سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی

سلام ،ممنون که پاسخگو هستید. ولی دکتر متخصص گفت از شیر من نیست که بچه پشتش زخم میشه نمیدونم والا سردرگم شدم. به نظر شما شیر خشک بدم؟
فاطمه

سلام وقت شما بخیر و نیکی. اینکه پشت بچه زخم و قرمز شده می‌تونه مشکل از شیر من باشه؟ خیلی برام دردناکه، بچه اینقدر دفع مدفوع داره که ادرار های کم دفع داره. وزن هم نمیگیره ممنون میشم راهنمایی کنید آیا مشکل از شیر هست؟
فاطمه

سلام و عرض ادب. آیا زردی بر وزن گیری هم تاثیر گذاره؟ دخترم یک ماهشه و شیر خودم رو میدم. الحمدلله زردی خیلی ناچیزی داشت و برطرف شد. با اینکه شیردهی مرتبه و خوب میخوره ولی طی یک ماه 400گرم وزن اضافه کرده درضمن مشکلی که داره همش کم کم مدفون می‌کنه و باعث شده پشت بچه پوستش حالت قرمزی و زخم بشه ممنون میشم راهنمایی کنید دکتر متخصص هم گفت از تند تند مدفوع کردن هست و پوستش رو زخم می‌کنه
فاطمه
کد : 34052
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
عدم‌نظارت بر اجرای "استانداردهای آرد" باعث افزایش ابتلا به بیماری‌‌های مختلف

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

عدم‌نظارت بر اجرای "استانداردهای آرد" باعث افزایش ابتلا به بیماری‌‌های مختلف

 


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سبوس موجود در آرد و نان باعث کاهش بیماری‌‌های مختلف می‌‌شود، گفت: عدم‌نظارت بر اجرای استاندارد آرد انواع نان‌‌ها سبب شده که کارخانجات آردسازی، آرد را با درصد سبوس‌‌گیری بالا تولید کنند

 

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه وزارت بهداشت به‌طورجدی پیگیر بازنگری استاندارد سبوس آردها و کاهش میزان سبوس‌گیری آرد است، اظهار کرد: همه دستگاه‌‌های ذی‌ربط موظف به اجرای مصوبات قانونی درباره کیفیت نان هستند.


وی افزود: در کشورما، نان قوت غالب و غذای اصلی مردم به‌شمار می‌‌رود؛ نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی خانوارها از جایگاه ویژه‌‌‌ای برخوردار است.


عبداللهی ادامه داد: براساس نتایج مطالعه سبد غذایی مطلوب در سال 1391، متوسط مصرف سرانه روزانه نان در کشور 310 گرم است که حدود 40 تا 50 درصد انرژی دریافتی و بیش از 45 درصد پروتئین، 30 درصد کلسیم و فسفر و حدود 60 درصد آهن مورد نیاز روزانه هر فرد را تأمین می‌‌کند؛ اقشاری که مقدار بیشتری نان مصرف می‌‌کنند بیش از 60 درصد پروتئین، بیش از 45 درصد کلسیم و فسفر و بیش از 80 درصد آهن مورد نیاز روزانه خود را از نان به دست می‌آورند؛ به این دلیل، نان نقش مهمی در تأمین نیازهای تغذیه‌‌ای جامعه دارد.


وی با اشاره به اینکه سبوس موجود در آرد و نان باعث کاهش جذب مواد قندی و چربی در دستگاه گوارش می‌‌شود، تصریح کرد: این سبوس از اضافه‌وزن و چاقی، دیابت، بیماری‌‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌‌ها به‌ویژه سرطان‌‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌‌کند.


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اضافه کرد: بر اساس آخرین مطالعات اپیدمیولوژیک، یکی از توصیه‌‌های مهم و اساسی برای پیشگیری از بیماری‌‌های غیرواگیر از جمله دیابت نوع دو، بیماری‌‌های قلبی عروقی و حتی برخی سرطان‌‌‌‌ها، دریافت فیبر کافی با استفاده از غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات فرآوری‌شده و تصفیه‌شده (مانند آردهای سفید و بدون سبوس یا کم‌سبوس) است.


وی با یادآوری مطالعات انجام‌شده در مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: نتایج این مطالعات حاکی از آن است که میزان ابتلا به بیماری‌‌های غیرواگیر در افرادی که نان‌‌های سفید مصرف می‌‌کنند بیشتر از کسانی است که از نان‌‌های سبوس‌‌دار استفاده می‌‌کنند.


عبداللهی با ابراز اینکه با توجه به اهمیت موضوع نان و پیچیدگی مسائل مربوط به زنجیره گندم، آرد و نان، موضوع ارتقای کیفیت نان از اواخر سال 1392 در دستور کار دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در وزارت بهداشت قرار گرفته است، یادآور شد: در نهایت بعد از جلسات متعدد کمیته فنی کارشناسی در دبیرخانه شورا با صاحب‌نظران و متخصصان هر سه حوزه گندم و آرد و نان، موضوع بازنگری استانداردهای آرد و نان و نظارت بر حسن اجرای استانداردهای مذکور در چهاردهمین جلسه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی مطرح شد و به تصویب رسید.


وی اضافه کرد: در زمینه آرد، در حال حاضر تولید انواع آرد مصرفی در نان‌های سنتی دامنه وسیعی از درصد سبوس‌‌گیری دارند به‌عنوان مثال بر اساس استاندارد فعلی آرد گندم، کارخانجات آرد می‌‌توانند آرد نان لواش و تافتون را با درصد سبوس‌گیری از حدود 15 درصد تا سبوس‌گیری حدود 18 درصد و آرد سنگک را با درصد سبوس‌گیری از حدود 7 درصد تا سبوس‌گیری 12 درصد تولید کنند.


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه یادآور شد: عدم نظارت بر اجرای استاندارد آرد انواع نان‌‌ها سبب شده است که کارخانجات آردسازی، آرد نان لواش و تافتون و آرد نان سنگک را با درصد سبوس‌‌گیری بالا یعنی حدود 18 درصد سبوس‌گیری تولید‌ کنند و تولید آرد کامل با میزان سبوس 7 درصد تقریباً متوقف شده است.


وی خاطرنشان کرد: بدون شک با تولید نان با آردی که 18 درصد سبوس‌گیری شده است، میزان مواد مغذی و فیبر آرد کاهش یافته و با توجه به مصرف بالای نان در کشور در طولانی‌مدت در گسترش بیماری‌‌های غیرواگیر مانند دیابت و... تأثیر بسزایی خواهد داشت.


عبداللهی با اعلام اینکه با پیگیری‌‌های مداوم وزارت بهداشت از وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد خواسته شده که بازنگری و کاهش میزان سبوس‌گیری آرد در اولویت قرار گیرد، متذکر شد: تاکنون به‌دلایلی از جمله کیفیت گندم و سست بودن آرد، اقدام جدی در خصوص تجدید نظر استاندارد سبوس در آرد انجام نشده است.


وی ادامه داد: وزارت بهداشت به‌عنوان متولی سلامت مردم کاهش میزان نمک در نان را به‌عنوان مهمترین راهکار کاهش مصرف نمک و پیشگیری از فشار خون بالا و کاهش شیوع آن در شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی مطرح کرد و بر اساس بند چهار مصوبات چهاردهمین جلسه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی مورخ سوم اسفند 94 میزان نمک در نان به یک درصد کاهش یافت.


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: بر اساس بند 4 مصوبات چهاردهمین جلسه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی سازمان ملی استاندارد ایران موظف است ضمن بازنگری استانداردهای آرد و نان و اجباری کردن استاندارد نان، استاندارد نمک در کلیه نان‌های سنتی را در حد یک درصد مصوب کند.


وی اضافه کرد: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مکلف است بر حسن اجرای استانداردهای اجباری نان سنتی نظارت کند؛ بنابراین به‌منظور اجرای این مصوبه در دی ماه 1395 تفاهم‌‌نامه‌‌ای بین معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران منعقد شد.


وی تصریح کرد: بازرسان بهداشت محیط بازدید از نانوایی‌‌ها را به‌عهده دارند و بر اساس آخرین گزارشات، حدود 60 درصد نانوایی‌‌های کشور میزان نمک کمتر از یک درصد را رعایت کرده‌‌اند.


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت قویاً از وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و تولیدکنندگان آرد کشور می‌‌خواهد به‌منظور پیشگیری از روند رو به افزایش بیماری‌‌های غیرواگیر در کشور به وظایف خود در جهت بهبود کیفیت گندم و آرد از جمله اصلاح سامانه توزیع آرد به‌نحوی که مطابق با استاندارد ملی ایران، آردهای مورد مصرف براساس نوع پخت نانوایی چهارگانه (سنگک، لواش، تافتون و بربری) تحویل شود.


عبداللهی تأکید کرد: این دستگاه‌‌ها باید به ملزم ساختن مدیران تولید و مدیران کارخانه صنایع آردسازی کشور به طی دوره‌‌های تخصصی لازم جهت ارتقای دانش فنی آنان به‌منظور بهبود کیفیت آرد و تعیین ضوابط درجه‌بندی کارخانجات آرد کشور، اقدام کنند.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14961بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17358بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38045بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49623بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19436بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25484بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67488بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542824بازدید]
زردی نوزادان[498430بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13683بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12300بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12096بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16904بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52785بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18813بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16230بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11783بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9069بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13758بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15305بازدید]