سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 35812
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
مواظب نوبرانه‌های فریبنده پاییز باشید.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

مواظب نوبرانه‌های فریبنده پاییز باشید.

 

 

 

 


به گزارش جهان نيوز به نقل از میزان، رشد هزینه تمام‌شده تولید و افزایش نرخ تورم در شرایطی موجب بالا ماندن قیمت میوه‌های تابستانی شده است که با نزدیک‌شدن به فصل عرضه مرکبات، برخی افراد سودجو با رنگ‌رسانی پرتقال و نارنگی نارس، این اقلام را به نام نوبرانه با قیمت‌های بالا عرضه می‌کنند؛ سودجویانی که از علاقه برخی مردم به خرید و استفاده از میوه و مرکبات نوبرانه هر فصل اطلاع داشته و اقدام به عرضه اینگونه اقلام می‌کنند.

این در حالی است که رنگ‌آوری این اقلام با استفاده از برخی مواد شیمیایی با گاز اتیلن علاوه بر افت کیفیت و طعم و مزه این مرکبات، سلامتی مصرف‌کنندگان را به خطر انداخته و زمینه زیاندهی کشاورزانی را فراهم می‌کند که به‌دلیل نداشتن نقدینگی و بدهی، ناگزیر به برداشت زودهنگام و فروش این اقلام روی آورده‌اند. مرکباتی که برای رنگ‌رسانی راهی مراکز سورتینگ‌شده و خارج از چرخه رسمی و مشخص عرضه میوه و مرکبات از طریق برخی میوه‌فروشی‌ها یا فروشندگان سیار به نام نارنگی و پرتقال‌های نوبرانه با نرخ چند‌برابری عرضه می‌شوند.

 

اینگونه مرکبات اغلب فاقد طعم و مزه واقعی یا خشک و ترش بوده و علاوه بر نارضایتی خریداران از کیفیت آن، به‌گفته برخی کارشناسان به‌دلیل برداشت زودهنگام و استفاده از مواد شیمیایی در رنگ‌آوری، غیربهداشتی بوده و برای سلامتی مصرف‌کنندگان زیانبار است.
 
 

ممنوعیت ورود مرکبات رنگ‌آوری‌شده به میدان مرکزی میوه

 
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه برخی افراد سودجو نارنگی و پرتقال‌های رنگ‌آوری‌شده با گاز اتیلن را به بازار عرضه می‌کنند، گفت: بازار میدان میوه و تره‌بار به هیچ‌وجه اجازه ورود چنین میوه‌هایی به این مرکز را نخواهد داد، اما سودجویان از راه‌ها و در مکان‌های دیگر نسبت به فروش این اقلام اقدام می‌کنند و اگر وزارت بهداشت و وزارت جهادکشاورزی که مسئولیت کشاورزی و سلامت مردم را برعهده دارند به موقع ورود نکنند، در این تخلفات شریک خواهند بود.
 


مصطفی دارایی‌نژاد افزود: مسئولان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و جهادکشاورزی به هوش و به گوش باشند، برخی افراد برای سودجویی و مطامع شخصی خود نارنگی و پرتقال را از باغدار خریداری کرده، زودتر از موعد مقرر از روی درخت چیده و برای اصلاح ظاهر، آن را با فشار گاز اتیلن رنگ‌آوری کرده و در بازار داخلی و کشور‌های همسایه عرضه می‌کنند.
 
 

او افزود: متأسفانه برخی از سودجویان، نارنگی را زودتر از موعد از درخت برداشت و برای رنگ‌آوری و کامل‌شدن قند، آن را در گرمخانه‌ها با فشار گاز اتیلن رنگ‌آوری می‌کنند و به بازار می‌فرستند. دارایی‌نژاد افزود: گرچه رنگ پوست نارنگی و پرتقال بر اثر فشار گاز اتیلن از سبز به نارنجی و زرد تغییر می‌کند، اما متأسفانه درون این مرکبات به‌طور طبیعی رشد نمی‌کند و ورود گاز اتیلن به میوه باعث ضربه به سلامتی مردم می‌شود. او افزود: چیدن مرکبات نارس از درخت و رنگ‌رسانی و عرضه آن به بازار، سود هنگفتی برای سودجویان دارد؛ اما در درازمدت زیان‌های بی‌شماری به بازار داخلی و خارجی و همچنین سلامتی مردم وارد می‌کند. رئیس اتحادیه بارفروشان تهران با اعلام اینکه باید پرتقال از ابتدای آذر‌ماه و نارنگی در ابتدای مهر‌ماه از روی درخت چیده شود، گفت: سودجویان زودتر از موعد نسبت به چیدن نارنگی در شهریور به‌جای آبان‌ماه اقدام کرده و در گرمخانه‌ها نارنگی را با گاز اتیلن و پرتقال را با مواد شیمیایی رنگ‌آوری می‌کنند.
 

 

دود رنگ‌رسانی مرکبات در چشم مردم

 
نایب‌رئیس خانه کشاورز با بیان اینکه رنگ‌رسانی به مرکبات به‌خصوص نارنگی انجام می‌شود، گفت: متأسفانه علت این امر سودجویی برخی دلال‌های خارج از شبکه تولید است که با این اقدام خود به تولید ضربه زده و مردم را از مزه مرکبات خوب و با‌کیفیت محروم می‌کنند. این افراد کیفیت مرکبات را از بین می‌برند، مرکباتی که بدون رنگ و مزه و با قیمت بالا عرضه می‌شود.
 
 

عنایت‌الله بیابانی افزود: این اقدامات از عهده تولید‌کنندگان بر‌نمی‌آید و به‌سادگی می‌توان با این تخلفات برخورد کرد، چراکه عرضه‌کنندگان مرکبات رنگ‌آوری‌شده افرادی محدود و قابل شناسایی هستند. او با بیان اینکه با نزدیک‌شدن به فصل پاییز، رنگ‌رسانی به مرکبات نیز تازه شروع شده، عده‌ای منافع زیادی برده و مردم و کشاورزان متضرر می‌شوند، افزود: آمار دقیقی از میزان رنگ‌آوری مرکبات نداریم، اما در بین ۷‌استان کشور که مرکبات تولید می‌شود، رنگ‌آوری این محصولات در استان‌های شمالی مانند مازندران و گیلان یا استان‌های اطراف تهران صورت می‌گیرد. بیابانی با اشاره به اینکه نظارت بر همه تولیدات بخش کشاورزی بر عهده وزارت جهادکشاورزی است، اما متولیان سلامت مانند وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های نظارتی نیز وظیفه برخورد با این دزدی آشکار را دارند، گفت: اکنون برخی مردم به‌دلیل نوبرانه‌بودن و آزمایش‌کردن نسبت به خرید اینگونه محصولات بی‌کیفیت اقدام می‌کنند، اما توصیه می‌کنیم تا از خرید مرکبات رنگ‌آوری شده خودداری کنند؛ چراکه این اقلام علاوه بر قیمت‌های نجومی، سلامتی آن‌ها را به خطر انداخته و دود این کار به چشم بخش‌های تولید و صادرات کشور می‌رود.
 

 

او با بیان اینکه امسال از نظر تولید نارنگی، پرتقال و کیوی نه‌تن‌ها کمبود نداریم بلکه می‌توانیم به کشور‌های همسایه صادر کنیم، افزود: در ۷‌استان تولید مرکبات داریم که امسال در برخی شهر‌های کوهپایه‌ای سرمازدگی موجب کاهش تولید شده، اما در سایر مناطق کشور وضعیت تولید مرکبات خوب بوده و پیش‌بینی تولید بیش از ۳ میلیون تن پرتقال و نارنگی و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن کیوی را داریم.
 
 

گرم‌تر‌شدن بازار رنگ‌آوری مرکبات
 
 
نایب‌رئیس خانه کشاورز با بیان اینکه قبلا مرکبات تا این حد رنگ و عمل‌آوری نمی‌شد، گفت:، اما امسال شرایط بسیار متفاوت است چرا‌که فقر و مشکلات تولید‌کنندگان موجب شده تا این رویه افزایش یابد و تولید‌کنندگانی که دچار تنگنای مالی هستند، مجبور به فروش مرکبات نارس به دلال‌ها شده و آن‌ها نیز از این شرایط سوءاستفاده می‌کنند.
 
 
 

بیابانی افزود: در حالی حدود ۵ میلیون تن مرکبات تولید می‌کنیم که روسیه سالانه ۵۰۰ هزار تن از این اقلام را وارد می‌کند و دولت باید به تولید‌کنندگان وام بدهد نه اینکه با چشم‌بستن به اینگونه تخلفات، راه خیانت به منافع ملی را باز بگذارد. او افزود:



شناسایی این افراد متخلف به‌سادگی امکان‌پذیر است، خانه کشاورز در همه روستا‌ها، شهرستان‌ها و استان‌ها عوامل اجرایی دارد و می‌توانند این متخلفان را شناسایی کنند، اما متأسفانه اصل موضوع فدا شده تا تولید‌کننده کم‌درآمد ساکت بماند و منافع ملی به خطر بیفتد. می‌توانند یقه میوه‌فروش را گرفته و پیگیری کنند که از چه کسانی مرکبات رنگ‌آوری‌شده را خریداری کرده است. بیابانی با اعلام اینکه رنگ‌آوری مرکبات نارس در توان کشاورز نیست و در مراکز سورتینگ میوه و انبار‌های مخصوص انجام می‌شود، افزود: در سطح کشور چند مرکز سورت مرکبات وجود دارد که می‌توانند از آن‌ها پیگیری کنند که مرکبات نارس را از کجا آورده و رنگ‌آوری می‌کنند. اکنون قیمت کیوی در حالی از ۸ به ۱۲ تا ۱۵ هزار‌تومان افزایش یافته که برخی با نارس چیدن و عمل‌آوری آن به طعم و کیفیت این محصول ضربه می‌زنند و دولت نیز نظارتی بر چیده‌شدن کیوی نارس ندارد.
 

 

او گفت: برداشت هر محصولی فصلی دارد و در همه دنیا محصولات کشاورزی زمان برداشت دارد، اما متأسفانه این موضوع در کشورمان رها شده و باید وزیر جدید جهادکشاورزی در جریان مسائل قرار گرفته و به کشاورزان نیازمند، تسهیلات کم‌بهره بدهند تا نیاز‌های کوتاه‌مدت آن‌ها برطرف شود.
 
 

نایب‌رئیس خانه کشاورز گفت: گردش مالی چندین میلیارد تومانی محصولات کشاورزی و قدرت تبدیل‌شدن سریع این محصولات به پول، عامل سودجویی برخی افراد است، اما باید از تولید ملی دفاع و با این تخلفات برخورد کنیم.
 
 

رواج عرضه مرکبات رنگ‌آوری‌شده

 
رئیس اتحادیه باغداران کشور نیز با تأکید بر رایج‌شدن عرضه مرکبات رنگ‌آوری‌شده در میوه‌فروشی‌ها و عرضه سیار این اقلام، گفت: عمل‌آوری در برخی میوه‌های ذاتا شیرین مانند موز، خرما، کیوی و ازگیل با درجه کمتررسیدن قند این اقلام و با تغییر دما صورت می‌گیرد، اما در مجموع کیفیت اینگونه میوه‌ها نیز چندان مناسب نیست؛ میوه‌هایی که زودتر برداشت شده، در سردخانه نگهداری و در زمانی خارج از فصل به بازار عرضه می‌شوند.
 


مجتبی شادلو افزود: برخی میوه‌های نارس مانند ازگیل با تغییر دما رسیده و آماده عرضه به بازار می‌شوند، اما در مورد موز باید فرایند تغییر دمای ۱۰ درجه‌ای طی مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از عرضه در اتاقی با دمای بالاتر انجام شود و این حالت موجب تغییر رنگ و بازار‌پسندی آن شده و خسارت چندانی نیز به طعم و مزه و کیفیت آن نمی‌زند.
 


او افزود:، اما در خانواده مرکباتی که ترش بوده یا به شیرینی خانواده اقلامی مانند خرمالو و موز نیست، افزایش قند و رنگ‌رسانی به روش‌های شیمیایی انجام می‌شود. دمای مناسب تولید مرکبات در مناطق خزری کمتر از ۱۵ تا ۱۶ درجه نیست، اما در زمان برداشت این دما شب‌ها به ۴ تا ۵ درجه بالای صفر می‌رسد و این اختلاف دمای ۱۵ درجه‌ای موجب توقف رشد، افزایش قند میوه و آبگیری و تغییر رنگ دانه‌های موجود در پوست اینگونه مرکبات و رنگ و طعم مناسب آن می‌شود. همچنین از نظر اقتصادی نیز آب‌افتادن و افزایش قند مرکبات موجب افزایش وزن میوه می‌شود.



شادلو افزود: متأسفانه عده‌ای سودجو مرکبات را مانند میوه‌های شیرین در حالت کال مطلق برداشت و رنگ‌رسانی می‌کنند. این در حالی است که برداشت پرتقال خزری زودتر از پایان آبان‌ماه مجاز نیست و تنها می‌توان نوبرانه آن را در ابتدای آبان برداشت کرد، اما وقتی پرتقال و نارنگی اکنون ۲ یا چند‌ماه زودتر برداشت شده و با تغییرات دمایی بالا، گاز یا مواد شیمیایی رنگ پوست آن عوض می‌شود، مرکبات به‌دست آمده، طعم و رنگ طبیعی و قند و آب کافی نداشته، زود خراب می‌شود و برای سلامت مصرف‌کنندگان مضر است.


تأثیر سیاست‌های غلط بر شیوع رنگ‌رسانی مرکبات


رئیس اتحادیه باغداران کشور برداشت زود‌هنگام و رنگ‌آوری مرکبات را اشتباه بزرگی دانست که اکنون در کشور رایج شده و گفت: با وجود ممنوعیت عرضه مرکبات رنگ‌آوری‌شده در میدان مرکزی میوه و تره‌بار، باید در سطح خرده‌فروشی نیز عرضه این اقلام مصداق محصولات قاچاقی تلقی و به‌دلیل کیفیت پایین و قیمت غیرواقعی با آن برخورد شود.
 


شادلو با بیان اینکه از بین رفتن بخشی از مرکبات در سال گذشته به‌دلیل سیاست‌های غلط دولت را علت برداشت نارنگی و پرتقال نارس و شیوع رنگ‌رسانی این اقلام دانست و افزود: در سال گذشته با وجود تولید مناسب سیب و پرتقال، وزیر وقت صمت از دی تا فروردین‌ماه صادرات این اقلام را متوقف کرد و با از بین رفتن این اقلام به کشاورزان ضربه زد. وارد‌کردن تنش به بازار سیب و مرکبات با ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال توسط معاون وقت بازرگانی داخلی وزیر صمت در اسفند‌ماه سال گذشته تکمیل و موجب از بین رفتن سیب و پرتقال موجود در انبار‌ها و وارد‌شدن آن به چرخه صنایع تبدیلی با حداقل قیمت شد.



او افزود:، اما این توجیه درستی نیست که اگر قبلا با سیاستگذاری‌های غلط، کشاورزان متضرر شده‌اند، اکنون میوه‌های نارس را که قند مناسب ندارد، بفروشند تا با رنگ‌رسانی به بازار عرضه شود. همچنین معمولا پرتقال‌های والنسیا در مناطق جنوبی و نوار خزری از ابتدای سال تا تیر‌ماه برداشت می‌شود، اما عرضه پرتقال تامسون پیش از موعد زیانبار است و نارنگی تخم ژاپنی نیز از شهریور تا مهر، نارنگی انشوی ساری در مهر و آبان و در ادامه نارنگی یافا و بژ محصول نوار خزری و سپس نارنگی بم به بازار می‌آید.


به‌گفته رئیس اتحادیه باغداران جلوگیری از رنگ‌رسانی اینگونه مرکبات نارس در مراکز سورتینگ بر عهده وزارت جهادکشاورزی و در سطح بازار برعهده وزارت صمت و سایر دستگاه‌های نظارتی مانند تعزیرات حکومتی است و نباید رفع تکلیف شود.
 
 

او افزود: رنگ‌رسانی مرکبات نارس از نظر اخلاقی، علمی و اقتصادی منطقی نیست، گرچه رنگ‌آوری در مورد مقدار قابل‌توجهی از مرکبات تولیدی صورت نمی‌گیرد و حداکثر ۵ تا ۱۰ درصد از تولید ۳ میلیون تنی نارنگی و پرتقال یعنی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن را در‌بر‌می‌گیرد، اما میزان واقعی عرضه این نوبرانه‌های بی‌کیفیت تابع اقبال مشتریان و نیاز بازار است.

منبع :

جهان امروز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35119بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17210بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535641بازدید]
زردی نوزادان[493637بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11358بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11204بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50760بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)
واقعیت فست فودها چیست؟(مقاله انتخابی)
نگاهی به مبانی طبّ سنّتی ایران
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
دفاعیه دکتر حدّاد عادل از طبّ سنّتی(مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
زونا
دیپلماسی ورزشی؛ ابزاری برای نفوذ آمریکا در جوامع (مقاله انتخابی)
رشد بالای ابتلای زنان به سرطان سینه چه دلایلی دارد؟ (مقاله انتخابی)
چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟ (مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
کندرو مالاسی پاتلا Patellar chondromalacia
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 2 علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر جبران خطای تحدید نسل، «عقیم‌سازی» همچنان ادامه دارد/ دیگر از دلارهای سازمان های بین المللی برای جلوگیری از پیری جمعیت ایران خبری نیست!
عصر تستوسترون (مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
اسناد اقدامات ضدبشری بورلاگ و ردپای مامور راکفلر در کشاورزی ایران(مقاله انتخابی)
بشر محصور در مواد شیمیایی (مقاله انتخابی)