سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
تعداد: 4 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 4696]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين


 

"یادداشت ویژه"

بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!

 



 

\پرده اول: نعل وارونه!


حدود 88 سال پیش که چارلی چاپلین، زندگی گوسفندوار انسانها را در عصرجدید (مدرن تایم) نشان می داد؛ گمان نمی کردیم که بدین سرعت، طنین خُرد شدن استخوانهای بشرِ مدرن، میان چرخ دنده های مدرنیته در گوش عالم بپیچد.


دراین بلبشوی بمباران رسانه ها از فراز و فرود بیماری کویید 19، اگر بگویم که روند افزایشی آمار قربانیان این بیماری معلول جهانبینی و فلسفۀ آفت زدۀ دانش پزشکی است شاید نپذیرید. اما قبول کنید که یکی! از دلایل مستقیم کاهش آمار واگیری و مرگ و میر بیماری کویید19؛ به مدد قوۀ قهریۀ نهادهای حکومتی است و نه دانش پزشکی!


چنانچه دانش پزشکی توانایی حل مسئله مذکور را داشته باشد، نیازی به اعمال جرائم و محدودیتهای اجتماعی از جانب حکومت به وجود نمی آید. به عبارتی دیگر؛ حکومت ها به دلیل ناتوانی دانش پزشکی در حل مسئله کرونا؛ می کوشند که نبض شاهقِ آمار تلفات را با ایجاد ترسُ تهدیدُ جریمه، مُنخَفِض کنند.


با خود می اندیشم که اگر این الگوی مدیریتی را بسط و تسری دهیم چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟ فرض کنید برای مهار آمار مرگ و میر در تصادفات جاده ای، مقرر شود که تا اطلاع ثانوی تردد هرگونه خودرو در جاده ها ممنوع است و هلُمَّ جرّا ...


باری؛ در روزگاری که دانشِ مدرنیته، شجره نامه سلول ها را طومار می کند و جد و آباء جانداران میکروسکوپی را تار و مار؛ مدیریت بیماری های همه گیر به وسیله قوه قهریه، یعنی نعل وارونه!.


 

به قول میرزا حبیب قاآنی:


تا نشان سُم اسبت گُم کنند

ترکمانا؛ نعل را وارونه زن

 

\پرده دوم:سپهر ِزیستیِ  بشر ِمدرن


«بوم سازگان» که به نام فرنگیِ «اِکو سیستم» مشهور است؛ از مفاهیم زیربناییِ زیست شناسی است و اثبات می کند که حتی اجزای غیر زنده نیز نقش مهمی را در پایداری حیات ایفا می کنند. وقتی که یک حلقه از این زنجیرۀ زنده یا غیر زنده حذف شود؛ دیر یا زود، همۀ ساختار زنجیره از هم گسسته، محدود و حتی معدوم خواهند شد. خانواده میکروب ها نیز یکی از حلقه های زنجیرۀ حیات ما هستند و به دلیل نیازهای متقابل، وابسته به یکدیگریم؛ اما هنوز زبان تعاطی و تعامل با این جانداران را نمی دانیم. گزافه نیست اگر بگویم، اساسی ترین چالشِ دانش پزشکی، همین زبان نفهمی ما است! و صد افسوس که به جای آموختن زبان تعامل، چشم امید به معجزه " فونکوسیونالیسم" دوخته ایم.


بشر؛ تا قبل از اینکه زیورآلات مدرنیته را بر خود بیاویزد، از مسیر آموزه های پیامبران و یا از طریق تجربه آموخته بود که آفت ها و تهدیدات طبیعت را با زبان طبیعت دفع کند. به عنوان نمونه؛ تهدیدات بالقوه جانورانی چون مار و عقرب و... در محیط زندگی اَش را با نگهداری مرغُ خروسُ گربه، دفع می کرد که در زیست صنعتی و آپارتمانی امروز، سالبه به انتفاء موضوع است. علی ای حال؛ پس از سالها کژراهه آفت کُشی با سموم بنیان کَن[1] که منجر به سازگاری و جهش ژنی(موتاسیون) آفات گردید، تجربیات موفقِ استفاده از مهارکننده های زیستی (بیولوژیک) مانند «کفش دوزک ها[2]»، «زنبورها»[3]و... در مهار گسترش برخی آفات نباتی، این گزاره را تایید می کند که:


