با سلام مصرف پروتئین وی در دوره مصرف آش و رژیم مشکلی ایجاد میکند؟ و مصرف قرص کلاژن و مکمل ها
سارا

سلام علیکم جناب دکتر سوالی داشتم از خدمتتون اینه که، کورک چرکی و دردناکی که روی پوست بدن بوجود میاد، راه حلی بفرمائید در برطرف کردن ان. ممنون
مجتبی

سلام وقت بخیر من سه دوره درمان رو انجام دادم و عادت نشدم ولی بعد از دوازده روز از دوره سوم عادت شدم فقط به مدت یکروز من الان باید با این اوضاع چکار کنم ؟؟!
مهسا

آخه چرا نباید مو فرفری‌ هارو حجامت کنیم؟؟ آخه چه سوال مسخره ایه...
رحیمه صادقی

سلام. چه داروی غیرشیمیایی برای نفخ معده مناسب است؟
محمدرضا بختیاری

سلام واحترام به لطف خدا۲۹هفته باردارم .آقای دکتر حال روحی خوبی ندارم ومشکل دیگم خشکی بیش ازحدبینی همراه خلط دربینی بدون سرماخوردگی هست،خلط پشت حلق گاهی، شبها نفس نمیکشم خواب خوبی هم ندارم دکترافقط قطره تجویزکردن .دلیلش چی میتونه باشه امکانش هست بزرگواری بفرماییدبنده رو راهنمایی کنیداجرتون باحضرت زهرا
محمد

سلام خدا قوت ببخشید در ماه هفت بارداری هستم جنسیت جنین پسر هست چند روزیه حالت گرما خصوصا در دستها و پاهایم دارم قبلا اینطور نبودم اماشکم و کمرم مثل سابق سرده کمی حالت دفع مدفوعم از اول بارداری ببخشید مثلا انگارکامل نیست روزی چندباره اما اذیت کننده نیست ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مونا

سلام و درود ببخشید مدتیه ترشحات قهوه ای روز بعد از رابطه دارم که علتش مشخص نیست ممکنه از عفونت باشه یا التهاب نمیدونم چند سالی هم هست بوی بد واژن و زیر بغل دارم نمیدونم ولی ترشح قهوه ای رو احتمال میدهم بخاطر مصرف شیاف ماریانا باشه که سال پیش استفاده کردم ، اقدام به بارداری کردیم برای فرزند سوم ولی این مورد یادم نبود معلوم نیست شاید باردار باشم استفاده از ابزن پوست انار خوبه ؟ چقدر باشه چه مدت؟
حامدی

سلام وقتتون بخیر. در وزن کم کردن با رژیم انگور هم امکان تشکیل سنگ صفرا هست؟ الان هفته سوم رژیم انگور هستم. کاش یه مقاله جدا درباره رژیم انگور هم مینوشتید.
سادات

سلام به شما ، همواره سلامت بمانید آقای دکتر کتری برای استفاده روزمره از آبجوش از چه جنس ایمن است ؟ سر در گم هستم
رحیمی
سبک زندگی اسلامی - ایرانی
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 3495]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟


درس گفتاری تربیتی از حجّة الاسلام محسن عبّاسی ولدی

 

محبّت ورزی در زندگی مشترک چه جایگاهی دارد؟🤔

 

محبّت یه نیاز فطریه. هر آدمی توی مسیر رشد و رسیدن به هدف آفرینش، نیاز داره که هم کسی رو دوست بداره و هم مورد محبّت باشه.

 

نیاز به محبّت توی زندگی مشترک، جلوۀ بیشتری داره. این نیاز به قدری اهمیّت داره که سرمایۀ اولیه‌ش رو خودِ خدا بین زن و شوهر قرار داده، اون جا که می‌فرماید:



«و من آیاته ...و جعل بینکم موده و رحمه» و از نشانه های اوست... و میان شما و همسرتان علاقۀ شدید و رحمت قرار داد». )سورۀ روم، آیه 2)

 

 اگه دو نفر تو همه‌ی معیارای عقلانی با هم یکی باشن ولی به هر دلیلی همدیگه رو دوست نداشته باشن، نمی‌تونن با هم زندگی خوبی رو شروع کنن.

 

 چه مرد، چه زن، هر دو قلبشون محتاج محبّته و اگر اون رو خالی از محبّت ببینن، درگیر اختلافات می‌شن.

 

 زن از ابراز محبّت همسرش به قدری خوشحال می‌شه که خوش‌ترین خاطرات اون که هیچ‌وقت از ذهنش پاک نمی‌شه، خاطرات ابراز محبّتای همسرشه.

 

از طرف دیگه محبت کردن زن به مرد هم به قدری اهمیّت داره که یکی از ملاکای همسر شایسته است:

 

رسول خدا صلوات الله علیه و آله فرمود: «بهترین زنان شما کسی است که زایا و اهل دوستی ورزیدن به همسر است ...» (الکافی، ج۵، ص٣٢۴)


دوست داشتن همسر، از صفات انبیای الهیه؛ یکی از ملاکای زیاد شدن ایمان، بیشتر شدن محبّت به همسره و همچنین دوست داشتن همسر، معیاری برای سنجش محبّت اهل بیت علیهم السلام هم هست.

 

بهانه گیر شدن خیلی از زن و شوهرا، به این دلیله که طرف مقابلشون به نیاز محبّتیِ اونا توجه نمی‌کنه. اینها برا دریافت محبّت، ابراز نیاز نمی‌کنن، چون غرورشون بهشون اجازه نمی‌ده به همسرشون بگن به من محبّت کن. شایدم به این دلیل باشه که محبّتِ درخواستی، چندان مزه‌ای نداره.

 

پُر بودن فضای خونه از عطر محبّت، ضامن بقای محیط گرم خونواده و خالی بودن فضا از چنین عطری، عامل تخریب اونه.

 

دوست داشتن کافی نیست، بلکه این محبّت رو باید ابراز کرد. زن و شوهر همیشه نیاز به ابراز محبّت همسرشون دارن، نه فقط در اوایل زندگی. 



یکی از کارکِردهای ابراز محبّت، اصلاح اختلافاییه که بین زن و شوهر ایجاد شده، چون محبّت، لطافت و الفت بین زن و شوهر رو زیاد می‌کنه. این لطافت و الفت هم باعث می‌شه روحیۀ پذیرش یا گذشت همسر زیاد بشه.


بهتره از همه شیوه‌های ابراز محبت، برا محبت کردن به همسرمون استفاده کنیم.

1- محبّت گفتاری

 

خیلی از همسرا بعد از گذشت چند سالی از زندگی، محبّت گفتاری رو به باد فراموشی می‌سپارن. بعضیا هم فکر می‌کنن ابراز محبّت زبانی برا اول زندگی و دوران عقده. در حالی که این نوع از محبّت بویژه برا خانما توی تمام ایّام زندگی مورد نیازه.

 

الفاظ محبّت آمیز هر چه قدر هم که تکراری باشه، ملال آور و خسته کننده نمی‌شه. بنابراین از استفادۀ مکرّر از کلمه‌ها و جمله‌های مشابه، دریغ نکنیم.

2- محبّت رفتاری

 

 محبّت رفتاری، نشانۀ صداقت محبّت گفتاریه. زمانی اعتماد همسرمون به محبّت زبانی ما جلب می‌شه که محبّت رفتاری‌مون اون رو اثبات کنه.

 

گاهی ما از چیزی می‌گذریم یا کاری رو انجام می‌دیم که به اون تمایلی نداریم. همین رفتارا می‌تونه ضمانت محکمی برا استحکام روابط بین ما و همسرمون باشه.

 

کمک کردن مرد به زن توی کارِ خونه با وجود خستگی، گذشتن زن از تفریح به خاطر مرد و... چیزایی هستن که می‌تونه در عمل به طرف مقابل ثابت کنه که همسرش دوستش داره.



 به بعضی از رفتارایی که تو اثبات ابراز محبّت مؤثر هستن، اشاره می‌کنیم:

 

1- هدیه دادن

 

هدیه دادن، یکی از موندگارترین راهای ابراز محبّته. لازم نیست هدیه گرون قیمت باشه. حتی یه کارت پستال و یا خودکار ارزون قیمت هم اثر خودش رو می‌ذاره.

 

از نظر تربیتی هدیه در ایجاد و افزایش محبّت سهم بسیار زیادی داره و علاوه بر ایجاد محبّت، موجب از بین رفتن کینه‌ها می‌شه. تا وقتی که هدیه باقیه، خاطرۀ خوش محبّت هم پابرجاست.

 

2- خوش رویی، خوش اخلاقی و خوش زبانی

 

از نظر تربیتی پیام خوش رویی و خوش اخلاقی یعنی این که من تو رو دوست دارم و از دیدن تو خوش حال می‌شم. پس برا اعلام محبّت به همسرمون، همیشه با خوش رویی باهاش برخورد کنیم، مخصوصاً وقتی که خسته‌ام. وقتی تو اوج خستگی با دیدن همسرمون خنده به لبمون می‌شینه، یعنی این که من تو رو به قدری دوست دارم که با دیدنت خستگی رو فراموش می‌کنم.

 

3- خوب صدا زدن

 

خوب صدا زدن، یه رنگی تو محبّت رو به خوبی نشون می‌ده و صداقتِ محبّت گفتاری رو به نمایش می‌ذاره. برا این که صدا زدن همسرمون، حامل پیام محبّت باشه، هم درانتخاب واژه و هم در نوع بیانش باید هنرمندانه عمل کنیم.🤗


توی قسمت قبل به بعضی از رفتارایی که تو اثبات ابراز محبّت مؤثر هستن، اشاره کردیم، مثل: هدیه دادن، خوش اخلاقی، خوش زبانی و خوب صدا زدن. حالا بقیه موارد رو هم بخونید:



4- مصافحه



مصافحه یا همون دست دادن فقط برا مهمونیای رسمی نیست. چه اشکالی داره که وقتی زن و شوهر به هم می‌رسن به هم دست بدن؟🙂


امام صادق علیه السلام فرمودند: «به هم دست بدهید که دست دادن کینه‌ها را از بین می‌برد.» (الکافی، ج ٢، ص۶۴٣)


5- سخاوت

پیام سخاوت اینه که مادیّات در برابر تو ارزشی نداره، چون که تو محبوب من هستی.


6- تواضع



وقتی با کسی متکبّرانه برخورد می‌کنیم، این پیام رو بهش می‌دیم که تو ارزش برخورد مناسب رو از طرف من نداری. این رفتار پیام عدمِ محبّت رو به همراه داره.



7- صداقت



صداقت پیام یه رنگی و محبّت داره و به همین دلیل هم محبّت همسر رو به سمت ما جلب می‌کنه.



8- حسن ظن



وقتی ما کسی رو دوست داشته باشیم، کارای اون رو به بهترین شکل ممکن توجیه می‌کنیم. پس حسن ظن، پیام دوستی رو به همراه داره.



9- انصاف



برخورد غیر منصفانه یعنی این که تو به قدری برا من بی‌ارزش که حتی حاضر نیستم در جایی که حق با تو هست، حق رو به تو بدم. پس انصاف در درون خودش، نوعی ابراز محبّت رو حمل می‌کنه.


3- محبت نوشتاری



از نظر تربیتی اثری که با نوشتن می‌تونیم روی طرف مقابل بذاریم، با محبت کلامی متفاوته؛ البته هیچ کدوم جای اون یکی رو نمی‌گیره.



نوشته، تأثیر زیادی توی رسوندن پیامای ما به طرف مقابلمون داره. با این که امام مجتبی علیه السلام کنار پدرش زندگی می‌کرد، ولی امیرالمؤمنین علیه السلام یکی از موندگارترین سفارشای خودش رو در قالب یه نامه به پسر بزرگوارش داد. این رفتار نشون از تفاوت زیادی هست که نامه با گفتار داره.



یکی از ویژگیای نامه، موندگاری اونه. معمولاً نامه توی خلوت خونده می‌شه و طرف مقابل، موقعیت خوبی برا فکر کردن روی مفاهیم اون داره، یعنی مطلبی رو که ما می‌خوایم به اون منتقل کنیم با تأمل و تفکر بیشتری مرور می‌کنه.



یکی از بهترین زمان‌ها برا نوشتن نامه، وقتیه که به تنهایی به مسافرت می‌ریم.



تو مناسبتایی مثل روز تولد، سالروز ازدواج و اعیاد نیز خوبه که به همراه هدیه‌ای که به همسرمون می‌دیم، نامه‌ای هم براش بنویسیم.



آقایون باید بدونن که خانما همیشه می‌خوان از این که همسرشون دوستشون داره، مطمئن باشن. به همین دلیل آقایون باید تو ابراز محبت برای ایجاد این اطمینان، تلاش ویژه‌ای داشته باشن.



پاسخ محبت



نباید فراموش کنیم که علاوه بر وظیفۀ انسانی، ادب دینی ما حکم می‌کنه که هیچ محبّتی رو بی‌پاسخ نذاریم. اگه بخوایم خیلی دقیق به وظیفۀ قرآنی خودمون عمل کنیم، باید هر محبّتی رو به اندازه‌ای بیشتر از خودش پاسخ بدیم؛ اگه هم این مقدار برامون ممکن نشد، حداقل باید به اندازۀ خود اون محبّت، به همسرمون محبّت کنیم.



یعنی اگه کسی بیشتر از محبت همسرش محبّت کنه، بازم به وظیفۀ دینی خودش، عمل کرده.



آفات محبّت

برخی از رفتارا باعث می‌شه محبّت بین زن و شوهر از بین بره که باید از اونا پرهیز کنیم.



یکی از رفتارایی که به شدّت، مفهوم بی‌محبّتی رو به همراه داره، بی‌احترامیه. وقتی من به همسرم بی‌احترامی می‌کنم، با رفتارم بهش می‌گم: تو برا من ارزش نداری.



اگه خوش رویی، مایۀ جلب محبّته، ترشرویی، محبّت‌ها رو کم و حتی موجبات دشمنی رو فراهم می‌کنه.



دعوا و جدل، شوخی بی جا، تمسخر و بددهانی هم از دیگر آفات محبّت هستن.

 

منبع: کانال حجة الاسلام محسن عباسی ولدی در ایتا

 
@abbasivaladi




نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

ویراست ششم کتابچه مرهم[602بازدید]
بهداشت جنسی کودک[2441بازدید]
هوش جنسی کودک[2359بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (2)[2291بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (1)[2254بازدید]
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق[2343بازدید]
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز[3681بازدید]
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟[3496بازدید]
دنیای زیبای دینداران[3136بازدید]
آزادی در کودکان زیر 7 سال[5061بازدید]
آرامش دیداری (2)[3855بازدید]
آرامش دیداری (1)[18672بازدید]
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)[14015بازدید]
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...[14803بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)[14623بازدید]
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)[13276بازدید]
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)[13812بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)[17477بازدید]
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)[17191بازدید]
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)[14033بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک