین کرده مثلا یک کودک باید کلاس چرتکه رفته باشد، باید هوش موسیقیایی بالایی داشته باشد، باید در درس ریاضی قوی باشد و هزاران باید دیگری که قطعا خودتان بهتر می دانید و حال برای آنکه  فرزندانشان دقیق همانی شود که آنها می خواهند ،شروع می‌کنند به برنامه ریزی و فکر بیش از حد به اینکه چه کار کنم که فرزندم به ایده آل های ذهنی من برسد. چون این منم که نقش اساسی در شکل گیری شخصیت فرزندم دارم.

 

 

 

 

 

برای اینکار فرزندانشان را به اجبار به کلاس های آموزشی متعددی می‌فرستند و استرس و اضطراب بیش از حد به آنها منتقل می‌کنند  یا در مواردی برخی می‌گویند از سن دو سه سالگی کودک باید آموزش زبان دوم ببیند در حالیکه اصلا درست نیست و تمام اینها تفاله های غرب است که به ما رسیده است و حتی خودشان هم آن را اجرا نمی‌کنند و باور دارند که آموزش زبان دوم از سن ده ، یازده سالگی به بعد شروع می‌شود. بر اثر این اجبارهای بیش ازحد والدین بعضاً دیده شده است که برخی از کودکان دچار اضطراب شده و این اضطراب به شکل‌های مختلف مثل  بی اختیاری ادرار، لکنت زبان یا ناخن جوی و ... بروز داده می‌شوند.

 

 

 


تمام ما یک کنترل گر بیرونی داریم و یک کنترل گر درونی


کنترل گری درونی را خداوند به صورت فطری در وجود انسان ها قرار داده است.یعنی همه ما انسانها می دانیم چه کاری خوب است و چه کاری بد؛ می دانیم که باید از خود مراقب کنیم ومی دانیم باید از چیزی که به من آسیب می رساند دوری کنیم اما چرا گاهی این کنترل کننده درونی ما فعال نیست؟

 

 


زمانی که صدای کنترل کننده بیرونی خیلی بلند باشد، ما دیگر صدای کنترل کننده درونی را نمی شنویم.

 


در اینجا کنترل کننده بیرونی کیست؟ همان پدر و مادر هستند. چک کردن های مداوم والدین باعث می‌شود نقش کنترل کننده درونی کمرنگ تر شود. منظور از چک کردن های والدین همان سوال های بسیار آنها از فرزندشان است که در طول روز می‌پرسند مثلا گرسنه نیستی؟ تکالیفت را انجام داده ای؟مسواک زده ای؟دستشویی نداری؟

 

 

 


یعنی در واقع به فرزندمان اجازه نمی دهیم آن کنترل کننده درونی اش فعال شود.


در اینصورت فرزندم احساس عدم توانایی می کند و حس می کند که خودش نمی تواند از پسِ کارهایش بربیاید پس تبدیل می‌شود به کودکی که مضطرب است و کسی که بدون حضور والدینش نمی تواند غذا بخورد، نمی تواند بخوابد، نمی تواند تکالیفش را بنویسد و غیره.

 

 

 

 نتیجه می گیریم که ریشه بسیاری از اضطراب کودکان و حتی نوجوانان به موضوع غفلت و کنترلگری والدین برمی‌گردد.

 

 


حال ما به عنوان والدین باید چه کنیم؟


اینکه فرزندمان را چه در ذهنم و چه در عملم توانمند بدانیم و اجازه دهیم که بخش زیادی از کارهایش را خودش انجام دهد و اجازه فکر کردن و تصمیم گرفتن کارهایش را به او بدهیم تا کم کم احساس توانمندی کند و هم اعتماد به نفس و هم عزت نفسش افزایش پیدا کند.

 

 


کلام پایانی


و در آخر تنها جایی که بحث کنترلگری مطرح نیست، برای استفاده از رسانه است مثل گوشی و تلویزیون و ...


اینجا والدین از استفاده بی‌اندازه بچه ها از فضای مجازی و رسانه جلوگیری کنند.


منبع :

فارس نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14985بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17380بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38071بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49643بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19454بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25502بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67522بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542905بازدید]
زردی نوزادان[498479بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13709بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12315بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12111بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16919بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52816بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18836بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16248بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11805بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9080بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13779بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15319بازدید]

از میان مقالات

حراج اینترنتی تخمک های دختران مدل(مقاله انتخابی)
زونا
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
دشمنان علم(مقاله انتخابی)
اهداف پشت پرده محصولات اصلاح شده ژنتیکی(مقاله انتخابی)
ما در میانه یک انفجار فرهنگی به سر می بریم که با «شکیل شدن» بدن پیوند دارد (مقاله انتخابی)
«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها
بوی سیب و ...
رکود اقتصادی و فست فودها(مقاله انتخابی)
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)
تله تلفن های همراه: زیان های بهداشتی (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
مسلمانان و معضل تفریحات مدرن(مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله ششم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج صفرا
چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟ (مقاله انتخابی)
خاکروبه های شفابخش (2)؛ پوست تخم مرغ