سلام آقای دکتر ضمن تشکر از سایت پر محتواتون سوالی از خدمتتون داشتم ممنون میشم زود جواب بدین، امروز ظهر ۲۴تیر ماه من حجامت دارم دو روز بعد ۲۶ هم کلاس شنا دارم خواستم بپرسم اگه برم شنا برای جای زخم حجامتم مشکلی پیش نمیاد؟ ممنون از زحماتتون.
مادر

با سلام و خداقوتی آقای ۳۸ ساله هستم، تو آزمایش ویتامین دی ۱۵ بود و تری‌گلیسیرید ۴۸ بقیه موارد نرمال خیلی ضعف دارم و خسته میشم تغذیه خوبی هم دارم، همیشه عسل و نون سبوس دار میخوریم، موارد چند ساله که مقاله مربوط به معده و ترش کردن رو انجام میدم قرص مکمل ویتامین d میتونم مصرف کنم؟
میلاد

سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان
کد : 36855
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
عجیب و غریب‌ترین پدیده‌های دنیای پزشکی/ پول بدهید برایتان بیمار بیاوریم!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين


عجیب و غریب‌ترین پدیده‌های دنیای پزشکی/ پول بدهید برایتان بیمار بیاوریم!

 

 

 

 

 

 

  

گروه سلامت خبرگزاری فارس - محمد رضازاده: امروزه، هر ثانیه با موج عظیمی از اتفاقات عجیب و غریب در حوزه مد و زیبایی رو به رو می‌شویم. موجی که شاید بتوان گفت در نسل امروزی به سرعت جای خود را در میان بسیاری از جوان‌های دهه ۷۰ و ۸۰  باز کرده، انجام جراحی‌های زیبایی روی قسمت‌های مختلف بدن است. پدیده‌ای که امروزه با آن مواجه هستیم، جراحی زیبایی، لب و بینی و شکم و ...!

 

 

 


شاید در گذشته انجام اینگونه عمل‌های زیبایی بیشتر بین خانم‌ها دیده می‌شد اما حالا این موج به آقایان هم سرایت کرده، شاید دیدن برخی از عمل‌های زیبایی تا همین چندوقت پیش فقط در فضای مجازی ممکن بود اما آهسته آهسته این تبلیغات اثر خود را گذاشت و به دنیای واقعی ورود پیدا کرد، خدماتی که با تبلیغات پر زرق و برق مشتری‌های خوبی دارد و به توصیه متولیان نظام سلامت کشور باید تحت نظر پزشکان فوق تخصص انجام شود اما به دلیل هزینه و زمان‌بر بودن این خدمات، برخی از پزشکان غیرمتخصص یا به اصطلاح پزشکان عمومی به این حرفه وارد می‌شوند و برای کسب درآمد بیشتر در راستای فعالیت‌های تخصصی قدم برمی‌دارند.

 

 

 

 


*دخالت فراقانونی در خدمات پزشکی


به گفته مسئولان بهداشتی کشور، انجام خدماتی مانند تزریق ژل، فیلر، بوتاکس و خدمات لیزر باید توسط پزشک متخصص و فوق تخصص انجام شود؛ زیرا یک اشتباه ساده و کوچک در تزریق می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی افراد شود. یا حتی تا سالیان سال با هیچ روشی درمان نشود و آسیب‌های روانی نیز برای افراد به همراه داشته باشد. به گفته معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی ماه‌های گذشته انجام هرگونه از این دسته خدمات توسط پزشکان عمومی و غیرمتخصص می‌تواند دخالت‌ فراقانونی تلقی شود؛ زیرا ورود پزشکان عمومی به این حرفه و انجام آن چیزی جز صدمه بر روح و جسم همنوعان نخواهد داشت.

 

 

 

 

 


سعید کریمی طی یک نامه به سازمان تعزیرات ابلاغ کرده است تنها آن دسته از پزشکانی که دوره‌های ۴ ساله وزارت بهداشت را گذرانده باشند، می‌توانند خدماتی از قبیل تزریق ژل، بوتاکس، فیلر و لیزر درمانی را ارائه دهند.

 

 

 

 

او در این نامه اعلام کرده که تصمیم‌گیری نهایی نیازمند بررسی دقیق و همه‌جانبه این موضوع است. البته بررسی‌ها و شواهد میدانی نشان می‌دهند پس از این ابلاغیه همچنان بسیاری از پزشکان عمومی این خدمات را ارائه می‌دهند و با انجام خدمات خارج از دانش و صرفا تجربی، تعداد افراد آسیب‌دیده از انجام خدمات زیبایی توسط این دسته از پزشکان کم نیست.

 

 

 

 


در همین راستا با علی بیژنی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و رئیس سابق انجمن جراحی پلاستیک گفت‌وگو کردیم، که در ادامه مشروح این پرسش و پاسخ را می‌خوانید:

 

 

 

فارس: آقای دکتر آمارهای اعلام شده می‌گویند که آمار جراحی زیبایی در کشور ما رو به افزایش است، این موضوع را تایید می‌کنید؟

 


متاسفانه حجم درخواست برای جراحی‌های زیبایی بسیار زیاد است، در گذشته هر سه ماه یکبار برای درمان بیماران به خوزستان مراجعه می‌کردم و با ۵۰ پرونده از درخواست افراد برای جراحی زیبایی مواجه می‌شدم، البته از این تعداد پس از بررسی‌ها مشخص می‌شد که تنها ۵ الی ۶ نفر به جراحی زیبایی نیاز دارند و به بقیه اعلام می‌کردم که نیازی به جراحی زیبایی ندارند یا جراحی کمکی به زیبا شدن آنها نمی‌کند. جراحی زیبایی برای فردی که نیازی به جراحی زیبایی ندارد درست نیست و پزشکان باید در مواجهه با این افراد وجدان کاری داشته باشند و به آنها اعلام کنند که نباید جراحی انجام دهند.

 

 

 


 

فارس: دلیل درخواست‌های زیاد جامعه ایرانی برای جراحی زیبایی چیست؟ آیا همه افراد نیاز به این جراحی‌ها دارند؟


بخشی از درخواست زیاد برای جراحی زیبایی به اعتماد به نفس پایین افراد برمی‌گردد و برخی دیگر از افراد به جای اینکه به دنبال ورزش کردن و لاغر شدند و رسیدگی به وضعیت جسمانی خود باشند ترجیح می‌دهند صورت خود را با عمل جراحی زیبا کنند! همچنین چشم و هم‌چشمی نیز نقش زیادی در انجام عمل جراحی زیبایی دارد.

 

 

 

 

 

 

در مواقعی می‌بینیم که برخی از افراد اقدام به جراحی زیبایی می‌کنند اما به جای اینکه اعتماد به نفس آنها بالا برود منجر به پایین آمدن اعتماد به نفس افراد می‌شود. متقاضیان نباید انتظار داشته باشند که با جراحی زیبایی زندگی آنها دگرگون می‌شود ممکن است برخی از کاندیدها زیبایی پس از انجام عمل ناراضی هستند. همچنین برخی از متقاضیان به دلیل مشکلات روحی و روانی به دنبال عمل زیبایی هستند و تصور می‌کنند با عمل زیبایی دری دیگر از جهان به روی آنها گشوده می‌شود، لذا به این دسته از افراد توصیه می‌شود به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند.

 

 

 

 


کمک گرفتن از روانپزشک به معنی نیست که فرد مشکل روانی دارد و در مواقعی لازم است همه ما برای گرفتن یک راهکار خوب به روانپزشک مراجعه کنیم. برخی بیماران از این توصیه ما ناراحت می‌شوند درحالی که ممکن است انجام عمل زیبایی به آنها لطمه بیشتری بزند.