«انسان به عنوان جزئی از طبیعت؛ وقتی «قوانین حیات» را نداند، به جای تعامل، به تقابلِ با آن روی خواهد آورد.» [4]


ممکن است پرسشهایی در ذهن شما ایجاد شود که سپهرِزیستیِ بشرِمدرن، با وجود تهدیدات بالقوه حیاتمندانِ میکروسکوپی چه خواهد شد؟ آیا ویروس ها و باکتری ها ورزیده تر می شوند و نسل بشر ضعیف تر؟ آیا ایمنی ما مستلزم نابودی میکروب ها است؟ اگر بشر؛ نسل میکروب های آسیب زا (پاتوژن) را نابود کند، آمار بیماری ها کاهش خواهد یافت؟


این پرسشهای مهم، شالوده اصلی مبحث ایمنی جمعی(گلّه ای) است و چنانچه پاسخی برایشان نیابیم که نیافته ایم! باید از درِ تقابل با این مخلوقات وارد شویم که شده ایم. رونمایی پُر شور و شعفِ طب مدرن از انواع آنتی بیوتیک ها و واکسن های بالستیک و کروز، درواقع ؛ قُمپزی است که صدای مهیب اش منجر به خوف خودمان شده و هرگز جایگاه سوق الجیشی ما را در برابر میکروب ها تغییر نداده است.


ماحصلِ زبان نفهمیِ بشرِ استریل! در موشکباران مستمرِ پایگاههای تجمع میکروب ها، منجر به «ورزیدگی ژنی» آنها و تضعیف خودمان شده است. خصومت ما با سرشت طبیعی میکروب ها عاقبتی جز مقابله به مثل ندارد و این فرجام نامبارک، دستاورد دَجّالِ مدرنیته برای انسانِ مدرن است.

 

\پرده سوم: از طب آنتی بیوتیکی تا ماست پروبیوتیکی!


«از امام صادق (علیه السلام) سوال شد: مَا الْعَقْل: عقل چیست؟ فرمود: مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَنُ وَ اكْتُسِبَ بِهِ الْجِنَان: عقل آن است که بوسیلۀ آن خداوند عبادت شود و بهشت به دست آید.


امام در این سخن در مقام بیان چیستی عقل نیست. این موضوع را در سخنان دیگر تبیین کرده است، در این حدیث در مقام بیان کارکرد سالم عقل است؛ معیاری برای سلامت و استقلال عقل معرفی می کند. وگرنه؛ خداوند چه نیازی به عبادت دارد که عقل را فقط برای عبادت آفریده باشد. راوی از امام می پرسد: فَالَّذِي كَانَ فِي مُعَاوِيَة؟ : پس آنچه در معاویه بود چه بود؟ عقل نبود؟ فرمود: تِلْكَ النَّكْرَاءُ تِلْكَ الشَّيْطَنَةُ وَ هِيَ شَبِيهَةٌ بِالْعَقْلِ وَ لَيْسَتْ بِالْعَقْل[5] : آن نکراء است، آن شیطنت است، شبه عقل است و عقل نیست.»[6]


«انسان موجودی است که اگر شناخت فطری و نیروی فطرت را سرکوب کند، از حد غریزه هم تجاوز می کند زیرا در آن صورت نیروی فطرت نیز در خدمت غریزه استخدام می گردد، عقل از بین نمی رود بل به «نکراء» مبدل می شود و در خدمت غرایز قرار گرفته و بمب اتم می سازد.»[7]


دانش پزشکی نیز از زمانی که فطرت را مستخدمِ غریزه کرد، عقلش پاره سنگ برداشت! و خدماتش برای کاهش آلام بشر، همچون دوستی «خاله خرسه» گشت.


 به اذعان مقالات و شواهد پزشکی (EBM)، آنتی بیوتیک ها باعث کشتار جمعی در زیست بومِ ریزاندامگانِ بدن انسانها شده است. این کشتار وسیع؛ منجر به بی نظمی در فلور باکتریاییِ روده، سیستم تنفسی و ... شده است. ماحصل این بی نظمی در افزایش حساسیت های مختلف پوستی، تنفسی، تبدیل بیماری های ساده به صعب العلاج و نیز ظهور امراض جدید هویداست. برای نمونه؛ سر دراز این قصه را می توانید از مقالۀ «پروبیوتیک ها و آنتی بیوتیک ها» به کوشش آقای صادق خداویسی و همکاران آغاز کنید[8].


آوخ آوخ که عقلِ آلوده به نکراء؛ دانش را هم با سرعت و رشد حیرت انگیز، ابزاری برای مطامع دَنیه می کند. صدای دُهُل مدرنیته گرچه از دور خوش است، اما نزدیک اش که شوی می بینی دانشِ او؛ اَبزار اِبراز خشونت است. بنگاه های دانش سازِ فطرت سوز که تا دیروز بر دُهُل «آنتی بیوتیک» می کوبیدند، امروز در سُرنای «پروبیوتیک» می دمند.


القصه؛ باکتری هایی که در معرکۀ پزشکیِ مدرن، مغضوبِ آنتی بیوتیک ها شدند، امروز در همان مراکز تولید آنتی بیوتیک، محبوب گشته و تولید می شوند. دست آخر نیز؛ توسط قیطانُ الممالک های مُترف و شیپورچی های رسانه ای تبلیغ و با نام پُر طمطراقِ پروبیوتیک وارد بدن می شوند که مصداق غلط اندر غلط است. از ماست و رُب گوجه فرنگی تا پوشک بچه و روغن مایع خوراکی؛ باید ملبس به حجاب پروبیوتیک شوند تا عورتِ عِلم نکرائیِ مدرنیته، مَستور بماند.

 

به قول نظامی گنجوی:


القصه؛ چو قصه اینچنین است

پندار که سرکه، انگبین است

 

 

\پرده چهارم: ایمنی جمعی در نظریه الگوریتم رفتارهای سلولی


از منظرِ نظریه الگوریتم رفتارهای سلولی؛ بهترین روش تعامل (و نه تقابل) با مخلوقاتِ حیاتمندِ میکروسکوپی، ایمنی جمعی است اما به دو شرطِ محاذی!!


      شرط اول : تقویت نظام غدد بدن (پایداری سامانه دفاعی بدن)


 فعالیت پایدار نظام غدد، باعث افزایش ضریب ایمنی بدن می شود. متاسفانه در مسیر صنعتی شدن جوامع؛ نظام غدد انسان ها و حتی حیوانات، رو به ضعف نهاده است. فی الواقع؛ آنچه از شیوه نامه های ابتر و عقیمِ سازمان جهانی بهداشت مخابره می شود، حکایت ماستِ مختارالسلطنه است که:


میبینی ماستِ، میخَری دوغِ، میخُوری آبِ!


شایان ذکر است که شیوه های تقویت نظام غدد به تفصیل در دو مقاله «سبب شناسی و آسیب شناسی بیماری کویید 19» و «روش شناسی پیشگیری و درمان بیماری کویید 19» برمبنای نظریه الگوریتم رفتارهای سلولی، تقدیم شده است. [9]


      شرط دوم : تعادل در زیست بومِ «ریزاندامگانِ» بدن (فلور طبیعی بدن) [10]


بدن ما میزبان میلیارد‌ها باکتری از انواع گوناگون است که در اندام های مختلف زندگی می کنند و معمولاً هیچ عارضه ای برای بدن ایجاد نمی‌کنند. ریزاندامگانی که درون بدن ما ساکن هستند فلور طبیعی نامیده می‌شوند. برخی از آنها موقت (گذرا) بوده و صرفاً زنده‌اند اما تکثیر نمی‌ شوند. برخی نیز که به آنها فلور ساکن گفته می‌شود، نه تنها زنده‌اند بلکه رشد و تکثیر یافته و همزیستی متقابل با انسان دارند. عملکرد این باکتری ها بر اساس شرایط محیطی و اندام های مختلف بدن (مانند درجه حرارت و اکسیژن) متفاوت است و هرگروه بر اساس شرایط مذکور از حفره بینی تا روده‌ها خود را تطبیق می دهند. برخی اعضای فلور طبیعی، فرصت طلب بوده و اگر در محل طبیعی خود نباشند ایجاد بیماری خواهند کرد. برای مثال؛ فلور ساکن در روده‌ها (باکتروئیدها) چنانچه در اثر ضربه یا زخم‌های جراحی به بافت‌های داخلی راه یابند، ایجاد قرحه می‌کنند.


یکی از مهمترین کارکردهای فلور طبیعی، جلوگیری از رشد و شیطنتِ باکتریهای بیماری‌زا در بدن است. به عنوان مثال: «لاکتو باسیلوس» یک فلور طبیعی است که در بخش هایی از بدن مانند بزاق، دستگاه گوارش و مهبل وجود دارد. این باکتری، مانع از رشدِ و شیطنتِ تک یاخته ای به نام «تریکومونیازیس» شده و در نتیجه بروز برخی از بیماری های آمیزشی همچون عفونت مهبلی را مهار می کند. همچنین؛ اگر این باکتری عزیزالوجود در فرایند طبیعیِ! تولید فراورده های شیری همچون ماست و پنیر حضور داشته باشد که به صورت طبیعی حضور می یابد!، مانع از رشد و تکثیر باکتری «اشریشیا کُلی[11]» شده و امکان بروز مسمومیت و اسهال خونی را خنثی می کند و قس علی هذا...


میکروب ها؛ بخش جدائی ناپذیر از حیات ما هستند. چنانچه این ارتباط دوسویه از طرف ما بگسلد، این ما هستیم که متضرر خواهیم شد. به نظر می رسد؛ همین ریزاندامگانی که در بدن ما زندگی می کنند و به لطف صنعتی شدن جوامع، جمعیتشان رو به زوال است، بهترین مهارکنندگانِ زیستی در برابر شیطنت هایِ دیگر اعضای این طایفه هستند.


مع الوصف؛ رفتارهای شیطنت آمیز و شرارت بارِ (پاتوژنیک) برخی از این جانداران میکروسکوپی، رابطه مستقیمی با وضعیت فلور طبیعی ما دارد و رفتارهای فلور طبیعی بدن نیز وابسته به وضعیت نظام غدد است. ممکن است در افرادی که به دلایل متعدد، دچار اختلال و یا ضعف در نظام غدد (سامانه دفاعی بدن) هستند؛ ریزاندامگانِ فلور طبیعی، رفتار تهاجمی پیدا کرده و فراتر از محدوده خود رشد کنند. از این رو، شرط دوم در کنار شرط اول؛ لازم و ملزوم یکدیگر در پایداری خط دفاعی بدن در مواجه با میکروب ها است.

 

زندگی سوپر بهداشتیِ محصور در مواد آنتی باکتریال و آنتی وایرال، آنتی بیوتیک ها، سموم صنعتی، آفت کش ها و... مواردی هستند که باعث انقراض فلور طبیعی و اختلال در عملکرد نظام غدد می شوند. شاید درآینده نزدیک؛ همین رزمندگان طبیعی بدن به دلیل رفتارهای غلطِ به ظاهر علمیِ ما، کودتای نظامی کرده و برای دفاع از موجودیت وتمامیت ارضی خود، رفتارهای آسیب زایِ بنیان کن بروز دهند.


می شاید گفت؛ بسیاری از بیماری های صعب العلاج که دامن بشر مدرن را گرفته، ناشی از مقابله او با میکروب هایی است که از کژراهه آنتی بیوتیک ها و واکسیناسیون، نسل آنها محدود یا معدوم شده و امروز چوب نبودنشان را می خوریم.


 

\پرده آخر: بیایید کمی غیربهداشتی زندگی کنیم!


 به گواه تاریخ؛ ما به عنوان بهداشتی ترین، استریل ترین و نفهم ترین انسان های متمدن، درحال نابود کردن متحدینِ حیات خود هستیم. با حماقتی شگرف و به مددِ بازوان پرقدرتِ پزشکی مدرن؛ این ریزاندامگانِ مظلوم را قلع و قمع کرده و سزای این حماقت را نیز همچنان می پردازیم. در همین یکسال کرونایی و مسابقه شستشوی جهانی؛ صابونِ آنتی باکتریال مالیدیمُ  وایتکسِ آنتی وایرال خوردیم اما آنچه عایدمان شد، تخریب لایه های «روپوستی» و انفجار«حُبابک» های ریوی بود. متاسفانه؛ در این یکسالِ شهرآشوب، پرستاران کوشا و زحمت کش این مرز و بوم نیز قربانی سیاست های غلطِ نظام جهانی بهداشت و شهید عقاید فطری و الهی شدند- روحشان قرین رحمت باد.


مُلَخص کلام؛ به نظر می رسد که ما زبان این مخلوقاتِ میکروسکوپی را نفهمیدیم و نمی خواهیم بفهمیم! حداقل؛ مذاکره و مواجهه با این مخلوقات را به هَم سِرشتان خود بسپاریم که بالطبع زبان همدیگر را خوب بلدند و اینکه:


بیایید از «خَرِ دَجّال» پیاده شده و کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم.

 

والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سيدنا و نبينا محمد و آله الطاهرين

مرتضی بیات – اسفند 1399 برابر با شعبان 1442

 

برخی مطالب مرتبط:

 

لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!!

 

مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند.

 

 واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس

 

استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟

 





[1] گزارش ها نشان می دهند که این کژراهه تاریخی از سال 1940 میلادی به صورت گسترده آغاز شد.

[2] کریپتولموس.

[3] تریكوگراما ، براكون.

[4] منهاج الطب، مرتضی بیات، صفحه 53.

[5] اصول کافی ، جلد 1 ، صفحه 11.

[6] انسان و علوم انسانی در صحیفه سجادیه، مرتضی رضوی، جلد پنجم ، دعای بیستم ، بخش سی و یکم، کتابخانه مجازی سایت بینش نو.

[7] جایگاه و نقش «عرف» در اسلام ، مرتضی رضوی ، کتابخانه مجازی سایت بینش نو.

[8]مجله طب پیشگیری طبری، دوره دوم، شماره دوم، تابستان1395 http://tbsrj.mazums.ac.ir/article-1-3542-en.pdf

[9] کانال نظریه الگوریتم رفتارهای سلولی در پیام رسان های «سروش» و «ایتا» -  آدرس: @CBA_Teory

[10] ریز اندامگان همزیستِ انسان = میکروبیوم بدن انسان.

[11] سویه O157:H7



نظرات
  با عرض سلام خدمت شما و کلیه دست اندرکاران سایت خوب تون یه سوال داشتم. عسل پروبیوتیکی دقیقا چیه؟ چطوری میکروب رو داخل عسل کردند؟ اگه یه مقدار توضیح کامل و جامع بفرمایید ممنوع میشم
ارسال کننده نظر : نادر      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. از کسانی که تبلیغ می کنند سوال کنید. میکروب ها در عسل زنده نمی مانند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ اسفند ۱۴۰۱



  سلام خدمت دکتر محترم عمه بنده سرطان سینه داشت اما با وجود برداشتن سینه این سرطان متاستاز کرده،قسمت های درگیر شده به جز کبد خوب شدن، به علت درگیری کبد پوست و چشم ایشون زرد شده و اشتهایی ندارن ایا شما میتوانید ایشون درمان کنید یا از همکارانتان کسی را میشناسید که قادر به درمان باشد؟ لطفا زودتر پاسخ دهید،اجرتان با ابا عبدلله
ارسال کننده نظر : عباسی      تاریخ ارسال نظر : ۱ مرداد ۱۴۰۰
  

سلام. می توانید به دکتر حسین رضایی زاده، درمانگاه طب سنتی انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ مرداد ۱۴۰۰



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1481بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2449بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2721بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3043بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2440بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4697بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4688بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4422بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4803بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4731بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4808بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5417بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6388بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7750بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6792بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7233بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7669بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8486بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8741بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9807بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
برای خواهرم
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک