سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
نوزادان و کودکان
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 2782]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

********

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت امام سجّاد، حضرت شهربانو علیهماالسّلام) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

***************

 

1

اگر سطح توقع خود را از فرزندتان کم کنید،


درخواست هایتان را محترمانه و به صورت پیشنهاد ارائه دهید و بر آن ها اصرار نورزید،

 

و خودتان الگوی خوبی برایش باشید،



کودک به مرور زمان منظم خواهد شد.


2

سن یک تا دو سالگي سن شكل گيري حس استقلال کودکان است.

در نتیجه وظيفه والدين، دادن فرصت اكتشاف و تحرك؛ صحبت كردن زياد با كودك و توصيف اعمال كودك؛ استفاده از تكنيك پرت كردن حواس جهت رشد ذهنیت و شخصیت كودك است.

 

3

فرزندانتان را درگير بحث و گفتگو و مخصوصا مشورت كنيد و فرصتي دهيد تا از توانايي هاي كلامي و عقلي خود درجهت توجيه و توصيف و تحليل حالات واحساسات خود استفاده كنند.

 

هرگونه استدلال و گفتگو برای آنان مفيد است.

 

4

اگر به کودک اجازه داده شود که کارهایی بکند یا چیزهایی بسازد که در مقابل انجام آنها تشویق شود، در او  احساس سازندگی به وجود می آید.

ولی انتقاد از او و محدود کردنش، حس حقارت را در پی دارد.


5

چهار خطا در فرزند پروری که باید از آن اجتناب کرد:

 

خطای اول: والدين از پاداش دادن رفتار خوب، غفلت مي كنند.

خطای دوم: والدين «ناخواسته» رفتار خوب را با تنبيه پاسخ می دهند.

خطای سوم: والدين «ناخواسته» رفتار بد را پاداش می دهند.

خطای چهارم: والدين از برخورد با كودک به دليل رفتار بد غفلت مي كنند زمانی كه برخورد ملايم، ضرورت دارد.

 

6

یکی از موثرترین روش هایی که می تواند موجب کاهش مشاجره ها و کشمکش های خواهر و برادرها با یکدیگر شود؛ شریک کردن آنها در وسایل، اسباب بازی ها و کتاب های داستانی شان است.

 

7

دوران کودکی تکرار نمی شود. بگذاریم فرزندمان بچگی ایمن و شاد را تجربه کنند.


کودکان را به دنیا نیاورده ایم تا زیر بار حجمی از توقعاتمان، آرزوهای بر باد رفته ما را برآورده سازند.

 

 ناکامی های ما، از آن ماست ... فرزندمان را به قیمت فخر فروشی به اقوام و دوستان، تبدیل به بزرگسالانی ناخشنود نکنیم.


8

عواقب آرایش کردن کودکان و نوجوانان:

 

بیش فعالی

 ناراحتی های پوستی

سلب اعتماد به نفس

خود بزرگ بینی و غرور کاذب

تنهایی و فاصله از همسالان

بلوغ زودرس


9- چند پند از آیت الله حائری شیرازی رضوان الله علیه


رفیق اولِ بچه هایتان باشید.

 

این که بچه برای پدرش ابهتی قائل باشد که به خاطر حرف او بیاید بنشیند، هیچ فایده‌ای ندارد. پدر باید با بچه‌اش رفیق بشود، با بچه‌اش همبازی بشود. رو داشته باشد با او حرف بزند. در دلش نگه ندارد. پدر باید رفیق_اول فرزندش باشد. وای به حال پدری که رفیق دوم فرزندش است. می‌دانی چکار می‌کند این بچه؟ هر چه از بابایش بشنود می‌رود با رفیق اولش مطرح می‌کند. اگر او تایدد کرد، قبول می‌کند؛ وگرنه قبول نمی کند.

 

مخصوصاً روحانیون با بچه‌هایشان کم رفیق می‌شوند. این اشتباه است. با بچه‌هایشان کم بازی می‌کنند. من در این جلسه ی «تربیت کودک» در [شهرک] پردیسان [قم]، گفتم شما یک میز_پینگ‌پنگ در خانه‌تان داشته باشید. با خانمتان و بچه هایتان پینگ‌پنگ بازی کنید. جای زیادی هم نمی‌گیرد. با همین پینگ‌پنگ بازی کردن بچه ات را تربیتش می‌کنی. از راه پینگ‌پنگ نماز خوانش کن. از راه انس با خودت، عاشق تو بشود، بگوید بابا من می‌خواهم همراهت بیایم. می‌گویی می‌خواهم بروم نماز، می‌گوید من هم می‌آیم. بچه اگر عاشق پدر نباشد، عاشق دین پدر نمی‌شود.



