سلام استفاده از این روش برای کسیکه قرص لتروکسین میخوره مشکلی نداره؟
مرضیه

با سلام من ۴ساله اقدام به بارداری دارم داروهای زیادی استفاده کردم زیر نظر دکتر بودم ازمایشات خودم وهمسرم سالم بوده هر وقت سونو رفتم گفتن تنبلی تخمدان داری حالا نمیدونم ناباروری مال تنبلی تخمدانه یا لوله هام مسدود شده چون دوتا دخترام سزارین شدم پریودی هام هم یکسالی هست عقب جلو وکم زیاد میشه حالا میخوام باردار شم وتعیین جنسیت پسر باشه این معجون برام جواب میده ۳۱سالمه
خنیاگر

عالی بود واقعا ممنون
زهرا

عالی ممنون
من

خواهر من شیمی درمانی میشه برای اونم آب پیاز خوبه ی نه .... اگه گلبول های سفیدش پایین باشه مشکلی نداره .. چون نوشتین اب پیاز موجب خونریزی میشه برای همین پرسیدم ...
فاطی

سلام ان شاءالله سلامت باشید 🤲 ممنونم و بسیار استفاده می کنم
معصومه

سلام دختر مجرد ۳۵ ساله مجرد هستم. از انتهای ماه رمضان پارسال که پریود شدم از اواخر روز سوم پریودیم خونریزیم کم میشه به نحوی که استمرار حیضم در روز سوم به هم می ریزه. بقیه اش کاملا عادیه یعنی همه چی طبق روال دقیقا از روز ۲۵ تا ۲۹ یکی از این روزها شروع میشه تا روز ششم پاک میشم.الان با این مشکل که اواخر روز سوم استمرار حیضم به هم می ریزه و استحاضه میشم البته اگر قبل از طلوع شروع پریودیم باشه چون محاسبه ۲۴ ساعته نیست و تاغروب یک روز حساب میشه برا استمرار سه روز مشکل ندارم اما اگر بعد از طلوع شروع حیضم باشه چون محاسبات ۲۴ ساعته است در انتهای روز سوم استمرار به هم می خوره و پاک شده و بعد از آن تا روز ششم منقطع میاد و بعد پاک میشم سوالم اینه این از لحاظ پزشکی و سلامتی مشکلی داره و غیر طبیعیه؟ در کل چرا این اتفاق افتاده و چه کنم مشکل حل شه که استحاضه هر ماه حساب نشم؟
سادات

اين داروهاى كه ذكر شده بدون تجويز متخصص امكان استفاده هست + باعرق كاني وشاطره تداخل ندارد
شهروز

با درود به پیشگاه شما استاد بزرگوار، تقاضا دارم تقویم حجامت هر سال را از اسفندماه سال قبل مناشر فرمایید تا بتوان برای حجامت های فروردین ماه هم برنامه ریزی کرد.با سپاس فراوان.
ابوذر

سلام و درود. طاعات و عبادات مورد قبول حق دخترم ۹ماهشه وهنوز درگیره رفلاکس.وزنگیری دیگه نداره. زیر نظر متخصص هست اما بادوز دارو بیشتر هم بهتر نشد که بدتر شده عاجزانه تقاضا میکنم اگر راهی هست راهنمایی بفرمایید. خداوند به شما عمر باعزت عطا کند
فاطمه
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
آیا مهندسان ژنتیک بیش از همه می دانند؟ (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10455]

[نسخه چاپی]

بـسـم الــلّــه الـرّحـمـن الـرّحـیـم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 


آیا مهندسان ژنتیک بیش از همه می دانند؟


دیبورا ریچkeshavarzi

چکیده:

 

امروزه و در سایه گسترش استفاده کشاورزان از بذرهای دستکاری شده ژنتیکی که با هدف تولید بیشتر و مقاومت افزون‌تر در برابر آفات صورت می‌گیرد، ما شاهد مصرف گسترده این محصولات در میان انسان‌ها و دام‌ها هستیم. اما در عمل، کاربرد این بذرها، به افزایش مصرف آفت‌کش‌ها به دلیل زیاد شدن مقاومت آفات، برهم زدن نسبت گلبول‌های قرمز و سفید خون، رشد غیرطبیعی بافت‌های گوارشی و تغییر الگوی ژنتیکی بذرهای دستکاری نشده انجامیده است. نویسنده با یادآوری سلطه مطلق چند ابرشرکت قدرتمند بر بازار این محصولات، این سوال را مطرح می‌کند که با توجه به سلب اختیار انسان‌ها در انتخاب محصولات غذایی مورد مصرف‌شان، آیا باز هم مهندسان ژنتیک و ابرشرکت‌های این صنعت، بیش از همه می‌دانند؟

