سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی
کد : 35439
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
بلوغ عاطفی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 


بلوغ عاطفی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

 

 


به گزارش مشرق، روان شناسان معتقد هستند که برای دستیابی به پیشرفت های مهم در زندگی و ارتباطات صحیح و همینطور ازدواج موفق افراد نیاز به بلوغ عاطفی دارند همانطور که جسم نیاز به پرورش و تقویت قوا دارد، ذهن و مغز ما نیز به بالغ شدن نیاز دارد که بخشی از آن مدیریت عواطف و در واقع دستیابی به تصمیم گیری های درست و غلبه بر احساسات در مواقع مناسب و همینطور نشان دادن احساسات در مواقع دیگر است.

 


اینکه یک فرد بداند در چه مواقعی می بایست از ذهن خود کمک بگیرد و تصمیم گیری های عاقلانه داشته باشد و در چه مواقعی با قلب و احساسش تصمیم بگیرید، چیزی است که تحت عنوان بلوغ عاطفی در روانشناسی شناخته می شود. بنابراین هر فردی برای داشتن یک ازدواج موفق و همینطور ارتباطات صحیح با دوستان و خویشان و اطرافیان می بایست به مرحله ای رسیده باشد که احساسات مثبت و منفی خود را به شکل درست و در موقعیت درست نشان دهد.

 

 


 

*بلوغ عاطفی چه نشانه هایی دارد؟


حال سوال این است که از کجا بفهمیم خودمان یا فرد دیگری به بلوغ عاطفی دست پیدا کرده است. البته شاید به کرات در اطرافتان افرادی را دیده اید که قادر به کنترل عواطف و احساسات خود نیستند و یا اینکه نمی دانند در موقعیت های مختلف چه نوع تصمیم گیری عاطفی یا عقلانی بگیریند، اینها همان هایی هستند که علی رغم اینکه سنشان رشد کرده اما بالغ عاطفی نشده اند و شاید به تا به حال به این امر توجه نکرده باشید.

 

 

مهمترین نشان هایی که متوجه شوید به بلوغ عاطفی دست پیدا کرده اید:


۱- انعطاف پذیری


سازگاری و انعطاف پذیری یکی از مهمترین ویژگی هایی است که این روزها در آزمون های مختلف قبل از ازدواج نیز از زوجین به عمل می آید. اما چرا این اندازه مهم است؟

 

 

افراد در موقعیت های مختلف نیاز به نگرش های متفاوت و سازگاری با محیط ها دارند اینکه هر فردی یک ویژگی های شخصیتی دارد که براساس آن مثل یک خودکار یا درخت یا خطکش عمل کند و در موقعیت های مختلف نتواند خود را سازگار کند، به معنای این است که هنوز انعطاف پذیری لازم را برای تشکیل یک زندگی یا ارتباطات صحیح با دیگران ندارد چرا که زندگی مدام شکل های مختلف در موقعیت های گوناگون از خود نشان می دهد و ما می بایست بتوانیم خود را بدون آسیب روانی در آنها سازگار کنیم.

 

 


۲-مسئولیت پذیری


خیلی از بزرگسالان را شاید اطراف خود ببینیم که علی رغم سن و سالشان اما هنوز مسئولیت اشتباهات یا مسائل مختلف مربوط به زندگی شان را برعهده نمی گیرند . حال با خود فکر کنید که در یک موقعیتی مسئله ای رخ داد که نیاز به پذیرش مسئولیت دارد چقدر در این موقعیت قادر به پذیرش هستید؟

 


۳-قهر کردن


یکی از نشانه های بلوغ عاطفی دست برداشتن از قهر کردن های الکی یا حتی با دلیل است اینکه اگر کسی در شرایطی شما را اذیت کند، چطور ناراحتی خود را نشان می دهید و آیا فردی هستید که بدون قهر کردن یا کینه کردن یک مشکل ، مسائل را حل کنید یا خیر؟ 

 

 


۴-گذاشتن خود به جای دیگران


گاه در زندگی پیش می آید که از دست دیگران ناراحت می شوید اما با خود تصور می کنید که این افراد بدجنس هستند یا می خواهند شما را اذیت کنند که این مسائل را برایتان پیش می آورند، از نشان های بلوغ عاطفی آن است که بتوانید خود را جای دیگران بگذارید و در موقعیت مختلف تصور کنید که آنها چه ترس ها یا مشکلاتی داشته اند که مثلا فلان شرایط را پیش آورده اند، بنابراین ادم ها هم کینه جو یا بدجنس نیستند و نمی خواهند ما را اذیت کنند، بلکه گاهی روش جلب توجه یا ارتباط برقرار کردن را بلد نیستند.