 

 

 

 

فارس: آقای دکتر از بین کاندیدهای جراحی با موردی مواجه شده‌اید که از انجام جراحی زیبایی پشیمان شده باشد؟

 


برخی از افراد پس از عمل جراحی به پزشک اعلام می‌کنند که جراحی به خوبی انجام نشده است، در مواقعی چهره فرد پس از عمل زیبایی تغییر نمی‌کند و به پزشک اعلام می‌کند که شما من را خوب عمل نکرده‌اید در صورتی که پزشک متقاضی را به خوبی عمل کرده است، حتی در پزشکی قانونی با که من به عنوان کارشناس حاضر می‌شوم می‌بینم برخی افراد بدون هیچ دلیل اقدام به شکایت از پزشک کرده‌اند برخی از آنها پشیمان شده‌اند.

 

 

 

 

 

 

متاسفانه اخیرا با پدیده عجیب و غریب دیگری مواجه شده‌ایم. برخی از افراد اقدام به جراحی پلاستیک می‌کنند و پس انجام عمل به بهانه زیبا نشدن اقدام به شکایت از پزشک می‌کنند تا از این طریق از پزشک دیه بگیرند! در پزشکی قانونی با پرونده‌های زیادی از این دست رو به رو هستیم.

 

 

 

 


فارس: بیشتر متقاضیان درخواست کدام عمل زیبایی را دارند؟


اغلب متقاضیان درخواست جراحی بینی دارند.

 

 

 

 


فارس: از کدام کشورها برای جراحی زیبایی به ایران مراجعه می‌کنند؟


از کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، عمان و حتی برخی کشورهای اروپایی هم متقاضی جراحی زیبایی در ایران داریم، به دلیل اینکه هزینه جراحی زیبایی بسیار کمتر از آن کشورها است.

 

 

 

 


فارس: آقای دکتر زمانی که شما شروع به کار در حوزه زیبایی کردید وضعیت متقاضیان چگونه بود؟

 


من طرح پزشکی را از استان خوزستان آغاز کردم و نود درصد کار ما کارهای ترمیمی مانند شکاف لب و شکام کام و سوختگی بود، در آن دوران روی شکستگی فک کار می‌کردیم اما عمل زیبایی فک خیلی کمتر بود و نود درصد وقت جراحان با کارهای ترمیمی پر می‌شد. یکی از خدمت‌های بزرگی که جراحان پلاستیک انجام دادند در زمان جنگ بود، در زمان جنگ ۸۰ درصد تخت‌های بیمارستانی مجروحان جنگ بودند و نیاز به جراحی ترمیمی داشتند، اوایل جنگ برخی بیماران به آلمان فرستاده می‌شدند و کم‌کم متوجه شدیم که پزشکان ایرانی در این زمینه تخصص کافی دارند. تروما نسبت به زمان جنگ کاهش یافته است از همین رو برخی هم به سمت جراحی زیبایی روی آوردند.

 

 

 

 

 

 

فارس: آقای دکتر درخصوص دخالت افراد غیرمتخصص در امور زیبایی انجام دهید؛ چرا این پدیده امروز زیاد شده است؟


وقتی تقاضا بیش از حد زیاد می‌شود، دخالت افراد غیر متخصص در انجام آن کار هم زیاد می‌شود. امروز حتی تکنسین‌های اتاق عمل هم کار زیبایی انجام می‌دهند، حتی آرایشگاه‌ها هم اقدام به تزریق ژل می‌کنند و لیفت انجام می‌دهند! بسیاری از این افراد در دوره‌های کوتاه مدت شرکت می‌کنند و نقش جراح پلاستیک ایفا می‌کنند. برخی از این تکنسین‌ها حتی اقدام به نصب تابلوی جراحی پلاستیک کرده‌اند در صورتی که جراح پلاستیک نیستند!

 

 

 

 

 

 


فارس: برخی از این افراد عکس قبل و بعد عمل در اینستاگرام منتشر می‌کنند، واکنش شما نسبت به این موضوع چیست؟


من به عنوان پیشکسوت این کار مخالف انتشار عکس برهنه بیماران در فضای مجازی هستم، متاسفانه این کار خلاف قانون است و وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی هم اقدام جدی برای مقابله با این افراد نمی‌کنند! انتشار عکس قبل و بعد عمل بیمار در فضای مجازی کار صحیحی نیست. متاسفانه برخی از افرادی که اقدام به این تبلیغات می‌کنند، پزشک نیستند و تنها با گذارندن یک دوره کوتاه اقدام به این کار می‌کنند. طبق قانون دخالت حرف غیرپزشکی در امور پزشکی و درمانی تخلف است.

 

 

 

 


برخی دیگر از افراد هم در فضای خارج از محیط درمانی اقدام به انجام کارهای زیبایی می‌کنند، باید جلوی این اقدامات گرفته شود، متاسفانه برخی از پزشکانی که بیمار از آنها شکایت کرده است حاضر نیستند در جلسه رسیدگی به شکایت حاضر شوند و از آنجا که بیمار زیادی دارند ترجیح می‌دهند دیه بدهند تا اینکه وقت خود را برای پاسخگویی به بیمار بگذارند!

 

 

 

 

 

 

فارس: آقای دکتر درخصوص تبلیغات شرکت‌های بیماریاب توضیح دهید؟


برخی شرکت‌های تبلیغاتی نیز با تماس با کلینیک‌ها برای آنها تبلیغات اینستاگرامی می‌کنند و با معرفی بیماران به پزشکان کسب درآمد میلیونی دارند! متاسفانه شاهد پدیده‌های عجیب و غریب در فضای مجازی در حوزه زیبایی هستیم. همچنین برخی از آنها اعلام می‌کنند با پرداخت چند میلیون تومان بیماران مطبتان را چند برابر می‌کنیم. این مسائل در جامعه پزشکی جای تعجب و پیگیری دارد.

 

 

 


زمانی که بنده رئیس انجمن جراحی پلاستیک بودم بارها جلساتی با کمیسیون بهداشت، نظام پزشکی و وزارت بهداشت داشتیم تا جلوی این تخلفات را بگیریم اما شیوع بیماری کرونا نظارت‌ها را کم کرد. تعداد این تخلفات زیاد است و باید به صورت جدی با این پدیده برخورد شود.

 

 


از سویی ما یکی از کشورها خاص برای توریسم درمان هستیم، وقتی توریسم برای انجام عمل به ایران مراجعه می‌کند باید حمایت شود و این امر نیازمند تشکیلات صحیح است. خوشبختانه وضعیت پزشکی کشور خوب است و ما کشور مناسبی برای جذب توریسم سلامت هستیم تا بتوانیم از این ظرفیت به طور صحیح استفاده کنیم.

 


منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14998بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17394بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38086بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49665بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19463بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25518بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67539بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542947بازدید]
زردی نوزادان[498519بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13725بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12323بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12127بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16929بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52834بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18850بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16260بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11819بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9095بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13789بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15329بازدید]

از میان مقالات

حراج اینترنتی تخمک های دختران مدل(مقاله انتخابی)
آندوسکوپی و خطر انتقال هپاتیت و ایدز(مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
روش های تعیین جنسیت جنین
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
نگاهی به مستند «گشایش رمز زندگی»؛ کوته‌بینی داروین نظریه‌اش را نابود می‌کند + فیلم و تصاویر(مقاله انتخابی)
حکایت دزد و کودک
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
توصیه آیت الله قاضی برای تقویت حافظه+راز حافظه قوی مرحوم آیت‌الله بهجت
توطئه حذف حجامت در ایران
بیماری دیابت و نقش صنعت هله هوله در گسترش آن (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
خاکروبه های شفابخش (2)؛ پوست تخم مرغ
کندرو مالاسی پاتلا
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
بررسی اعجاز روان‌شناختی قرآن(مقاله انتخابی)