سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 34051
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
ادعای تبعیت مطلق امام (ره) از دستورات پزشکی نوین "تحریف" است

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

ادعای تبعیت مطلق امام (ره) از دستورات پزشکی نوین "تحریف" است

 


یکی از ادعاهایی که در مورد حضرت امام(ره) زیاد شنیده می‌شود این است که ایشان در مسائل پزشکی کاملاً از پزشکان تبعیت داشت! این حرف‌ که امام بدون چون‌وچرا و بدون تعقل، هر چیزی که پزشکان می‌گفتند، می‌گفت چشم، دروغ است؛ این حرف تحریف امام است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر "رضا منتظر از پژوهشگران و مؤلفان برتر حوزه طب ایرانی ــ اسلامی" درباره نوع نگاه امام راحل به طب سنتی و نقطه‌نظرات انتقادی امام خمینی(ره) به طب نوین، مطالبی را عنوان کرده که در نوع خود بسیار جالب است؛ منتظر در این مطلب مستنداتی در رد این ادعا ارائه کرده که "حضرت امام در روند درمان خود از پزشکان اطاعت کامل داشته است!"


در ادامه مشروح این مطلب آمده است:


موضوع این مطلب درباره تعامل و نوع ارتباط امام(ره) با طب سنتی و همین‌طور میزان تبعیت ایشان از پزشکان است؛ یکی از ادعاهایی که در مورد حضرت امام زیاد شنیده می‌شود این است که ایشان در مسائل پزشکی کاملاً از پزشکان تبعیت داشت و هر تجویزی را که می‌شد بدون چون‌‌وچرا انجام می‌دادند!


به‌صراحت می‌گویم که این حرف دروغ است و این‌ طور نبوده است! یعنی یک تبعیت صد‌در‌صد نبوده است.


همان طور که تلاش می‌کنیم شخصیت امام را در مسائل سیاسی از تحریف حفظ بکنیم، در مسائل پزشکی هم باید این دقت را داشته باشیم؛ این حرف‌ که امام بدون چون‌‌وچرا و بدون تعقل، هر چیزی که پزشکان می‌گفتند، می‌گفت چشم، دروغ است؛ این حرف تحریف امام است.


بخشی از مستندات دروغ بودن چنین ادعایی درباره امام (ره) را در این مطلب ارائه می‌کنم.


ما وقتی نظرات امام را در قبال طب سنتی و طب غربی مرور می‌کنیم، این سؤال برایمان پیش می‌آید که؛ مگر ممکن است فردی که تا این حد به طب غربی انتقاد دارد، چشم ‌و گوش ‌بسته هرآنچه را پزشکان می‌گویند، اطاعت کند؟


امام در کتاب کشف‌اسرار که حدود 80 سال پیش نوشته‌اند درباره طب می‌فرمایند: "امروز همه چیز کشور ما با هم جور است و تا یک شجاعت ادبی در نویسندگان ما پیدا نشود، اصلاح نخواهد شد؛ امروز اگر کسی از طب اروپایی یا زندگی اروپایی‌مآبی انتقادی کند، مورد هو و جنجال بسیاری واقع خواهد شد و از نظر جوانان تحصیل‌کرده ما ساقط می‌شود لیکن با همه حال ممکن است در بین آنان کسانی به‌فکر بیفتند و سنجش‌هایی کرده، راهی به خطاکاری‌های خود پیدا کنند و برای دوره‌های بعد از این زمان طرفدارانی هم برای این مسلک پیدا شود و قدم‌هایی برای سعادت نسل آتیه برداشته شود...".


دقت بفرمایید امام می‌فرمایند الآن شرایط جوری است که اگر کسی از طب اروپایی انتقاد کند، مورد حمله قرار می‌گیرد؛ پس معلوم است که ایشان به این طب انتقاداتی داشته‌اند.