شیوه برخورد با رفتارهای ناپسند کودک

 

فرض کنید شما ظرفی پر از شیر، از مغازه ای گرفته و می خواهید به منزل ببرید. چون این ظرف پر می باشد، بسیار آهسته و با احتیاط کامل حرکت می کنید، تا چیزی از شیر بر زمین نریزد. اما اگر در این حال کسی آمد و به شما تنه زد، و نصف ظرف شیر بر زمین ریخت، در این هنگام، دیگر شما در حرکت، احتیاط نمی کنید و آهسته نمی روید؛ بلکه بدون هیچ هراسی، می توانید به سرعت حرکت کنید؛ چون دیگر خوف ریختن شیر وجود ندارد.

 

دربارۀ کودکانِ خود نیز سعی کنید کودک شما خیال کند که ظرف حیثیت و حرمت او پر می باشد و باید با احتیاط کامل رفتار کند، و تلاش کند کسی به او تنه نزند؛ امّا اگر شما آمدید و به او تنه زدید، دیگر ظرف حرمت و شخصیت او تقلیل خواهد یافت، و طبعاً دیگر نباید توقع داشته باشید که این کودک رفتارش با شما مثل سابق باشد.

 

پس، این نکتۀ مهم را فراموش نکنید که گاهی «تغافل» لازم است، به این معنا که شما از عیوب فرزندانتان آگاه باشید، اما کودک شما اطلاع نداشته باشد که شما از عیوب او آگاه هستید.

 
آگاه بودن شما از عیوب فرزندانتان خوب است، اما آگاه بودن ایشان از این که شما عیوب وی را می دانید، خوب و به صلاح نیست.



این کار، در کودک اثر زیادی می گذارد.

 

من یادم هست وقتی که بچه بودم، در خانواده وقتی همه به خواب می رفتند، آخر شب می آمدم خدمت پدر. پدرم این قصه های پیغمبران را در همان طفولیت برای من نقل می کرد و گاهی مثلاً یک قصه چندین شب طول می کشید و همینطور مقید بودم و گوش می کردم. وقتی این برنامه اش مصادف شد به ایام محرم، پدرم جریان عاشورا و جریان مسافرت حضرت، جریان بیعت گرفتن از امام حسین در مدینه، جریانی که از این ماه رجب شروع شده است، به تفصیل، شب به شب نقل می کرد.


اینها کارهای موثری است. یعنی پدر و مادر یکی از خدمات بزرگی که به فرزند می کنند همین است که سرگذشت اینها را برای طفل بیان کنند. این در وجود طفل از همان طفولیت اثر می گذارد. در اخلاقش، کردارش، رفتارش، در عبادتش، نمازش، روزه اش اثر می گذارد و همهٔ اینها را اصلاح می کند.




حوصله پدر، بچه را با شخصیت می کند.

 

پدر وقتی خوش‌اخلاق و با تحمل و با حوصله باشد، بچه باشخصیت می‌شود. حوصلۀ_پدر، حوضی است که بچه در آن رشد می‌کند. بچه، مثل «ماهی» است و «حوصلۀ پدر» مثل حوض. آن پدری که حوصله‌اش زیاد است، مثل دریاچه است و بچه تا حدّ ماهی‌های دریاچه رشد می‌کند و بزرگ می‌شود. پدری که از این هم باحوصله‌تر است، مثل یک دریاست، بچه مثل ماهی در دریا، به اندازۀ نهنگ قدرت و جرأت پیدا می‌کند.


شما ببینید حسین بن علی (علیه‌السلام) فرزند دریاست، در دریای حوصله پدرش و جدّش رشد کرده است، از این جهت است که یک شخصیت زنده و بزرگ است.



10

با کودک وارد مبارزه ی قدرت طلبی نشویم

 

وقتی کودک می بیند که همواره والدین نظر خود را درباره ی او اجرا می کنند و وی فاقد قدرت است، با توسل به لجبازی و بد رفتاری، به بازی مبارزه برای کسب قدرت دست می زند.

 

اگر والدین به نیاز و علت اصلی رفتار وی توجه نکنند آن ها نیز در این بازی درگیر شده و با تحمیل نظرشان،چه با تشویق یا تنبیه و یا خشونت، او را وادار به ترک رفتار می کنند.