 

 

 

۵-کمال گرایی


زمانی که شما بفهمید هیچ انسانی کامل نیست و هر کس عیب و ایراداتی دارد حتی خود شما نیز کامل نیستید و نمی توانید فوق العاده باشید در عوض می توانید به گفته روان شناس وینی کات «به قدر کافی خوب باشید» به بلوغ عاطفی نزدیک شده اید و از خود و دیگران انتظارات فضایی و ماورایی ندارید و شرایط را می توانید آنطور که هست بپذیرید. در اینطور مواقع است که شما می بینید چیزهای کوچک ارزشمند هستند یک لحظه با فرزندتان گذراندن، یک چای گرم در کنار خانواده خوردن، یک طبیعت گردی ساده آخر هفته می تواند خیلی از مشکلات شما را کم کند و شما را در زندگی راضی نگه دارد.

 

 


۶-رضایت از خود


برای داشتن یک زندگی سالم و رضایتمند برای شما نباید مهم باشد که دیگران درباره تان چه فکر می کنند یا حتی خودتان زیاد به دیگران فکر کنید بلکه مهم این است که خود و خانواده تان چقدر با هم احساس خوب و راحتی داشته باشید و همین که چند نفر قلمرو خانوادگی تان از شما و خود راضی باشند،برایتان کفایت می کند و نشانه بالغ شدن است.

 


۷-از دیگران کمتر عصبانی می شوید.


یکی از مهمترین نشانه های بلوغ عاطفی ، کمتر عصبانی شدن از دیگران است اینکه قبل از عصبانیت بتوانید احساسات خود را کنترل کنید و یک لحظه مکث و سپس صحبت کنید و دیگران را ناراحت نکنید خیلی خیلی مهم است چرا که انچه در زمان عصبانیت اتفاق می افتد شاید منظور واقعی شما نباشد.

 

 


بلوغ عاطفی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

 

 

 

در این جدول نشانه های رفتار یک فرد بالغ عاطفی و یک فرد به بلوغ نرسیده مقایسه شده است.

 

 

 

یک مشاور خانواده معتقد است که بلوغ عاطفی شرط  مهم ازدواج است و می گوید: با کسی که به بلوغ عاطفی نرسیده ازدواج نکنید. کسی که به این بلوغ رسیده باشد می تواند احساساتش را کنترل، ابراز و مدیریت کند. اینکه کجا باید حرف بزنم؟ کجا باید احساساتم را ابراز کنم؟ الان چه چیزی مشاهده کردم؟ قاعدتاً درباره مشاهداتم باید حرف بزنم. نه اینکه تفسیرهای ذهنی ام را بیان کنم. اگر مدتی است حالم بد است چون همسرم فلان رفتار را کرده و من در خودم ریختم، شاید اشتباه از من است.

 

 


پس کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشد در شرایط حاد و بحرانی خودش را کنترل می کند و به هم نمی ریزد. ممکن است ناراحت باشد، با این حال خودکنترلی لازم را برای جلوگیری از پرخشگری دارد. کسی که به بلوغ عاطفی رسیده است می تواند گاهی خطای دیگران را یا نادیده بگیرد یا درباره آن با شخصی که خطا کرده، حرف بزند و می داند چطور باید حرف بزند، نه اینکه با هر خطایی برخورد تند و خصمانه بکند.

 


برای دستیابی به این مهارت ها که شامل مهارت کنترل خشم، مدیریت احساسات و عواطف و مهارت های دیگر زندگی است ، می توان با یک مشاور خانواده در ارتباط بود یا در جلسات جمعی روانشناسی در زمینه مهارت های زندگی شرکت کرد.

منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14961بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17358بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38046بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49624بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19436بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25484بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67490بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542826بازدید]
زردی نوزادان[498432بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13683بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12300بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12096بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16904بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52785بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18813بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16230بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11783بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9069بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13759بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15305بازدید]

از میان مقالات

سکسکه
چهل حدیث شریف درباره طول عمر(مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (1)
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
سیاست فرزند آوری: الگوی نژادپرستی اسرائیل (مقاله انتخابی)
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
دستورات حفظ سلامتی و تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
مرض عقوبت
درسنامه مزاج شناسی- مقاله ششم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج صفرا
مردن براى اطلاعات(مقاله انتخابی)
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)
گسترش دهندگان سرطان (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)
انتهای راه محصولات تراریخته، ناباروری است؟(مقاله انتخابی)
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)