 

ما آمریکایی‌ها، بدون هیچ‌گونه دلیل منطقی، بسیاری از غذاهای تولید شده با استفاده از روش‌های مهندسی ژنتیک را می‌خوریم.

 

از اواسط دهه 90 میلادی، هنگامی که به گونه‌های سویا و ذرت، ژن‌هایی از باکتری‌ها و سایر گونه‌های غیرمرتبط تزریق گردید، ما با غذاهایی روبه‌رو شدیم که تاثیراتی نامشخص و غیرمنتظره بر روی سلامتی انسان‌ها، محیط زیست و امنیت غذایی دارند.

 

در سال 2005 میلادی، وزارت کشاورزی اعلام نمود که اکثریت مطلق زمین‌های سویای ایالات متحده و 52 % ذرت کشت شده این کشور، با استفاده از بذرهای تولید شده با روش‌های مهندسی ژنتیک به زیر کشت رفته است.

 

این محصولات در شکلات‌ها و بیسکویت‌ها، مواد پروتیینی، در پیتزاها و سس‌های ماکارونی و در نوشابه‌های کوکاکولا و سوپ‌های کمپیل، استفاده می‌گردد. ذرت و سویا در همه جا حاضرند: در تولید ده‌ها هزار غذای مختلف فرآوری شده ما از سویا استفاده گردیده است و یک مصرف‌کننده معمولی، همه روزه 200 کالری از طریق شربت ذرت با فراکتوز بالا، به دست می‌آورد. لذا با تغییر ژنوم ذرت و سویا، شما رژیم غذایی اکثر آمریکایی‌ها را تغییر داده‌اید.

 

البته از این دو گیاه در جهت تغذیه حیوانات اهلی نیز بهره برده می‌شود، لذا ما رژیم غذایی گاوهای شیری، دام‌های گوشتی، خوک‌ها و طیور را نیز تغییر داده‌ایم و هزینه کردن پول‌هایمان در این مسیر، مانع اندکی به همراه داشته است.

 

استفاده از این بذرهای دستکاری شده، اگرچه ممکن است به کاهش هزینه‌های مدیریت زمین‌های کشاورزی و تقلیل آسیب‌های وارده از حشرات بیانجامد، اما کشاورزان باید در مقابل، هزینه‌های هنگفت ناشی از تولید این بذرها را پیردازند.

 

از سوی دیگر، با گسترش دامنه مهندسی ژنتیک، بسیاری امیدوار بودند که محصولات این رشته جدید، با کاستن از حجم آفت‌کش‌های استفاده شده، به حفظ محیط زیست کمک نماید. اما باید بدانیم که این محصولات به افزایش مصرف موادشیمیایی دامن زده‌اند. نتایج یک مطالعه صورت گرفته از سوی «جامعه دانشمندان نگران آینده دنیا» در سال 2004 میلادی نشان داد که با آغاز استفاده از بذرهای ذرت، کتان و سویای تولید شده از روش‌های مهندسی ژنتیک در سال 1996 میلادی، 122 میلیون پوند، آفت‌کش بیشتری در سراسر دنیا مصرف گردیده است.

 

به علاوه، با گسترش بهره‌گیری از بذرهای تولید شده با استفاده از روش‌های مهندسی ژنتیک، ما شاهد ایجاد مقاومت آفات در برابر سموم موجود بوده‌ایم که این وضعیت نیز لزوم بهره‌گیری از سم‌های قوی‌تر را ضروری می‌نماید.

 

همچنین در یک دهه قبل، این امیدواری وجود داشت که بهره‌گیری از این محصولات دستکاری شده، به گرسنگی موجود در کره زمین پایان دهد. اما رویای استفاده از گونه‌های جدید گیاهی مغذی و مقاوم در برابر خشکسالی و حشرات، باعث نادیده گرفتن این واقعیت است که بازارهای جهانی،‌ هم اینک آکنده از موادغذایی است. لذا بی‌تردید، گرسنگی و سوءتغذیه موجود، ناشی از فقر و نه فقدان مواد غذایی در دنیا است.

 

از سوی دیگر، مصرف این محصولات هیچ فایده‌ای برای سلامتی ما ندارد. البته دانشمندان در حال مطالعه تاثیرات احتمالی آن هستند. اما در میان یافته‌های آنان، این مواد وجود دارد: نسبت غیرطبیعی گلبول‌های سفید و قرمز در خون، التهاب کلیه در موش‌های تغذیه شده با ذرت‌های تولید شده با استفاده از روش‌های مهندسی ژنتیک، رشد سریع‌تر معده و بافت‌های روده‌ای موش‌های تغذیه شده با سیب‌زمینی‌های کشت شده با روش‌های مهندسی ژنتیک و در نهایت، ضعف سیستم ایمنی در بدن موش‌های تغذیه شده با نخودهای دستکاری ژنتیکی شده. هرچند این یافته‌ها قابل تعمیم نمی‌باشد، اما حداقل باید ما را به تفکر بیشتر در این زمینه وادار کنند.

 

در همین حال، باید بدانیم که محصولات اصلاح ژنتیکی شده، در حال گسترش هستند؛ چرا که براساس یک پژوهش علمی مشخص گردیده که 50 % ذرت‌های دستکاری ژنتیکی نشده هم حاوی DNA گونه‌های ذرت دستکاری شده بوده‌اند. لذا محدود کردن دامنه این بذرها، نیاز به تلاشی وافر دارد.

 

تنها دلیلی که برای پرسش چرایی مصرف گسترده این محصولات می‌توان بیان نمود، به حفظ منافع سه ابرشرکت «مونسانتو»، «دوپونت» و «سینجنتا» که در مجموع بیش از 25 % فروش بذرهای جهان را در اختیار دارند، مربوط می‌گردد. چرا که آنان خواهان چنین وضعیتی هستند.

 

در ایالات متحده، ابر شرکت مونسانتو بخش زیادی از این محصولات، به ویژه نیمی از بازار بذرهای ذرت را در اختیار دارد. همچنین محصولات دستکاری شده آنان، تقریباً در 90%  مزارع سویا مشاهده می‌گردد.

 

مونسانتو در بازار میوه و سبزیجات هم حضوری فعال دارد. در ژانویه سال 2005 میلادی، این شرکت به خرید شرکت «سمینیس» که 3500 گونه بذر میوه و سبزی را به 150 کشور دنیا می‌فروشد، دست زد. مونسانتو هم‌اینک بیش از 30 % فروش بازار جهانی بذرهای خیار، لوبیا و فلفل تند، در کنار 20 % بازار بذرهای پیاز، گوجه فرنگی و فلفل شیرین را در اختیار دارد.

 

لذا هم اینک در نظر بگیرید که مونسانتو و همکارانش قادرند که هرگونه دستکاری ژنتیکی موردنظر خود را آزادانه در این محصولات انجام دهند. آنان حتی می‌توانند یک محصول را از بازار خارج کنند. به علاوه، در سایه سهم 25 درصدی محصولات دستکاری شده ژنتیکی، حق انتخاب ما در جهت خرید محصولات  غذایی دستکاری نشده، به سرعت در حال محدود شدن است.

 

اما با توجه به سلب اختیار انسان‌ها در انتخاب محصولات غذایی موردنظرشان، ما باید این سوال را مطرح نماییم که آیا مهندسان ژنتیک و ابر شرکت‌های این صنعت، بیش از همه می‌دانند؟

 

منبع: www.CommonDreams.org

به نقل از:ماهنامه سیاحت غرب،شماره 53



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[5356بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[6351بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[6866بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[7467بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[5379بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![7569بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[7536بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[7502بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[7936بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[7734بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [7481بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[8198بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[9834بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[10507بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[9877بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [11318بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[12539بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[11602بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[11729بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[12857بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1405 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
بهداشت جنسی کودک
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
دنیای زیبای دینداران
جنایتی به نام غربالگری!
آزادی در کودکان زیر 7 سال
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)