 

در این صورت کودک در بازی قدرت شکست می خورد و انگیزه ای برای مخالفت های بیشتر می یابد و احساسات ناگواری را تجربه می کند.

 

و درنهایت هردو آسیب خواهید دید ....

 

 

12

بعضی از صفت هایی که والدین، آنها را ویژگی «بچه خوب» می دانند، در واقع نشانه های افسردگی یا عزت نفس پایین هستند.

 

انزوا، سکوت و گوشه گیری

 
ابراز وجود نکردن

 
داشتن احساس گناه و عذاب وجدان شدید،

 
بی علاقگی به ارتباط با همسالان،

 
وابستگی زیاد به والدین

 
مخالفت نکردن

 

13

آيا روزي كه مهمان داريد و مشغول تميز كردن خانه ايد، امتحان داريد و مشغول درس خواندنيد، يا روزي كه فرصتي براي توجه كردن به فرزندتان نداريد او تمام كارهاي اشتباه را انجام مي دهد؟ و به نظر مي رسد ميخواهد شما را عصباني كند؟

 

فرزندتان فقط به خاطر از دست دادن توجه شما ترسيده است. رفتار او به خاطر هراس دروني و رنجي است كه ميكشد نه اينكه بخواهد باعث آزار شما باشد. در اين جور مواقع او را با خود همراه كنيد و از او كمك بخواهيد حتي اگر خرابكاري كند.



خانه را برای فرزندان امن جالب و دوستانه درست کنید. 

 
فضای خانه باید به‌گونه‌ای باشد که مجبور نباشید مرتب تذکر بدهید.

 

در عین حال برای او اسباب بازی‌های گران قیمت تهیه نکنید تا نگران خراب شدن‌شان نشوید.

 

14

از مراقبت ها و دخالت های بيش از حد در زندگی کودکان اجتناب کنيد.

وظيفه والدين و مربيان اين است که اين قابليت را در او زنده نگاه دارند و به کودکان اجازه دهند بعضی اوقات مطابق سليقه خود اشياء را کشف کنند.

مراقبت ها و دخالت های زياد از حد بزرگسالان در زندگی و رفتارهای کودکان، قابليت يادگيری مبتکرانه آنها را تضعيف می کند.

 

15

آموزش مدیریت احساس به فرزندتان



با تایید احساس فرزندتان، در مدیریت احساساتش او را یاری کنید. اگر پسرتان گریه می‌کند و شما با عصبانیت به او می‌گویید “تو مرد هستی گریه نکن”، نه تنها به وی کمکی نکرده‌اید، بلکه احساسات او را سرکوب کرده‌اید و به او یاد می‌دهید که احساساتش را مخفی نگه دارد.

 

"همین حالا گریه‌ رو تموم کن" از اون جمله‌های خطرناک است!

 

شما باید به کودکتان گریه کردن یا ابراز احساست را یاد دهید. اگر او اکنون ناراحتی یا عصبانیت خود را پنهان کند، در آینده نیز فردی درونگرا و گوشه گیر خواهد شد. کودکان باید یاد بگیرند که نشان دادن شادی، غم، عصبانیت ... اشتباه نیست.

 

همانطور که شما به بزرگ تر ها وقتی ناراحت هستند و به گريه افتادند نمی گویید "گریه نکن" و با او همدری میکنید برای کودکتان نیز نباید این جمله را بیان کنید. پس به او بگویید میدانم ناراحتی، هر زمان گریه ات تمام شد بیا با هم صحبت کنیم.


پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مادران از دخترانشان بیشتر در مورد احساسات سوال می‌کنند و اگر هم زمانی دختر و پسر آنها دچار آسیب شود، بیشتر به فرزند دختر رسیدگی می‌کنند و همین امر موجب می‌شود که پسرها در بیان احساسات خود شرم داشته و به مردانی تبدیل شوند که نتوانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند، حتی نتوانند احساسات خود را بیان و کنترل کنند.

 

16

شما جزو كدام والدين هستيد؟

 

والدین غیر فعال: اینگونه والدین در ایجاد شادابی کودک هیچ نقشی ندارند و فرزندان آنها به نوعی یتیم محسوب می شوند!

 


والدین سلطه گرا: بیشتربه فکر برقراری رابطه عمودی هستند. کنترل گر هستند. نه تنها شادی کودک را تامین نمی کنند بلکه اینها را به افسردگی و پرخاشگری سوق می دهند!

 

والدین نالان: اغلب از روزگار گله شکایت می کنند و باعث خستگی روانی فرزندان می شوند!

 

والدین نظریه پرداز: به جای انتخاب عملکرد صحیح، روش خود را با به کار بردن الفاظ عبارات توجیه می کنند!

 

والدین پریشان افسرده: زبان بد ِگفتارشان موجب نابسامانی کودک می شوند!

 

والدین مهربان منفی: بیش از اندازه ازکودکان حمایت می کنند که موجب عدم رشد کودکان و پرتوقع بار آمدن کودک می شود و وقتی توقعش برآورده نشود ناشاد می شود!

 

والدین مسؤول: همچنان که مسئولیت تامین نیازهای فیزیولوژیکی را دارند مسئولیت شادی و موفقیت کودک را هم می پذیرند و برای رسیدن به این هدف سیستم خانواده را به یک خانواده کارآمد و موفق تبدیل کرده شیوه های درست فرزندپروری را می آموزند.

 

17

بازي معجزه ي رابطه با كودك است.


براي بازي كردن با فرزندتان، نيازي به اسباب بازي هاي خاص و دانش پيچيده اي نداريد؛ فقط بايد به اندازه او از بازي لذت ببريد.

 

همین برای کودک کافی است و او را سرشار از لذت میکند.

 

 

18

مواردی مانند:


تنبیه بیش ازحد کودک

 
دعوای خانوادگی

 
کتک کاری باکودک دیگر

 
حسادت

 
ایجاد اضطراب درکودک

 

احتمال شب ادراری را در کودک تقویت می کند.

 

19

لجبازي، هميشه و هميشه يك رابطه دو طرفه ست. منِ عاقل بالغ بزرگسال باهوش و توانا، كنترل و اداره رفتارم را ندارم بعد انتظار دارم كودكم كنترل رفتارش را داشته باشه؟!

 

وقتي پدر و مادر هستيد بهانه هايي مانند؛ "حالم بده، دست خودم نيست يا پيله و لجبازي مي كنه" چيزي از وظايف ما كم نميكنه. اصلا حال شما مهم نيست. شما نمي تونيد ماشيني رو روشن كنيد و در حال حركت تصميم بگيريد صندلي عقب بشينيد.

 

پيچيدگي هاي كودك انسانی حيرت انگيزه. ما بايد حداقل هايي از تعليم و پرورش كودك بدونيم در غير اين صورت ميتونيم كودكمون رو نابود كنيم.



20

اگر قرار باشد تنها يك مورد تربيتي كودك داشته باشيم اينه که؛ دوست خوب براي فرزندمان بخريم، يعني خرج كنيم تا دوست خوب برایش پيدا كنيم تا با هم درگير بازي و ورزش بشن.

 

این ظلم به كودك است که جلویش اسباب بازي بريزيم تا تنهايي ساعتها بازي كنه يا بذاريم ساعتها پاي تلويزيون يا كامپيوتر باشه.

 

21

خونه محل آرامش است نه تسويه حساب هاي شخصي!

 

هرگز کودکتان را با جمله‌ی برسیم خونه حسابتو میرسم، تهدید نکنید!

 
خانه برای فرزندتان باید محل امنیت و آرامش باشد.

 

22

آرزوهای ما همیشه دیواری بزرگ، محکم و در عین حال نامرئی بین ما و فرزندانمان ایجاد می‌کند و آنها را از رسیدن به بالندگی و زندگی شاد محروم خواهد ساخت.

 

زمانی که آرزوهای خود را با اصرار یا با تشویق فراوان به آنها تحمیل می‌کنیم به نوعی محترمانه اجازه انتخاب و تفکر را از آنها می گیریم.

 

بیایید به آرزوهای خود بی‌اهمیت شویم و بگذاریم فرزندانمان با استفاده از تفکر و مشورت با ما والدین، معلمین دلسوز مشاوران، راهنمایان، و دیگر افراد آگاه راه خود را انتخاب کنند.

 

23

با فرزندت درست رفتار کن.

 
تصور کن قرار است چند سالی از تو دور باشه.

 
آیا باز هم با او اینگونه رفتار خواهی کرد؟

 

در رفتارمان با بچه ها تجدید نظر کنیم.

 

24



بیشتر کودکان در سال دوم زندگی به توانایی راه رفتن دست پیدا می کنند و این همان مرحله ای است که بسیاری از والدین از آن تحت عنوان "دوساله های بد قلق" یاد میکنند. در این مرحله، کودکان شروع به تجربه توانمندی های جدیدشان می کنند، مثلا هر وقت والدینشان به آنها می گویند راه برو، می دوند یا هر وقت می گویند آرام باش جیغ می کشند و به طور کلی قدرت خودشان را می سنجند.

 

آنها می خواهند بدانند که چقدر بر محیط اطراف خود کنترل دارند. اگر اوضاع خوب پیش برود، کودک به احساس کنترل و تسلط بر امور دست می یابد و اعتماد به نفس و استقلال لازم را برای جست وجو و کشف محیط پیرامون خود پیدا میکند.



اما اگر والدین با سختگیری و اعمال محدودیت، یا تنبیه کودک به خاطر تلاش برای دستیابی به استقلال، مانع از مستقل شدن او شوند، ممکن است کودک در قبال اهدافی که مد نظر دارد دچار احساس شرم و تردید شود اگر والدین بیش از حد حمایت کننده باشند نیز مشکل ساز می شوند چون تمایل طبیعی کودک به کشف محیط و رویارویی با رویدادها و تجارب مختلف را بازداری می کنند.



مثلا والدینی که اجازه نمی دهند فرزندشان با کودکان دیگر دزد و پلیس بازی کند باعث می شوند که او به توانایی اش در کنار آمدن و تعامل برقرار کردن با بچه های دیگر شک کند. "اریکسون"

 

25

والدین آگاه تا خطری نباشد در کار کودک دخالت نمی کنند، فقط نظارت می کنند.

 
محافظ فرزند خود نیستنند؛ مراقب او هستند.

 
رام کننده فرزند خود نیستند، رها کننده، رشد دهنده و جهت دهنده اند.

 

26

کودکان زیر شش سال هر چیزی را ببینند و بشنوند، باور می کنند! پس بسیار مراقب گفتار و رفتارتان باشید. حتی اگر با آنها شوخی می کنید.

 

آنها باور می کنند و وقتی متوجه اشتباه بودن حرفتان شوند، اعتمادشان به شما از بین می رود و دروغگویی را از شما می آموزند.

 

مثلا این جملات ممنوع را می گویید:

 

بمیرم برات!

 
می خورمت!
 

دیگه مامانت نیستم!
 

لولو میخوره تورو!
 

غذا نخوری کوچولو میمونی!
 

پلیس دستگیرت میکنه!

 

دکتر آمپولت می زنه!

 

حتی اگر کسی حرف اشتباهی به فرزندتان زد، سریعا و همان لحظه بگویید؛ "نه اینجوری هم نیست"

 

27

وقتی با زور لباس تن کودک می کنیم؛

 
با زور سوار ماشینش می کنیم،

  

کودک می آموزد روابط برپایه جنگ و زور است و به مرور مخالفت می کند؛ در غذا خوردن؛ دستشویی رفتن و ...

او با شما همکاری نمی کند چون همکاری را نیاموخته.

 

28

برای اینکه کودک یک کار خوبی بکند باید هر دفعه به او پاداش بدهیم. 

 
بعد از مدتی که کار برایش عادی و نهادینه شد و وارد ضمیر ناخودآگاه شد و به صورت عادت در آمد پاداش را یک در میان و بعد دو درمیان می دهیم.

 
و در مراحل بعد به صورت تصادفی و ناشناخته به او پاداش می دهیم.

 

29

برای کودک، پدر و مادر دو نیمه بدنش هستند، پس با گله و شکایت از همسرتان، آرامش و شادی کودک را از بین نبرید.


این بابات همیشه جورابهاش اینجا ریخته!

 
این مامانت همیشه دیر می‌کنه!

 

مسائلتان را، بدون حضور کودک حل کنید.

 

30

لجبازي كودكان بهترين فرصت براي تربيت آنهاست.


وقتي مثل هميشه آرام و محكم باشيد فرزندتان مي فهمد قادر به كنترل كردن شما نيست.


اگر عصباني بشويد يعني فرزندتان در كنترل شما موفق بوده.

 

31

نمی توان امروز کسی را تباه کرد، به هوای آنکه فردای خوبی برایش رقم بخورد.


سال ها در مهد های کودک رهایش کنی و بزرگ تر که شد با او از احساس و علاقه سخن بگویی.



امروز پای ماهواره و اینترنت و بازی های مخرب رایانه ای بنشیند و فردا برایش از ضرر های آن بگویی!



اگر كودكي سختي را تجربه كرده ايد، دليل نمي شود با سهل گيري و ايجاد شرايط فرزند سالاري، به رشد شخصيت فرزندتان آسيب بزنيد .

 

بچه ها ، براي پر كردن خلاء هاي ما به دنيا نيامده اند ...

 

32

 از نظر روانشناسان، کودک ۳ تا ۶ ساله مخصوصا پسر بچه ها، پدر را الگوی خود قرار می دهند.

 

پدر از نظر کودک سمبل قدرت است. ضامن خانواده است و همه آرزوی کودک این است که مثل پدر باشد.

 

33

تولد فرزند دوم تاثیرات زیادی بر کل خانواده به ویژه فرزند اول دارد به خصوص در ماه های اول تولد که والدین به شدت از توجه به فرزند بزرگتر غافل می‌شوند.

 
کودکان در مقابل ورود نوزاد جدید واکنش های متفاوتی از قبیل خشونت، لجبازی، چسبندگی به مادر و اضطراب جدایی، مشکلات خواب، مشکلات مربوط به غذا خوردن و رفتارهای بچه گانه‌ای از خود بروز می‌دهند.

 
لازم که والدین خود را برای واکنشهای کودک اول آماده کرده، از تنبیه و سرزنش وی خود داری کنند.

 

بهترین موقع گفتن و توضیح دادن برای کودک، همان چندماه آخر دوران حاملگی است. مادر باید در مورد نوزاد جدید، به زبانی ساده و قابل فهم و دور از اصطلاح های پزشکی با کودک صحبت کند. به او بگویید: «نوزاد بسیار کوچکی خواهیم داشت که نمی تواند راه برود، گریه زیاد می کند، باید به او شیر بدهیم و از او مراقبت کنیم تا بزرگ شود.»

 

زمانی که برای خرید وسایل و لوازم نوزاد به بازار می روید، کودک را با خود ببرید و او را در هنگام خرید، شرکت دهید. او از شرکت کردن، احساس خوشحالی خواهد کرد اما زمان و خرید شما با کودک، باید بسیار کوتاه باشد تا خسته نشود. هنگام خرید لوازم، برای کودک نیز چیزی بخرید تا احساس نکند که با تولد نوزاد جدید، کنار گذاشته شده است.

 

مدت زمان بیشتری را با او بگذرانید و از دادن مسؤولیت نگهداری فرزند جدید به کودک اول خود داری کنید.

 

34

اجازه دهید فرزندتان خانه را زیر‌ و رو کند ...

 

از حدود ۹ ماهگی به بعد کودکان دست به‌کار می‌شوند که خانه را به‌هم بریزند و والدینشان را از این کار حسابی عصبانی کنند.

 

یکی از دلایلی که کوچولوهای خانه دست به چنین کارهایی می‌زنند بی‌حوصله شدن آنها است، آنها معمولا از روی بیکاری به وسایل خانه رو می‌آورند. اما خبر‌ خوش اینجاست که کودکان کنجاوتر در آینده افرادی موفق‌تر می‌شوند.

 

به همین دلیل روانشناسان به والدین توصیه می‌کنند خیلی کودکان را از این کار منع نکنند و حداقل اجازه دهند آنها در اتاق خودشان ریخت‌و‌پاش کنند، چراكه به‌هم‌ ریختن وسایل موجب می‌شود اعصاب کودک آرامش بگیرد و حتی سیستم ایمنی آنها تقویت شود.

 
جالب اینجاست که به‌هم ریختن وسایل موجب ترشح هورمونی در کودکان می‌شود که رشد آنها را دو برابر می‌کند

35

بازي تمرين زندگي است نه عرصه رقابت. چقدر مهارت هاي زندگي را تبديل به رقابت و مسابقه مي كنيم ؟

 

چرا سر غذا با فرزندمان مسابقه مي گذاريم كه كي زودتر غذايش تمام ميشه!!؟

 

36

والدینی که حاضر نیستند کودک شان طعم هیچ شکست و حتی سختی را بکشد و فرصت تجربه کردن را به او نمی دهند آسیب زیادی به فرزند خود می زنند.


آنها کاردستی های کودک شان را درست می کنند تا در مدرسه بهترین باشد، وقتی حوصله درس خواندن ندارد، خودشان با صدای بلند برایش کتاب را می خوانند تا آن را به خاطر بسپرد و وقتی قرار است با کودکان دیگر مسابقه دهد، برای این که شکست نخورد، به او راه های میان بری را یاد می دهند.