بیانات ایشان در ادامه صریح‌تر می‌شود؛ امام(ره) می‌فرمایند: "هان! ای نویسندگان! به خود آیید؛ از بی‌خِردان نهراسید، گفتنی‌ها را بگویید، زندگی پرآشوب اروپا چشمتان را از حقایق نبندد؛ همه شنیدید در زمان تصدی رضاخان، همین شاه کنونی (محمدرضا شاه) به تیفوئید (حصبه) مبتلا شد؛ در وقتی که تمام دکترهای درجه اول کشور از درمان آن مأیوس شدند، طبیبِ طالقانی با دستور طب قدیم او را معالجه کرد؛ خوب بود با چنین امتحانی رضاخان یا زمام‌داران آن زمان به‌فکر آن بیفتند که طب کشور خود ما باید دستِ‌کم به‌حساب بیاید لکن به‌قدری این‌ها خود را باختند و انگاره را از دست دادند که حاضر نیستند برای خود فضیلتی قائل شوند و با حسن و هوش خود هر طور شده است مبارزه می‌کنند که مبادا برخلاف اروپا سخنی بگویند...".


پس می‌بینید که حضرت امام(ره) به طب جدید انتقاد داشت و کارایی طب قدیم را در خیلی از اوقات بیشتر می‌دانست و یکی از انتقاداتش به رضاشاه و پسرش این بود که چرا از آن طب استفاده نمی‌کنند.


امام(ره) در ادامه می‌فرمایند: "یکی از دکترهای امروزی می‌گفت «بر ما و و بر دکترهای بزرگ این کشور ثابت شده که کاری از طب اروپا جز جراحی برنمی‌آید و داروهای اروپایی معالج نیست بلکه مُسَکّنی است که ما به‌کار می‌بریم و انتظار داریم که بیماری دوره خود را طی کند و به خوبی یا به هلاکت منجر شود»؛ گفتیم «پس چرا دکترها این مطلب را به مردم نمی‌گویند؟!»، گفت کسی قدرت این گفتار را ندارد و درست گفت... امروز در تمام کشور ایران که به‌قول شما دانشگاهی مانند جندی‌شاپور داشته یک نفر که قانون بوعلی را بفهمد معلوم نیست که باشد و این ضربتی است که این کشور از دست اجانب به‌وسیله زمام‌داران بی‌خرد ما خورد... غرب همه چیز استعماری دارد: طب استعماری، فرهنگ استعماری که برای کشورهای عقب‌افتاده صادر می‌کنند و آن‌ها می‌خواهند که ما وابسته باشیم و چیزهایی که به ما می‌دهند وابستگی می‌آورد؛ اگر می‌خواهید رشد حقیقی پیدا کنید و مستقل شوید، اول این وابستگی فکری و قلبی را کنار بگذارید...".


این گوشه‌ای از بیانات حضرت امام در انتقاد از طب غربی و حمایت از طب سنتی بود؛ می‌فرمایند: آن زمان (70 سال پیش) از آن دکتر پرسیدم، "چرا این واقعیت را به مردم نمی‌گویند؟!"، گفت کسی جرئت نمی‌کند!


من می‌خواهم بگویم الآن هم همین طور است! الآن هم متأسفانه خیلی از پزشکان ما حتی آنها که متعهد هستند، سکوت کرده و واقعیات مربوط به طب رایج را به مردم نمی‌گویند حتی خیلی از علما و روحانیان سکوت کرده‌اند و به‌عکس در برابر تجویزهای غلط برخی پزشکان کاملاً منفعلانه برخورد می‌کنند مثلاً می‌گویند "اگر دکتر گفت نباید روزه بگیری، نگیر!"، سعی می‌کنند درباره طب غربی هیچ موضعی نگیرند.


این تحریف شخصیت حضرت امام(ره) است که بعد از 30 سال انتقادات امام به کارایی طب رایج مسکوت گذاشته می‌شود و پزشکان در رسانه‌ها و رادیو و تلویزیون ادعا می‌کنند که "ما هرچه می‌گفتیم ایشان می‌گفت چشم و در مسائل پزشکی هیچ‌گاه روی حرف ما حرف نمی‌زد!".


نمی‌شود کسی که آن‌قدر به طب جدید انتقاد داشته است، تابع بی‌چون‌وچرای پزشکان باشد مگر اینکه چاره‌ای نداشته باشد که غالباً چنین بوده است چون امام در سال 68 ارتحال پیدا کردند؛ خود من تازه در آن سال وارد دانشگاه شدم، آن زمان حتی یک پزشک باتجربه در طب سنتی نداشتیم؛ جای چنان تخصصی خالی بود؛ معلوم است که در آن شرایط امام برای کنترل بیماری خود از آنچه در دسترس است استفاده می‌کند، شاید اگر شرایط امروز بود، آن اتفاق نمی‌افتاد و در تیم پزشکی ایشان طبیب سنتی هم می‌بود و ایشان از نظر کارشناسی او هم استفاده می‌کرد.


متأسفانه شاهدیم که واقعیت وارونه جلوه داده می‌شود؛ می‌گویند امام تابع بی‌چون‌وچرای پزشکان بود تا به مردم هم چنین القاء کنند که "شما هم هر تجویزی برای‌تان شد، گردن نهید".


من در اینجا یک سند درباره بیماری قلبی امام به شما ارائه می‌دهم که نشان می‌دهد تبعیت ایشان از پزشکان در همان شرایط نیز مطلق نبوده است:


آقای دکتر سید حسن عارفی، پزشک امام، در تاریخ سه‌شنبه 11خرداد 1387 مصاحبه‌ای داشته‌اند که منتشر شده است؛ مصاحبه‌کننده از ایشان می‌پرسد "مگر نمی‌گویید ایشان گرفتگی عروق کرونر داشته‌اند، پس چرا یک بار از ایشان آنژیوگرافی نگرفتید که ببینید کدام رگ چند در صد گرفته است و باید چه‌کار کرد؟!"، دکتر عارفی پاسخ داده است:


"اتفاقاً ما بیماری قلبی ایشان را با تجویز داروهای گوناگون کنترل کردیم و انجام آنژیوگرافی قلب به ایشان توصیه شد اما ایشان با این مسئله موافق نبودند حتی سال 65 پس از آنفارکتوس قلبی (سکته) که خوشبختانه به‌دلیل اقدامات امنیتی ما یعنی قراردادن زنگ در آشپزخانه، اتاق خواب و بقیه جاها و آگاه ‌ساختن تیم پزشکی که روزانه کشیک می‌دادند، خطر رفع شد و با ماساژ قلبی و عملیات احیاء ایشان سلامت شدند، باز هم ما درخواست آنژیوگرافی کردیم و نپذیرفتند...".


یعنی امام حتی بعد از سکته قلبی هم انجام آنژیوگرافی را نپذیرفتند.


پس چنین نبود که امام از طب غربی راضی و همواره تابع نظر پزشکان ولو پزشک معتمَد خود باشد؛ این تحریف است و من این را در شب سالگرد ارتحال ایشان گفتم و از همگان می‌خواهم که اجازه ندهند این طور القا شود.


ما بارها گفتیم، الآن که از نعمت پزشکان طب سنتی برخورداریم و خیلی از بیماری‌ها را می‌شود بدون دست‌کاری و جراحی درمان کرد، در مواردی که بیم خطر وجود دارد، حتماً نظر پزشک طبیب سنتی معتمد را بخواهید؛‌ نروید به خودتان لطمه بزنید و بعد بگویید "نمی‌دانستم به این روز می‌افتم"!


در حال حاضر، بیماران زیادی را می‌بینم که مراجعه می‌کنند و از عوارض دارو یا جراحی صدمه دیده‌اند و می‌گویند «"دکتر گفت" و ما هم انجام دادیم»! به‌نظرم رسیدلازم است این مطلب شفاف بیان شود تا این بُعد از شخصیت ایشان نیز از تحریف مصون ماند.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12359بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35236بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46226بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17282بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23156بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536178بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10979بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14389بازدید]

از میان مقالات

کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
آب گوشت‏، هنوز هم غذای لذیذی است! (معرّفی 15 نوع آبگوشت سنّتی)
زونا
پیش به سوی انقراض!/ نگاهی به وضعیت جمعیتی جامعه ایرانی(مقاله انتخابی)
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
بچه ام زیاد سرما می خورد؛ چه کنم؟
اعتياد به زيبايي؟!(مقاله انتخابی)
تلفن های همراه و سرطان مغزی: ماجرای واقعی(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
میلیاردرها در خدمت نسل کشی(مقاله انتخابی)
تأثیر امواج الکترومغناطیس بر بخش‌های مختلف بدن(مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
پلاستیک؛ فانتزی؟ (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
اهداف و روش‌شناسي آیات پزشکی(مقاله انتخابی)