این مادرها می دانند فرزندشان کاستی هایی دارد؛ اما مدام از او تعریف می کنند و برای این که تعریف های شان درست از آب دربیاید، فرصت تجربه کردن و تنها وارد گود شدن را از او می گیرند.

 

37

براي تقويت عزت نفس فرزندتان:

 

گاه روي شانه او بزنيد وبگوييد چقدرعزيز است؛

 
در آغوشش بگيريد و بگوييد"دوستت دارم"

 
هرگز اسم او را بدون اضافه كردن "جان"،صدا نكنيد. 


توجه و ابراز عشق، اولين منبع تقويت عزت نفس است.

 

38

مادر اخم می کند و پدر لبخند می زند؛ این فرمانده دستور حمله می دهد و آن یکی دستور عقب نشینی.

 

بااین وضعیت طفل معصوم هیچ وقت نمی فهمد چه کاری خوب است و چه کاری بد.

 
این تعارض سم مهلکی برای شخصیت کودک است.

 

39

انعطاف پذیر باشید. وقتی فرزندتون می پرسه "می تونم برنامه تلویزیون رو تا آخر ببینیم بعد بریم بیرون؟"

 

اگر فرصت دارید، به درخواستش جواب مثبت بدین. اینطوری کودک با هنر گفتگو و مذاکره آشنا میشه.

 

40

اگر فرزندان محبت بین والدینشان را ببینند قطعا در یک محیط امن پرورش پیدا می کنند و از روحیه و شخصیت سالم تری برخوردار می شوند.

 

این فرزندان به راحتی می توانند از رفتار والدینشان الگوبرداری کنند.

 

منابع:

 

#کانال_تربیتی_نوردیده   @nooredideh

@haerishirazi

✍کتاب زمینه های موثر در تربیت دینی کودک و نوجوان نکته ها و روش ها. اثر ادیب




نظرات
  

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. طبیعتا برای درمان باید حضورا به همکاران مراجعه کنید. فعلا معده و گودی کمر ایشان رابا روغن قسط ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳



  خب بالطبع به مرور کمتر شده اما بچه که مک بزنه بازم قشنگ میاد اما نه اونطور که مثل روزهای اول سینه رگ کنه و سنگین بشه. شیر خشک خیلی بده؟ درسته که میگن بچه های شیر خشکی سیستم ایمنی قوی ای ندارن؟ و اینکه این بچه ها دچار کمبود محبت میشن چون بغل نمیشن؟ اما من خیلی سعی میکنم بغلشون کنم. با اینکه بغلی شدن و الان مکافات داریم ولی گفتم می ارزه بچه ام احساس محبت کنه. درمانی دارید که شیر بیشتر بشه با این شرایطم. توصیه ای دارید برای منِ مادر ماستاصل... خیلی دعا بفرمایید من رو... و اینکه پسر ها خیلی بیقرارن. واقعا خیلی احساس میکنم رفلاکس دارند. چیکار کنم. برای تقویت سیستم ایمنی شون چه کنم. کاش میتونستم حضوری خدمت برسم اما میدونم محاله. کاش میشد تلفنی حداقل ویزیت بشیم.
ارسال کننده نظر : Zh      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. این دو مقاله را مطالعه بفرمایید:


بچه ام زیاد سرما می خورد؛ چه کنم؟


 روش های افزایش شیر مادران شیرده


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ بهمن ۱۴۰۲



  سلام آقای دکتر خسته نباشید. یه دختر سه سال و ۱چ ماهه دارم و سه قلوی ۵ ماهه😭😭😭 خیلی بماند که گذشت تا کنار بیام با این مسئله. ولی من جزو مادرانی هستم که بشدت دوست دارم شیر بدم. اما متاسفانه بچه ها کم کم سینه پس می‌زنند و پسر ها که از سه ماهگی دیگه نخوردن و دخترم هم الان میگیره اما با غرغر کردن. ولی من حداقل تلاش می‌کنم موقع خواب بدم که شیر خشک نشه و این لابه لا میدوشم و به پسرها حتی شده چند سی سی اما میدم. بماند که چه غصه ای خوردم. احساس کردم خدا منو چقدر داره امتحان میکنه که این لذت رو از من گرفت😭😭😭 چرا سه تا. منکه منتظر یه فرزند بودم... اما حالا الحمدلله که سالم هستند. دو تا پسرا همسان هستن. و دخترم نا همسان. آقای دکتر راهی برای شیر خودم دارید؟
ارسال کننده نظر : Zh      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲


  آقای دکتر برای افزایش شیر چه کنیم؟
ارسال کننده نظر : Zh      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. این مقاله را مطالعه بفرمایید:


روش های افزایش شیر مادران شیرده


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲



  آقای دکتر ! خدا عمرتان بدهد آن شاالله
ارسال کننده نظر : Zh      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲


  سلام آقای دکتر خسته نباشید. آقای دکتر دختر ۴ ساله است و نوزاد ۵ ماهه دارم. خیلی دخترم مریض میشه. واقعا در معرض چشم زخم هست به سبب رفتارهاش ولی واقعا میگم که احساس میکنم سیستم ایمنی اش هم ضعیفه. واقعا مستاصل شدم. هر ویروسی میاد این دخترم میگیره. واقعا دیگه خسته شدم. الان از بدنیا اومدن بچه دو بار مریض شده هر دوباراین بچه کوچیک گرفته یه بار دوماهه بود یه بار الان که ۵ ماهشه واقعا برای تقویت سیستم ایمنی و کمتر مریض شدن چیکار کنیم
ارسال کننده نظر : Zh      تاریخ ارسال نظر : ۹ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. این مقاله را مطالعه بفرمایید:


بچه ام زیاد سرما می خورد؛ چه کنم؟


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ بهمن ۱۴۰۲



  سلام واحترام ببخشید خواستم ببینم مادری که در دوران بارداری کندر می خوره بچه اش ، بیش فعال می شود؟ اگه چند ماه بخورد بیش فعال می شود ؟ خواهرم دوران بارداری کندر خورده البته کمتر از ۲۰ روز ولی مزاج وطبع خواهرم صفراوی بوده حالا می ترسم دخترش بیش فعال بشه دختر خواهرم۶ ماهه است از تولد تا پنج ونیم ماهگی خیلی آروم بودولی بعد از اون خیلی کم خواب شده در روز خواب های ۷ دقیقه وزود بیدار میشه شب ها هم هر دو ساعتی یک بار بیدار میشه به نظر شما بیش فعال نیست؟ همش بی تابی می کنه وباید بغلش کنیم خواهش می کنم راهنمایی بفرمایید اجرکم عندالله
ارسال کننده نظر : ثریا      تاریخ ارسال نظر : ۸ آبان ۱۴۰۲
  

سلام. نگران نباشید. روی بالش کودک گلاب اسپری کنید. برای تشخیص تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ آبان ۱۴۰۲



  آقای دکتربزرگوار امشب میلادامام رضا ع یاخوندن پیامتون گریم گرفت،کمکتون خیلی ارزشمنده نمیدونم چطورتشکرکنم فقط خدا بارحمتش بهتون نگاه کنه
ارسال کننده نظر : زینب      تاریخ ارسال نظر : ۹ خرداد ۱۴۰۲


  سلام خدمت شما خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون آقای دکتر واقعا درمانده شدم چندین مرتبه تماس میگیرم مطب ازقبل عید اماموفق به نوبت نمیشم بخدانمیدونم چکارکنم پسرم ۴سالونیمه هست ازنوزادی درگیرالرژی رفلاکسش بودیم هردارویی امتحان کردیم هردکتری حتی پیش همکاران خودتون تهران بردیم افاقه نداشت حدودا۲سالش بود من ازشماکمک خواستم دستورترنجبین شیرین بیان لطف کردید خدا یک در دنیا صددرآخرت بهتون خیرعنایت کنه،بهترشد تاالان نزدیک یک ماهه بازم شروع شده نولپازا،نکسیوم فقط تجویزمیشه آقای دکتر تقریباهییییچی نمیخوره صورت استخوانی بدن لاغرلاغر والبته داغ،من چه کنم آقای دکتر،الان همون دستورقدیمی راشروع کنم ؟چندروز؟ترش کردن واسیدمعده داره،دفع خوبه،الحمدلله باهوش ،جدیدا خواب شبش هم بهم ریخته ،براتون ازخدابهترین هاروخواستارم
ارسال کننده نظر : زینب      تاریخ ارسال نظر : ۶ خرداد ۱۴۰۲
  

سلام. آن دستور را مدتی اجرا کنید. روزی یک قاشق غذاخوری تخم ریحان را با نصف لیوان گلاب و نصف لیوان عرق بیدمشک مخلوط و با عسل شیرین و میل کنند. برای درمان اصولی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ خرداد ۱۴۰۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
کاربران موبایل دقت کنید!
آرامش دیداری (1)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق